YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGING

Kreativ vlogging med Canon PowerShot G7 X Mark III: tips og teknikker fra MikeVisuals

Da Mike Grey sluttet på universitetet bare seks måneder underveis i graden i visuelle effekter, var han ikke sikker på hva han skulle gjøre videre. Han valgte å kombinere talentet for å lage videoer med lidenskapen for reise, og har reist verden rundt og produsert imponerende reiseblogger og fotoveiledninger. Disse har gitt ham skarer av tilhengere og gjort ham til en av Storbritannias mest populære stjerner i sosiale medier. I dag har den 22 år gamle influenseren kjent som MikeVisuals, over 200 000 tilhengere på Instagram og nesten 100 000 YouTube-abonnenter. Videoene hans har blitt sett mer enn 5,5 millioner ganger.

«Regelmessighet og opplasting av arbeid med god kvalitet hver dag er viktig for å bygge en tilhengerskare», sier Mike. «Men gjør det fordi du synes det er gøy, ikke på grunn av tallene eller de potensielle gevinstene.»

Mikes historie er ikke unik – tusenvis av mennesker har oppnådd berømmelse og velstand gjennom sosiale medier. Men blandingen av ungdommelig entusiasme og en profesjonell holdning som er langt over jevnaldrende, hjelper ham med å skille seg ut fra mengden. Han filmer storslåtte bilder av eksotiske landskap, ofte tatt ved soloppgang eller solnedgang, ved hjelp av en blanding av håndholdte kameraer og dronekameraer. Mikes forkjærlighet for sakte og rask film, tatt opp i levende detaljer, gir redigerte bilder som er så elegante, at man kunne tro de var ment for kinosalen.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike blander bilder av imponerende natur med informative klipp, der han deler tekniske og praktiske råd. «Jeg liker å dele det jeg arbeider med, i tillegg til kamerautstyret og innstillingene jeg foretrekker. Publikumet mitt elsker det.» På en nylig tur til Skye oppdaget Mike at Canon PowerShot G7 X Mark III, som tar opp 4K-video og har en 180 graders vippbar berøringsskjerm med egendefinerte kontroller, er perfekt til å fange oppdateringer bak kulissene. «Vanligvis er opptaksknappen på baksiden av kameraet, så den kan være vanskelig å finne når du filmer deg selv, men Canon PowerShot G7 X Mark III har en knapp på skjermen. Så du bare klikker på den og begynner å filme umiddelbart. Du går ikke glipp av flere øyeblikk.»

"Gjør det fordi du synes det er gøy, ikke på grunn av tallene eller de potensielle gevinstene."

Mike forsto at det bærbare kompakte kameraet var perfekt til å fange uventede øyeblikk. «Jeg tar bilder på en spontan måte. Det er det vlogging handler om. Noe av utstyret mitt er stuet bort i kameravesken min, men jeg kan ha Canon PowerShot G7 X Mark III i jakken og ta det frem på et øyeblikk. Det er fantastisk å ha et så kraftig kamera med høy ytelse som passer i lommen.»

En av funksjonene som imponerte ham mest med Canon PowerShot G7 X Mark III, var 4K-intervallopptaksfunksjonen, som han bruker for å gi jevnere og mer realistiske opptak. «Bare det å kunne sette det opp så raskt og enkelt var utrolig – jeg kunne dra nytte av noen virkelig bemerkelsesverdige øyeblikk. På ett tidspunkt kom en masse med skyer rullende over fjellene. De kom inn raskt, men jeg klarte å sette opp kameraet i tide for å fange dem. I tillegg er kvaliteten på 4K-opptaket utrolig.»

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mikes vloggetips

1. Bruk sakte film for å vekke interesse

Beslektede artikler
How to become a vlogger

VLOGGING

Slik blir du en vlogger

Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGING

De beste Canon-kameraene til vlogging

Disse flotte vloggekameraene fra Canon gjør det enkelt å gi liv til vloggen din, med god kontroll og fantastisk videokvalitet.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: Erobring av Essequibo-elva

Eventyreren Laura Bingham ledet verdens første seilas ned Essequibo-elva og vlogget reisen med et PowerShot G7 X Mark II.

