KREATIV UTSKRIFT

Utskrift av hjemmelagde etiketter

Fra syltetøyglass til gavelapper – hjemmelagde etiketter som er laget med Canon-skriveren din, kan hjelpe deg med å organisere livet ditt, hjemmet ditt og hobbyene dine.
Trykte, hjemmelagde etiketter på en grønn skjærefjøl ved siden av en saks og en bærbar Canon SELPHY Square QX10-skriver.

Hjemmelagde etiketter er ikke bare utrolig nyttige, de er også en måte å uttrykke kreativitet på, enten det er til å organisere garderober, matskap eller håndverksprodukter, eller til å lage stilig borddekor, merkelapper eller hjemmelagde gavelapper.

Vi spurte to håndverkere og skapere av innhold på nett hvordan de gjør organisering stilig og lekkert ved hjelp av etiketter. Caroline Prudhon driver håndverksbloggen Linea's Papers (@lineaspapers), mens Laetitia Lazerges (@Vert_Cerise) er en gjør-det-selv-blogger, profesjonell håndverker og forfatter av 19 bøker innenfor temaene håndverk og ting du kan gjøre selv.

«Jeg er en stor tilhenger av å organisere alt fra papirarbeid til spiskammer, fordi det gjør livet mitt enklere og sparer meg for tid», sier Laetitia, som startet sin håndverksblogg tilbake i 2007. «Merking er den beste måten å kombinere organisering og kreativitet på.»

Hvor du bør feste etiketter, og hvordan det kan hjelpe deg med å organisere livet ditt

En flaske med vaskemiddel og en krukke med natron, begge med hjemmelagde etiketter, på en benkeplate i marmor ved siden av en vase med blomster og en bolle med revet ost.

Organisering trenger ikke alltid bety at du skal skjule ting. Hvorfor ikke prøve å lage hjemmelagde etiketter til krukker som kan stå på hyller og arbeidsbenker på kjøkkenet? «Jeg elsker interiørdekortrenden med åpne hyller», sier Laetitia. «Det ser fint ut på sosiale medier, og det fremstår som avslappende og stilrent.» © Laetitia Lazerges

Svarte oppbevaringsskuffer på et kontor organisert med fargerike, hjemmelagde og trykte etiketter.

«Jeg ønsket å omorganisere og merke et møbel med min egen design», sier Caroline. «Organisering kan være kjedelig, så det å lage fargerike etiketter kan være en flott måte å tilføre prosessen glede og personlighet på.» © Caroline Prudhon

Roen du får ved å ha ryddige rom og et system i tingene dine, bidrar til å fremheve interiøret og gi oss ro i sjelen. «Det å ha et organisert hjem er avslappende for sinnet», sier Laetitia. «Det gjør at du bruker mindre tid på å lete etter ting, og at du ikke trenger å huske hvor alt er.»

Caroline, som har vært en ivrig håndverker siden hun var liten, driver en liten bedrift fra verkstedet sitt i Frankrike. Hun bestemte seg for å klistre etiketter på kontorskuffene sine for å gi arbeidsplassen litt karakter. «Jeg trenger det for å være organisert og funksjonell, men jeg syns også det ser pent ut og er inspirerende», forklarer hun. «Jeg mener at et ryddig rom, gir et klart sinn. Ved å organisere og rengjøre plassen kan du se klart og tydelig og bli mer produktiv. Jeg blir alltid stresset eller får panikk rundt de daglige gjøremålene når hjemmet mitt er rotete, men så snart jeg rydder opp, blir det som om alt faller på plass.»

Organiser livet ditt med hjemmelagde etiketter

En trykt, hjemmelaget etikett med solsikkemotiver og tekst i kursiv som skrives ut på en bærbar Canon SELPHY Square QX10-skriver.

Velg en konsekvent stil på de hjemmelagde etikettene for å få et kreativt, men samtidig koordinert uttrykk. «Skrift i kursiv, som forestiller håndskrift, er både lesbar og gøyal», forklarer Caroline. © Caroline Prudhon

En rødhåret kvinne som fester en hjemmelaget etikett på skuffen i et svart skap.

