UTSKRIFT

De beste skriverne for håndarbeid

Canon har den perfekte skriveren for alle håndarbeidsprosjekter – fra papirdinosaurer til reklameplakater.
En kvinne klipper ut Creative Park-maler mens hun sitter ved et skrivebord av tre. På den står det en Canon PIXMA-skriver og et utvalg materialer til håndarbeid.

Uansett om du er en profesjonell håndarbeider som er avhengig av kvalitetsprodukter som imponerer kundene dine, eller du er en entusiast som er stolt av kreativiteten din, kan de riktige verktøyene til jobben utgjøre en stor forskjell. Skrivere har blitt en viktig del av prosessen med håndarbeid og kan forandre et gjennomsnittlig produkt til et ekte mesterverk.

Den riktige skriveren kan hjelpe deg med å blåse liv i avanserte design og til å utforske nye dimensjoner i kreativiteten din. Men ikke alle skrivere er utstyrt for å dekke de ulike behovene for håndarbeid. Her utforsker vi noen av de beste Canon-skriverne for håndarbeid, og hvordan kompatibiliteten de har med ulike papirtyper, kan bidra til å ta kvaliteten på kreasjonene dine til et helt nytt nivå.

Den beste allsidige skriveren for håndarbeid

En Canon PIXMA-skriver på skrivebordet, og en fargerik utskrift ligger i skuffen.

Canon PIXMA TS9550-serien er liten i størrelse, men kan håndtere A3-papir, så den er perfekt for større håndarbeidsprosjekter.

En Canon PIXMA-skriver står på en hylle med et blankt papir i den bakre skuffen, og en opplyst fargeberøringsskjerm.

Det er enkelt å koble smarttelefonen til en skriver i Canon PIXMA TS8750-serien. Bare skann QR-koden på skriverens LCD-skjerm, og så er du klar.

Hvis du driver med ulike typer håndarbeid, eller hvis familien trenger en skriver til jobb eller andre prosjekter, kan du velge en som kan gjøre alt dette, slik at alle blir fornøyde – enten det er barn som jobber med skoleprosjekter, eller voksne som selger verkene sine på nettet.

Canon PIXMA TS7650i gjør utskriftsprosessen rask og enkel, med en fargeberøringsskjerm på 6,7 cm og et Switch-brukergrensesnitt som kan skreddersys for ulike bruksområder. Den kan produsere utskrifter i svart/hvitt med 15 bilder per minutt og i farger med 10 bilder per minutt, takket være det lange skriverhodet med flere dyser og optimalisert dråpestørrelse, slik at du slipper å vente lenge, og får mer tid til finpussingen som gir det lille ekstra.

Den støtter wifi, så PIXMA TS7650i kan brukes sammen med en rekke Canon-apper som gir ekstra muligheter for kreativitet. Dessuten kan du skanne direkte til en smarttelefon eller kopiere ved å trykke på en knapp. Den har også fordelen av å være kompatibel med PIXMA Print Plan1. Denne abonnementsbaserte tjenesten overvåker blekknivåene og leverer nye kassetter på døra så snart den oppdager at skriveren har lite blekk igjen, og på den måten kan du spare opptil 50 % på standard blekkostnader2.

Hvis du skal balansere håndarbeid med kravene til hjemmekontor, er Canon PIXMA TS9550-serien et godt valg. Selv om den har en kompakt A4-størrelse, kan den bakre arkmateren romme opptil 50 ark med A3-papir for å produsere større, kantløse utskrifter, for eksempel plakater til jobb eller kreative kunstverk for utstilling. Du kan også skrive ut på 12 x 12 cm store pappmedier, som er en populær størrelse til utklippsbøker. Den har en brukervennlig berøringsskjerm, og du kan skrive ut, skanne og kopiere fra en smartenhet ved hjelp av Canon PRINT-appen.

