KREATIV UTSKRIFT

Lister, planer og mål – bli organisert med utskrift

Finn ut hvordan du kan lage dine egne organiseringsverktøy med en Canon PIXMA-skriver og Creative Park, med alt fra ukemenyer som kan skrives ut, til takknemlighetsinnføringer.
Et bilde tatt ovenfra av en åpen dagbok ved siden av rammemaler fra Creative Park og en Canon PIXMA-skriver.

Det å bli organisert er et ganske vanlig nyttårsforsett, men du kan vinne mye på å legge strategier for å ha kontroll på et travelt liv året rundt. Det handler heller ikke bare om daglige planleggere – med litt kreativ tenkning er det mulig å bruke en skriver til å skape alle slags utmerkede ressurser som kan hjelpe deg med å håndtere livets mange utfordringer. 

Dette kan være så enkelt som handlelister eller ukemenyer for å hjelpe deg med å huske alt du trenger på butikken, eller en takknemlighetsjournal som gjør at du kan holde oversikt over alle tingene du er takknemlig for. Eller kanskje en humørdagbok, slik at du kan se tilbake på hva som påvirker din mentale helse. 

Uansett hva målet er, kan Canons serie med PIXMA-skrivere hjelpe deg med å forbedre organiseringsferdighetene dine og være kreativ i prosessen.

Hvorfor bør du lage lister, planer og mål?

En kvinne som sitter ved et skrivebord i tre, og skriver i en dagbok, med en varm drikke ved siden av henne.

Skaperen Temi Manning liker å sette av tid til å drive med dagbøkene sine. Hun synes at det å sitte ned en søndagskveld med en varm drikke er den perfekte måten å organisere den kommende uken på.

En kvinne som bruker saks til å klippe ut noen temamotiver som er lastet ned fra Creative Park. En Canon PIXMA-skriver står på skrivebordet. 

Temi har eksperimentert med Canon PIXMA TS7450a-skriveren og Canons Creative Park. Hun har utforsket nye måter å forbedre planleggerne sine på visuelt, med rammer og temamotiver.

Det å lage lister, planer og mål kan være mye mer enn å bare skrive dem raskt ned og huke dem av. Temi Manning, som er basert i Portsmouth i Storbritannia, oppdaget at dagbokskriving hjelper henne med hennes mentale helse, og hun har bygget opp en imponerende følgerskare i sosiale medier etter å ha delt sine vakkert illustrerte personlige dagbøker. «Det var en måte å være oppmerksom på, og å gjøre noe jeg liker, mens jeg fikk skrevet ned tankene som kvernet», forklarer hun. Personlig dagbok er en måte å registrere alle slags mål og prestasjoner på, fra trening og kosthold til bøker du vil lese, eller filmer du vil se.

For Temi er dagbokskriving og planlegging nå en måte å leve på, og hun har funnet ut at det å lage din egen dagbok eller din egen planlegger og kartlegge hva du ønsker å oppnå, kan få målene dine til å virke mindre skremmende. «Jeg ville ikke fungert like bra uten det», sier hun. «Det er viktig fordi det motiverer meg, det holder meg organisert, og jeg får glede av å være oppmerksom på kreativitet, lage vakre sider og oppsett samtidig som jeg inspirerer andre til å gjøre det samme.»

Her deler hun tips og teknikker for hvordan du kan bli mer effektiv og kreativ med utskrift.

Velg et tema

En kvinne som klipper ut en bladillustrasjon, sittende ved et skrivebord. På skrivebordet er en Canon-skriver, notatbøker og penner.

Hvis det å skrive dagbok er nytt for deg, anbefaler Temi at du legger til favorittillustrasjonene dine på sidene for å virkelig gjøre prosjektet til ditt eget. Temi tegnet disse bladmotivene selv, men du kan også bruke ferdiglagde design fra Creative Park – der er det hundrevis å velge mellom.

Et par hender som fester kafferelaterte klistremerker fra Canon Creative Park i en dagbok. På skrivebordet ved siden av er ulike utskrevne design, et rosa tastatur og kontormateriell.

Ifølge Temi er nøkkelen til en vellykket personlig dagbok å «velge noe som er din stil, eller noe som interesserer deg». Til dette prosjektet valgte Temi et kaffe- og høsttema som kombinerer håndtegnede design med maler fra Creative Park.

Temi tilpasser ofte dagbøkene og bekreftelsesinnføringene sine med håndtegnede illustrasjoner, men du kan også søke etter ferdiglagde design, som du kan skrive ut og legge til på sidene dine. En enkel måte å vise frem din personlige kreative stil på, som foreslått av Temi, er å velge et tema for hver måned. Dette kan være livlige mønstre, bestemte farger eller et emne, for eksempel Temis kaffe- og høsttema for oktober. «Jeg bruker disse som dekorasjon på hver side, og jeg bruker en kveld på å organisere den kommende uken», sier hun.

Creative Park-webområdet og Creative Park-appen har utallige maler, mønstre og design som kan lastes ned og deretter skrives ut i ulike størrelser på de ulike papirtypene som er kompatible med PIXMA-skrivere. Du kan også legge til rammer for å friske opp ukemenyene, mens fargerike, mønstrede papirer kan brukes til flotte, hjemmelagde kalendere. Hvis du prøver noe og ikke liker det, er det enkelt å resirkulere den gamle designen og starte på nytt.

