KREATIV UTSKRIFT

Dekorasjoner for naturelskere: la naturen puste liv i hjemmet ditt

Lær om hvordan du kan skape beroligende rom i hjemmet ved å kombinere natur og design med Canon-skrivere og -apper.
Et veggteppe laget av farget papir klippet ut som tropiske blader, i rosa og grønt og tropisk mønster.

Det er ingen hemmelighet at vårt psykiske velvære blir bedre av å tilbringe tid i naturen. Når vi tar naturen med inn, ved hjelp av dagslys, organiske farger, sanserom og potteplanter, kan det være svært beroligende. Du trenger imidlertid ikke å ha skogmotiver og trepanel overalt for å innlemme denne designtrenden. Når du bruker veggene kreativt, kan biofilisk design – som legger vekt på koblingen til det naturlige miljøet – ta mange former, fra veggpynt til bilderammer, og den kan være en interessant måte å skape et avslappende område i hjemmet på.

Interiørdesigneren Jasmin Robertson bor i et edvardiansk hus i Hove i England og deler innhold om restaurering og interiør på TikTok og Instagram. «Jeg elsker konseptet biofilisk design», sier hun, «og vi har tatt i bruk mange av prinsippene i vårt eget hjem. Ved at vi har skapt flere muligheter til å komme i kontakt med naturen, føles hjemmet vårt rolig og oppkvikkende. Å bo her gjør meg lykkeligere enn jeg noen gang vært.»

Multikunstneren Emma Jewell, @EmmaJewellCrafts på Instagram, driver også med papirkunst for moro skyld og for å pynte hjemme.

Hvorfor ikke komme i gang med dine egne kreasjoner, kun ved hjelp av en Canon-skriver og noen naturinspirerte design? Vi spurte Jasmin og Emma om gode tips til enkle, biofiliske dekorasjoner.

1. Finn inspirasjon i omgivelsene dine.

Et flatt underlag der Canon SELPHY Square Qx10-skriveren står passert, omgitt av blomster, jutetråd, små klesklyper, kroker og små trykte fotografier av grønn vegetasjon.

«Jeg elsker at jeg enkelt kan skrive ut bilder fra telefonen, slik at jeg kan stille dem ut rundt i huset vårt», sier interiørdesigner Jasmin Robertson. «Albumet mitt er helt overfylt, så yndlingsbildene mine forsvant i mengden og fikk ikke komme til sin rett.» © Jasmin Robertson

En gren som henger på veggen over en svart peis. Fra den henger det flere jutetråder der små trykte fotografier er festet med kliper.

«Jeg er veldig fornøyd med hvordan den ble, og jeg tror den kommer til å få en permanent plass på rommet til datteren min», sier Jasmin om den iøynefallende, naturlige veggpryden. «Det blir også veldig enkelt å oppdatere den med nye bilder, slik at vi kan oppdatere den for hver årstid.» © Jasmin Robertson

Pinterest byr på en uendelig strøm av ideer til biofiliske design til alle typer hjem, rom og områder – fra trær inne i bygninger til frodige, grønne plantevegger. Det er også mulig å kombinere utskrifter med grønne planter for å lage dine egne kreasjoner, som Jasmin gjorde til datterens soverom.

«Jeg brukte Canon SELPHY Square QX10 til å lage en veggpynt med bilder av vårmotiver som kan henges opp over peisen», forklarer hun. «Bildene henger i jutetråder fra en gren. Det er enkelt, men veldig effektfullt. Det er også lett å lage, og det koster ingenting.»

Jasmin fant inspirasjon i en lokal park: «Etter et uvær gikk jeg tur med hunden i en av yndlingsparkene våre. Samtidig så jeg etter en gren i riktig størrelse til å henge opp. Det var mye å velge blant, så det tok meg ikke så lang tid. Mens jeg var der, tok jeg noen bilder av vårblomster og nytt, grønt løvverk. Jeg fikk til og med tatt bilde av hunden min som luktet en påskelilje.»

2. Bruk designverktøy som Creative Park.

En Canon-skriver som skriver ut et papirark med et bladmønster. Ved siden av skriveren er det en annen fargerik utskrift og flere papirblader som er klippet ut for hånd.

