BÆRBARE KAMERAER

Opplev verden tett på med Canon PowerShot ZOOM

Lite, lett og med kraftig zoom – finn ut hvordan dette kameraet i lommestørrelse kan hjelpe deg med å se lenger.
En ung jente i en ullue sitter med foreldrene sine i skogen. Alle tre ser på noen utenfor bildet mens faren bruker et Canon PowerShot ZOOM.

Naturelskere, turister og sportstilhengere kan plassere seg i hjertet av der det skjer med nye Canon PowerShot ZOOM. Et kompaktkamera i lommestørrelse med kikkertformat som tilbyr optisk zoom tilsvarende 100 mm, 400 mm og en digital zoom til 800 mm. Med dette kameraet kan du forevige motiver på lang avstand – samtidig som du forblir i øyeblikket.

Canon PowerShot ZOOM er et spennende, brukervennlig kamera for alle som ønsker telezoomfunksjoner som de ikke får fra smarttelefoner og mobilenheter. Det er perfekt for både amatørfotografer og familier. Katy Stern, bloggeren bak reisebloggen Otis and Us, som dokumenterer friluftsaktivitetene hennes, testet Canon PowerShot ZOOM på en tur i skogen sammen med mannen og de tre barna deres. Her avslører hun hva hun synes om det nye utstyret.

En familie bestående av to voksne og tre barn holder hender mens de går gjennom skogen på en frisk høstdag.

Katy og mannen hennes bruker så mye tid de kan på familieeventyr. Med det lette og kompakte Canon PowerShot ZOOM fikk de muligheten til å komme tettere på naturen enn noen gang, samtidig som de foreviget opplevelsene.

Det er enkelt å ta med seg

En person som holder et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Canon PowerShot ZOOM er et superzoomkamera i kikkertformat som tar stillbilder og full HD-video i høy kvalitet. Kameraet er midt i blinken for familier som liker seg ute i friluft.

En kvinne legger et PowerShot ZOOM-kamera i lomma på skinnjakken sin.

Det slanke og kompakte designet til Canon PowerShot ZOOM betyr at det er lite nok til å få plass i lomma.

Med en vekt på bare 145 g blir du ikke tynget av dette kameraet i lommestørrelse, noe som gjør det perfekt for de dagene du ønsker en allsidig zoom i tillegg til smarttelefonkameraet. «Jeg elsker at det er så lite og kompakt», sier Katy. «Det er så enkelt å ta med seg, og du kan bare ta det frem når du trenger det. Det kan være vanskelig å komme seg ut av døren med barn, ettersom du må ha med deg så mye – vesker, jakker, mat, vann – at det noen ganger ikke er plass til et stort kamera og objektiver. Dette er den perfekte løsningen.»

For brukervennlighet har Canon PowerShot ZOOM blitt laget med fleksibel lading i tankene. Du kan lade kameraet hjemme via en USB-C-kontakt ved hjelp av en kompatibel lader, eller med en kompatibel, bærbar lommelader når du er ute på farten.1 Når kameraet er fulladet, kan det ta opptil 150 bilder eller ta opp opptil 60 minutter med video totalt (10 minutter om gangen).2

Det er enkelt å bruke når som helst

En neslesommerfugl som sitter på en stamme, skjult bak høyt gress.

Canon PowerShot ZOOM er perfekt til fotografering av dyreliv uten å skremme motivet3.

En kvinne i skinnjakke ser gjennom søkeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Canon PowerShot ZOOM er laget for å brukes med én hånd, noen som gjør det til et godt valg for nybegynnere.

Ettersom det er laget for opptak med én hånd, synes Katy kameraet var veldig enkelt og brukervennlig å bruke. «Det er et perfekt nybegynnerkamera ettersom det ikke har mange knapper eller kompliserte instruksjoner. Du kan bare fotografere i vei», sier hun.

Den elektroniske søkeren (EVF) har de samme spesifikasjonene som du finner i speilløse systemkameraer som Canon EOS M50 (2,36 millioner punkter, oppdateringsfrekvens på 60 bilder per sekund), så du peker bare mot motivet, komponerer bildet, zoomer inn så mye du ønsker og trykker på utløseren. Dette gjør PowerShot ZOOM perfekt for fotografer i alle aldre og med alle slags ferdigheter. «Den eldste datteren vår har spurt om hun kan få et kamera som dette til bursdagen sin», sier Katy. «Hun har blitt veldig interessert i fotografering, noe som jeg vil fortsette å oppmuntre til.»

Da hun var ute i skogen med de vakre høstfargene, oppdaget Katy at kameraets 1/3-tommers sensor med 12 MP oppløsning gjorde det mulig for henne og barna å forevige dyreliv som beveger seg raskt ved å ta stillbilder ved opptil 10 bilder per sekund. «Jeg er på ingen måte en profesjonell fotograf», innrømmer hun. «Men jeg elsker å ta bilder – det er det som fikk meg til å starte bloggen. Jeg elsker å ta bilder av barna og friluftsliv, og jeg håper jeg blir bedre etter hvert. Dette kameraet passer godt til alle ferdighetsnivåer, så forhåpentligvis blir jeg en litt bedre fotograf med det.»

Du kan forevige detaljer på lang avstand

En blåmeis som sitter på en gren, skjult bak bladene.

AF-mulighetene til Canon PowerShot ZOOM gjorde det enkelt å følge fugler i skogen. Bildene ble klare og skarpe.

En gutt som ser gjennom søkeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Det enkle designet gjør at Canon PowerShot ZOOM er utrolig enkelt å bruke.

Selv om dette kompaktkameraet er like lett og bærbart som en smarttelefon, er det der likhetene slutter. «Dette kameraet er like enkelt å ta med seg som smarttelefonen min, men det har en ekstra fordel med en veldig imponerende zoom», sier Katy. Smarttelefonkameraer har vanligvis begrenset optisk zoom, noe som betyr at man ikke får en lang brennvidde med effektiv bildestabilisering. Canon PowerShot ZOOM har et teleobjektiv tilsvarende 400 mm i sitt kompakte format, med mulighet for å bruke digital zoom opptil 800 mm, noen som tar deg nærmere enn det er mulig med en vanlig smarttelefon.

Den resulterende rekkevidden kan hjelpe naturelskere, turister og sportstilhengere med å komme tettere på øyeblikkene som utspiller seg langt unna, for eksempel nervøse fugler i hagen, løver som slapper av i Serengeti, intrikate detaljer ved ikoniske landemerker eller det triumferende uttrykket til en idrettsutøver som oppnår målet sitt.

Imponerende rekkevidde krever imponerende bildestabilisering, og den optiske bildestabilisatoren i Canon PowerShot ZOOM er klar for oppgaven med å holde bildene stabile og motivene skarpe, selv på disse lengre brennviddene. «Bildene og opptakene fra eventyret i skogen ble veldig bra – veldig skarpe!», sier Katy, som ofte er omringet av natur. «Det var fantastisk å ta bilder, både av dyrelivet og barna, som var så skarpe.»

Ta stillbilder og videoopptak med ett knappetrykk

En ung jente i en ullue ser gjennom søkeren på et Canon PowerShot ZOOM-kamera.

Brukervennligheten til Canon PowerShot ZOOM betyr at du kan komponere og ta bildet i løpet av sekunder.

Da de gikk gjennom skogsterrenget, så Katy og familien mye dyreliv som de foreviget, og de byttet ofte mellom stillbilder på 12 MP og videoopptak i full HD. «Jeg føler at vi ofte går glipp av livet fordi smarttelefoner er så distraherende», sier Katy. «Canon PowerShot ZOOM er et veldig enkelt, diskret kamera som gjør opplevelsen av å være ute i naturen enda bedre. Zoomen tar deg mye nærmere, så du er så mye i øyeblikket som det er mulig å være.»

Kameraets autofokus (AF) er perfekt for rask fokusering på hovedmotivene under gode lysforhold. Hvilke andre funksjoner synes du var nyttige? «Autofokus med ansiktsgjenkjenning var en uventet overraskelse», sier Katy. «Den gjorde at jeg kunne følge barna mine mens de sprang inn og ut blant trærne, like enkelt som jeg kunne forevige en kanin som hoppet gjennom bregnene et stykke unna.»

Det fungerer sømløst med smarttelefonen din

En kvinne holder et Canon PowerShot ZOOM og kobler det trådløst til smarttelefonen sin.

Den innebygde Wi-Fi-kapasiteten i Canon PowerShot ZOOM gjorde det mulig for Katy å koble kameraet til gratisappen Canon Camera Connect på smarttelefonen, noe som betød at hun kunne komponere bildene på nytt på telefonen og til og med bruke smarttelefonen som fjernkontroll.

I tillegg til å føre naturen inn kameraet via kameraets elektroniske søker, oppdaget Katy at kameraet også kunne dele direktevisning til smarttelefonen via Canon PowerShot ZOOMs innebygde Wi-Fi og app-tilkobling ved hjelp av gratisappen Canon Camera Connect. Dette gjorde at hele familien kunne se bildet, bli involvert i komposisjonen eller til og med fjernstyre utløseren2

«Det var veldig enkelt å koble til appen – vi trengte ikke en gang å vente til vi var hjemme», sier Katy. «Alle var imponert over direktevisningen. Det å kunne fjernstyre opptaket førte hele familien sammen. Dere kan nyte øyeblikket sammen og se hva som skjer på skjermen mens det skjer. Det var perfekt når barna ikke kunne se hva jeg så på. Jeg kunne vise dem hva jeg hadde funnet som gjemte seg i trærne, bare ved å bruke direktevisning i Canon Camera Connect-appen på telefonen min – det var perfekt.»

I tillegg til å lagre stillbilder og video på et microSD-kort du setter inn i Canon PowerShot ZOOM4, kan du også bruke kameraets tilkoblingsmuligheter til å lagre innhold trådløst på smarttelefonen, og deretter dele bilder med venner og følgere på sosiale medier.

Skrevet av Natalie Denton

 1. Det følger ikke lader med kameraet. Minste ladekrav er en USB PD-kompatibel strømkilde som gir minst 5 V, 1,5 A med en USB Type-C-utgang, med den medfølgende USB Type-C- til Type-C-kabelen. Ved opptak av videoer eller stillbilder tilføres kameraet bare strøm uten at det innebygde kameraet lades opp. Ladetid med Canon PD-E1 er ca. 1 time og 50 minutter.
 2. Maksimal opptakstid er 9 min 59 sek om gangen. Filmopptak er ikke mulig ved tilkobling til Wi-Fi.
 3. Alle eksempelbilder i artikkelen ble skapt ved hjelp av en prototype.
 4. Minnekort følger ikke med kameraet.

Relaterte artikler

 • NATURFOTOGRAFERING

  Fordyp deg i naturen

  Naturfotograf Tolga Aktas forteller hvordan PowerShot ZOOM-kameraet kan hjelpe deg med å være til stede i øyeblikket.

 • DYRELIV

  Monokularkamera versus kikkert – hva er best til fugletitting?

  Canons PowerShot ZOOM er et monokularkamera som får plass i lommen, og er perfekt for fugletitting – men hvordan er det sammenlignet med Canon-kikkerter?

 • SPORTSFOTOGRAFERING

  Pek og knips-sportsfotografering

  Den profesjonelle fotografen Molly Darlington utforsker hvordan du kan fange inn store sportsøyeblikk med et kamera i lommestørrelse.

 • NATURFOTOGRAFERING

  Vill i hjertet

  Fem grunner til at PowerShot SX740 HS er perfekt for dyrelivsfotografering.