KREATIV UTSKRIFT

Ta de kreative prosjektene dine til neste nivå ved å skrive ut en stemningstavle med SELPHY Square QX10

Du kan bruke stemningstavler til å gjøre de kreative ideene dine til virkelighet. Her viser vi deg hvordan du kan skrive ut en spontan stemningstavle med Canon SELPHY Square QX10.
En kvinne skriver ut et bilde på en Canon SELPHY Square QX10. Plassert stående på skrivebordet foran henne er en stemningstavle med klesinspirasjon.

Stemningstavler brukes av designere, kunstnere og stort sett alle som noen gang har måttet planlegge et kreativt prosjekt eller finne inspirasjon for et arrangement eller en ferie. De er i bunn og grunn en idékollasj som kan gjøre det enklere å fokusere på den kreative visjonen og gjøre planene til virkelighet.

Uansett hva slags prosjekt du jobber med, enten du skal pusse opp et rom eller forberede en skoleoppgave for siste året på motedesignlinja, er det viktig å samle inn inspirasjon. Kanskje henter du inspirasjon til interiørstemningstavlen fra en knallblå krukke, eller du ser et stoff med heftige mønster som inspirerer til å ta kjoledesignen til neste nivå.

Her tar vi for oss hvordan du lager en stemningstavle, kommer med noen ideer til hvordan du bruker den, og viser deg de ideelle verktøyene for utskrift av de inspirerende bildene.

Slik lager du en stemningstavle som inspirerer deg

En Canon SELPHY Square QX10 skriver ut bilder til en stemningstavle med fokus på interiør.

Velg bilder fra kamerarullen din, skriv de ut med Canon SELPHY Square QX10, og få kvadratiske klistremerker med kanter som er perfekte for en rekke kreative bruksområder.

En person som lager en stemningstavle med blått tema, og det er festet bilder på en hvit vegg bak et skrivebord.

Du kan bruke en hvilken som helst ledig overflate for å lage en stemningstavle, enten det er en hvit vegg, en tavle eller en utklippsbok.

Det kan hende at du allerede har mange bilder på kameraet eller telefonen som kan fungere som et utgangspunkt for stemningstavlen din. Når du er på farten, må du sørge for å ta bilder av alt du ser som inspirerer deg. Tenk på farger og mønstre og hvordan de kan fungere sammen. Hvis du planlegger å pusse opp et rom, kan det hende du har et viktig tilbehør som du er spesielt glad i, for eksempel en vase i favorittfargen din. Bruk dette bildet som utgangspunkt, og bygg deretter en stemningstavle rundt bildet, kanskje med bilder av fargekart, puter og tekstiler eller annet tilbehør som kan fungere bra med utkastet ditt.

Utskrevne prosjekter kan være bedre enn digitale

En person som river av baksiden av en SELPHY Square QX10-klistremerkeutskrift.

Med Canon SELPHY Square QX10-klistremerker kan du skrive ut bildene og feste dem direkte på stemningstavlen.

Bilder sier mer enn ord alene, og en fysisk stemningstavle – bilder festet til en vegg, ordnet på en korktavle eller satt inn i en utklippsbok – gir umiddelbar visuell effekt (i stedet for å måtte bruke flere minutter på å søke gjennom bildebiblioteket på telefonen eller datamaskinen hver gang). Canon SELPHY Square QX10 er det ideelle verktøyet for å lage utskrifter av høy kvalitet av fargene og stilene som inspirerer deg. Skriveren produserer kvadratiske klistremerkebilder i et format på 6,8 x 6,8 cm med en ramme slik at du kan legge til merknader eller kommentarer om ideene dine. Utskriftene er detaljrike og har imponerende fargegjengivelse. Blekk og papir til SELPHY Square QX10 leveres i sett, noe som gjør det enkelt å skifte dem ut når du trenger det.

Utvide og finjustere stemningstavlen

En kvinne som lager en stemningstavle med klesinspirasjon og fester SELPHY Square QX10-bilder ved siden av tegninger og stoffprøver.

I tillegg til å bruke utskrifter kan stemningstavlen din bestå av stoffprøver, utklipp fra ukeblader, løv, blomster og annet.

Designinspirasjon er ikke begrenset til bilder. En stemningstavle for et motedesignprosjekt kan også inkludere stoffprøver, fargetråder og knapper eller festeanordninger. Ved å kombinere teksturer med øyeblikkelige utskrifter av dine egne favorittfigurer og -stiler kan du fokusere på tankegangen og virkelig "føle" prosjektet ditt. Tenk på hvordan du viser elementene på stemningstavlen for å oppnå best mulig effekt, og hvordan du ordner dem slik at de fungerer sammen som en helhet.

