KOMPAKTKAMERAER

Hvorfor PowerShot G7 X Mark III er det beste Canon-kompaktkameraet for kreativt innhold

Finn ut hvordan dette kameraet i lommestørrelse med 4K-strømming kan sette fart på kreativiteten og passe perfekt inn i hverdagen din.
En kvinne rigger opp Canon PowerShot G7 X Mark III ved siden av en bærbar PC for å filme en yogatime i stuen sin.

Uansett hva slags innhold du liker å skape, trenger du verktøy som kan hjelpe deg med å slippe kreativiteten løs i hverdagen. Canon PowerShot G7 X Mark III har 4K-video, en sensor på 20,1 MP og en vippbar berøringsskjerm i det kompakte kamerahuset, og er den perfekte kreative følgesvennen.

Enten du er vlogger, yogalærer, kontorarbeider, forelder eller musiker, kan dette kameraet i lommestørrelse brukes som webkamera for videosamtaler og trådløs direktesending, og til opptak av utendørsaktiviteter, daglige vlogger og feriebilder. Det bærbare Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraet har allsidig 24 mm vidvinkel, 4,2 x zoomobjektiv, avansert bildestabiliseringssystem for stødige bilder og innebygd, intuitiv og brukervennlig teknologi, og hjelper deg med å forevige og dele de viktige øyeblikkene.

Her vil tre innholdsskapere – yogalærer på Internett og influenser i sosiale medier Sarah Malcolm, vlogger og utklippsbokekspert Mei-Ying Chow og videograf og fotograf Jamie James – fortelle om hvordan dette kameraet hjelper dem med å dele arbeidet sitt, hverdagen sin og kunsten sin på Internett.

Mei-Ying Chow

Vlogger om håndverket sitt

Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera på et bord med en SELPHY Square QX10-skriver og en utklippsbok.

Mei-Ying Chow er inne i sitt siste år som økonomistudent på King's College London og har 90 000 YouTube-abonnenter. Hun er en utklippsbokekspert som har bygget merkevaren sin gjennom de siste syv årene med daglige vlogger i sosiale medier, og hun bruker PowerShot G7 X Mark III til å dokumentere hverdagen sin som student, og håndverket sitt.

«Jeg har laget utklippsbøker på kanalen min de siste fem eller seks årene, og har alltid skrevet dagbok», sier Mei-Ying. «For denne fotoøkten lagde jeg en side for avgangsseremonien til min søster som ble avholdt i 2018. Siden avgangsseremonien min i år har blitt utsatt, tenkte jeg at jeg skulle gjøre mest mulig ut av hennes.»

Et nedovervendt Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera på et stativ filmer en kvinne som lager en utklippsbokside på en seng.

Mei-Ying filmet utklippsbokprosessen sin med bilder tatt ovenfra og nærbilder fra G7 X Mark III, kombinert med vakre utskrifter fra SELPHY Square QX10-skriveren via smarttelefonen sin.

En kvinne fotograferer en utklippsbok ovenfra med et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera.

Vloggeren Mei-Ying Chow var svært fornøyd med bildestabiliseringsegenskapene til G7 X Mark III, siden hun ofte liker å fotografer håndholdt.

«Berøringsskjermen på G7 X Mark III gjør det mye enklere å filme tett på fordi autofokusen er svært rask når du trykker på den, og kameraet er enklere å holde», sier Mei-Ying. Hun gir også Canon Tripod Grip HG-100TBR æren for å ha hjulpet henne med å filme i en liten studentbolig. Stativgrepet er fullstendig trådløst og leveres med den avtagbare Bluetooth-fjernkontrollen BR-E1, slik at det er enkelt å bruke hvor som helst.

«Den lave høyden på Tripod Grip HG-100TBR er ypperlig siden jeg har et relativt lite rom i studentboligen min og trenger et lite stativ med riktig høyde», forklarer hun.

Klar lyd er også viktig for Mei-Yings videoer siden lydeffekter er en del av utklippsbokinstruksjonene på kanalen hennes. Den lette Canon Stereo Microphone DM-E100 kobles direkte inn i kameraet hennes for å spille inn stereolyd.

