KREATIV UTSKRIFT

En fin måte å forvandle hjemmet ditt på: oppdag papirutskjæring

Papirkunstner Aimee Graham deler sin trinnvise veiledning til å lage iøynefallende kunst med papirutskjæring.
En Canon PIXMA TS8350-skriver, vist på et bord med innrammet papirkunst.

Når det gjelder papirkunstner Aimee Graham, er det å klippe i papir en måte å slappe av på – en ettertenksom metode å lage fargerike kunstverk som er både personlige og fantasifulle. Alt fra abstrakte former og mønstre til silhuetter av dyr og strandlandskap – det er morsomt å legge papirutskjæringer oppå hverandre for hele familien, og det kan brukes til å lage unik veggkunst eller til og med gratulasjonskort.

Aimee ble først interessert i håndverk etter en tur til Japan, hvor hun ble fengslet av den eldgamle kunsten origami. Her forklarer hun hvordan du bruker en Canon PIXMA TS8350 Series-skriver og noen smarte papirutskjæringstips for å lage inspirert kunst som er en perfekt løsning for å lyse opp hjemmet ditt.

1. Drøm frem en original og kreativ idé

En innrammet papirutskjæring av et skogslandskap på en oransje bakgrunn.

Aimees første steg var å komme på en idé. Hun bruker naturen som inspirasjon og oppfordrer til å se på nettet etter interessante bilder og silhuetter som kan tegnes etter.

«Jeg liker å jobbe med papir fordi det er så allsidig», sier Aimee. «Det er et naturlig produkt som kan brukes til to- eller tredimensjonal kunst, og du trenger ingen spesielle ferdigheter for å begynne å lage ting.»

Aimee begynte med å lete etter enkle former på nettet som kunne fungere som silhuetter. «Jeg lever ved sjøen og er glad i å være ute i naturen, så jeg begynte med å lette etter bilder av hav og skogslandskap», forklarer hun.

«Prosessen begynner alltid med å finne inspirasjon. Ideene dine blir unike når du mister deg selv i prosessen, og kreativiteten tar over. Det er da magien skjer.»

2. Velg malene du vil skrive ut

En kvinne som bruker telefonen til å plassere to bilder på et papir som skal skrives ut

Aimee brukte Easy-PhotoPrint Editor-appen til raskt å plassere utskriftene på papiret fra smarttelefonen.

En kvinne som tar et papir med bilder skrevet ut av en skriver

«Skriveren var veldig enkel å bruke», sier Aimee. «Jeg konfigurerte Canon PRINT-appen på telefonen, og det var enkelt å koble den til nettet mitt.»

Aimee fant sine egne silhuetter av dyr, mennesker, trær og solstråler ved å søke på Internett, men du kan også søke etter inspirasjon på Creative Park.

Aimee ordnet bildene på en side ved hjelp av Easy-PhotoPrint Editor-appen og skrev dem ut på en Canon PIXMA TS8350 Series-skriver. «Skriveren hjalp virkelig fordi så snart jeg hadde silhuetter jeg likte, kunne jeg ordne dem i appen og skrive dem rett ut. Å ha konkrete utskrifter foran deg gjør det enklere å komme i gang. Dette prosjektet var en utfordring i begynnelsen. Jeg jobber vanligvis med papir i 3D, så det var litt annerledes å tenke i to dimensjoner.»

3. Velg riktig papir til kunsten din

En Canon PIXMA-skriver på et steingulv med en skjærematte og et utvalg av papir og skrivesaker.

Aimee brukte matt fotopapir fordi hun syntes det var perfekt for å skjære, samtidig som det beholdt styrken, uten bretter eller rivemerker, men du kan bruke glanset eller til og med kombinere de to.

For å lage papirkunst trenger du en skjærematte, en tapetkniv eller skalpell, saks og en kombinasjon av papir eller kort.

«Papiret må være tykt nok til å holde formen når det er skåret, sterkt nok til å unngå at det rives opp, men ikke for tykt, for da blir det vanskeligere å klippe», forklarer Aimee. «Jeg brukte matt fotopapir til å skrive ut silhuettene mine fordi det er robust nok til å arbeide med, men ikke for vanskelig å skjære i.»

4. Lag utskjæringene dine forsiktig

En person som setter sammen en papirutskjæring, og legger en utskjæring av snø på toppen av noen fjell.

