KREATIV UTSKRIFT

Papirkunst med regnbuetema byr på uendelige muligheter

Finn ut hvordan du kan lage regnbuekunst med en Canon PIXMA-skriver og Canon Creative Park for å gjøre hjemmet ditt mer fargerikt.
Et ovenfra-og-ned-bilde av et skrivebord i tre med en fargerik vindmølle og varmluftballong i papir, i tillegg til en pakke Canon-fotopapir.

Regnbuen er et mektig symbol på håp, lykke og skjønnheten etter en storm, i tillegg til et altomfattende bilde på kjærlighet og mangfold. Har du noen gang sett en regnbue i det fjerne og ønsket at du kunne ta den med deg hjem i en flaske? Nå kan du det.

Papirkunst med regnbuetema kan gjøre ethvert rom livligere og er perfekte festdekorasjoner som du kan lage sammen med vennene dine på forhånd. Vi er ikke de eneste som mener dette – det gjør også Helen Cooke, den britiske hobbykunstneren og juveleren bak @CraftyCooke.

«Jeg elsker farger. Jeg har alltid vært en sprudlende person og kler meg i stil med personligheten min», sier Helen. «Jeg elsker å finne ut hva du kan oppnå ved å bruke farger og bryte reglene. Spesielt i hobbyarbeid, der du kan eksperimentere med ulike farger og se hvordan du kan endre personligheten til en gjenstand ved å sette sammen ulike farger.»

For å komme i gang trenger du en Canon PIXMA-skriver og Canon Creative Park-nettstedet eller -appen. Her forklarer Helen hvordan hun brukte en skriver i Canon PIXMA TS5350a-serien, Creative Park og hobbyutstyr til å lage en magisk regnbuefarget vindmølle og varmluftballong.

Velg og skriv ut maler

En hånd holder en smarttelefon med en vindmøllemal fra Canon Creative Park på skjermen. I bakgrunnen står det en Canon PIXMA-skriver på et skrivebord.

Med Canon Creative Park-appen og en kompatibel Canon PIXMA-skriver kan du skrive ut maler direkte fra en smarttelefon.

Et ark med en mal for en fargerik vindmølle kommer ut av en Canon PIXMA-skriver på et skrivebord i tre.

Helen likte LED-statuslinjen og OLED-skjermen på Canon PIXMA TS5350a-skriveren. Skriveren er utstyrt med FINE-kassetter med ChromaLife100-blekk og gir utskrifter med sterke farger, noe som gjør den perfekt for papirkunst.

Det er utrolig enkelt å bruke Canon Creative Park. Du kan laste ned appen på en iOS- eller Android-enhet, eller du kan gå til nettstedet og bla gjennom det store utvalget av gratismaler. Flere regnbuefargede design er tilgjengelige, for eksempel et tredimensjonalt kort og origami. Helen valgte en regnbuefarget vindmølle og varmluftballong. Hver mal leveres med et sett instruksjoner som du kan skrive ut, og den omtrentlige tiden det tar å sette den sammen, vanskelighetsnivået og den anbefalte papirtypen er også angitt.

Helen satte pris på hvor brukervennlig nettstedet var. «Instruksjonene var gode, og nettstedet var veldig enkelt å bruke», sier hun. «Det er fint å ha alle de nedlastede malene på ett sted.»

Når du har valgt en mal, kan du skrive den ut direkte fra smarttelefonen din hvis du har en kompatibel Canon PIXMA-skriver. Helen brukte en skriver i Canon PIXMA TS5350a-serien til å skrive ut designene sine. «Det var veldig enkelt å koble til via Wi-Fi», sier hun begeistret. «Utskriftskvaliteten er fantastisk.»

Helen brukte Canon Matte Photo Paper, og hun bemerket at kvaliteten var perfekt for papirkunst. «Fargene var vakre, og papiret hadde riktig tykkelse», forklarer hun. «Ikke for tynt, og ikke for papplignende – helt perfekt.»

Sette sammen malene

En person lener seg over et skrivebord for å skjære ut en intrikat mal med en hobbykniv.