«Med Creative Park kan jeg søke i et bredt bibliotek med ferdiglagde design og raskt laste dem ned klare til å skrives ut via Canon PRINT-appen eller direkte ved hjelp av Creative Park-appen», forklarer Temi. «Jeg falt pladask for veggsettet i kaféstil – jeg elsker den dristige, moderne designen og de mange illustrasjonene. Jeg brukte også Paris-fugleburdesignen til å dekorere kjøkkenet mitt.»

Utskrift, skanning og kopiering 

En Canon PIXMA-skriver som skriver ut en handleliste, på et skrivebord.

Skriveren i Canon PIXMA TS7450a-serien, som har en innebygd skanner, og som gjør det mulig å kopiere flere ark dobbelt så raskt, har gjort at Temi kan kopiere favorittdesignene sine mye raskere.

En kvinne som tilføyer noe med en penn på den flotte handlelisten som er festet til kjøleskapet hennes.

Handlelister er en enkel måte å ta kontroll over den ukentlige rutinen din på. Med Canon Magnetic Photo Paper kan du henge opp listene dine på kjøleskapet. På denne måten vil du aldri glemme noe viktig igjen.

Skannealternativet på PIXMA TS7450a-skriveren er perfekt for å kopiere sider – du trenger ikke lage et helt nytt oppsett hver uke hvis du ikke har tid. Du kan også bruke denne funksjonen til å lage kopier av dine egne design og illustrasjoner, som du deretter kan skrive ut flere versjoner av for å bruke i prosjekter.

Ved hjelp av Canon PRINT-appen kan du også skrive ut design rett fra smarttelefonen – du kan selv velge størrelse, oppsett og papirtype. Selv om Temis design for det meste ble skrevet ut på Canon Matte Photo Paper, er Canon Magnetic Photo Paper perfekt for å feste lister til magnetiske overflater hjemme.

Forplikt deg til prosessen

En Canon-skriver, et nettbrett og diverse kontormateriell på et skrivebord i tre. På veggen over skrivebordet er det festet postkort og notater på en vegghenger i metall. 

«Ingenting slår gleden ved å jobbe med papir og planleggere og lage vakre oppsett med hendene dine», sier Temi.

Et bilde tatt ovenfra av et skrivebord i tre med en åpen dagbok som viser daglige gjøremålslister og blad- og koppmotiver.

Du trenger ikke å ha kreasjonene dine for deg selv. De kan utgjøre unike gaver til familie og venner som også ønsker å bli organisert.

Det fine med å lage personlige dagbøker hjemme med produkter som Canon PIXMA TS7450a-serien,, er at alle kan prøve seg. «Det å kunne skrive ut alle disse designene er flott hvis du vil spare tid og ha glede av å være kreativ med et bibliotek av nedlastinger til din disposisjon», sier Temi.

Hun foreslår også at den beste måten å forplikte seg til planene dine på, er å gjøre rutine ut av organisering. «Jeg lager dagboksidene min med illustrasjoner og design hver søndag kveld, slik at jeg er klar for den kommende uken. Jeg lager en kopp te, slapper av ved skrivebordet og nyter prosessen.»

I motsetning til en planlegger du kjøper i butikk, gir hjemmelagde organiseringsverktøy deg muligheten til å utforske kreative og rimelige resultater, noe som tilfører de daglige, månedlige og årlige planene dine verdi. Det handler heller ikke bare om det ferdige produktet. Du kan glede deg over prosessen og se tilbake på alt du har oppnådd, i fremtiden.


Skrevet av Rowan Davies

Related Products

 • Skrivere til hjemmet

  PIXMA TS7450a Series

  En stilig alt-i-ett-enhet for den teknologiinteresserte, med en rekke kreative utskriftsbehandlinger samt ADM-teknologi som forenkler prosessen med å kopiere og skanne flere ulike ark.
 • Blekkskrivere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matt fotopapir gir høy kvalitet og en matt finish på fotografier, grafikk og tekst. Passer også til mer kreative bruksområder, for eksempel gratulasjonskort og papirkunst.
 • Blekkskrivere

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Tilfør bildeutskriftene dine mer kreativitet og interaktivitet med Canons Magnetic Photo Paper MG-101.
 • Relaterte artikler

 • UTSKRIFTSTIPS

  Utskriftstips for skolestart

  Finn kreative måter å organisere skoleåret på med en Canon-skriver.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Tilpass enhetene dine

  Lag tilpassede klistremerker til telefonen og andre enheter med Canons bærbare skrivere.

 • UTSKRIFT

  De beste skriverne for studenter

  Enhver student trenger en skriver. Utforsk de beste rimelige alternativene som dekker behovene dine.

 • UTSTYR

  Møt Canons Light & Speaker ML-A

  Slå sammen stil og funksjonalitet med denne alt-i-ett-lampen og Bluetooth-høyttaleren, som du kan bruke både når du skal være produktiv og når du skal slappe av.