Når kameraet kombineres med en ekstern mikrofon, sier Mei-Ying at «Lydkvaliteten fra PowerShot G7 X Mark III er mye bedre enn fra den innebygde mikrofonen på speilreflekskameraet mitt. Mikrofonen er veldig klar, og jeg liker at du kan høre klippingen fra saksen min og de ulike lydene, slik at alle sansene blir stimulert. Jeg prøver å ikke dempe disse lydene når jeg legger på musikk, fordi jeg synes de gjør det mer spennende.»

Den nyeste oppdateringen av fastvaren gjør PowerShot G7 X Mark III perfekt for vloggere som Mei-Ying, takket være den nye, dedikerte vloggerinnstillingen.

Sarah Malcolm

Sender yogaøvelser direkte fra stuen sin

En kvinne rigger opp Canon PowerShot G7 X Mark III ved siden av en bærbar PC for å sende en yogatime direkte.

Skapere som Sarah, med mer enn 1000 abonnenter, kan sende video direkte til YouTube med Canon PowerShot G7 X Mark III.

En ung kvinne i en lys topp gjør yogaøvelser i stuen sin mens et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera filmer bevegelsene hennes.

«Alternativet for ansiktssporing på PowerShot G7 X Mark III er svært nyttig», sier yogainstruktør på Internett, Sarah Malcolm, «slik at jeg er i fokus under timene mine.»

London-baserte Sarah Malcolm, yogalærer på Internett og influenser i sosiale medier, holder direktesendte yogatimer via Zoom® på grunn av covid-19-pandemien og trenger et enkelt oppsett for elevene sine.

«Jeg gikk over til nettundervisning på begynnelsen av 2020 da alt studioarbeidet mitt forsvant over natten», sier Sarah. «Overgangen viste seg imidlertid å være svært virkningsfull og bød på enda mer kontakt enn tidligere. Det beste med dette oppsettet er hvor enkelt det er.

Sarah brukte G7 X Mark III til å filme yogaøvelsene sine med en DM-E100-stereomikrofon for høy lydkvalitet, PD-E1-adapteren for kontinuerlig filming og HG-100TBR-stativgrepet for stabilitet, og oppdaget at dette settet produserte langt bedre kvalitet enn telefonen og den bærbare PC-hennes. G7 X Mark III gir også brukere mulighet til å filme ren HDMI-video i 4K-oppløsning om ønskelig.

«Jeg ble svært overrasket over kvalitetsforskjellen når jeg rigget opp kameraet for nettundervisningen min», sier Sarah. «G7 X Mark III er lett og brukervennlig og har mye bredere visning enn det innebygde kameraet på den bærbare PC-en min, så det er mye enklere for elevene mine å se mer. Det er også veldig nyttig å kunne se innrammingen på den 180-graders vippbare LCD-skjermen, siden det betyr at jeg ikke havner utenfor bildet.»

En ung kvinne i grå genser tar et bilde av en fruktshake og en skummende kaffe ovenfra.

Sarah ble svært imponert over bildekvaliteten til Canon PowerShot G7 X Mark III som har en sensor på 20,1 MP.

En fruktshake, en skummende kaffe og en appelsinskive på en skjærefjøl fotografert ovenfra.

Sarah er også en av vertene i mat- og helsepodkasten Kitchen Club, og når hun ikke underviser på nett, deler hun ofte bilder av næringsrike måltider og drikker med de 17 500 Instagram-følgerene sine, og bruker G7 X Mark III-kameraets blenderåpning på f/1.8–2.8 til å skape klare, skarpe bilder rett fra kameraet. Tatt med et Canon PowerShot G7 X Mark III ved 24 mm, 1/125 sek., f/1.8 og ISO 125. © Sarah Malcolm

Kameraet kan også brukes som webkamera hvis du laster ned Canon EOS Webcam Utility-programvaren, som fungerer med de fleste applikasjoner for videokonferanse og strømming. Dette gjør kameraet ideelt for yogalærere – og treningsinstruktører generelt – som tilbyr medlemsplattformer på Internett.

Når du filmer, har PowerShot G7 X Mark III en rød ramme rundt bildet som en forbedret opptaksindikator, for ekstra bekreftelse og ingen falske starter. Og de forbedrede AF-funksjonene til PowerShot G7 X Mark III gjør at skapere som Sarah kan være trygge på å være i fokus under filmingen.

Jamie James

Vlogging i naturen

En mann filmer seg selv med Canon PowerShot G7 X Mark III mens han mediterer på kanten av en klippe. Havet kan sees i bakgrunnen.

For Jamie James, som har jobbet fulltid med videografi og fotografi de siste seks årene, og har spesialisert seg på utendørsinnhold for merker som Vans og The North Face, er allsidig utstyr av høy kvalitet svært viktig.

Jamie satte Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraet sitt på prøve når han filmet og tok stillbilder i villmarken. Kameraets høye bildefrekvens (opptil 120 bilder per sekund) og 4,2 x 24–100 mm f/1.8–2.8-zoomobjektiv var perfekt for de dramatiske klippene langs Jurassic Coast som Jamie brukte som bakgrunn. PowerShot G7 X Mark III har også 4-trinns bildestabilisering som gjør at du kan ta bilder med lavere lukkerhastighet, uten at kameraristing blir et problem.

Med den nyeste fastvareoppdateringen har PowerShot G7 X Mark III forbedret bildestabilisering, noe som betyr at du kan ta bilder med trygghet. Det er også utstyrt med ansiktsprioritert AE, noe som gjør det enklere enn noen gang å ta bilder av folk på farten.

En mann bøyer seg ned på en strand mens han fotograferer et gassbål med Canon PowerShot G7 X Mark III.

Jamie James er en videograf og fotograf som ikke liker å planlegge fotografiene sine for nøye, og som elsker allsidigheten som Canon PowerShot G7 X Mark III tilbyr.

Bølgende havskum langs en sandstrand i skumringen.

«Den kreative prosessen min er å utforske og fotografere det som ser bra ut», sier han. «Det er bare å gå ut, se hva som foregår, og fange opp det som skjer i øyeblikket». Tatt med et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera ved 100,8 mm, 1/200 sek., f/2.8 og ISO 160. © Jamie James

«Jeg filmet meg selv mens jeg lagde kaffe og gjorde noen tøyeøvelser siden jeg ønsket å dele en del av livet mitt, samt vise betydningen av å tilbringe tid i naturen og hvor beroligende det kan være», sier han. «Dette objektivet er utrolig allsidig, og det er fantastisk å kunne fotografere både vidstrakte landskap og zoome inn på detaljer.»

«Størrelsen har alt å si når du skal ut på lange eventyr, så det er fantastisk å kunne ha det i lommen og bare ta det frem for RAW-fotografering, uten å måtte lete i vesken og risikere å gå glipp av øyeblikket», sier Jamie.

Den nyeste oppdateringen av fastvaren betyr at PowerShot G7 X Mark III også har rammelinjer for ulike sideforhold, noe som gjør det enklere å ta bilder for ulike plattformer og for utskrift. Du kan til og med ha en Instagram-vennlig markør på skjermen mens du filmer, slik at du vet at innholdet fungerer for sosiale medier.

Du kan unngå overeksponerte bilder ved å bruke sebramønstrene i PowerShot G7 X Mark III som markerer eksponeringsområder.

En mann tar et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera ut av jakkelommen.

Når Jamie er på utendørseventyrene sine, trenger han utstyr som er kompakt og lett nok til at han kan bære det langt, og G7 X Mark III har kapasitet til å levere det profesjonelle filmskapere og fotografer trenger – med et kamerahus i lommestørrelse.

For innholdsskapere som Jamie er det også viktig å bruke et webkamera av høy kvalitet for videosamtaler, ettersom det gir publikummet hans et inntrykk av kvaliteten på arbeidet hans – og alt dette er mulig med Canon PowerShot G7 X Mark III via en USB-tilkobling.

«Som filmskaper og fotograf ønsker jeg å gjøre et godt inntrykk. Hvis jeg kan ta del i en Zoom®-samtale og har komponert en kinematisk scene med god dybdeskarphet, får klientene et inntrykk av hva de får når de samarbeider med meg.»

Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • VIDEO

  Tips om hvordan du kan lage bedre videoer til sosiale medier

  Fire skapere diskuterer hva som utgjør godt innhold, og hvordan du kan skille deg ut på nettet.

 • VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.

 • PHOTOGRAPHY

  EOS R50 kontra EOS R10

  Vi sammenligner hovedfunksjonene og utformingen til to EOS R System APS-C-kameraer.

 • VLOGGING

  Vi presenterer PowerShot V10

  Finn ut hvorfor Canons lille 4K-vloggekamera er det perfekte alt-i-ett-utstyret for nybegynnere.