VLOGGING

De beste Canon-kameraene til vlogging

Se hvordan disse flotte vloggekameraene fra Canon gjør det enkelt å skape en levende vlogg med god kontroll og fantastisk videokvalitet.
Vloggeren Matt Adlard sitter ved et kjøkkenbord og filmer med EOS M50 Mark II.

Videoblogging er en flott metode når du vil at folk skal bli godt kjent med deg. Og hvis du skal filme en vlogg, trenger du et vloggekamera. Uansett om du ønsker å bli en influenser med mange tusen følgere eller bare vil ha det moro med å dokumentere hobbyen din eller ulike ferieeventyr, finnes det mange måter å være kreativ på og vise ditt sanne deg gjennom en vlogg. Det stemmer at det allerede finnes mange vloggere der ute, men vennlige, kreative personer med et sterkt budskap blir alltid hørt.

Vennligheten og budskapet er opp til deg. Men når det gjelder de beste Canon-kameraene for vlogging, gjør disse tre det morsomt og enkelt for deg å gi ideene liv, samtidig som du får videokvaliteten og den kreative kontrollen du trenger for å lage en lekker vlogg. Alle de tre vloggekameraene fra Canon har innebygd Wi-Fi og Bluetooth, slik at du kan dele videoer og bilder umiddelbart ved å overføre kreasjonene dine trådløst til smartenheten og laste dem opp på sosiale medier.

En mann i beige genser og briller ser på den vribare skjermen på et Canon M50 Mark II-kamera.

Kjendisbakeren og vloggeren Matt Adlard brukte Canon EOS M50 Mark II til å filme de flotte matkreasjonene sine.

Forskjellig utstyr satt opp i en firkant, inkludert EOS M50 Mark II, objektiver, en blits og en mikrofon.

EOS M50 Mark II kan bruke EF- og EF-S-objektiver med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M for å gi deg kreativ fleksibilitet, men de kompakte, dedikerte Canon EF-M-objektivene er perfekte for vlogging.

1. Canon EOS M50 Mark II

Et allsidig speilløst systemkamera fra Canon, utformet for bruk både innendørs og utendørs

 • Sensor: 24,1 MP APS-C-format
 • Skjerm: 7,5 cm vribar berøringsskjerm
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansikts- og motivsporing
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Objektivsystem: Dedikerte små, lette EF-M-objektiver, kompatibilitet med EF- og EF-S-objektiver med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M.
 • Lyd: Mikrofoninngang
 • Selvutløserinnsilling for film: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernkontroll
 • Filmer: Vertikal filming er tilgjengelig


Canon EOS M50 Mark II er utviklet med tanke på video, og da spesielt vlogging. EOS M50 Mark II tilbyr blant annet opptil 143 autofokuspunkter (avhengig av hvilket objektiv som brukes) med Dual Pixel AF, som har både ansikts- og motivsporing. Du kan velge et motiv fra nesten hvor som helst i bildet. Pass på å ikke dra fingeren, bare trykk der du vil fokusere for å flytte AF-punktet eller skape en profesjonell fokuseffekt.

EOS M50 Mark II er utmerket når du filmer i svakt lys. Når du filmer i 4K, gir kameraet en følsomhet på opptil ISO 6400, noe som betyr at du kan stole på at du får tydelige bilder med nøyaktige farger, uansett om du filmer deg selv mens du pakker ut produkter i et soverom med dempet belysning om kvelden, eller går gjennom gatene i en storby midt på lyse dagen. Hvis du ikke trenger å filme i 4K, kan du filme med HD-kvalitet for å flytte ISO-området fra 100 og helt opp til 25 600. Dermed kan du filme i måneskinn, og ansiktet ditt vil likevel være synlig!

Den vribare skjermen som kan vippes helt, kan du raskt snu rundt slik at du kan filme deg selv mens du er på farten, for raske opptak til kameraet når du rusler gjennom det lokale matmarkedet eller går tøffe fjellturer. Det utmerkede AF-systemet på EOS M50 Mark II plasserer en firkant på ansiktet ditt for å vise at du er i fokus, og Movie Digital IS i kameraet sørger for at du får stødige opptak, selv når du holder kameraet i hånden.

Kameraet har også en innebygd stereomikrofon og en 3,5 mm mini-stereokontakt for tilkobling av en ekstern mikrofon. Og med et Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-objektiv montert, sitter EOS M50 Mark II godt i hånden din. Dette betyr at du kan filme deg selv fra en armlengdes avstand uten å bli sliten.

En mann i stor frakk filmer seg selv med Canon PowerShot G7 X Mark III på en håndholdt bøyle.

Videografen og fotografen Jamie James testet Canon PowerShot G7 X Mark III under et utendørs filmopptak.

Et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera på en turkis matte med en ekstern mikrofon og fjernkontroll.

Ikke bli skuffet over lyden. PowerShot G7 X Mark III har en 3,5 mm kontakt for en ekstern mikrofon, slik at den utrolige videokvaliteten også får upåklagelig lyd.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Vloggekameraet fra Canon i lommestørrelse, for filming på farten

 • Sensor: 20,1 MP stablet CMOS 1.0
 • Skjerm: 7,5 cm vippbar berøringsskjerm
 • AF-system: Kontinuerlig AF med ansikts- og motivsporing, 31-punkts AF, IS med 4-trinns objektivforskyvning, intelligent IS med 5-akset avansert dynamisk IS og automatisk nivå
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: Innebygd ND-filter
 • Filmer: Vertikalt filming er tilgjengelig


Canon PowerShot G7 X Mark III er et kompakt kamera i lommestørrelse med stor sensor og et innebygd 24–100 mm (tilsvarende) f/1.8–2.8 objektiv. Kombinasjonen av lav vekt og stor sensor gjør dette til et ypperlig kamera for vloggere, og det beste kameraet for YouTube-vlogging på farten. Du kan legge det i lommen og ta det med deg hvor du enn går. Det takler alt som måtte skje i livet ditt. Det innebygde objektivet er lynraskt slik at du aldri går glipp av øyeblikket, og den vippbare skjermen gjør det enkelt å filme seg selv på farten.

