VLOGGING

De beste Canon-kameraene til vlogging

Se hvordan disse flotte vloggekameraene fra Canon gjør det enkelt å skape en levende vlogg med god kontroll og fantastisk videokvalitet.
En person som vlogger med et Canon EOS R10. I bakgrunnen er det et appelsintre som bugner av frukt.

Vlogging er en flott metode når du vil at folk skal bli godt kjent med deg. Og hvis du skal filme en vlogg, trenger du et vloggekamera. Uansett om du ønsker å bli en influenser med mange tusen følgere og YouTube-abonnenter eller bare vil ha det moro med å dokumentere hobbyen din eller ulike ferieeventyr, finnes det mange måter å være kreativ på og vise ditt sanne deg gjennom en vlogg. Det stemmer at det allerede finnes mange vloggere der ute, men vennlige, kreative personer med et sterkt budskap blir alltid hørt.

Vennligheten og budskapet er opp til deg. Men når det gjelder de beste Canon-kameraene for vlogging, gjør disse det morsomt og enkelt for deg å gi idéene liv, samtidig som du får videokvaliteten og den kreative kontrollen du trenger for å lage en lekker vlogg. Alle disse vloggekameraene fra Canon har innebygd Wi-Fi og Bluetooth, slik at du kan dele videoer og bilder umiddelbart ved å overføre kreasjonene dine trådløst til smartenheten og laste dem opp på sosiale medier.

Her er de beste vloggekameraene fra Canon. Les videre for å finne ut hvorfor.

Et utendørs produktbilde tatt med et Canon EOS R10-kamera, med mikrofon og ministativ montert, satt opp til videoopptak.

Canon EOS R10 er bygget med eventyrlystne innholdskapere i tankene. Det veier bare 429 g og passer perfekt i utstyrsvesken til reisevloggere og de som tar bilder håndholdt og på farten.

1. Canon EOS R10

Canons beste vloggekamera for nybegynnere og hobbyinnholdskapere på sosiale medier

 • Sensor: 24,2 MP APS-C-format
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med øye, ansikts-, dyre- og kjøretøysporing
 • Skjerm: Vribar LCD-berøringsskjerm på 7,6 cm, 1,04 millioner punkter
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160), 6K (oversamplet)
 • Objektivsystem: RF-S-objektiver, RF-objektiver (med beskjæringsfaktor på 1,6 x), EF- og EF-S-objektiver via fatningsadaptere
 • Søker: 2,36 millioner punkters elektronisk søker (EVF) med 0,95 x forstørrelse
 • Lyd: Innebygd mikrofon med intern støyreduksjon, mikrofoninngang
 • Filmselvutløsermodus: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernkontroll
 • Filmer: Vertikal filming er tilgjengelig
 • Vekt: 429 g


Enten du er en entusiastisk videograf med en stadig voksende konto på sosiale medier eller en nybegynner som er ute etter det beste vloggekameraet for å starte YouTube-karrieren din, har Canon EOS R10 det du trenger. EOS R10 er en rimelig introduksjon til Canons speilløse EOS R-system og gir deg tilgang til Canons profesjonelle RF-fatning for lynrask autofokusering ved hjelp av skreddersydde RF-S-objektiver. Disse inkluderer det rimelige og kompakte Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet, et ideelt objektiv til generell bruk for å komme i gang med det speilløse systemkameraet.

Med Canons intelligente AF med avansert læringsteknologi kan EOS R10 enkelt spore øyne og ansikter i 100 % av bildet1, slik at du alltid vil være midtpunktet, uansett lysforhold. For å sikre at kjæledyrene dine ikke blir utelatt, kan EOS R10 spore dyr også.

Den 24,2 megapikslers APS-C-sensoren gir deg kvaliteten du trenger for å sikre at innholdet ser fantastisk ut, med 4K på opptil 60p uten begrensninger på opptakstiden. EOS R10 tar opp 120 bilder/sekund i full HD for å få kinoaktig sakte film, mens de vertikale opptaksmodiene gir opptak som er klare for Instagram Stories og TikTok.