«Ha det gøy med å lage abstrakte kunstverk. Begynn med å skrive ut noen mønstrede ark», sier multikunstneren Emma Jewell, som brukte Canons Creative Park – en gratis og inspirerende nettressurs – til den løvrike veggkunsten sin. «Velg en blanding av mønstre og farger, og bruk saks til å klippe ut organiske former fra arkene.» © Emma Jewell

Et veggteppe laget av farget papir klippet ut som tropiske blader, i rosa og grønt og tropisk mønster.

«Når du er ferdig med å dandere, begynner du å lime alle delene fast til snoren», sier Emma. «Deretter henger du det vakre kunstverket ditt opp, så alle kan se det.» © Emma Jewell

Kreative aktiviteter er flott å drive med når du tilbringer kvalitetstid sammen med venner og familie. Hvis du trenger veiledning, er Canons Creative Park full av maler til papirkunst, inkludert dekorative hengeplanter, sukkulenter, villblomstbuketter og vakre kranser. Enten du er ekspert på å lage sofistikerte blomsterdekorasjoner til bord, hyller og vinduskarmer, eller helt nybegynner og vil prøve deg på et enkelt, naturinspirert design, finnes det hundrevis av muligheter å utforske på nettstedet og i Canon Creative Park-appen.

«Jeg elsker å bruke Creative Park til å lete etter mønstret papir og elementer som jeg kan skrive ut og bruke til prosjektene mine», sier Emma, som er besatt av farger og lidenskapelig opptatt av håndverksprosjekter. «Det er så enkelt å finne flotte mønstrede papirer som fungerer bra, og lage pynt i anledning årstiden uten å bruke penger på nytt utstyr.»

Når du har valgt malene dine – i Emmas tilfelle to tropiske design, ett med en grønnvingerødara, det andre med en monstera – trenger du en god skriver. Emma bruker den trådløse Canon PIXMA TS6350 – en allsidig skriver som er ideell til alt fra jobbdokumenter til familieprosjekter.

«Det er enkelt å lage denne fantastiske bildebakgrunnen. Skriv ut noe mønstret papir med tropiske temaer, deretter klipper du ut tropiske blader av det. Kombiner de tropiske bladene med noen papirblader i nøytrale farger også. Deretter bruker du en limpistol til å lime bladene til hyssingtråder. Når du er fornøyd, henger du opp hyssingen for å skape bakgrunnen.

«Canon PIXMA TS6350-skriveren min gjør det enkelt å skrive ut kvalitetsutskrifter til håndverksprosjekter», fortsetter Emma. «Og Canon Matte Photo Paper er så allsidig og enkelt å lage ting med.»

3-i-1 Canon PIXMA TS6350 med kantløs bildeutskrift er kompatibel med Canon PRINT-appen. Den kan skrive ut med tosidig, matt papir, påstrykbart overføringspapir og på kvadratisk og magnetisk papir. Derfor er den ideell til kreativ bruk.

3. Dekorer kunstverket for ekstra effekt.

En kvinne i gul kjole som lener seg over et bord og binder jutetråder til en gren.

«Det er godt for sjelen å skape noe», sier Jasmin, «og vi kunne alle hatt godt av å sette av mer tid til kreative aktiviteter. Det er så tilfredsstillende å lage noe som ser bra ut, og som kan stilles ut. Det tilfører hjemmet noe personlig og unikt og blir fort et samtaleemne.» © Jasmin Robertson

En kvinne som fester trykte fotografier av grønn vegetasjon til jutetråder knyttet til en gren, ved siden av en Canon SELPHY Square QX10-skriver.

«Jeg liker å pynte med farger og har et ganske eklektisk hjem», sier Jasmin. «Grønn er definitivt yndlingsfargen min, og den finnes i de fleste rom i en eller annen nyanse.» © Jasmin Robertson

Jasmin brukte den bærbare skriveren Canon SELPHY Square QX10 til å skrive ut kvadratiske utskrifter rett fra smarttelefonen. «Jeg tok bildene jeg knipset i parken, noen av datteren min som utforsker naturen, og noen bilder av de vakre blomstene i bestemors hage. De tørket umiddelbart, så jeg kunne feste dem med små klesklyper i tre til fire lengder jutetråd, som jeg bandt med jevne mellomrom langs grenen», forklarer hun.