Papirkunst er en ypperlig mulighet til å ha det gøy, slappe av og bruke kreativiteten uten at det koster for mye. «Du trenger ikke å kjøpe fancy verktøy, men du trenger en skarp hobbykniv», sier Helen. «Ikke forhast deg. Hvis du vil lage noe som ser pent ut, må du ta deg god tid og kose deg i prosessen.»

En smilende kvinne iført en fargerik stripete topp sitter ved et skrivebord og fullfører en regnbuefarget papirvindmølle.

Du kan også gi bort regnbuekunsten din til venner. Helen sier at hun blir stolt over det hun lager når hun får tilbakemeldinger fra folk som liker kreasjonene hennes.

Helen brukte en hobbykniv til å skjære ut malene sine. «Varmluftballongen er ganske intrikat, så det er best å bruke en hobbykniv», sier hun. «Når du skal lage vindmøllen, er det bedre å bruke en saks.»

Det er viktig å lage merker på malene før du begynner å brette. «Du må lage merker på papiret med en metallinjal, ellers blir det for vanskelig å brette designene – spesielt hvis du bruker tykt papir», forklarer hun. «Det er om å gjøre og lage pene bretter. Jeg fraråder å hoppe over dette trinnet.»

Når du har laget merker på papiret, bruker du en limstift til å sette sammen malen. Varmluftballongen er et komplisert design med mange små deler, så det krever litt tålmodighet å sette den sammen – men det morsomme med papirkunst er jo å glemme alt annet og fokusere på prosjektet.

«For meg handler papirkunst om å være til stede i øyeblikket», sier Helen. «Noen finner dette i bøker eller sport, men jeg finner det i hobbyarbeid. Jeg må stenge alt annet ute for å fokusere. Det er bare deg selv i det øyeblikket.

«Jeg elsker å se at noe tar form», fortsetter hun. «Du begynner med alle disse små bitene, og så setter du alt sammen for å skape en følelse, noe som når ut til andre, eller noe du liker.»

Vis frem regnbuekunsten din

En smilende kvinne iført en fargerik stripete genser henger en regnbuefarget varmluftballong i papir fra et gult lampeoppheng.

I tillegg til at den gjør hjemmet ditt livligere, kan denne papirkunsten også brukes til å feire Pride-måneden. «Det er viktig å støtte og fremheve det skeive miljøet», sier Helen.

Et ovenfra-og-ned-bilde av et skrivebord i tre med en fargerik vindmølle og varmluftballong i papir, i tillegg til flere skåler med søtsaker og frukt.

Vindmøllen leveres også med ulike sentrale deler – for eksempel en blomst og en stjerne – slik at du kan tilpasse den etter eget ønske.

Når du skal vise frem regnbuekunsten din – enten du setter den i vinduskarmen for å vise støtte til LGBTQ+-miljøet eller blant regnbuefargede søtsaker på bordet – er det bare fantasien din som setter grenser. Helen festet ståltråd i varmluftballongen og hengte den opp på sønnens soverom. «Det er en artig liten sak som tilfører litt farge i ethvert rom», sier hun.

Regnbuekunsten er ikke begrenset til engangsbruk. Du kan plassere den hvor du vil, og du kan leke med den også – vindmøllen snurrer faktisk», tilføyer Helen.

«Farger trenger ikke bare å være for barn», fortsetter hun. «Bare fordi du er eldre, betyr ikke det at du må tone ned fargene. Farger kan påvirke humøret ditt, så litt farge i omgivelsene dine kan gjøre deg gladere.»

Enten du feirer Pride, arrangerer en fest eller et arrangement, eller bare vil ha litt farge i hjemmet ditt, har Creative Park en rekke kreasjoner å by på.

Følg oss på Pinterest for å finne inspirasjon, og husk å dele kreasjonene dine på sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Populære tips for gjennomtenkte papirkunstgaver

  Finn ut mer om hvordan du kan lage fine gaver ved hjelp av Canons Creative Park og PIXMA-skriveren din.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Landemerker i papirkunst

  Feir spesielle steder med en Canon PIXMA-skriver og Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag en egen Canon Zoemini-fotoautomat

  Med bare Canon Zoemini S2 og Mini Print-appen kan du gjøre neste fest enda morsommere ved å lage minner i fotoautomatstil.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag dinosaurdekor med Creative Park

  Dekorer barnets soverom uten at det koster for mye, med forhistorisk papirkunst.