Canon PIXMA TS8750-serien er en annen skriver med mange brukervennlige funksjoner. Du får tilgang til disse både på den store berøringsskjermen på 10,8 cm og ved å koble til en smartenhet via QR-kode. Den gir utskrifter av høy kvalitet takket være systemet med seks blekkassetter, og i tillegg har den papirmatere foran og bak, slik at du kan bytte mellom glansede bilder og vanlige papirdokumenter fra den fremre kassetten uten å måtte legge inn nytt papir.

De beste skriverne for prosjekter med fotohåndarbeid

En Canon PIXMA-skriver på et skrivebord i tre som skriver ut fargerike ark – med noen fargeblyanter ved siden av.

Med en rask utskriftshastighet på 13 bilder/min for svart-hvitt-utskrifter og 6,8 bilder/min for fargeutskrifter effektiviserer Canon PIXMA TS7450a-serien håndarbeidet ditt, slik at du får materialet i hendene klart til bruk innen kort tid. Den bakre papirskuffen har plass til opptil 20 ark med fotopapir.

En Canon SELPHY CP1500-skriver skriver ut et bilde – med noen utvalgte familiebilder ved siden av.

Canon SELPHY CP1500 er kompakt og finnes i en rekke farger som passer til interiøret ditt, og den er et godt valg for håndarbeidere som jobber på trange steder. Den er enkel å flytte rundt på, og er liten nok til å plasseres i en skuff eller et skap når den ikke er i bruk.

Til prosjekter med fotohåndarbeid er det viktig å tenke på utskriftskvaliteten, papirutvalget og kompatibiliteten med kreative apper som virkelig kan forbedre arbeidet ditt. Håndarbeid med fotografier kan føles mer personlig, enten det er snakk om å lage en livaktig utklippsbok med ulike medier eller å bruke en découpage-teknikk til å lage gjennomtenkte gaver.

Canon PIXMA TS7650i har et blekksystem med et pigmentsort blekk som sammen med fyldige, fargestoffbaserte farger gjør at brukerne kan skrive ut bilder av høy kvalitet hjemme. Et toveissystem for papirmating støtter mange forskjellige medier og skriver ut bilder i en rekke utførelser og størrelser, inkludert det populære kvadratiske fotopapiret på 13 x 13 cm.

Den litt større Canon PIXMA TS7750i har en ekstra 35-siders automatisk dokumentmater. I tillegg til Canon PRINT-appen er PIXMA TS7650i- og PIXMA TS7750i-skriverne kompatible med Canons Easy-PhotoPrint Editor, som inneholder verktøyene du trenger for å lage alle slags oppsett før du sender dem direkte til utskrift.

Fotoutskrifter blir også imponerende med Canon PIXMA TS8750-serien. Tilskuddet av grått blekk reduserer kornetheten ytterligere og forbedrer bildekvaliteten, spesielt for skygger eller svart/hvitt-utskrifter. Og du trenger ikke å vente lenge – kantfrie bilder på 10 x 15 cm i fotolabkvalitet skrives ut i løpet av så lite som 13 sekunder3 – i tillegg til at den er kompatibel med Canons tykkeste fotopapir, deriblant Pro Platinum.

Canon PIXMA TS7450a-serien er en praktisk alt-i-ett-skriver som kombinerer kvalitet, allsidighet og stil, og som byr på flere alternativer for trådløs utskrift, skanning og kopiering samt en brukervennlig OLED-skjerm. FINE-utskriftsteknologien gir resultater av høy kvalitet hver gang, og den er kompatibel med en rekke papirtyper, inkludert glanset og matt fotopapir, i en rekke størrelser, for eksempel kantløs 10 x 15 cm.

SELPHY CP1500 er et mer kompakt alternativ med stilig, dekorativ fargeutførelse og er ideell til å produsere bilder på en ulike typer medier. Hurtigtørkende teknologi betyr at utskriftene kommer ut klare til bruk, og du kan skrive ut på flere typer mindre størrelser, fra 10 x 14,8 cm postkortstørrelse til miniklistremerker (22 x 17,3 mm).

Med den kompatible SELPHY Photo Layout-appen kan du også redigere og skrive ut direkte fra en rekke enheter via wifi.

