KREATIV UTSKRIFT

Fotballspill av papir som inspirerer dere til å holde dere aktive

Score mål med familien i sommer, og prøv dere på håndlagde fotballspill av papir med Creative Park.
En liten jente klipper ut etter en mal for å lage en fotball av papir.

Sommeren er her, og foreldre er selvfølgelig ivrige etter å finne aktiviteter som hele familien kan involvere seg i. Håndlagde spill som dere både kan bygge og spille sammen, er en glimrende kilde til moro, og med Canon Creative Park er prosessen enkel og rimelig.

Creative Park er full av gratis, fargerike papiraktiviteter som er klare til å bli oppdaget og skrevet ut direkte fra hjemmeskriveren.

Bloggeren Fariba Soetan bor i London sammen med sin mann og tre barn og driver bloggen Mixed.up.Mama. Her forklarer Fariba hvordan hun brukte Creative Park og en Canon PIXMA TS8350 til en praktisk dag med aktiv familieaktivitet.

1. Velg sett og maler

To jenter sitter ved et bord og bruker en bærbar datamaskin.

Uansett hvilket ferdighetsnivå du er på og hvor lang tid du har tilgjengelig til å være kreativ finner du en mal som passer for deg i Creative Park.

På bokhylla, ved siden av noen planter, står det en Canon-skriver som skriver ut et sett med instruksjoner.

Det er viktig å bruke kvalitetspapir for å sikre at kreasjonene dine er sterke nok til å bli lekt med.

Først må du velge et robust papir som du kan skrive ut spillene dine på. Canon Matte Photo Paper er perfekt for hobbybruk, siden den matte teksturen gjør det velegnet for klare bilder og grafikk.

«Tykkelsen på papiret er svært viktig for å sikre at utklippene er solide og holder seg sammen,» sier Fariba, som har døtre på seks, åtte og ti år. Canon PIXMA TS8350 er ideell for denne typen utskrifter, men alle PIXMA-skrivere egner seg.

Fariba sier at det å velge fotballspillmaler også kan være en engasjerende familieaktivitet, og hver enkelt viser hvor lang tid de tar å sette sammen og vanskelighetsgraden deres, slik at du kan avgjøre om de passer for barna dine.

«Jentene var virkelig begeistret over å se på nettsiden og alt de kunne lage», legger hun til. «Hvis foreldre surfer sammen med barna sine, trenger de bare å merke seg hvor lang tid hver enkelt tar, og hvor vanskelig det er.

«Vi bestemte oss for basketball- og fotballspillene, delvis fordi de så veldig morsomme ut, men også fordi jeg mente at vanskelighetsgraden var passende for deres første forsøk – for å finne ut hvordan vi skulle sette dem sammen.»

2. Lag et minispill

En familie samlet seg rundt et bord for å lage en papirfotball og et mål.

Papirspillene og aktivitetene i Creative Park leveres med instruksjoner som er enkle å følge.

En familie som jobber sammen for å klippe ut former og lage noe av papir.

Få hele familien involvert i papirkreasjoner, med hjelp fra foreldre i nærheten som kan bistå med vanskelige ting.

Du kan bruke Creative Park-appen eller laste ned fra Creative Park-nettsiden direkte til datamaskinen. Du kan velge designet du liker best, og skrive det ut direkte fra hjemmeskriveren for å sette det sammen før avspark.

Alt du trenger til hobbyaktivitetene dine, er en saks, lim, en linjal til å lage brettene, en gammel kulepenn og spillinstruksjonene. Deretter følger du sakselinjene, brettene og limpunktene for å komme i gang.

To jenter limer på et fotballmål av papir.

«Barna mine er virkelig kreative, og disse spillene er en god måte vise frem kreativiteten deres på», sier Fariba.

To jenter viser frem fotballkreasjonene sine.

Lag familiespill av papir som er morsomme å lage og spille. Mestringsfølelsen du får når du har fullført spillet, kan bare overgås av moroa du vil ha når du spiller det.

Tildeling av oppgaver sørger for at alle blir involvert. «Da vi skrev ut spillene, hadde de virkelig god grafikk, og instruksjonene var veldig enkle», sier Fariba. «Jentene var begeistret for å kunne klippe ut alle formene, og det var et passende vanskelighetsnivå, siden jeg har tre jenter i forskjellige aldre og med forskjellige klippeevner. Ballen var mer komplisert, så her fikk tiåringen min virkelig bruke evnene sine. Det var større stykker for målnettet som seksåringen min kunne klippe ut.

