Canon tildelt fem prestisjefylte utmerkelser for innovasjon i 2020 TIPA World Awards

Oslo, 14 april 2020 - Canon har mottatt fem utmerkelser fra TIPA (Technical Image Press Association), som fremhever Canons satsing på innovasjon innen digitale speilreflekskameraer, speilløse kameraer og kompaktkameraer – fra toppmodellen EOS-1DX Mark III til RF 85mm F1.2L USM DS-objektivet.

Det er 26. gang produkter fra Canon får anerkjennelse av TIPA og årets utmerkelser underbygger Canon´s solide posisjon innen fotoindustrien. TIPA Awards er blant de mest anerkjente internasjonale foto- og bildekåringene der jury består av representanter fra 26 bransjemagasiner fordelt på 14 land og 5 kontinenter.


Disse Canon-produktene mottok pris under TIPA World Awards 2020:


Canon tilbyr alle fotoentusiaster fra nybegynner til prisbelønte profesjonelle fotografer de beste verktøyene innen digitale speilreflekskameraer, speilløse kameraer, kompaktkameraer eller de nyeste objektivene. Fjoråret var fullpakket med lanseringer av innovative kameraprodukter som oppfyller nødvendige standarder for pålitelighet og ytelse. Utmerkelsene er et resultat av Canons utrettelige arbeid for å tilby fotografer nyvinnende og avansert teknologi i hele produktutvalget.


- Vi er veldig glade for å motta fem utmerkelsene fra TIPA, det understreker verdien av investeringene vi gjør i kamera- og optikkinnovasjon. Canon har lang erfaring med å utvikle verdensledende bildeløsninger og kan se tilbake på et år med spennende lanseringer av produkter som markerer starten på en ny epoke innen foto. Anerkjennelsen er et bevis på vårt kontinuerlige arbeid for å tilby løsninger som flytter grenser og gir fotografer muligheter uavhengig av ferdigheter, sjanger eller kamerasystem, sier Susie Donaldson, ITCG Marketing Director hos Canon Europa


TIPA-juryen sier følgende om Canons prisbelønte produkter:


BESTE AVANSERTE DIGITALE SPEILREFLEKSKAMER: Canon EOS 90D


Canon EOS 90D er et raskt, allsidig og imponerende kamera med sterk appell til digitale speilrefleksbrukere som ønsker den nyeste integrerte kamerateknologien. Med APS-C-sensor med 32,5 megapiksler, Dual Pixel AF, serieopptak med 10 bilder i sekundet og 4K/30p videoopptak er dette et perfekt til reise-, familie-, sport- og landskapsfotografering. Kameraet har også utmerket RAW-behandling integrert, svært god batteritid og Wi-Fi- og Bluetooth-tilkobling.


BESTE PROFESJONELLE DIGITALE SPEILREFLEKSKAMERA: Canon EOS-1DX Mark III


Flaggskipet EOS-1DX Mark III er så langt Canons mest avanserte digitale speilreflekskamera. Det byr på gjennombrudd innen fokusering samt omfattende profesjonelle videofunksjoner. Ny sensor og nytt bildesystem gir mange fordeler som rask lukkerhastighet, raske serieopptak og kvalitetsopptak i lite lys. Integrert Wi-Fi, Bluetooth og GPS. Som tillegg tilbys mulighet for trådløs fil-sender for enda raskere overføringshastighet.


BESTE TELEZOOMOBJEKTIV TIL SPEILLØSE KAMERAER: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM


RF 70-200mm F2.8L IS USM bringer brennvidden til klassisk telezoom inn i Canon RF-serien. Objektivet har lenge vært regnet som det optimale verktøyet til et bredt spekter av motiver og miljøer, og fremhever fordelene med å forene ny objektivdesign med speilløse kamerahus. Det er både lettere og kortere enn tilsvarende objektiv i EF-serien og byr på forbedret funksjonalitet, balanse og portabilitet. Objektivet har 5-trinns bildestabilisator og to nano USM-motorer for rask og stille autofokus.


BESTE PROFESJONELLE PORTRETTOBJEKTIV: Canon RF 85mm F1.2 L USM / Canon RF 85mm F1.2 L USM DS


Portrett-, mote-, bryllups- og arrangementsfotografer har nå tilgang til spennende teknologi i et objektiv med klassisk portrettbrennvidde. Objektivet finnes i to utgaver – en standardutgave og en DS-utgave med Canons nye belegg som påføres ved hjelp av damp. DS (Defocus Smothing)-teknologien jevner ut kantene i områdene som ikke er i fokus. Bilder tatt med større blenderåpning får dermed en jevn og flott uskarp bakgrunn (bokeh).


BESTE KAMERA TIL VLOGGING: Canon PowerShot G7 X Mark III


Canon PowerShot G7 X Mark III er et perfekt oppgraderingsvalg for smarttelefonbrukere som driver med vlogging. Kameraet har funksjoner for strømming i sanntid til YouTube og har flip-up berøringsskjerm som gjør det enkelt å ta opp video både i standard format og med kameraet på høykant. Du kan gjøre opptak live eller i studio i ekte 4K-filmkvalitet med 1.0-type sensor, stor blenderåpning og ekstern mikrofoninngang. Stillbildekvaliteten er like imponerende med oppløsning på 20,1 megapiksler, serieopptak på 20 bilder i sekundet og 4,2x zoomobjektiv med optisk bildestabilisator. Stativgrepet HG-100TBR er et perfekt tilbehør til PowerShot G7 X Mark III og gjør det enda enklere å produsere innhold til vlogger.


Du finner mer informasjon om 2020 TIPA World Awards på www.tipa.com/en-en/index.html