Canon Photo Cube er et bra alternativ for å vise frem fotokreasjonene dine. Boksen er en smart oppbevaringsløsning for bilder og firkantede utskrifter, og den kan også gjøres om til et morsomt familiealbum. Photo Cube-variasjoner leveres også med valgfrie blekkpatroner (sjekk kompatibiliteten med skriveren før du kjøper) og 40 ark kvadratisk Photo Paper Plus Glossy II.

Beste skrivere for papirkunstprosjekter

En Canon PIXMA-skriver står på en treskjenk. En hånd fjerner en utskrift av fargeleggingsdesign fra brettet.

Canon PIXMA TS7650i har pigmentsvart blekk som gir samme høye kvalitet og holdbarhet som en dedikert kontorskriver. Det lange skriverhodet bidrar til rask utskrift med lave investeringskostnader, slik at du kan komme i gang med håndverksprosjektet med en gang og vite at resultatet ikke bare kommer til å se bra ut, men også koste lite.

En skriver med gode tilkoblingsmuligheter, tilgang til kreative apper, kompatibilitet med mange typer medier og rask utskriftshastighet er et must for de som liker de endeløse mulighetene med papirhåndarbeid.

Skriverne Canon PIXMA TS7650i og PIXMA TS7750i og Canon PIXMA TS9550-serien har automatisk tosidig utskrift, noe som er ideelt når begge sider av papiret skal stilles ut – for eksempel ved hengende dekorasjoner og dioramaer.

Wifi-tilkobling kombinert med gratis Canon-apper, deriblant Creative Park, betyr at du har tilgang til tusenvis av maler som du kan tilpasse og skrive ut bare med et knappetrykk. I likhet med Canon PIXMA TS7650i har PIXMA TS9550-serien en utskriftshastighet på 15 bilder/min for svart-hvitt-utskrifter og 10 bilder/min for farger, slik at du kan begynne å skrive ut umiddelbart.

I tillegg har PIXMA TS9550-serien 45 innebygde mønstre for flere kreative alternativer og er kompatibel med papir på opptil 300 g/m2 (gram per kvadratmeter) – noe som er ideelt for mer solid håndarbeid, for eksempel større modeller og gratulasjonskort.

Den beste programvaren for håndarbeidsprosjekter

En hånd holder en smarttelefon med en vindmøllemal fra Canon Creative Park på skjermen. I bakgrunnen står det en Canon PIXMA-skriver på et skrivebord.

Enten det er snakk om papirleker og modeller eller flaggdekorasjoner og kakepynt til feiringer, har Canon Creative Park-appen en rekke maler som gir inspirasjon til neste økt med håndarbeid. Ta en titt på nettstedet på en bærbar datamaskin eller i appen på smarttelefonen din for å finne ditt neste kunstnerprosjekt. Så kan du sende dem til Canon-skriveren din og begynne å sette dem sammen med en gang.

En dataskjerm viser Canon PosterArtist-programvaren, med et stort utvalg plakatmaler å velge mellom.

Hvis du bruker Canon-skriveren til både hjemmekontor og håndverk, hjelper Canon PosterArtist deg med å kombinere de to ved å gi deg mye kreativt potensial for å designe og skrive ut egne plakater, flygeblader og annet reklamemateriell hjemme.

Canon tilbyr en rekke gratisprogrammer som utvider rekkevidden til håndarbeidet ditt og støtter kreativiteten din gjennom hele prosessen. Enten det er en enkel aktivitet en rolig kveld, et familievennlig helgeprosjekt eller et profesjonelt design, finnes det noe som kan tenne enhver kreativ gnist.

For sømløs tilkobling mellom smartenheter og skrivere er Canon PRINT-appen et viktig verktøy for enkel utskrift, kopiering og skanning, og til kontroll av skriverstatus og eventuelle vedlikeholdsproblemer. Den strømlinjeformer prosessen og er kompatibel med mange filtyper. Du kan til og med få tilgang til og skrive ut bilder direkte fra sosiale medier eller nettskylagring. Med Smartphone Capture and Copy-funksjonen kan du også bruke smarttelefonen som skanner, noe som passer bra til å skanne barnas kunstverk, enten for å lagre dem eller skrive dem ut, og den korrigerer forvrengninger underveis.

