KREATIV UTSKRIFT

Skap et dinosaurinspirert soverom med papirkunst som kan resirkuleres

Hjemmedekor er ikke bare for de voksne. Med Canon Creative Park kan hele familien engasjere seg i å gi barnets soverom en prisgunstig forhistorisk oppgradering som kan resirkuleres.
Forskjellige dinosaurmaler som er skrevet ut fra Canon Creative Park, ligger på et bord med en hånd som strekker seg for å plukke opp en.

Både voksne og barn elsker å uttrykke sin kreativitet og personlighet gjennom rommene de har rundt seg. Og når man er liten, er ikke soverommet bare et sted der man sovner etter en lang dag. Det er her man gjør lekser, spiller, har venner på overnatting – det er ditt eget lille univers. Finnes det noen bedre måte å gjøre dette rommet til ditt eget på enn å lage noe du elsker? Med Canon Creative Park, en PIXMA-skriver, litt papir og en saks har det aldri vært enklere.

Velg et tema

En voksen og et barn som bygger papirdinosaurer som er lastet ned fra Canon Creative Park-nettstedet, og som skrives ut ved hjelp av en Canon PIXMA-skriver.

Pappa Chee og den eldste sønnen Okkie likte å klippe ut dinosaurene sammen. «Vi koste oss med dette som familie, og det store utvalget av dinosaurer varierte fra enkelt nok til at Elon kunne klare det, til superutfordrende, slik at alle syntes det var spennende», sier Chee.

Det finnes mange måter å tilpasse interiøret på et barnerom på, for eksempel mønstrede gardiner eller sengetøy, veggmalerier eller innrammede utskrifter. Men det kan være vanskelig å holde følge med barnas stadig nye interesser. I ett øyeblikk handler alt om verdensrommet og astronauter, og så om pirater, og før du vet ordet av det, om dinosaurer. Det kan være dyrt å male på nytt og kjøpe nytt sengetøy eller kunstverk hver gang, men nå kan du gi barnets soverom en forhistorisk oppgradering på en billigere måte.

Så hvorfor ikke prøve papirdekorasjoner? Når barnas interesser forandrer seg, kan du enkelt resirkulere dekorasjonene og lage noen andre. Det finnes tusenvis av gratis maler, inkludert alle slags barnevennlige ideer til papirkunst, som er tilgjengelig i Canon Creative Park-appen og på nettstedet, men gryende paleontologer blir spesielt begeistret over å se de tilgjengelige dinosaurdesignene. Velg en heldekkende maske, for eksempel av en pteranodon eller en triceratops eller en papirfigur av en apatosaurus. Og hvis barna ønsker å gi det perfekte 3D-kortet i bursdagen til en venn, kan du jo lage et T-rex-kort? Chee-Chiu Lee og de to sønnene hans, Elon (7) og Okkie (11), prøvde et utvalg av design fra nettstedet.

Gjør deg klar til å lage dinosaurveggkunst

En papirmal for en dinosaurfigur som kommer ut fra en Canon PIXMA-skriver. Det står en ferdig T-rex-modell og potteplanter ved siden av.

Skriveren i Canon PIXMA TS5350a-serien er ikke bare ideell til papirkunst, men også til å lage etiketter, og du kan skrive ut direkte fra smarttelefonen.

Et barn som bruker en saks til å klippe ut en dinosaurmal som er lastet ned fra Canon Creative Park, og som skrives ut på en Canon PIXMA-skriver.

Det gir virkelig en god følelse å drive med håndarbeid, og når du lærer barna dine å lage ting selv fra de er små, kan du hjelpe dem til å bli uavhengige og robuste, som igjen er bra for dem senere i livet.

Noe av det beste med papirkunst av dinosaurfigurer er at du ikke trenger nytt eller komplisert utstyr. Se instruksjonene for hver mal – noen krever kanskje ekstra materialer, for eksempel hyssing, strikk, lim eller fargepenner – men generelt sett trenger du dette:

Velg dinosaurdekorasjoner

Et barn som bruker en brun blyant til å fargelegge dinosaurer.