Aimee ble vant til å arbeide i to dimensjoner ved å legge forskjellige utskjæringer i sterke farger oppå hverandre for å gi verkene mer dybde.

En person som forsiktig skjærer ut silhuetten til en kvinne.

Du kan begynne med enklere former før du går videre til å skjære ut mer detaljerte silhuetter som krever presisjon.

«Jeg visste at jeg ville lage noen forskjellige scener som skulle stilles ut i rammer», sier hun. «Ved å bruke rammene som en størrelsesveiledning, begynte jeg å legge utskjæringene mine oppå hverandre og lekte med komposisjon og fargevalg.»

Nøyaktig skjæring krever tålmodighet og trening, så Aimee anbefaler å begynne med enkle former først, spesielt hvis du ikke har brukt en tapetkniv før.

«Jeg lager kreppapirblomster, så jeg har en frynsesaks som er veldig liten og sylskarp – perfekt for dette prosjektet. Jeg begynte med å klippe ut de enkleste formene først, og arbeidet med både saks og tapetkniv», sier hun.

«Fordelen med å bruke en tapetkniv i stedet for saks er at du kan beholde omrisset og den faktiske utskjæringen, forutsatt at snittene er ryddige. Jeg gjorde dette med sølvbjørkomrissene, og det fungerte som inspirasjon til et helt ny verk – slektstreet», sier hun.

5. Fullfør designet

Et hvitt papir på en bordplate med sølvbjørketrær skåret ut.

Etter at disse trærne er skåret ut, kan papiret som er igjen, også brukes som en effektiv bakgrunn for et annet verk.

En grønn og hvit papirutskjæring av et skogslandskap med navn skrevet ved siden av trær.

En av Aimees ideer var er skogslandskap dekorert med familiemedlemmers navn som en moderne vri på et slektstre.

Ved å ta med omrissene fra utskjæringene, kunne Aimee legge til en ny dimensjon til utformingen av slektstreet.

«Jeg skrapte et tynt lag med hvit og brun maling midt på grunnpapiret, la treomrisset oppå, og la deretter til den separate treutskjæringen. På dette stadiet så jeg for meg det som et slags slektstre, så jeg lagde noen navnutskjæringer og tegnet omrissene for hånd for å fullføre verket.»

6. Gjør det til en familieaktivitet

En rad med innrammet papirkunst i forskjellige størrelser står på et skrivebord.

«Dette prosjektet viser hvordan du kan lage kunst ved å klippe ut grunnleggende former, holde det enkelt og jobbe deg opp til mer kompliserte former, for eksempel detaljerte silhuetter», sier Aimee.

Aimee brukte intrikate former i sine design og kutter dem nøyaktig med en tapetkniv. Det er imidlertid mulig å oppnå like imponerende resultater ved hjelp av enklere former og en vanlig saks, noe som betyr at papirutskjæring kan være en fantastisk familieaktivitet.

«For barn er det det å skjære ut former som faktisk bidrar til å forbedre hånd-øye-koordinasjonen, i tillegg til å styrke motoriske ferdigheter. Så lenge det er trygt og noen følger med, er det bra for dem.

«Jeg har vært kreativ så lenge jeg kan huske. Jeg vokste opp med en kunstnerisk mor og en far som kunne bygge alt», sier hun. «Jeg føler meg dypt knyttet til meg selv når jeg er kreativ. Det er arbeid som får ut barnet i meg og gir meg bakkekontakt, samtidig som det er tilfredsstillende.»

Hvis du vil ha mer inspirasjon til papirkunst, kan du følge oss på Pinterest. Og ikke glem å dele kreasjonene dine i sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA.Skrevet Av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut og lag sommerfuglkunst

  Papirkunstner Aimee Graham avslører hvordan man lager skreddersydde dekorasjoner med trykk.

 • Et ovenfra-og-ned-bilde av et skrivebord i tre med en fargerik vindmølle og varmluftballong i papir, i tillegg til en pakke Canon-fotopapir.

  KREATIV UTSKRIFT

  La fargene dine skinne

  Tilfør litt farge i hjemmet ditt med denne vakre regnbuekunsten.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Landemerker i papirkunst

  Feir spesielle steder med en Canon PIXMA-skriver og Creative Park.