De neste trinnene besto i å gi håndlagde naturinspirerte dekorasjonen ekstra glitter og organisk tekstur. «Jeg pakket en rekke LED-julelys rundt grenen og teipet batteripakken til den ene enden. Deretter dekket jeg den med en buskete eukalyptus, som jeg surret fast med jutetråd», sier Jasmin. «Jeg brukte messingkroker og gjennomsiktig fiskesnøre til å henge grenen fra taket over peisen på rommet til datteren min. Den gjør rommet hennes enda vakrere, og hun elsker den.»

4. Tenk nøye over hvor du plasserer designene dine.

En gren som det henger små trykte fotografier fra, er plassert over et skrivebord med en datamaskin, en notatbok, et stearinlys og en vase med påskeliljer.

«Jeg hengte også en dekorasjon på veggen bak skrivebordet på hjemmekontoret vårt», sier Jasmin. «Det er et nordvendt rom, så det føles ganske mørkt om vinteren. Men vårbildene har virkelig livet opp den nøytrale veggen og gitt rommet farge. De klare fargene fyller meg med optimisme og får meg til å se frem til de lengre, lysere dagene som kommer.» ©Jasmin Robertson

Et nærbilde av flere jutetråder der små trykte fotografier er festet med klyper, mot en hvit vegg.

«Det er noe nostalgisk over trykte bilder», sier Jasmin. «Jeg er stor fan.» © Jasmin Robertson

«Rommene vi befinner oss i, har så stor innvirkning på humøret og på vårt generelle velvære at jeg synes det er viktig å designe interiør som gjør oss godt», sier Jasmin. «Jeg elsker hvordan interiørdesign kan vekke følelser. For noen kan det kanskje virke lettsindig, men med tanke på hvor mye tid vi tilbringer innendørs, bør ikke designets innvirkning undervurderes.»

Med dette i tankene bør du vurdere hvor du skal plassere designet, siden det blir et interessant kunstverk for rommet. Jasmin gir dette rådet: «Du kan henge opp en slik dekorasjon hvor som helst der du vil skape et fokuspunkt eller vekke interesse. Det fungerer spesielt godt sentrert over et møbel, men det kan også brukes til å pynte opp en kjedelig vegg. Det kan henges fra kroker i taket eller fra en bildeskinne. Hvis du henger det fra taket, fester du krokene ca. 5 cm fra veggen.»

Det naturlige temaet kan også inkorporeres gjennom dristige dekorvalg, sier Jasmin, som mener at baderomsfliser med blader og botaniske trykk kan øke wow-faktoren, og det kan også veggmalerier gjøre for soverom.

5. Et fredfullt hjem gir ro i sinnet.

Et nærbilde av et skrivebord med en dataskjerm, et tastatur, en vase med påskeliljer og en Canon SELPHY Square QX10-skriver.

Naturinspirerte kunstverk kan virkelig gi deg bedre humør. Du kan også skape en god atmosfære ved å plassere en mengde planter og blomster – både ekte og kunstige – i nærheten av designet ditt. Velg gjerne dempet belysning. «For meg er det ingenting som føles bedre enn å forvandle et rom til noe vakkert», sier Jasmin. © Jasmin Robertson

Et pastellfarget abstrakt kunstverk som henger på en hvit vegg. Under finnes en potteplante og en grå pute.

Dette pastellfargede, abstrakte kunstverket er en av Emmas kreasjoner. Hun brukte et stort, hvitt ark av Canon Matte Photo Paper, lim og saks. © Emma Jewell

Hvis det er viktig for deg med et fredfullt hjem, kan du velge dempet belysning og finne inspirasjon i naturen. «For å skape en fredfull følelse hjemme kan du dekorere med myke jordfarger, naturlige materialer og massevis av planter», sier Jasmin. «Jeg elsker å bruke planter som dekor i huset. Ikke bare ser de bra ut, de gir også økt velvære gjennom koblingen til naturen. Dessuten bidrar de til å holde luften inne ren.

Forskning har vist at bare ved å se på et bilde som viser natur, føler folk seg roligere», fortsetter Jasmin. «Kunstige planter kan også bidra til velvære, noe som er godt nytt for dem som ikke har grønne fingre.»

«Skap lag av belysning – bord- og gulvlamper i tillegg til vegg- og taklamper, og velg bare lamper som kan dimmes», avslutter hun. «Hvis du pusser opp, bør du vurdere større vinduer og takvinduer for å få så mye dagslys og så god ventilasjon som mulig. Tenn et lys tilsatt eterisk olje, og spill avslappende musikk. Tenk på alle sansene dine, ikke bare det du ser.»


Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler