UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Lag unike hjemmelagde gaver med utskrifter

Finn ut hvordan du kan gi meningsfulle gaver ved hjelp av Canon Creative Park og PIXMA-skriveren din – enten det er en vakker papirbukett som varer i mange år, eller en personlig minneboks.
To hender som legger en papirblomsterbukett, som er laget med en mal fra Canon Creative Park, i en håndlaget eske dekorert med découpage-bilder.

Det er en fin gest å kjøpe en blomsterbukett og et kort til noen, og det kan lyse opp dagen deres, men til slutt visner blomstene og kortet kastes. Hvorfor ikke prøve noe annet med håndlagde papirkreasjoner, som er en mer meningsfull gave til noen du er glad i? I tillegg er det gøy å lage dem.

Canon Creative Park er full av gratis maler for papirkunstmodeller som du kan beholde selv eller gi bort som gaver. Vi inviterte Martin fra @MartinMayhem til å lage en papirbukett og et kort til partneren sin, men det var ikke den eneste oppgaven han fikk.

Vi utfordret han også til å gjøre de hjemmelagde gavene enda mer personlige ved å inkludere bilder.

«Papir er fantastisk», sier Martin. «For meg handler det om å ha noe fysisk å klippe og brette og å påføre blekk og farge på. Mulighetene er uendelige hvis du har en idé om hva du vil lage – og selv om du ikke har det, finnes det så mye inspirasjon der ute.»

Her ser du hvordan Martin gjorde det lille ekstra med gavene.

Gjør gaven unik

En papirbukett står på et bord foran en treeske med et kort oppå midt i en stue.

Martin har et råd til folk som ikke har brukt Canon Creative Park-papirkunst før, og det er å lese instruksjonene nøye. Når du lager malene selv, er det viktig å huske at du ikke trenger så mye lim som du kanskje tror. Dette var spesielt viktig da han lagde blomsterbuketten og det tredimensjonale kortet. Først planla han å gi dem i en treeske som han dekorerte med et blomstermønster på toppen, men så bestemte han seg heller for å lage en mer personlig utgave ved hjelp av en gammel skoeske, bilder og découpage.

Når du har laget papirgaven ved hjelp av Canons gratis bibliotek av maler, Creative Park, er det på tide å gjøre den personlig.

Martin brukte nettstedet og appen til Canon Creative Park på telefonen. «Jeg har ofte ikke nok plass på skrivebordet til den bærbare datamaskinen, fordi jeg lager så mye rot av oppgaven, så det at jeg kunne se designet på telefonen og deretter skrive det ut, gjorde livet litt enklere», sier Martin.

Martin lagde papirbuketten ved å følge instruksjonene i Creative Park, og så klipte han ut formene, laget spor og brettet linjene før de ble festet sammen med lim.

Du kan pynte papirkunstgavene med glitter eller klistremerker eller til og med dekorere dem med penner eller maling – du kan for eksempel lage prikker hvis du har en venn som elsker mønstre.

Legg til bilder

To hender som setter pinner med personlige hjerteformede bilder i en papirblomsterbukett.

Martin limte bilder av seg selv og partneren på pinner, som han deretter satte i papirbuketten for å gi den et personlig preg. «Håndverk er virkelighetsflukt for meg», sier han. «Jeg jobber vanligvis mellom 50 og 60 timer i uka i en ganske travel jobb, så når jeg driver med håndverk, får jeg litt avstand til alt maset og kjaset knyttet til jobben og hverdagen. Da får jeg tid til å fokusere på meg selv og noe jeg liker.»

To hender som holder en smarttelefon med et bilde på skjermen, foran en Canon PIXMA-skriver med et ark med bilder som er i ferd med å skrives ut.

Muligheten til å se gjennom gamle bilder mens du lager en personlig gave, er en flott måte å gjenoppleve dyrebare øyeblikk på. Når du har valgt ut favorittene dine, kan du raskt og enkelt skrive dem ut fra smarttelefonen på Canon PIXMA-skriveren ved hjelp av Canon PRINT-appen, slik Martin gjorde. «Vi tar ikke like mange bilder sammen nå, så det er veldig fint å kunne se tilbake på starten av forholdet vårt», sier han om prosessen.

Når Martin var ferdig med buketten, ville han legge til et personlig preg, så han skrev ut favorittbildene av seg selv og partneren sin på Canon PIXMA-skriveren med Canon Glossy Photo Paper. Når bildene var skrevet ut, klippet han dem i former – han valgte hjerter, men du kan velge akkurat det utseendet du vil ha.

Når bildene var klippet ut, tok Martin noen resirkulerbare papirsugerør og festet bildene på toppen, slik at det ble en slags bildekjærlighet. Når de hadde tørket, plasserte han dem i selve buketten, som en utstilling av favorittminnene med partneren.

«Jeg brukte et pappsugerør til pinnen fordi fargen ville passe fint med blomsterstilkene. Jeg brukte to hjerteformer og festet dem over toppen av sugerøret sammen med flytende lim. Jeg brukte bare ett bilde i eksemplene, men du kan fint ha ulike bilder på hver side», sier han.

«Jeg brukte også litt bånd nederst på hjertet i samme farge som jeg pakket rundt buketten», forklarer Martin. «Jeg følte at dette skapte en nydelig forbindelse mellom de to elementene.»

Slik setter du sammen gaveesken

En ung mann som bruker en saks til å klippe rundt bilder som er skrevet ut på en Canon PIXMA-skriver. På bordet ved siden av ligger en pakke med Canon-papir, lim og en halvferdig découpage-skoeske.

Martin brukte bilder av seg selv og partneren sin på découpage-gaveesken, men du kan bruke bilder av personens favorittmat, kjæledyr eller hobbyer for å få et personlig preg.

To hender som bruker en hulleenhet til å skjære ut hjerteformede bilder. På bordet under er det en saks, et skjærefjøl og en pakke med Canon-papir.

I tillegg til at papirkunstgaver er en god idé for å muntre opp noen, kan de være fine til bursdager, jul eller til og med forlovelsesfester – med bilder av det lykkelige paret på en découpage-boks. Martin brukte en hjerteformet hulleenhet for å gi bildene av seg selv og partneren sin et ekstra romantisk preg, men andre former kan også brukes for å passe til ulike motiver.

Martin dekorerte en treeske til å plassere gavene i, men så bestemte han seg for å lage en personlig eske av en gammel skoeske. Fordi du dekker den med bilder, kan du bruke en hvilken som helst eske du har hjemme.

Martin dekorerte skoesken med bilder ved hjelp av en découpage-teknikk. Découpage er når du tar bilder eller papir og legger dem i lag på en overflate og dekker dem i et tynt lag med lim – som pappmaché, men med bilder. Sluttresultatet er en personlig dekorert eske som kan spares på og brukes på nytt etter at gaven er tatt ut. «Découpage var noe jeg har hørt om før, men aldri egentlig prøvd. For en opplevelse!» sier Martin. «Jeg skrev ut bildene i både sort/hvitt og farger for å få litt variasjon.»

Så brukte Martin litt tid på å klippe dem forsiktig ut. Til noen av de mindre bildene brukte han en hjerteformet hulleenhet for å klippe ut bildene, men du kan også gjøre dette med saks eller la bildene være som de er. «Dette ga en litt mer romantisk stil», sier Martin. «Denne hjerteformede hulleenheten brukte jeg også til å klippe ut formene for bildene på pinnene i buketten.»

To hender som bruker en pensel til å lime fast bilder på lokket til en skoeske ved hjelp av en découpage-teknikk.

En gaveeske er en flott gave som kan brukes igjen og igjen. Du kan bruke en treeske som er kjøpt i en hobbybutikk, eller du kan lage en egen ved hjelp av en gammel skoeske, slik Martin gjorde. Ettersom découpage-bilder dekkes med lim, er det kanskje bedre med Canon Matte Photo Paper enn Canon Glossy Photo Paper. Et siste lag med lim til å feste alt godt kan gjøre at esken holder seg fin lenger.

En ung mann som bruker en pensel til å lime fast den siste finpussen på en découpage-gaveeske med bilder på. En papirblomsterbukett, en pakke med Canon-papir og verktøy ligger også på bordet.

Timene Martin brukte på å sette sitt eget preg på papirblomsterbuketten, det tredimensjonale kortet og découpage-gaveesken, gjør den til en unik trippelgave som hyller de dyrebare minnene med partneren. «Det finnes ikke noe mer dyrebart enn tid», sier Martin. «Når du investerer tid i en håndlaget gave, har du brukt mange timer på den. Alle kan bruke 30 minutter på å handle på nettet, men til en som betyr mye for deg, setter du av tid.»

Når bildene var klare, la Martin et lag med découpage-lim på skoesken før bildet ble festet over toppen, men dette ville også ha fungert med PVA. For å være sikker på at bildet var godt festet og beskyttet mot fuktighet, børstet Martin et ekstra lag med lim over bildet.

«Denne limpåføringen over bildet er veldig bra til å feste bildene rundt hjørnene. Det var hyggelig å mimre litt mens bildene ble limt på – vår første reise til London sammen, vår første ferie», sier Martin.

Det endelige resultatet er en flott, personlig gaveeske til papirbuketten, med det tredimensjonale kortet øverst, som kan brukes på nytt senere. Partneren til Martin har beholdt gaveesken og bruker den til å oppbevare minner fra forholdet deres, for eksempel valentinsdagskort og konsertbilletter.

Vil du prøve å lage en unik gave til en du er glad i?


Skrevet av Tamzin Wilks

Relaterte produkter

 • Skrivere til hjemmet

  PIXMA TS5350a-serien

  Vis frem designferdighetene dine med PIXMA TS5350a-seriens allsidige mediehåndtering, kule kreative apper og sømløse smarttelefontilkoblinger
 • Blekkskrivere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matt fotopapir gir høy kvalitet og en matt finish på fotografier, grafikk og tekst. Passer også til mer kreative bruksområder, for eksempel gratulasjonskort og papirkunst.
 • Blekkskrivere

  Glossy Photo Paper GP-501

  Med støtte for Wi-Fi og AirPrint kan du skrive ut fra smarttelefoner, nettbrett og Apple-enheter.
 • Relaterte artikler

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Blomsterkranser i papir

  Lag flotte blomsterkranser med en Canon PIXMA-skriver og Canon Creative Park-maler.

 • CREATIVE PRINT

  Papercraft butterflies in 10 simple steps

  Artist and paper crafter Aimee Graham reveals her step-by-step process behind making striking paper butterflies.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Kreativ papirkunst for en forhistorisk leggerutine

  Hvis barnet kan skille mellom Stegosaurus og Diplodocus, kommer de til elske å bruke Canon Creative Park til å lage en dinosaurinspirert leggerutine.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.