UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Gi julen et personlig preg ved å skrive ut dine egne kort

Planlegg en julefotografering og følg vår enkle trinn-for-trinn-veiledning for å lage dine egne julekort.
Et utskrevet julekort sammen med hjemmelagde dekorasjoner og dobbeltsidig matt papir fra Canon på en duk med juletremotiv.

Det er hyggelig å sende et personlig julekort – og mye triveligere enn å kjøpe et i butikk. Det er enkelt å lage et personlig kort – alt du trenger, er et bilde du liker, en Canon PIXMA-skriver (for eksempel Canon PIXMA TS5350a) og en pakke Canon Double-sided Matte Paper.

Hvis du skal bruke et eksisterende bilde, laster du det opp i Easy-PhotoPrint Editor-appen for å legge det til i en mal og pynte det med tekst og grafikk. Hvis du skal ta et nytt bilde, kan det være en morsom idé å fotografere venner og familie iført gøyale julegensere. Du kan også gjøre slik vi har gjort her – arrangere en kjæledyrfotografering med juletema. Uansett hva valget faller på, gjør disse sju enkle trinnene det enkelt å lage og skrive ut et personlig julekort.

Et utskrevet julekort sammen med hjemmelagde dekorasjoner og juletrepynt.

Canon PIXMA-skriveren din er ikke bare nyttig til utskrift av skreddersydde julekort. Du kan også bruke den til å lage dekorasjoner og tilbehør til julefotograferingen din.

1. Få julen inn i bildet

Hvis du vil ta bildene selv, kan du jo prøve å lage en bakgrunn med juletema? Creative Park er fullpakket med maler for juledekorasjoner som du kan laste ned – alt fra kranser og bannere til snøfnugg og julenissepynt. Du finner også mange ideer til juledesign i Creative Park-appen, som er tilgjengelig for både iOS og Android. Bare last den ned fra App Store eller Google Play. For å skrive ut fra Creative Park-appen må du koble til en kompatibel Canon PIXMA-blekkskriver – se listen over kompatible skrivermodeller*.

2. Velg en kortmal

Kvinne som blar gjennom julekortmalene i Easy-PhotoPrint Editor-appen på en smarttelefon.

Du finner en rekke ulike julekortmaler i Easy-PhotoPrint Editor-appen.

Easy-PhotoPrint Editor-appen har et utvalg maler for julekort. Bare åpne appen og velg Cards (Kort) på startsiden for å se de tilgjengelige designalternativene. Du kan trykke på Filter-knappen øverst til venstre på skjermen og deretter velge Half Fold (Halv fals) under Card Format (Kortformat) for å avgrense valgmulighetene dine til maler spesielt designet for Double-sided Matte Paper, som leveres ferdig brettet. Bla deg ned til kortene merket med Christmas (Jul) eller Season's Greetings (Julehilsener). Når du finner et du liker kan du trykke på det for å laste det ned og deretter velge 7"x10" som Paper Size (Papirstørrelse).

3. Importer bildet ditt

I Easy-PhotoPrint Editor-appen kan du velge bildet ditt fra en rekke ulike lagringsplasseringer, inkludert kamerarullen på telefonen din, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive og Google Foto. Dette gjør det enkelt å finne favorittene dine. Hvis dette er første gang du bruker appen til å koble deg til et nettbasert lagringssystem, må du angi påloggingsinformasjonen din. Bla gjennom bildene dine, og velg det eller de du vil bruke. Klikk så på Next (Neste), for å plassere dem i kortmalen du har valgt.

4. Rediger kortet ditt

Person som redigerer et julekort i Easy-PhotoPrint Editor-appen på en smarttelefon.

Du kan tilpasse kortet i Easy-PhotoPrint Editor-appen – det er enkelt å legge til gøyale stempler, ekstra bilder eller en personlig melding.

Nederst på skjermen kan du se en samling med brukervennlige verktøy som du kan bruke til å legge til flere bilder eller bytte til en annen mal. Du kan også legge til stempler, for eksempel snakkebobler og stjerner, eller forsterke julefølelsen med et snøfnugg eller en kristtornkvist. Du kan også legge til ekstra tekst som en personlig melding til venner og familie.

5. Mat papiret i skriveren

Kvinne i julegenser som mater inn papir i en Canon PIXMA-skriver.

Når du er klar til å skrive ut designet ditt, mater du inn Double-sided Matte Paper.

Når du er fornøyd med designet på kortet ditt, mater du inn Double-sided Matte Paper i skriveren din. Papiret er brettet på forhånd, så kortene dine får en pen brett. Papirpakken inneholder også konvolutter til de ferdige kortene dine.

6. Skriv ut kortet ditt

Et hjemmelaget julekort som skrives ut på en Canon PIXMA TS5350-skriver.

Canon PIXMA TS5350a-skriveren er det ideelle hjelpemiddelet for kunst og håndverk – du kan til og med skrive ut direkte fra en smarttelefon.

Kvinne som bretter et hjemmelaget julekort.

Canons Double-sided Matte Paper gir kortet ditt et profesjonelt preg og er brettet på forhånd.

Når du er klar til å skrive ut kortet ditt, trykker du på Next (Neste) øverst til høyre på skjermen. Hvis du bruker Easy-PhotoPrint Editor-appen med Canon PIXMA TS5350a-skriveren for første gang, følger du instruksjonene på skjermen for å koble appen til skriveren. Når appen har funnet og koblet til skriveren, velger du Print (Skriv ut).

7. Brett og send dem i posten

Kvinne som legger et utskrevet julekort i en hvit konvolutt.

Double-sided Matte Paper inkluderer konvolutter. Dermed er det bare å sende ut julekortene dine.

Brett kortet ditt forsiktig langs bretten, skriv hilsenen din på innsiden, legg kortet i konvolutten, og send det avgårde i posten. Nå kan du slappe av og fundere på hva som skal bli det neste juleprosjektet ditt.

Av Angela Nicholson

*Hvis skriveren din ikke støttes, kan du se Creative Park-nettstedet.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • KJÆLEDYRPORTRETTER

  Morsomme og festlige dyreportretter

  Enkle tips, triks og teknikker for å ta flotte bilder av kjæledyr denne julen.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Lag en personlig gave

  Med Canon Photo Cube kan du lage en gave full av gode minner.

 • KREATIV UTSKRIFT

  En vinterlig papirkunstutfordring

  Lag juledekor av papirkunst med en PIXMA-skriver og Creative Park – fra juletrepynt til snøfnugg.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.