Canons innovative EOS R-system møter APS-C-formatet i to nye hybridkameraer – EOS R7 og EOS R10

Oslo, 24. mai 2022 – Canon lanserer i dag de første speilløse kameraene med APS-C-sensor i EOS R-systemet – EOS R7 og EOS R10, som forener EOS R-systemets fordeler og det populære APS-C-sensorformatet. APS-C-formatet byr på mange fordeler for fotoentusiaster og innholdsskapere, og gjør det mulig å tilby mindre kameraer med høy hastighet og høy ytelse til entusiastsegmentet. EOS R7 viderefører essensen fra EOS 7D-serien og er et utmerket valg for natur- og sportsfotografer som vil ha APS-C-sensorens ekstra rekkevidde, i tillegg til autofokus med enestående hastighet og sporing inspirert av mer avanserte modeller i serien.

EOS R10 er en avansert allrounder som leverer imponerende stillbilde- og videoopptak, og passer for fotografer på farten og dem som lager livsstilsrelatert innhold. Det lanseres i tillegg to nye RF-S-objektiver i dag. RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM som er et superkompakt zoomobjektiv til daglig bruk, og RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM som er et allsidig objektiv med høy forstørrelse.


Canon har siden lanseringen av EOS R-systemet utvidet fullformatutvalget for å tilby verktøy som dekker de ulike behovene til fotografer og innholdsskapere. Lanseringen av de nye speilløse APS-C-modellene i EOS R-systemet styrker Canons ønske om å tilby større valgfrihet, slik at et bredere spekter av fotografer og innholdsskapere kan få oppfylt sine kreative ambisjoner.


Nye nivåer av presisjon og hastighet


Som nye modeller i EOS R-serien viderefører EOS R7 og EOS R10 den intelligente autofokusteknologien fra Canons avanserte fullformatmodeller til APS-C-formatet. Med Deep Learning og Dual Pixel CMOS AF II kan du holde fokus på motiver som kjøretøyer, dyr og mennesker, med presis hode-, ansikts- og øyegjenkjenning i 100 prosent av bildefeltetᶦ. Med AF i svakt lys ned til henholdsvis -5 EV og -4 EVᶦᶦ og opptil f/22 med telekonvertere, gjør EOS R7 og EOS R10 det enkelt å følge flygende fugler eller idrettsutøvere i fart, uansett opptaksforhold. Du kan bruke autofokus ved å trykke og dra på begge kameraene, mens EOS R7 skriver historie som første EOS R-kamera med kombinert AF-multikontroll og kontrollhjul. Det gir AF-punktkontroll med rask og praktisk innstilling og avspillingsfunksjoner med en enkel tommelbevegelse eller dreiing av hjulet.


EOS R7 og EOS R10 har klasseledende ytelse som gjør det enkelt å fange øyeblikket, og begge har i tillegg raskeste mekaniske lukker blant APS-C EOS-kameraene med 15 bilder i sekundetᶦᶦᶦ og elektronisk lukker med henholdsvis 30 og 23 bilder i sekundetᶦᵛ. EOS R7 har mekanisk lukkerhastighet på opptil 1/8000 sekund og elektronisk lukkerhastighet på 1/16000 sekund som effektivt fryser objekter i rask bevegelse. Kameraene har den nyeste DIGIC X-prosessoren for rask bildebehandling. Med ny modus for serieopptak av 30 RAW-bilder i sekundet kan fotografer og innholdsskapere jobbe med serieopptaksbildene som en videofilm, noe som gir enklere bildeutvelgelse. Når modusen for pre-opptak er valgt, tar kameraet opp 0,5 sekund før du trykker på lukkerknappen.