Dinosaurinspirerte maler for fargelegging er også tilgjengelige i Creative Park, og det kan være en fin måte barn som kan være kreative på, mens de voksne tar seg av de mer kompliserte delene med bygging og montering. Her koser sju år gamle Elon seg med å fargelegge en dinosaurutskrift.

Hendene til en voksen som lager en dinosaur av en papirmodell fra Canons Creative Park, som er skrevet ut på en Canon PIXMA-skriver, med en pakke med Canon-fotopapir bak.

Visste du at det har blitt funnet dinosaurfossiler på alle de sju kontinentene? Og at det sies at stegosauren hadde hjerne på størrelse med en valnøtt? Når dere lager dinosaurdekorasjoner til soverommet, får du muligheten til å dele morsomme fakta med barna.

Når du har verktøyene, er det bare å velge blant designene på Canon Creative Park, laste ned malene og skrive dem ut ved hjelp av PIXMA-skriveren. Det finnes så mange design å velge blant – fra en søt papirmobil som de små barna kommer til å like, til plakater som viser en T-rex som flekker de store, skumle tennene sine, noe som de eldre barna kommer til å elske. Elleve år gamle Okkie syntes at håndarbeidet var spesielt interessant – «spesielt det å se hvordan papirflikene fungerer sammen for å skape 3D-magi!» Sier Chee.

Det å snakke om hva dere skal velge, er en flott måte å starte samtaler med barna om forskjellige typer dinosaurer, hvilke de liker best, og hvorfor. Du blir kanskje overrasket over hvor mye de kan lære deg!

Denne aktiviteten kan få barna til å tenke kreativt om farger også. Kanskje de ønsker å velge sine egne farger eller komplementere fargene de allerede har på veggene og gardinene. Du kan også bruke den som for å begynne å snakke om fargehjulet og hvordan motsatte farger, for eksempel blått og oransje, ser bra ut sammen. Selv om vi ofte tenker at dinosaurene hadde bestemte farger, vet ikke forskerne hvilke farger de hadde. Creative Park har bildeomriss som barna kan fargelegge inni, og da kan de slippe fantasien løs. Hvem takker vel nei til en glitrende regnbuesinosaur?

Hvis barna liker å ta selfier, kan du skrive ut et sett med Jurassic -fotorekvisitter og deretter få alle til å posere og lage egne morsomme forhistoriske portretter som de kan vise frem på veggen eller tavla.

Et bilde av et Canon-kamera sett ovenfra, oppå en Canon PIXMA-skriver og med en fotomontasje i bakgrunnen.

CANON CLUB

Et eksklusivt fellesskap for skapere som deg. Følg lidenskapen din med støtte, inspirasjon, fordeler med mer. Det er enkelt å bli medlem. Kjøp et produkt. Registrer deg. Bli med i Canon Club.

Samle hele familien rundt håndarbeid

Hendene til en voksen som setter sammen et T-rex-hode sammen med hendene til et barn som klipper ut en enkel origami-dinosaur.

Canon Creative Park har et utvalg av enkle origami-dinosaurdesign som er ideelle for yngre barn, siden de ikke trenger noe liming eller finklipping. Dette gjør at de voksne kan jobbe med mer avanserte strukturer, for eksempel dette T-rex-hodet, side om side med barna.

En voksen som fester et nattlys laget av T-rex-papirkunst til en hvit soveromsvegg.

Det finnes mange komplekse design på Canon Creative Park som tar dinosaurlagingen et skritt videre for å skape inspirerende romdekor. Dette T-rex-hodet kan festes på veggen for å lage et batteridrevet nattlys. «Elon elsker dinosaurhodet på soverommet med lyset inni», sier Chee. «Han viser det til alle vennene som kommer på besøk.»

Hver mal leveres med trinnvise, instruksjoner som kan skrives ut, og som du kan referere til underveis, samt en stjernevurdering for å angi vanskelighetsgraden og informasjon om cirka hvor lang tid det tar å lage den. Ettersom noen av designene er enklere å sette sammen enn andre, betyr det at det finnes noe for alle – fra barn som nettopp har begynt på skolen, og større barn, til besteforeldre. «Det var noe spesielt med det å velge og skrive ut dinosaurene som fikk guttene til å føle at de laget noe fra bunnen av», sier Chee.