«Det er selve påklistringen som er gøy. Da kan du se at alt ble som du planla», sier Caroline. © Caroline Prudhon

Caroline liker å finne ut hva hun ønsker å organisere før hun lager hjemmelagde etiketter. «Organisering kan være overveldende i starten», forklarer hun. «Så finn ut hva som er viktig, hva som må være tilgjengelig, og hva som kan oppbevares sammen. På den måten vet du nøyaktig hvilke etiketter du trenger, og hvor mange, og du kan glede deg over prosessen med å lage dem uten å stresse med hvor og hva.

«Du trenger også en slitesterk etikett som tåler sol, vann og tid», fortsetter hun. «Noe du ikke er redd for å ta på med skitne hender, og som du ikke trenger å bytte ut ofte.»

Laetitia er enig i at det er noen spørsmål du må stille deg selv før du begynner på designen. «Hva slags etiketter trenger du? Hva blir den perfekte størrelsen? Størrelsen, formen og typen er avgjørende for etikettdesignen din», sier hun.

Slik designer du hjemmelagde etiketter og klistremerker

En rødhåret kvinne som bruker Canon SELPHY Photo Layout-appen på telefonen sin. En Canon SELPHY Square QX10-skriver står på skrivebordet foran henne.

Caroline lagde etikettene sine ved hjelp av Canon SELPHY Photo Layout-appen, som fungerer godt sammen med SELPHY Square QX10. «Tilpasningsalternativene er perfekte for å designe flotte etiketter», sier hun. «Det er veldig enkelt og tilfredsstillende.» © Caroline Prudhon

En trykt, hjemmelaget etikett med uttrykket "You got this" festet til en kontormaskin.

Caroline sier følgende: «Jeg elsket oppsettalternativene – du kan lage mindre etiketter uten å måtte kaste papir. Jeg lagde noen unike etiketter i appen og plasserte inspirerende sitater overalt.» © Caroline Prudhon

«Vanligvis trenger man en del etiketter, så ikke bruk for mye tid på hver enkelt etikett», sier Caroline.

Du kan lage dine egne hjemmelagde etikettdesign eller søke etter ferdige maler du kan laste ned og skrive ut med Canon Creative Park-appen, som tilbyr kostnadsfrie papirhåndverksressurser for Canon-skrivere. Appen er full av tilpassbare papirprosjekter du kan endre med tekst og dine egne bilder, for eksempel meldingsklistremerker eller japanske stildesign. Du kan søke etter "klistremerker" for å se noen av de tilgjengelige alternativene.

Laetitia sier det er morsomt å eksperimentere med kontraster, ulike skriftstørrelser og ulik vekt for bokstavelig talt å sette ditt eget preg på tingene dine. «Sørg for at viktig informasjon er inkludert uten å fylle opp etiketten med for mye tekst», sier hun. «Ikke vær redd for hvite områder. Lek deg med kontraster. Bruk forskjellige skrifttyper – maksimalt to eller tre – av forskjellige størrelser eller tykkelser for å fange oppmerksomhet. Ha det moro, og tilfør designen din litt kreativitet med farger, tegninger og grafikk.»

Slik skriver du ut hjemmelagde etiketter

Et ark med hjemmelagde etiketter som skrives ut på en skriver, ved siden av en saks og utskårne etiketter, og lokket til en kosmetikkbeholder med en trykt etikett.

Skriveren i Canon PIXMA TS7450-serien er en ideell, trådløs hjemmeskriver for kunstneriske prosjekter som gjør at du kan skrive ut på alle typer kreative medier. © Laetitia Lazerges

En pakke med skriverpapir på en benkeplate ved siden av et ark med trykte, hjemmelagde etiketter og flere små kosmetikkbeholdere med trykte etiketter.

«Jeg liker å bruke fotopapir», sier Laetitia. «Den glansede overflaten er vakker og ser profesjonell ut.» © Laetitia Lazerges

Når etikettene er laget, begynner moroa når du skal gi liv til dem ved å skrive dem ut. Laetitia brukte Canon PIXMA TS7450 til å skrive ut etikettene rett fra telefonen med Canon PRINT-appen, som fungerer med de fleste Wi-Fi-skrivere. «Jeg liker å kunne skrive ut trådløst, og kvaliteten er flott for å vise frem levende farger», sier hun.

Canon PIXMA TS7450 er kompatibel med en rekke ulike kreative medier, og Laetitia brukte Canon Red Label Superior-skriverpapir og Canon Photo Paper Plus Glossy II til gavelappene og kosmetikketikettene sine. Det er perfekt for gjenstander som krukker.

Caroline brukte den bærbare Canon SELPHY Square QX10-skriveren til etikettprosjektet sitt, som produserer fyldige, detaljerte utskrifter i firkantet format med klebrig bakside. «Jeg brukte Canon SELPHY Square QX10 og skrev ut fire etiketter på et papirark», forklarer hun. «Det ble perfekt. Fargene er sterke, blekket tørker umiddelbart, og det var enkelt å klippe ut.»

Canon SELPHY CP1300 er en annen flott Wi-Fi-skriver for å lage miniklistremerker til hjemmet. Den er rask og bærbar og er ideell for utskrift av en rekke medier, fra utskrifter av fotolabkvalitet til hjemmelagde klistremerker. Den er også kompatibel med SELPHY Photo Layout-appen.

Du kan også lage hjemmelagde etiketter med Canon Zoemini S2, en 2-i-1-fotoskriver i lommestørrelse eller Canon Zoemini-instantskriveren. Begge er kompatible med Canon ZINK 1,3-tommers Pre-Cut Circle-klistremerkepapir, slik at du kan designe, skrive ut og klistre på et øyeblikk. Bruk Canon Mini Print-appen til å få et personlig preg på etikettene som er skrevet ut med Canon Zoemini.

Lage hjemmelagde etiketter til gaver og innpakking

En telefon som viser Canon SELPHY Photo Layout-appen på et skrivebord ved siden av en bærbar Canon SELPHY Square QX10-skriver og et hjemmelaget armbånd.

Den kostnadsfrie Canon SELPHY Photo Layout-appen gir deg muligheten til å legge til filtre, tekst og grafikk, slik at du kan tilpasse etikettene til prosjektet ditt, enten det er etiketter til krukker eller gavelapper. Deretter kan du skrive ut direkte fra telefonen på Canon SELPHY Square QX10. © Caroline Prudhon

En skriver som står på et skrivebord ved siden av et utvalg trykte etiketter og gavelapper med fargebånd.

Hjemmelagde etiketter gir en ekstra finish til hjemmelagde gaver. «Det å gi gaver er en måte å vise familie, venner og slektninger at du bryr deg om dem på», sier Laetitia. «Ta deg tid til å pakke dem inn på en vakker måte – det er ofte den siste finishen som tiltrekker seg oppmerksomhet.» © Laetitia Lazerges

Det å gjøre seg flid med gaveinnpakkingen er en sikker måte å lyse opp ansiktet til en venn på når du gir vedkommende en gave. Hvorfor ikke bruke en hjemmelaget etikett? Creative Park har noen flotte alternativer hvis du er ute etter ideer, inkludert gavelapper og innpakkingstilbehør.

«Innpakking er noe av det jeg liker best ved å gi gaver», sier Caroline. «For å gjøre oppakkingen til en del av gaven liker jeg å ha noen dekorative detaljer på pakken, for eksempel et pent bånd og en navnelapp. Du kan lage navnelappen med en etikett og tilpasse den med et bilde eller en morsom ledetråd om gaven», legger hun til.


Skrevet av Lorna Dockerill

Related Products

Relaterte artikler