EOS R10 er utformet med tanke på vloggere som filmer håndholdt. Med en vekt på bare 429 g og en vribar berøringsskjerm for større allsidighet og for å se deg selv mens du filmer, kan du vlogge på armlengdes avstand hele dagen. Kombiner den med det lette og kompakte Canon RF 16mm F2.8 STM, et flott objektiv for nybegynnere, for skarpe, klare bilder med ultravidvinkel. Vær oppmerksom på at hvis du bruker et RF-objektiv som er utformet for et fullformatkamera på et kamera med en APS-C-sensor, vil du i praksis øke rekkevidden til objektivet med en faktor på 1,6 ganger, noe som betyr at motivet vil ta opp en større del av bildet.

Tidligere har selv noen av de beste vloggekameraene for YouTubere og innholdskapere trengt eksterne mikrofoner. EOS R10 leveres imidlertid med en innebygd mikrofon som automatisk reduserer intern kamerastøy for ren lyd, noe som er ideelt for vlogging på farten.

En kvinne som holder et Canon EOS R7-kamera i en utstrakt hånd, med en mikrofon festet til kameraet.

Med en 32,5 megapikslers sensor og det samme avanserte autofokussystemet som brukes i profesjonelle Canon-kameraer som EOS R5 og EOS R5 C, er EOS R7 et fantastisk alternativ for innholdskapere som ønsker å ta innholdet sitt til et nytt nivå.

2. Canon EOS R7

For skapere av digitalt innhold og entusiaster som ønsker profesjonelle funksjoner

 • Sensor: 32,5 MP APS-C-format
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med øye, ansikts-, dyre- og kjøretøysporing
 • Intern bildestabilisering (IBIS): Ja
 • Skjerm: Vribar LCD-berøringsskjerm på 7,6 cm og 1,62 millioner punkter
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160), 7K (oversamplet)
 • Lagringsplass: To SD-kortspor
 • Søker: EVF med 2,36 millioner punkter og 1,15 x forstørrelse
 • Objektivsystem: RF-S-objektiver, RF-objektiver (med beskjæringsfaktor på 1,6 x), EF- og EF-S-objektiver via fatningsadaptere
 • Lyd: Innebygd mikrofon med intern støyreduksjon, mikrofoninngang
 • Filmselvutløsermodus: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernkontroll
 • Filmer: Vertikal bevegelsesaspekt er tilgjengelig
 • Vekt: 539 g


Hvis du er en erfaren digital innholdskaper, eller hvis du bare ønsker å forbedre vloggens innhold for å få det til å skille seg ut, er et EOS R System APS-C-kamera av profesjonell kvalitet den perfekte følgesvenn, for eksempel Canon EOS R7. EOS R7 gir innholdet ditt det rene, profesjonelle preget du trenger for å skille deg ut på YouTube eller Instagram ved å kombinere sensoren på 32,5 megapiksler med RF-objektivfatningen, som gir tilgang til Canons serie med profesjonelle RF-objektiver, eller eksisterende EF-S- og EF-objektiver. EOS R7 drar nytte av den samme intelligente autofokusen som EOS R10 og bruker 527 AF-soner (651 for stillbilder) til å spore motiver, ansikter og øyne i 100 % av bildet1, noe som sikrer at hvert sekund av videoinnholdet holder seg skarpt.

EOS R7 er rettet mot fremtidsrettede, uavhengige innholdskapere og leverer 4K-oppløsning på 60p og 7K-oversamplet video på 30p, noe som gir utrolige detaljer når du skalerer ned til 4K. Med internt Canon Log 3-opptak får du også stor kreativ fleksibilitet i etterproduksjonen.

Med innebygd IBIS med 5 akser er EOS R7 utformet med tanke på stabil håndholdt fotografering, selv i dårlig lys og med objektiver uten IS. Når den er paret med et RF-objektiv med IS, for eksempel den allsidige Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, som kombinerer en bred visningsvinkel med en lyssterk maksimal blenderåpning, gir EOS R7 opptil 7-trinns2 bildestabilisator for jevnt, stødig innhold, selv om du tar bilder mens du går.

EOS R7 er både støv- og vannbestandig, og har også to kortspor og samtidig opptak for å sikre at alt innholdet ditt er sikkerhetskopiert. Alle disse funksjonene gjør EOS R7 perfekt for eventyrlystne innholdskapere som aldri vet hvilke forhold de skal fotografere i.

I likhet med EOS R10 har EOS R7 også en vribar LCD-berøringsskjerm for håndholdt vlogging og en innebygd mikrofon med intern støyreduksjon, slik at du får lyd som passer til videokvaliteten.

En kvinne i en lyseblå jakke som ser på den vribare berøringsskjermen til en Canon EOS RP montert på et stativ.

EOS RPs 26,2 MP CMOS-sensor fungerer utrolig godt i svakt lys, mens den vribare LCD-berøringsskjermen gir deg et klart bilde av motivet ditt.

3. Canon EOS RP

Et kraftig fullformats speilløst kamera for vloggere som ønsker nye kreative muligheter

 • Sensor: 26,2 megapikslers CMOS fullformat
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansikts- og øyesporing og gjenkjenning ned til EV -5
 • Skjerm: Vribar LCD-berøringsskjerm på 7,5 cm med 1,04 millioner punkter
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Objektivsystem: Canons profesjonelle RF-objektiver, RF-S-objektiver, EF- og EF-S-objektiver via fatningsadaptere
 • Søker: OLED EVF med 2,36 millioner punkter
 • Lyd: Innebygde stereomikrofoner, mikrofoninngang
 • Filmselvutløsermodus: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernkontroll
 • Filmer: Vertikal filming er tilgjengelig
 • Vekt: 485 g


Et fullformatkamera som Canon EOS RP er en flott måte å utvide de kreative horisontene dine på når du har litt erfaring under beltet. Den store og svært følsomme sensoren på 35 mm gir økt ytelse under utfordrende lysforhold og gir deg mer kontroll over dybdeskarpheten, noe som kan bidra til å justere stemningen og atmosfæren i innholdet.

EOS RP har alle verktøyene du trenger for å tøye grensene dine, som for eksempel Canons intelligente AF-system, som kan gjenkjenne og spore ansikter og øyne, kombinert med avanserte RF-objektiver med rask fokusering, slik at innholdet ditt ser elegant og skarpt ut hele veien til 4K. Det er det perfekte kamerahuset for å montere et raskt og rimelig RF-objektiv med ultravidvinkel, som for eksempel Canon RF 16mm F2.8 STM, som er utformet for vloggere og kreative innholdskapere.

Det lette RF 24mm F1.8 MACRO IS STM-objektivet, som har en halvmakrofunksjon for vakre, uskarpe bakgrunner, eller det allsidige RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet, som har en jevn og stillegående zoom med ultravidvinkel, vil også være gode alternativ. Begge objektivene har innebygd bildestabilisering slik at håndholdt video holder seg stødig.

Du finner det samme intuitive brukergrensesnittet og menyoppsettet på EOS RP-kameraet som med andre digitale Canon-kameraer. Det finnes 23 egendefinerte funksjoner som kan tilordnes til Fn-knappene, og Canon Photo Companion-appen tar deg med gjennom hva alle kamerafunksjonene kan gjøre. I tillegg kommer alle kameraets profesjonelle funksjoner i et lite og lett kamerahus, noe som betyr at EOS RP kan brukes til å lage håndholdt innhold hele dagen.

En mann i beige genser og briller ser på den vribare skjermen på et Canon M50 Mark II-kamera.

Kjendisbakeren og vloggeren Matt Adlard brukte Canon EOS M50 Mark II til å filme de flotte matkreasjonene sine.

Forskjellig utstyr satt opp i en firkant, inkludert EOS M50 Mark II, objektiver, en blits og en mikrofon.

EOS M50 Mark II kan bruke EF- og EF-S-objektiver med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M for å gi deg kreativ fleksibilitet, men de kompakte, dedikerte Canon EF-M-objektivene er perfekte for vlogging.

4. Canon EOS M50 Mark II

Et allsidig speilløst systemkamera fra Canon, utformet for bruk både innendørs og utendørs

 • Sensor: 24,1 MP APS-C-format
 • Skjerm: 7,5 cm vribar berøringsskjerm
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansikts- og motivsporing
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Objektivsystem: Dedikerte små, lette EF-M-objektiver, kompatibilitet med EF- og EF-S-objektiver med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M.
 • Lyd: Mikrofoninngang
 • Filmselvutløsermodus: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernkontroll
 • Filmer: Vertikal filming er tilgjengelig


Canon EOS M50 Mark II er utviklet med tanke på video, og da spesielt vlogging. EOS M50 Mark II tilbyr blant annet opptil 143 autofokuspunkter (avhengig av hvilket objektiv som brukes) med Dual Pixel AF, som har både ansikts- og motivsporing. Du kan velge et motiv fra nesten hvor som helst i bildet. Pass på å ikke dra fingeren, bare trykk der du vil fokusere for å flytte AF-punktet eller skape en profesjonell fokuseffekt.

EOS M50 Mark II er utmerket når du filmer i svakt lys. Når du filmer i 4K, gir kameraet en følsomhet på opptil ISO 6400, noe som betyr at du kan stole på at du får tydelige bilder med nøyaktige farger, uansett om du filmer deg selv mens du pakker ut produkter i et soverom med dempet belysning om kvelden, eller går gjennom gatene i en storby midt på lyse dagen. Hvis du ikke trenger å filme i 4K, kan du filme med HD-kvalitet for å flytte ISO-området fra 100 og helt opp til 25 600. Dermed kan du filme i måneskinn, og ansiktet ditt vil likevel være synlig!

Den vribare skjermen som kan vippes helt, kan du raskt snu rundt slik at du kan filme deg selv mens du er på farten, for raske opptak til kameraet når du rusler gjennom det lokale matmarkedet eller går tøffe fjellturer. Det utmerkede AF-systemet på EOS M50 Mark II plasserer en firkant på ansiktet ditt for å vise at du er i fokus, og Movie Digital IS i kameraet sørger for at du får stødige opptak, selv når du holder kameraet i hånden.

Kameraet har også en innebygd stereomikrofon og en 3,5 mm mini-stereokontakt for tilkobling av en ekstern mikrofon. Og med et Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-objektiv montert, sitter EOS M50 Mark II godt i hånden din. Dette betyr at du kan filme deg selv fra en armlengdes avstand uten å bli sliten.

En mann i stor frakk filmer seg selv med Canon PowerShot G7 X Mark III på en håndholdt bøyle.

Videografen og fotografen Jamie James testet Canon PowerShot G7 X Mark III under et utendørs filmopptak.

Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera på en turkis matte med en ekstern mikrofon og fjernkontroll.

Ikke bli skuffet over lyden. PowerShot G7 X Mark III har en 3,5 mm kontakt for en ekstern mikrofon, slik at den utrolige videokvaliteten også får upåklagelig lyd.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Vloggekameraet fra Canon i lommestørrelse, for filming på farten

 • Sensor: 20,1 MP stablet CMOS 1.0
 • Skjerm: 7,5 cm vippbar berøringsskjerm
 • AF-system: Kontinuerlig AF med ansikts- og motivsporing, 31-punkts AF, IS med 4-trinns objektivforskyvning, intelligent IS med 5-akset avansert dynamisk IS og automatisk nivå
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: Innebygd ND-filter
 • Filmer: Vertikal filming er tilgjengelig


Canon PowerShot G7 X Mark III er et kompakt kamera i lommestørrelse med stor sensor og et innebygd 24–100 mm (tilsvarende) f/1.8–2.8 objektiv. Kombinasjonen av lav vekt og stor sensor gjør dette til et ypperlig kamera for vloggere, og det beste kameraet for YouTube-vlogging på farten. Du kan legge det i lommen og ta det med deg hvor du enn går. Det takler alt som måtte skje i livet ditt. Det innebygde objektivet er lynraskt slik at du aldri går glipp av øyeblikket, og den vippbare skjermen gjør det enkelt å filme seg selv på farten.

PowerShot G7 X Mark III gir deg zoom med stor rekkevidde. Under et idrettsarrangement kan du for eksempel fange inn hele atmosfæren og deretter zoome helt inn til 100 mm for å filme det som skjer på banen. Deretter zoomer du ut igjen, vipper opp berøringsskjermen, trykker på skjermen og filmer din egen reaksjon.

PowerShot G7 X Mark III har også utmerket ansiktsgjenkjenning og sporingsmodus. Det betyr at du kan bevege deg fritt rundt omkring, slenge armene opp i luften av glede og vise reaksjonen din på det som skjer, uten å bekymre deg for at ansiktet ditt forsvinner ut av skarphetssonen.

PowerShot G7 X Mark III har ypperlig ytelse under alle lysforhold, enten det er i strålende solskinn eller på et soverom med dempet belysning, noe som gjør det til et perfekt kamera på farten.

Du kan filme utrolig stødige opptak selv med full zoom, og til og med når du panorerer eller er på farten, takket være 5-aksers avansert dynamisk IS som motvirker kameraristing.

6. De beste Canon-kameraene til vlogging

Det finnes mange Canon-objektiver som passer utmerket til vlogging, og som kombinerer brede synsfelt med enestående bildekvalitet. Det rimelige og ultravide Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivet er et flott objektiv for nybegynnere. Det gir flotte kreative muligheter for innholdskapere som ønsker å ta bilder både innvendig og av store motiv. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM-objektivet kombinerer i mellomtiden brede visningsvinkler med en stor maksimal blenderåpning og intern stabilisering, mens RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet tilbyr et allsidig brennviddeområde som passer til dine behov, fra ultravidvinkel for håndholdt vlogging til smalere vinkler når du trenger litt ekstra rekkevidde. Det kompakte, uttrekkbare og lette Canon RF-S 18–45 mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet er også et ideelt valg for lange dager på farten.

Skrevet av Jeff Meyer og Peter Wolinski

 1. Gjelder når motivrammen vises under sporing og et kompatibelt objektiv er festet til kameraet mens AF med fullt område er aktiv, eller motivet registreres i en annen områdemodus.
 2. 7 trinn i henhold til CIPA-standarden med Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM ved en brennvidde på 150 mm.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • En kvinne iført sommerkjole og solhatt som holder Canon EOS R10 opp til ansiktet for å se gjennom søkeren, mens hun står foran detaljert spansk arkitektur.

  REISEFOTOGRAFERING

  En tur i Sevilla med EOS R10

  Bloggeren Diana Millos oppdager hvorfor dette kreative kameraet er det perfekte reisefølget.

 • En kvinne rigger opp Canon PowerShot G7 X Mark III ved siden av en bærbar PC for å filme en yogatime i stuen sin.

  KOMPAKTKAMERAER

  Det beste kompaktkameraet for innhold

  Finn ut hvordan PowerShot G7 X Mark III kan hjelpe deg med å slippe kreativiteten løs i hverdagen.

 • Kjendisbaker Matt Adlard tar et bilde av en sjokoladedessert med Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFERING AV MAT

  En oppskrift for suksess: Vi introduserer Canon EOS M50 Mark II

  Matt Adlard, selvlært baker og sosial mediestjerne, får en smakebit av EOS M50 Mark II.

 • En kvinne holder et kamera på et stativ på en armlengdes avstand, rettet mot seg selv, med en husrekke med flerfargede bygninger på elvebredden ute av fokus bak henne.

  VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.