Kreativt samarbeid på SELPHY Square QX10

En person som holder Canon SELPHY Square QX10 mens den skriver ut en logo for et prosjekt.

Du kan også bruke stemningstavler til å videreformidle ideene dine når du jobber på et forretningsprosjekt. Av og til kan kombinasjonen av visuelle elementer uttrykke et budskap bedre enn ord.

Hvis du samarbeider om en idé med andre, kan det være lurt å dele tankene dine. Kanskje du planlegger en ny logodesign, og du må bestemme deg for farger, grafikk og skrifttyper, eller kanskje du bare vil diskutere temaer for en feiring. Canon SELPHY Square QX10-skriveren er liten, bærbar og trådløs, slik at du kan ta den med deg og skrive ut der du og vennene/samarbeidspartnerne dine befinner dere. Du trenger heller ikke å tenke på ledninger eller kabler. SELPHY Square QX10 kan enkelt lades via USB og kan skrive ut opptil 20 utskrifter på én lading. Hvis noen andre har et bilde de vil legge til i prosjektet, kan de dele det med deg på Internett, og du kan skrive det ut umiddelbart.

Du kan velge mellom flere oppsett

En kvinne som holder en Canon SELPHY Square QX10-skriver ved siden av smarttelefonen sin. På skjermen hennes er bildet hun er i ferd med å skrive ut.

Canon SELPHY Square QX10 er godt egnet for alle typer stemningstavler siden du kan skrive ut bildene direkte fra smarttelefonen din og legge til etiketter, ikoner og tekst i Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Med Canon SELPHY Photo Layout-appen kan du tilpasse utskriftene med stempler, filtre, kantlinjer, tekst og lag. Appen, som kan lastes ned gratis fra App Store for iOS-enheter eller Google Play for Android-enheter, har flere alternativer for oppsett. Du kan blande bilder med forskjellige sideforhold for å lage en fotomontasje eller dele papiret jevnt i to, fire eller åtte bilder per side.

Stemningstavler for moro og motivasjon

En stemningstavle med reisetema med fokus på Marokko som viser flismønstre og billetter, ved siden av en Canon SELPHY Square QX10.

Lek litt med Canon SELPHY Square QX10 og lag en stemningstavle bare for moro skyld. Den kan fokusere på favorittfargen din, et reisemål eller mat.

Stemningstavler kan brukes på mange forskjellige måter. Forventningene til en reise til et sted du aldri har besøkt tidligere, kan ofte være like spennende som selve reisen. Du kan samle bilder av severdighetene du har lyst til å se, eller maten du har lyst til å smake. Alt som oppsummerer en generell idé eller følelse, for eksempel det geometriske mønsteret på en marokkansk keramikkflis eller bilder av utsmykket maurisk arkitektur, bidrar til å skape en følelse av sted.

Stemningstavler på en PIXMA-skriver

Du kan bruke utskrifter i stemningstavlen din selv om du ikke har en Canon SELPHY Square QX10. Skrivere i Canon PIXMA TS-modell, for eksempel PIXMA TS5350a-serien, TS6350-serien og TS8350-serien, kan skrive ut kvadratiske bilder ved hjelp av Easy-PhotoPrint Editor-appen og kvadratisk fotopapir, for eksempel Canon Photo Paper Plus Glossy II, som er tilgjengelig i formatene 13 x 13 cm og 8,9 x 8,9 cm. Eller hva med å skrive ut på Canon Magnetic Photo Paper og lage en stemningstavle med designideer til et nytt kjøkken som du kan feste rett på kjøleskapet? Du bare kobler til en smartenhet via AirPrint (iOS) eller Mopria (Android) for å skrive ut bilder direkte fra telefonen.

Uansett hva ditt neste kreative prosjekt dreier seg om, kan en stemningstavle være til hjelp for å fokusere og finjustere ideene dine. Prøv selv og la deg inspirere.

Skrevet av Andrea Ball

Relaterte produkter

 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Ta vare på de dyrebare minnene dine i form av flotte utskrifter som du kan skrive ut overalt, trådløst.
 • Skrivere til hjemmet

  PIXMA TS5350a-serien

  Vis frem designferdighetene dine med PIXMA TS5350a-seriens allsidige mediehåndtering, kule kreative apper og sømløse smarttelefontilkoblinger
 • Blekkskrivere

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Tilfør bildeutskriftene dine mer kreativitet og interaktivitet med Canons Magnetic Photo Paper MG-101.
 • Relaterte artikler