PowerShot G7 X Mark III gir deg zoom med stor rekkevidde. Under et idrettsarrangement kan du for eksempel fange inn hele atmosfæren og deretter zoome helt inn til 100 mm for å filme det som skjer på banen. Deretter zoomer du ut igjen, vipper opp berøringsskjermen, trykker på skjermen og filmer din egen reaksjon.

PowerShot G7 X Mark III har også utmerket ansiktsgjenkjenning og sporingsmodus. Det betyr at du kan bevege deg fritt rundt omkring, slenge armene opp i luften av glede og vise reaksjonen din på det som skjer, uten å bekymre deg for at ansiktet ditt forsvinner ut av skarphetssonen.

PowerShot G7 X Mark III har ypperlig ytelse under alle lysforhold, enten det er i strålende solskinn eller på et soverom med dempet belysning, noe som gjør det til et perfekt kamera på farten.

Du kan filme utrolig stødige opptak selv med full zoom, og til og med når du panorerer eller er på farten, takket være 5-aksers avansert dynamisk IS som motvirker kameraristing.

Canon-ambassadør Piotr Malecki kneler på en strand og filmer en volleyballspiller.

EOS M6 Mark II er det beste vloggekameraet for innholdsskapere som ønsker at utstyret deres skal utvikle seg sammen med dem. EOS M6 Mark II har en avtakbar elektronisk søker, en 3,5 mm kontakt for eksterne mikrofoner og et feste til blits og annet kompatibelt tilbehør, og gir deg mange muligheter til å slippe kreativiteten løs.

3. Canon EOS M6 Mark II

Det ultimate vloggekameraet fra Canon

 • Sensor: 32,5 MP APS-C
 • Skjerm: 7,5 cm vippbar berøringsskjerm
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansikts- og motivsporing, samt øye-AF
 • Maksimal videooppløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Objektivsystem: Dedikerte små, lette EF-M-objektiver, kompatibilitet med EF- og EF-S-objektiver med Canon-fatningsadapteren EF-EOS M.
 • Lyd: Mikrofoninngang


Canon EOS M6 Mark II er den ultimate pakken for innholdsskapere. Design i lommestørrelse og innebygd kompatibilitet med kompakte EF-M-objektiver gjør EOS M6 Mark II til en god følgesvenn, uansett hvor kreativiteten og eventyret fører deg.

EOS M6 Mark II har en sensor på 32,5 megapiksler som gir 4K-video med fantastiske detaljer, samt følsomhet på opptil ISO 25 600 under filming som gir flotte resultater, både i opplyste studioer og bylandskap om natten. Det filmer også i full HD med opptil 120 bilder/sekund for å gi kinematiske opptak i sakte film.

Ser du etter det beste vloggekameraet med vippbar skjerm? Berøringsskjermen på EOS M6 Mark II kan vippes 180 grader opp slik at du kan filme deg selv hjemme eller i et studio, og 45 grader ned slik at du kan filme uansett vinkel.

EOS M6 Mark II har et avansert Dual Pixel CMOS-autofokussystem som gjør at det kan gjenkjenne ansikter og motiver automatisk, og spore dem i hele bildet. Du kan også velge fokuspunkt manuelt ved å trykke på skjermen, slik at du alltid kan fokusere på nøyaktig det du ønsker.

Hvis du setter på Canon-fatningsadapteren EF-EOS M, er EOS M6 Mark II også kompatibelt med EF-S- og EF-objektiver, slik at du kan oppnå jevn, grunn dybdeskarphet som gir videoene dine et profesjonelt preg.

Skrevet av Jeff Meyer og Peter Wolinski

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • En kvinne rigger opp Canon PowerShot G7 X Mark III ved siden av en bærbar PC for å filme en yogatime i stuen sin.

  KOMPAKTKAMERAER

  Det beste kompaktkameraet for innhold

  Finn ut hvordan PowerShot G7 X Mark III kan hjelpe deg med å slippe kreativiteten løs i hverdagen.

 • Kjendisbaker Matt Adlard tar et bilde av en sjokoladedessert med Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFERING AV MAT

  En oppskrift for suksess: Vi introduserer Canon EOS M50 Mark II

  Matt Adlard, selvlært baker og sosial mediestjerne, får en smakebit av EOS M50 Mark II.

 • En person på en strand som holder et kamera på et stativgrep foran seg.

  VLOGGING

  Begynn å vlogge i dag

  Følg vloggetipsene våre, og lær hvordan du kan fange vakkert materiale for å glede erfarne seere.

 • YouTube-stjernen og vloggeren Mike Gray trykker på opptaksknappen på Canon PowerShot G7 X Mark III-kameraets berøringsskjerm.

  VLOGGING

  Kreativ vlogging med PowerShot G7 X Mark III

  YouTube-stjernen MikeVisuals viser hvordan han lager fengslende vlogger med det kompakte Canon PowerShot G7 X Mark III og deler de beste vloggetipsene sine.