Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGGING

De beste Canon-kameraene til vlogging

Videoblogging er en flott metode når du vil at folk skal bli godt kjent med deg. Og hvis du skal filme en vlogg, trenger du et vloggekamera. Uansett om du ønsker å bli en influenser med mange tusen følgere eller bare vil ha det moro med å dokumentere hobbyen din eller ulike ferieeventyr, finnes det mange måter å være kreativ på og vise ditt sanne deg gjennom en vlogg. Det stemmer at det allerede finnes mange vloggere der ute, men vennlige, kreative personer med et sterkt budskap blir alltid hørt.

Vennligheten og budskapet er opp til deg. Men når det gjelder de beste Canon-kameraene for vlogging, gjør disse tre det morsomt og enkelt for deg å gi ideene liv, samtidig som du får videokvaliteten og den kreative kontrollen du trenger for å lage en lekker vlogg. Alle de tre vloggekameraene fra Canon har innebygd Wi-Fi og Bluetooth, slik at du kan dele videoer og bilder umiddelbart ved å overføre kreasjonene dine trådløst til smartenheten og laste dem opp på sosiale medier.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Et utmerket grunnleggende vloggekamera av studiokvalitet fra Canon

Sensor: 24.1MP APS-C
Skjerm: 8 cm vribar berøringsskjerm
AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansiktsgjenkjenning og motivsporing samt øyeregistrering for film
Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
Objektivsystem: Kompatibelt med EF- og EF-S-objektiver
Lyd: Mikrofoninngang

Dette lette og bærbare speilreflekskameraet har rikelig med kraft og imponerende spesifikasjoner. Den vribare skjermen er laget for å kunne vippe ut og variere, og den hjelper deg å finne den perfekte vinkelen når du filmer hjemme eller i studioet. Det nyttige veiledende brukergrensesnittet tar deg også gjennom de forskjellige funksjonene og forklarer hvordan du lager forskjellige effekter. Canon EOS 250D er det perfekte kameraet for vloggeren som vil ta steget fra smarttelefon til noe som gir bedre kontroll over den kreative prosessen.

Dual Pixel CMOS AF med ansiktsgjenkjenning og øyeregistrering sørger for at du aldri mister fokus når du snakker direkte i kameraet og beveger deg rundt omkring. Når du tar kameraet av stativet for å ta B-roll-opptak, føles Canon EOS 250D balansert og enkelt å holde. Det er det største kameraet av de tre vi omtaler her, og det gir et godt grep for jevne, stødige bilder.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

I tillegg til alle disse praktiske funksjonene betyr investering i et EOS-systemkamera at du har et stort utvalg tilbehør å velge mellom, noe som gir deg enda større kreativ fleksibilitet. Kompatibilitet med EF- og EF-S-objektiver betyr at du har mange alternativer når du velger brennvidde, og muligheten til å skape vakker, grunn feltdybde. Kameraet har en 3,5 mm mini-stereokontakt for tilkobling av en ekstern mikrofon, som vil gi deg enda bedre lyd.

Canon EOS 250D er et solid og allsidig kamera som er valgt av influensere som Sanne fra YouTube-kanalen Books and Quills, som bruker Canons omfattende utvalg objektiver til å oppnå jevne effekter med grunn feltdybde. Dette gir videoene hennes et profesjonelt preg.

Beslektede artikler
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: Erobring av Essequibo-elva

Eventyreren Laura Bingham ledet verdens første seilas ned Essequibo-elva og vlogget reisen med et PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGGING

Del lidenskapen din og personligheten din: Slik begynner du å vlogge allerede i dag

Det er morsomt og givende å starte en vlogg – bare følg vloggetipsene våre og lær hvordan du tar opp vakre bilder som gleder seerne dine.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Et allsidig speilløst systemkamera fra Canon, utformet for bruk både innendørs og utendørs

Sensor: 24.1MP APS-C format
Skjerm: 8 cm vribar berøringsskjerm
AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansiktsgjenkjenning og motivsporing
Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
Objektivsystem: Spesielle små, lette EF-M-objektiver samt kompatibilitet med EF- og EF-S-objektiver, med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M.
Lyd: Mikrofoninngang

Canon EOS M50 er utviklet med tanke på video, spesielt vlogging. Canon EOS M50 tilbyr blant annet opptil 143 autofokuspunkter (avhengig av hvilket objektiv som brukes) med Dual Pixel AF, som har ansiktsgjenkjenning og motivsporing. Fokus kan velges manuelt på tvers av rammen, slik at du kan dra fingeren på berøringsskjermen for å flytte AF-punktet eller skape en profesjonell dra-fokus-effekt når du filmer B-roll-opptak.

Canon EOS M50 passer utmerket til filming i lav belysning. Når du filmer i 4K, gir kameraet en følsomhet på opptil ISO 6400, noe som betyr at du kan stole på at du får tydelige bilder med nøyaktige farger, uansett om du filmer deg selv mens du pakker ut produkter i et soverom med dempet belysning om kvelden, eller går gjennom gatene i en storby midt på lyse dagen. Hvis du ikke trenger å filme i 4K, kan du filme med HD-kvalitet for å flytte ISO-området fra 100 og helt opp til 25 600, noe som betyr at du kan filme i måneskinn og at folk fortsatt kan se ansiktet ditt.

Den vribare skjermen som kan vippes helt, kan du raskt snu rundt slik at du kan filme deg selv mens du er på farten, for raske opptak til kameraet når du rusler gjennom det lokale matmarkedet eller går tøffe fjellturer. Det utmerkede AF-systemet på Canon EOS M50 plasserer en firkant på ansiktet ditt for å vise at du er i fokus, og Movie Digital IS på kameraet bidrar til å sørge for stødige opptak, selv når du holder kameraet i hånden.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

For kreativ fleksibilitet kan du bruke EF- og EF-S-objektiver med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M, men de kompakte, spesielt utformede Canon EF-M-objektivene passer perfekt til vlogging.

Hva mer? Vel, kameraet har en innebygd stereomikrofon, i tillegg til en 3,5 mm mini-stereokontakt for tilkobling av en ekstern mikrofon. Og med Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-objektiver montert passer EOS M50 godt i hånden din. Dette betyr at du kan filme deg selv på en armlengdes avstand uten å bli sliten, en teknikk du ofte ser i videoer fra influensere, som Joel fra Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Vloggekameraet fra Canon i lommestørrelse, for filming på farten

Sensor: 20.1MP BSI 1.0
Skjerm: 7,5 cm vippbar berøringsskjerm
AF-system: Kontinuerlig AF med ansiktsgjenkjenning og motivsporing, 31-punkts AF, 4-trinns objektivjusteringstype IS, intelligent IS med 5-aksers avansert dynamisk IS og automatisk nivå
Maksimal videooppløsning: Full HD (1920 x 1080) med 60 bilder/sek
Filter: Innebygd ND-filter

Canon PowerShot G7 X Mark II er et kompakt kamera i lommestørrelse med stor sensor og et innebygd 24–100 mm (tilsvarende) f/1.8–2.8 objektiv. Kombinasjonen av lett vekt og stor sensor gjør at det passer utmerket for vloggere. Du kan legge det i lommen og ta det med deg hvor du enn går. Det takler alt som måtte skje i livet ditt. Det innebygde objektivet er lynraskt, noe som betyr at du aldri går glipp av et øyeblikk, og den vippbare skjermen gjør at du enkelt kan filme deg selv.

Canon PowerShot G7 X Mark II har ypperlig ytelse under alle lysforhold, enten det er i strålende solskinn eller på et soverom med dempet belysning, noe som gjør det til et perfekt kamera på farten. Du kan se hvor rene bildene er i videoene fra Ellie på YouTube-kanalen doyouknowellie, som tar bilder fra daggry til skumring.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II gir deg et stort fokusområde med utrolig stor rekkevidde. Under et idrettsarrangement kan du for eksempel fange opp hele atmosfæren og deretter zoome helt inn til 100 mm-enden av fokusområdet og filme det som skjer på banen. Deretter zoomer du ut igjen, vipper opp berøringsskjermen, trykker på skjermen og filmer din egen reaksjon.

Canon PowerShot G7 X Mark II kan også skryte av utmerket ansiktsgjenkjenning og sporingsmodus. Det betyr at du kan bevege deg fritt rundt omkring, slenge armene opp i luften av glede og vise reaksjonen din på det som skjer, uten å bekymre deg for at ansiktet ditt forsvinner ut av skarphetssonen.

Du kan filme utrolig stødige opptak selv med full zoom, og til og med når du panorerer eller er på farten, takket være 5-aksers avansert dynamisk IS som motvirker kameraristing.

Skrevet av Jeff Meyer

Relaterte produkter

Beslektede artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker