UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Lag gjennomtenkte, hjemmelagde gaver med utskrift

Finn ut hvordan du kan lage meningsfulle gaver med Canon Creative Park og PIXMA-skriveren din – enten det er en fin papirbukett eller et morsomt tredimensjonalt kort.
En hjemmelaget papirblomsterbukett som gis fra ett par hender til et annet par hender i en stue.

Noen ganger kan en enkel, hjemmelaget gave bety utrolig mye for familie og venner. Uansett om de opplever gode eller vanskelige tider, kommer de garantert til å sette pris på en gave som er personlig laget av deg med kjærlighet og omtanke, fremfor en ferdigvare kjøpt i butikk. I tillegg kan du vise frem de kreative utskriftsferdighetene dine.

Canon Creative Park er full av papirkunstmaler, noe som betyr at du kan skrive ut og sette sammen en blomsterbukett uavhengig av årstid, og et kort som passer til, i en stil du velger. Ikke bare blir disse gavene mer meningsfulle fordi det tar tid å lage dem, men de kommer til å vare mye lenger enn ekte blomster – og lyse opp et hvilket som helst rom.

Papirkunst er også en rimeligere måte å gi gaver på. Det kan også fungere som en aktivitet for mental tilstedeværelse – og kreasjonene dine kan alltids resirkuleres (sjekk alltid lokale retningslinjer for resirkulering) hvis du ombestemmer deg om innholdet eller gjør feil underveis.

Med det ovennevnte i tankene ga Canon papirkunstentusiasten Martin Stone en utfordring om å lage den perfekte gaven til partneren sin ved hjelp av Canon Creative Park, en PIXMA-skriver og egen kreativitet.

Valg av maler: gaveideer

To hender som holder en smarttelefon med blomstermaler fra Canon Creative Park på skjermen. Kronbladmaler skrives ut på en Canon PIXMA-skriver under.

Canon Creative Park har et stort utvalg av maler som kan brukes til å lage hjemmelagde gaver. Papirkunstentusiasten Martin Stone valgte å lage en blomsterbukett og valgte individuelle blomstermaler for å gjøre håndverket unikt.

En ung mann som sitter ved et bord og klipper ut en kortmal som er skrevet ut fra Canon Creative Park.

«Du kan grovklippe formene før du begir deg inn på presisjonsklippingen», sier Martin. «Da reduseres alt det overflødige rundt figuren. Og slik blir bildene enklere å klippe ut, ettersom det ikke er så mye av kortet som kommer i veien.»

Du kan lage nesten hva som helst som gave til en du er glad i, ved hjelp av Canon Creative Park-maler. Det må ikke være blomster. Har du søsken eller en niese eller nevø som elsker dinosaurer? Lag noen papirmodeller da vel! Eller hva med å prøve musikkinspirert papirkunst til vennen din som elsker rockemusikk?

Til dette prosjektet valgte Martin å lage en papirbukett og et kort. «Når du ser på blomsterdesignene, tenker du kanskje at de må ha vært ganske kompliserte å lage», sier Martin. «Men nøkkelen er å være organisert. De illustrerte instruksjonene er enkle og lette å følge.»

Skriv ut malene

En utskrift skrives ut på en Canon PIXMA-skriver som står på et bord omgitt av planter, papir og håndverksmateriale og -verktøy.

«Fargene som Canon PIXMA-skriveren produserte, var utrolige. Utskriften var gjennomgående bra fra start til slutt», sier Martin.

Når du har valgt malene til gaven, er det bare å skrive dem ut. Du kan gjøre dette ved å koble til PIXMA-skriveren via Canon PRINT-appen på en smarttelefon eller via en bærbar datamaskin. Og hvis du har en kompatibel skriver, kan du abonnere på PIXMA-utskriftsabonnement1 – en kostnadseffektiv utskriftsløsning som tilbyr fleksible abonnementer, og som leverer blekk på døra, slik at du aldri går tom.

Martin syntes Creative Park var enkelt å navigere i, og han gjorde det ved å gå til nettstedet på smarttelefonen før han lastet ned og brukte appen.

Alle maler leveres med en anbefalt papirtype, så les instruksjonene. Her brukte Martin Canon Matte Photo Paper (170 g/m²), som er tykkere enn vanlig utskriftspapir, noe som gir et robust sluttprodukt.

Slik lager du en blomsterbukett i papir

To hender som forsiktig bretter den indre delen av en papirkunstblomst.

Tenk på hver blomst som en egen mal, foreslår Martin – da blir oppgaven enklere å håndtere, og du kan ta deg god tid. Klipp forsiktig rundt malene, og pass på å lage spor før du bretter, for dette gir en bedre generell form. Du kan gjøre dette med kanten av en linjal.

To hender som fester det første papirkronbladet på stilken til en blomst. Flere kronblader kan ses på skjærefjølen under.

«Jeg trodde ikke at malene skulle være så enkle å lage», sier Martin. «Det vanskeligste var å vente på at limet skulle tørke.» Han tenkte nøye på hva slags lim han burde bruke. Flytende lim fungerte bra til kronbladene, men han syntes at dobbeltsidig tape fungerte bedre til å feste kronbladene på stilken. Du kan også bruke limprikker, limpistol eller limstifter.

Martin sier at han alltid har en metodisk tilnærming til papirkunst. Da han hadde skrevet ut alle malene, organiserte han utskriftene i bunker for hver blomst, slik at han kunne holde oversikt over hvilken mal som var for hvilken blomst. «Jeg oppbevarte de forskjellige malene i hver sin bunke gjennom hele prosessen, slik at de ikke ble blandet sammen», sier han.

Så klippet Martin ut alle malene før han brettet dem. Han brukte et verktøy til å lage spor i kantene der instruksjonene ba om det, slik at brettingen ble enklere. «Disse markerte linjene er veldig små, og presisjon er avgjørende», sier han. «Jeg brukte en vanlig pinsett med tynn spiss til å lage spor langs disse linjene. Det er også viktig å polere disse sporene for å få rene linjer.»

Martin kunne begynne med papirkunstarbeidet med en gang utskriftene var klare. «Blekket tørket umiddelbart, slik at jeg kunne fortsette uten å være redd for flekker», sier han.

Når det gjelder liming av designene, anbefaler Martin at malene får ligge noen timer, slik at man er sikker på at de er helt tørre, og at det ikke er fuktighet i papiret. Når du har valgt hvilke blomster du vil ha, kan du sette dem sammen ved hjelp av hyssing, ståltråd eller lim, i et oppsett som du synes ser fint ut.

Et bilde av et Canon-kamera sett ovenfra, oppå en Canon PIXMA-skriver og med en fotomontasje i bakgrunnen.

CANON CLUB

Et eksklusivt fellesskap for skapere som deg. Følg lidenskapen din med støtte, inspirasjon, fordeler med mer. Det er enkelt å bli medlem. Kjøp et produkt. Registrer deg. Bli med i Canon Club.

Gjør gaven personlig

To hender som holder sammensatte papirkunstblomster. Flere ting er plassert på bordet under. Ved siden av dem viser en smarttelefon et bilde av en papirbukett i Canon Creative Park-appen.

«Blomstene er designet på en utmerket måte, men jeg ville helst lage egne stilker av grønne pappsugerør», sier Martin. Han har allerede ideer til andre gaver han kan lage i fremtiden med disse malene – for eksempel blomster uten stilk i en boksramme med et bilde i midten.

Selv om det finnes en bukettmal i Creative Park, kan du også velge egne blomsteroppsett hvis du vil ha noe mer unikt, eller hvis mottakeren for eksempel er veldig glad i solsikker.

«Jeg syns blomstene ble så fine», sier Martin. «Første gang jeg satte meg ned for å se på blomsterbuketten, tenkte jeg på hvilke forskjellige typer jeg ville ha. Det store utvalget av maler gjorde at jeg kunne tilpasse buketten ganske så fritt. Dette gjorde det så mye morsommere, for da kunne jeg velge blomstene jeg likte best, i tillegg til at jeg fikk muligheten til å tenke på hva mottakeren liker.»

Håndlagde kort

En ung mann som fester tredimensjonale blomster på et kort. Det er lim, sakser og en pakke med Canon-papir på benken ved siden av ham.

Martin brukte en Canon Creative Park-mal til å lage et tredimensjonalt kort med blomstertema som han kunne gi i gave sammen med buketten. Nettstedet og appen har et stort utvalg av kort som gir den hjemmelagde gaven et ekstra fint preg.

To hender som legger et kort i en håndlaget konvolutt. På bordet under ligger saks, lim og en pakke med Canon-papir.

Martins idé til konvoluttdesignet var at det kunne brukes flere ganger – kanskje til å oppbevare favorittbilder eller flate minner som konsertbilletter. «Jeg planlegger for eksempel å legge inn noen togbilletter fra en reise som partneren min og jeg hadde sammen», sier han.

Martin valgte deretter å lage et morsomt tredimensjonalt kort, som kompletterte blomsterdesignet. «Det tredimensjonale kortet var veldig enkelt på grunn av de trinnvise instruksjonene», sier han. «Jeg likte også veldig godt at det var så mange rette linjer i malen, for da kunne jeg raskt kappe den til med skjæremaskinen.»

Da Martin laget kortet, bestemte han seg for å gi konvolutten en egen vri. «Konvolutter er ofte en del av kortet som bare kastes, og dette ville jeg gjøre noe med fordi konvoluttdesignet var så pent», forklarer han.

Martin laget et eget feste på konvolutten, slik at det ikke rives i stykker ved åpning – han brukte to av tusenfrydbildene fra bukettdesignet. «Jeg festet den ene til konvoluttklaffen og den andre til selve konvolutten», forklarer han. «Jeg gjorde dette med limputer, slik at de bygde litt ut. Under skumputen på konvoluttklaffen festet jeg et snorstykke, som deretter kunne brukes til å vikle rundt sirkler i et åttetallsmønster for å feste konvolutten sammen.»

Når du lager skreddersydde kort til mer enn én person og tiden er viktig, kan du bruke Canon Double-sided Matte Paper MP-101D, som leveres med en konvolutt.

Etterbehandling

Noen fargerike papirkunstblomster står i en vase midt i en stue.

Papirkunstgaver kan stilles ut som interiørdekor og fungere som en påminnelse om at noen tenker på deg.

Martin sier at han vil lage en papirkunstgave igjen. «Alle jeg har vist papirbuketten til, ble imponert, og alle vil ha en. Det er den perfekte gaven, og det beste er at den kommer til å vare lenge. Nå trenger du ikke lenger å kjøpe ekte blomster som visner om fire dager!»

Han har også blitt inspirert av Creative Park til å lage en egen krans til å henge på inngangsdøra. «Selv om denne er til personlig bruk, vet jeg at venner og familie også hadde likt den, og at den ville blitt en fin gave.»

Liker du ideen? Du kan lage en fra bunnen av som en flott gave eller bruke Creative Park-blomsterkransmalene for å få et enklere design. Avhengig av årstiden kan du prøve en sesongbasert girlander til sommeren eller et juleoppsett til vinteren.

Gjør dagen lysere

En Canon PIXMA-skriver og flere glasskrukker og stearinlys på et svart skrivebord. På toppen av skriveren står en håndlaget bukett med papirblomster.

Gjør noen glad ved å gi dem en gave du har laget selv. Hvis du vil ha inspirasjon, kan du se Pinterest-siden vår.

Når du er ferdig med å lage gavene, er det på tide å gi dem bort. Enten du vil pakke inn papirbuketten i brunt papir for å gi den til en venn, eller du vil sette den i en vase som lyser opp hjemmet deres, er gaver i form av utskrifter med papirkunst en gjennomtenkt og kreativ måte å vise noen at du bryr deg på.

Så hvorfor ikke gi det et forsøk? Men ikke glem å dele kreasjonene dine i sosiale medier med emneknaggen #MadeWithPIXMA. Og hvis du trenger mer inspirasjon, for eksempel om hvordan du lager en personlig minneboks, kan du bli med i Canon Club for å få flere tips og teknikker!

Tamzin Wilks
 1. Krever en kompatibel skriver. Med forbehold om tilgjengelighet i ditt område

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Ta gleden med inn om høsten

  Oppdag hvordan designeren Pippa Hiscock har lagd morsomme og personlig bursdagsdekorasjoner med papirkunst.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Lag en eksplosjonsboks

  Lini Trinh deler papirkunsten sin i form av en «eksplosjonsboks», som er laget med Canon SELPHY CP1500.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Kunstpapir

  Kunstneren Zack McLaughlin har latt seg inspirere av en isfugl-mal fra Canon Creative Park.