Håndarbeidere kan finne et mangfold av ressurser til å lage alt fra ornamenter til tredimensjonale kort og lekerCanon Creative Park, og det er gratis å registrere seg. Noen maler er enkle og krever ikke saks – noe som er ideelt for de yngste – mens andre er mer avanserte og passer erfarne håndarbeidere som er klare for en utfordring.

Canon PosterArtist er et brukervennlig verktøy som blåser liv i plakater, bannere og annet design, beregnet på de som vil bruke ferdighetene sine til å produsere reklamemateriell. Enten det er skilt til bedriften, flygeblader til et skoleteater eller menyer til et arrangement, får du tilgang til automatisk genererte designforslag, maler og millioner av gratis arkivbilder som gir kreasjonene dine et profesjonelt preg. Programvaren er kompatibel med mange forskjellige Canon-skrivere, inkludert imagePROGRAF-, PIXMA-, MAXIFY- og i-SENSYS-serien.

Canon har også alternativer spesielt for fotografier. Canon Easy-PhotoPrint Editor er kompatibel med PIXMA- og MAXIFY-skrivere og hjelper deg med å lage kollasjer, kalendere, innpakningspapir med mer. Du kan også legge til snakkebobler, symboler, tekst og rammer i bildene.

For kompatible Canon SELPHY-skrivere tilbyr SELPHY Photo Layout-appen tips om layout og design, og du kan legge til filtre, kanter og til og med QR-koder4. Den lar deg skrive ut tilpassede bilder, klistremerker og bokmerker direkte fra én mobilapp – bare skann skriverens QR-kode for å få umiddelbar wifi-tilkobling.

Med så mange måter å være kreativ på, kan håndarbeidere få tilgang til en helt ny verden med Canons skrivere og kreative apper. Uansett om du er i begynnelsen av en kreativ reise og er på jakt etter inspirasjon til å lage raske, enkle design, om du er ivrig etter å inspirere barna dine med interaktive prosjekter, eller om du er en profesjonell håndarbeider som er ute etter nye måter å effektivisere prosessen på, har det aldri funnets et bedre tidspunkt enn nå for å begynne med håndarbeid.Skrevet av Kat Halstead

  1. PIXMA Print Plan er bare tilgjengelig for personer bosatt i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland og Østerrike.
  2. Basert på gjennomsnittlige kostnadsbesparelser per side kontra originalt standardblekk for de 20 mest populære alt-i-ett-blekkskriverne i Vest-Europa (Key Point Intelligence-studie – januar 2022). Pris per side (PPS) i Canons månedlige PIXMA-abonnement (200 sider) kontra PPS for utskrift av ISO/IEC 24711-sider på de 20 mest populære alt-i-ett-blekkskriverne til under EUR 200 i Vest-Europa, ved bruk av standardkassetter. Gjennomsnittlig PPS brukes til å fastslå prosentvise besparelser sammenlignet med PPS for Canons PIXMA-utskriftsabonnement (abonnement på 200 sider). Blekkapasitet og priser er basert på informasjon på produsentens nettsted i Tyskland. Tilbudspriser på blekk er ikke tatt med i denne studien. Keypoint Intelligence-studie fra januar 2022, bestilt av Canon, basert på tilgjengelig informasjon per januar 2022. Skriverne er valgt i henhold til enhetssalg i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Vest-Europa.
  3. Utskriftshastigheten for bilder er basert på standardinnstillingen som bruker ISO/JIS-SCID N2-standarden på Photo Paper Plus Glossy II, og tar ikke databehandlingstiden på vertsdatamaskinen med i beregningen.
  4. Se alle tilgjengelige funksjoner på produktsiden for den bestemte modellen.

Relaterte produkter

Relaterte artikler