«Det hjalp oss at alle hadde en oppgave å arbeide med, og vi snakket sammen mens vi gjorde det. Det betyr at alle hadde noe å bidra med, noe som gjorde at alle var engasjerte – og at de sluttet å slåss om hvem som skulle gjøre hva!»

3. Arranger en turnering

En jente gjør seg klar til å kaste en papirfotball.

«Da vi var ferdige tok vi en pause, strakte litt på beina og tok en matbit før vi kom tilbake for å spille mer», sier Fariba.

En jente står ved siden av et papirmål som er festet på veggen og hiver armene opp i luften av lykke.

Hun skyter og scorer! Det er givende å kunne leke med en ting eller et spill som du har laget selv.

Når det er satt sammen, er det på tide å la lekene begynne! Hvorfor ikke organisere en gruppe venner til å holde orden på poeng, eller til og med lage dine egne poengkort for å gjøre turneringen din levende?

Creative Park er full av andre papirmaler som er ideelle for hobbysportsturneringer – fra rekvisitter til fotoboksen og bannere som kan brukes til å heie på spillere og lagkamerater, til festhatter og megafoner for å skape lagånd.

Barna kan få en ekstra god følelse av å ha oppnådd noe ved å leke med noe de har laget, samtidig som de også får nyttige, praktiske ferdigheter. «Jentene liker veldig godt å male, klistre og fargelegge, så den ekstra fordelen ved å ha noe de kan leke med etterpå, var virkelig flott», sier Fariba. «Det finnes så mange fordeler, blant annet klippingen, selvfølgelig, for motoriske ferdigheter, og det å kunne se at noe blir skapt, gjør mye for selvtilliten deres.

«Min eldste var veldig fornøyd med at hun hadde laget et intrikat 3D-objekt som en ball ved å klippe den ut og sette den sammen selv. Hun hadde mye moro med å kaste den på målet.»

4. Bruk en dag på det

En familie som er samlet rundt et kamera og ser på bilder.

Papirprosjekter som de Fariba har laget er en rimelig måte å underholde familien på i timevis i sommerferien. «Vi vet allerede hva vi ønsker å gjøre neste gang», sier Fariba. "Hvis vi har et par timer på en lørdag, eller hvis det regner, er dette en super aktivitet vi kan gjøre sammen"

Tre unge jenter sparker en fotball rundt i hagen.

Hvorfor ikke gå ut spille på ekte etter at dere har laget papirspillerne og lekt med dem.

Uansett om du driver med papirkunst i helgen eller i skoleferier, er det en glimrende idé å ha en prosjektdag og introdusere elementer som pausesnacks eller en papirpremie til vinneren. Hvorfor ikke til og med dokumentere moroa du har på dagen ved å ta bilder og leke sammen?

Og for de familiemedlemmene som virkelig ønsker å være kreative, er det en morsom idé å tilpasse papirutklippene, spesielt hvis de vil beholde dem etter aktivitetsdagen.

«Fotballmålet er fortsatt på veggen vår,» sier Fariba. «Av og til finner jentene ballene og spiller en improvisert kamp. Keeperen i fotballkampen er en silhuett, men barn kunne tegne et ansikt på den eller klippe ut et annet antrekk. Det finnes en rekke ting du kan gjøre.»

Hvis familien din trenger kreativ inspirasjon til hobbyer eller bare vil lage noe og gjøre noe unna skjermen, finnes det et stort utvalg av morsomme Creative Park-maler som bare venter på at du skal oppdage og lage dem.

Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag dinosaurdekor med Creative Park

  Dekorer barnets soverom uten at det koster for mye, med forhistorisk papirkunst.

 • UTSKRIFT OG UTFORMING

  Feststemning med Creative Park

  Pynt og tilbehør du kan skrive ut hjemme med Creative Park-appen.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Utskriftstips for skolestart

  Finn kreative måter å organisere skoleåret på med en Canon-skriver.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Creative Park-appen

  Creative Park-appen er full av artige hobbyprosjekter.