Høy opptakskvalitet på farten


Den innebygde bildestabilisatorenᵛ i EOS R7-kamerahuset – tilsvarende som i EOS R6, EOS R5 og EOS R3, tilbyr verdens høyeste bildestabilisatornivå på 8,0 trinnᵛᶦ. Dette gjør kameraet perfekt til opptak på farten og til håndholdte opptak på flere sekunder. De nye kameraene er også de første EOS-kameraene der bildestabilisatoren brukes til å rette opp horisonten når Auto-level-funksjonen er aktivert. Den kompenserer også for vertikale rystelser når du tar opp med de nye panorama- og panoreringsprogrammene. De nyutviklede APS-C-sensorene på 32,5 og 24,2 megapiksler i EOS R7 og EOS R10 gir lenger rekkevidde og skarp bildekvalitet også på avstand – ideelt for sports- og naturfotografer som vil komme tettere på det som skjer. Dual Pixel RAW, HEIF, Compact RAW og HDR gir fleksibilitet i postproduksjonen og bedre gjengivelse av fargetoner i motivet. Digital Lens Optimizer gir automatisk de beste JPEG-bildene direkte i kameraet og korrigerer forvrengninger uten tap av opptakskvalitet.


Med en vekt på kun 612 og 429 gram med batteri og kort, gir EOS R7 og EOS R10 fotografer og innholdsskapere en kraftig oppgradering og mulighet til å nedskalere fra speilreflekskamera og objektivkombinasjonene de har. Kompakte og robuste EOS R7 har værbestandig konstruksjon for dem som jobber i krevende værforhold.


Hev innholdet med 4K


Mange vil ha både videoopptak og stillbilder. EOS R7 og EOS R10 har videoopptak i 4K 60pᵛᶦᶦ eller 4K 30p, som nedsamples fra henholdsvis 7K og 6K for best mulig bildekvalitet. Opptakene kan vises i HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-bit) i kameraet eller via HDMI. EOS R7 har også en ekstra 4K 60p crop-modusᵛᶦᶦᶦ som gir enda lengre rekkevidde og er perfekt til naturfilm. Begge kameraene kan ta opp utover grensen på 30 minutter for enkeltklipp og ta opp i 4K 60pi i opptil en timeᶦˣ. Dette gir mulighet for lengre opptak av for eksempel intervjuer og arrangementer. Begge modellene støtter opptak av HDR PQ-filmer (YCbCr 4:2:2 10-bit BT.2020) som gir stort dynamisk område. Ønsker du å ta det hele et steg videre, er EOS R7 første APS-C EOSˣ som har Canon Log 3 og Cinema Gamut, noe som gir mer fleksibilitet i redigeringsprosessen. Begge modellene støtter opptak med kamera på høykant og har teknologier som gir stødig opptak når du filmer på farten, perfekt for dem jobber med å sikre seg flere følgere i sosiale medier. Med EOS R7 kan du kombinere bildestabilisatoren i kameraet med optisk bildestabilisator og Movie Digital IS for uslåelig bildestabilisering. EOS R10 bruker data fra objektiver med optisk bildestabilisator til å maksimere effekten av Movie Digital IS.


Sømløs kreativitet og enkel tilkobling


Med intuitivt design og forbedret tilkobling kan innholdsskapere og fotografer jobbe mer effektivt. Elektronisk søker med 2,36 millioner punkter og OVF View Assist gjør det enkelt for digitale speilreflekseiere å ta steget over til speilløst og en velkjent søkerfunksjon. Tilpassbare hjul og vribar LCD-skjerm gir effektiv betjening, mens alternative fokuseringer i kamera og dypdekomposisjon gjør kameraene til avanserte kreative verktøy. EOS R7 har søker med høy 1,15x forstørring som gir entusiaster en engasjerende opptaks- eller avspillingsopplevelse. Med innebygd blits er EOS R10 et fantastisk alt-i-ett-verktøy for fotografer som jobber i ulike miljøer, om det er innendørs eller på steder med lite lys. Med to UHS-II-kortspor har EOS R7 støtte for umiddelbar sikkerhetskopiering, separat lagring av stillbilder og film, og mulighet for opptak av ulike format til hvert kort.


Begge kameraene har forbedrede tilkoblingsmuligheter med Wi-Fi og Bluetooth™ˣᶦ som gjør det enkelt for innholdsskapere og fotografer å dele, lagre og sortere arbeidet sitt. Innholdsskapere kan laste opp innhold til endelig lagringsplass via image.canon og styre kameraet via Camera Connect-appen enten via en kompatibel USB Type C-kabel eller trådløs tilkobling. Begge kameramodellene har HDMI-utgang til strømming og mulighet for strømming til You Tube via image.canon. Det er også mulig å laste opp RAW-filer direkte til Canons nye skybaserte bildebehandlingstjeneste på image.canon, som bruker nevralt nettverk i bildebehandlingen for å forbedre bildekvaliteten ytterligere fra RAW-filˣᶦᶦ. EOS R7 og EOS R10 er de første EOS APS-C-modellene som har den nye multifunksjonelle tilbehørsskoen som leverer strøm og gir rask kommunikasjon til avansert nytt tilbehør.  


Et objektiv for enhver anledning


EOS R7 og EOS R10 gir brukerne mulighet til å utforske Canons omfattende utvalg av RF-objektiver, og med adaptere kan kameraene også brukes med EF- og EF-S-objektiver for en sømløs overgang fra digital speilrefleks til speilløst. RF-objektivserien som for øyeblikket rommer 26 objektiver fra 52 til 1200 mm, utvides i dag med to RF-S-kitobjektiver som er to lette og allsidige valg til EOS R7 og EOS R10 – RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM og RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. Med brennvidde tilsvarende 35mmˣᶦᶦᶦ og optisk bildestabilisator egner de seg til alt fra landskap og portretter til mat og vlogging. RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM er et ideelt flerbruksobjektiv til daglige opptak med kompakt design og sammentrekkbar mekanisme som gjør det enkelt å reise rundt med. Med manuell fokusoverstyring og STM med ledeskrue for jevn og stille autofokus, er det et uunnværlig objektiv til daglig fotografering og videopptak. RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM er et kraftig zoomobjektiv som dekker brennvidder fra vidvinkel til telefoto med maksimum førstørrelse på 0,95x i MF-innstilling som lar deg utforske makrofotografering.


Objektivene er utstyrt med Canons avanserte optikkteknologi som minimerer kromatisk avvik og korrigerer forvrengning og leverer klare, skarpe bilder. Objektivene jobber sammen med den integrerte bildestabilisatoren i EOS R7 og Movie Digital IS i EOS R10. De er utstyrt med dynamisk bildestabilisator og integrert optisk bildestabilisator som gir opptil 7 trinn i RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM og 6,5 trinn i RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. Med sirkulær blenderåpning med 7 lameller kan du ta bilder med vakker, diffus bakgrunn og skarpt hovedmotiv.


Med Canons nye APS-C-serie kan innholdsskapere og entusiaster utforske lidenskapen og nå nye kreative høyder med innovative funksjoner fra speilløse fullformatkameraer i mer kompakte og prisgunstige modeller for entusiaster.


Du finner mer informasjon om dagens lanseringer på disse sidene:


EOS R7 og EOS R10:


Canon EOS R-system: teknologi og kameraserie - Canon Norge


RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM og RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM:


Canon EOS R-objektiver - Canon NorgeNøkkelfunksjoner EOS R10


Nøkkelfunksjoner EOS R7


 • 24,2 megapikslers APS-C senor 
 • 15 bilder/sek med mekanisk lukker, 23 bilder/sek med elektronisk lukker 
 • Deep Learning og Dual Pixel CMOS AF II 
 • 4K 60p (beskåret) og oversamplet 4K 30p video fra 6K 
 • Movie Digital IS
 • 32,5 megapikslers APS-C-sensor 
 • 15 bilder/sek med mekanisk lukker, 30 bilder/sek med elektronisk 
 • Deep Learning og Dual Pixel CMOS AF II 
 • 4K 60p og oversamplet 4K 30p video fra 7K 
 • Opptil 8 trinns bildestabilisator (innebygd)

Nøkkelfunksjoner RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM


Nøkkelfunksjoner RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM


 • RF-S standard zoomobjektiv med 29–72mm brennvidde (tilsvarende 35mm) 
 • Sammenskyvbar mekanisme gir kompakt design 
 • Integrert optisk bildestabilisator med koordinert kontroll for 6,5 trinn i kombinasjon med EOS R7 
 • STM med ledeskrue for jevn AF i filmopptak 
 • Korrigering av forvrengning og minimert kromatisk avvik
 • RF-S zoomobjektiv med høy forstørrelse og 29–240mm brennvidde (tilsvarende 35mm)
 • Maks. forstørrelse på 0,59x i MF-modus 
 • Integrert optisk bildestabilisator med koordinert kontroll for 7-trinn bildestabilisator i kombinasjon med EOS R7 
 • STM med ledeskrue for jevn AF i filmopptak 
 • Korrigering av forvrengning og minimert kromatisk avvik