La barna håndtere de enkleste malene på egen hånd, for eksempel en søt origami-triceratops eller en enkel minidinosaur, mens du hjelper dem med de vanskeligste figurene, for eksempel en 3D-stegosaurus. Det er enkelt å tilpasse forskjellige design til barnas ferdighetsnivå. «Okkie var flink nok til å lage kompliserte utklipp og sette alt sammen», sier Chee.

Noen av modellene, for eksempel den leddede tyrannosaurus-papirdukken og den elastiske stegosaurusen, har bevegelige deler, noe som tilfører en viss forståelse av teknikk og fysikk i opplæringen.

Dekorer rommet, og del kreasjonene dine

To hender som fester en fargetegning av to dinosaurer til veggen bak forskjellige ferdigbygde dinosaurmaler fra Canon Creative Park på et bord foran.

Når dere lager dinosaurfigurer av papir, kan det sette i gang interessante samtaler om emner innen historie, vitenskap og klimaendringer – en fin måte å bidra til læring på utenfor skoletid.

En ferdigbygd dinosaurmal fra Canon Creative Park som står på en potteplante med andre planter rundt.

Det kan være vanskelig å finne plastfrie leker og dekorasjoner. Med disse dinosaurdesignene i papir kan du forvandle et rom uten å bekymre deg for miljøpåvirkningen, og bare resirkulere det som går i stykker når dere leker. Du kan også plassere dem ved inneplanter for å gi disse planteeterne i papir et habitat der de føler seg hjemme.

Spør barna hvordan de tror de kan vise frem dinosaurpapirkunsten på best mulig måte. Kanskje de vil lage en gallerivegg med kule dinosaurutskrifter? Sammen kan dere planlegge hvor hver av dem ser best ut. Kanskje de har laget mange modelldinosaurer eller laget sin egen minidinosaurdiorama. Disse ser fantastiske ut på en hylle, et skrivebord eller en kommode, og da kan barna raskt ta dem med seg når de vil leke. «Guttene likte å sette dinosaurene rundt blant plantene i huset», forklarer Chee.

En voksen og et barn som beundrer hodet på T-rex-modellen, som er bygget fra en Canon Creative Park-mal, og som holdes av den voksne.

Istedenfor å slå på TV-en eller en spillkonsoll neste gang barnet kjeder seg, kan dere prøve papirkunst. Det fungerer ikke bare som en aktivitet for å bygge bånd, men hjelper dere også med å slappe av, og det kan forbedre konsentrasjonen og hjelpe dere med å uttrykke følelser, i tillegg til at det er en givende opplevelse i seg selv.

Neste gang det regner mye ute, eller du har lyst til å finne på noe en lørdag ettermiddag, trenger du ikke bruke penger på dyre aktiviteter. Denne aktiviteten med dinosaurfigurer i papir er både morsom og gjør det mulig for barna å utvikle en rekke ferdigheter, for eksempel kreativitet, konsentrasjon, evnen til å følge instruksjoner og samarbeid. De blir glade når de ser resultatene – et unikt soverom eller et lekeplass de stolt kan si at de har laget selv. Og når de forandrer smak, kan du bare gå tilbake til Canon Creative Park for å finne flere papirmaler for design som passer bedre til det neste interesseområdet.

Det har aldri vært et bedre tidspunkt å dekorere barnerommet på en billig måte med Canons forhistoriske papirkunst i Creative Park. Og når du er ferdig, kan du ta et bilde og dele det med hashtaggen #MadeWithPixma for å inspirere andre som er interessert i prøve. Nå må du bare bestemme deg for hvilken dinosaur du skal gi liv til!

Rachel Segal Hamilton

Related Products

Relaterte artikler

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Kunstpapir

  Kunstneren Zack McLaughlin har latt seg inspirere av en isfugl-mal fra Canon Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag dine egne stressleker

  Stressleker av papir er morsomme å leke med og beroligende mentalt.

 • KREATIV UTSKRIFT

  La fargene dine skinne

  Tilfør litt farge i hjemmet ditt med denne vakre regnbuekunsten.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Papirkunst av solsystemet

  Ta deg tid til å lade batteriene dine og til å lære og leke, med Creative Parks samling av papirkunst med verdensromtema.