Priser og salgsstart:


EOS R10 body:
Anbefalt pris 10799,- NOK og salgsstart er juli 2022
EOS R10 m/ 18-45mm:
Anbefalt pris 12149,- NOK og salgsstart er juli 2022
EOS R10 m/18-150mm:
Anbefalt pris 15149,- NOK og salgsstart er juli 2022
EOS R7:
Anbefalt pris 16549,- NOK og salgsstart er juni 2022
EOS R7 m/18-150mm:
Anbefalt pris 20899,- NOK og salgsstart er juni 2022
RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM:
Anbefalt pris 3949,- NOK og salgsstart er juni 2022
RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM:
Anbefalt pris 6449,- NOK og salgsstart er juni 2022

(Alle kamera og kit vil inkludere RF-Ef adapter de første månedene)
i Tilgjengelig når motivrammen vises under sporing og et kompatibelt objektiv er montert på kameraet mens full-range AF er aktiv, eller motivet oppdages i et annet områdemodus. Se [Tilleggsinformasjon] for [EOS R7/EOS R10] i "cam.start.canon" for informasjon om kompatible objektiver.
ii Under stillbildeopptak med f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF og 23 °C, ISO100. Unntatt RF-objektiver med DS-belegg (defocus smothing).
iii Serieopptakshastigheten kan variere avhengig av ulike forhold. Se spesifikasjonen for mer informasjon.
iv Serieopptakshastigheten kan variere avhengig av ulike forhold. Se spesifikasjonen for mer informasjon.
v 7 trinn basert på CIPA-standarden med RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM med 150mm brennvidde. 8 trinn basert på CIPA-standarden målt i vipping opp og ned / sideveis rotasjon med RF 24-105mm F4 L IS USM med 105mm brennvidde.
vi Blant alle digitale kameraer med utskiftbare objektiver per 23. mai 2022 basert på undersøkelser Canon har gjort. Basert på CIPA-standarden målt i vipping opp og ned / sideveis rotasjon med RF 24-105mm F4 L IS USM med 105mm brennvidde. Bildestabilisatorytelsen er den samme som for EOS R5, EOS R6 og EOS R3. Avhengig av kjøpstidspunktet må fastvaren til objektivet oppdateres.
vii EOS R10 4K 60p-opptaksprogram beskjæres til 64 % av det horisontale området.
viii EOS R7 4K 60p-opptaksprogram beskjæres til 55 % av det horisontale området.
ix Maks. kontinuerlig filmopptakstid tilgjengelig for EOS R7:
 • Normal: 6 timer.
 • HRF-film (full HD 120 / 100 bilder/sek): 90 minutter.
 • Hvis temperaturen inne i kameraet blir for høy, kan opptakstiden bli redusert.
 • 4K 30p HQ: Ca. 60 minutter med starttemperatur fra +23 °C.
 • 4K 60p Crop: Ca. 60 minutter med starttemperatur fra +23 °C.
For EOS R10:
 • Normal: 2 timer.
 • HRF-film (full HD 120 / 100 bilder/sek): 30 minutter.
 • Hvis temperaturen inne i kameraet blir for høy, kan opptakstiden bli redusert.
 • 4K 30p HQ: Ca. 50 minutter med startemperatur på +23 °C.
x Utenfor Cinema EOS-serien.
xi Utstyrt med Bluetooth® Low Energy-teknologi. Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc. Canon Europe Ltd. bruker disse merkene under lisens. Andre varemerker og varenavn tilhører de respektive eierne. Wi-Fi® er et registrert varemerke for Wi-Fi Alliance.
Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc. Canon Inc. bruker disse merkene under lisens. Andre varemerker og varenavn tilhører de respektive eierne.
xii Canons skybaserte bildebehandlingstjeneste er en betalingstjeneste som lanserer i slutten av juli 2022. Tjenesten krever fastvareoppdatering. Se image.canon for mer informasjon.
xiii RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM har 29–72mm brennvidde og RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM har 29–240mm brennvidde.