Sakte film er en av de mest effektive teknikkene Mike bruker for å lage drama i videoene sine. Canon PowerShot G7 X Mark III kan ta opp filmer i Full HD med opptil 120 bilder/sek. «Hvis du reduserer bildehastigheten, bidrar til å skape engasjement og bygger en atmosfære, så det er flott for vlogging. På Skye fant vi denne vakre, ruvende fossen som falt fra kanten av en klippe på en grov strand. Kameraet klarte å fange alle detaljene i superkul sakte film, noe som er svært sjeldent for et så lite kamera. Jeg liker å ta opptak i sakte film og så øke farten på det, men du kan begynne med høy fart og så senke farten.»

2. Film stort, rediger lite

Jo flere alternativer, jo bedre, ifølge Mike, som har tatt opptak siden han var 12 år gammel. «Dette var første gang jeg tok 4K-opptak for en vlogg. I tillegg til den fantastiske kvaliteten åpner den opp mange muligheter i etterbehandlingen. Jeg klarte å beskjære bilder og endre brennvidden, noe som bidrar til å holde interessen til seeren.»

3. Få frem budskapet ditt

Imponerende bilder hjelper med å få vloggen til å skille seg ut, men ordentlig lyd er like viktig. PowerShot G7 X Mark III har koblinger som gjør at lyd av høy kvalitet, kan tas opp og overvåkes i sanntid. «Det er en skikkelig kul, avansert funksjon, spesielt for brukere som vil legge til en profesjonell mikrofon. Fossen på Skye var skikkelig bråkete, men ved å legge til en profesjonell mikrofon med en myk vindhette klarte jeg å kutte ut all bakgrunnsstøyen og få krystallklar lyd. Det finnes noen svært bærbare, lette eksterne mikrofoner der ute. Bare koble mikrofonen til kameraet, sørg for at den peker i retning av vokalene, og du er i gang.»

4. Bli kreativ med uvanlige vinkler

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Med en overflod av innhold som lastes opp til videostrømmingsnettsider hver dag, er det å være kreativ og presentere seere for mer unike og uvanlige scener, noe som vil bidra til å fremme profilen din. «Den 180 graders vippbare berøringsskjermen er perfekt for det», sier Mike. «Når du vil ta bilder fra bakken eller fra en uvanlig vinkel, kan du vippe skjermen for å sjekke om du er fornøyd med komposisjonen uten å ligge på bakken eller sette deg i en farlig posisjon. Du kan være veldig mangfoldig i hvordan du tar bilder, og det er den kreativiteten som får folk til å komme tilbake for mer.»

5. Ta bilder og del på farten

I tillegg til å gjøre opptak kan Canon PowerShot G7 X Mark III ta 20,1 megapikslers bilder og gjøre opptak på opptil 30 bilder/sek. Det kan til og med gjøre RAW-fotografering, noe som gir den ultimate fleksibiliteten for etterbehandling. «Jeg fokuserte på video, men jeg tok noen superskarpe bilder, som jeg kunne dele på Instagram», sier Mike.

Ved hjelp av kameraets innebygde smarttelefontilkobling klarte Mike å umiddelbart dele bildene sine ved hjelp av Bluetooth eller Wi-Fi. «Jeg lastet inn bilder direkte på telefonen min, redigerte dem i Lightroom og lastet dem opp til Instagram. Du kan gjøre det hvor som helst i verden – kameraet har innebygd Wi-Fi, slik at du bare synkroniserer det til telefonen.»

Det er viktig å holde en tilhengerskare engasjert og oppdatert regelmessig for at en vlogger skal forbli relevant. «Folk vil vite hvordan jeg lager videoene mine, og jeg elsker å kunne vise dem», sier Mike. «På Skye kunne jeg tilby mye innhold fra bak kulissene på Instagram Stories. Det er en flott måte å vise frem den tekniske siden på.» I tillegg til å dele bilder på Instagram kan vloggere strømme video fra PowerShot G7 X Mark III og kommunisere med YouTube-tilhengerne sine uansett hvor de befinner seg i verden.*

Skrevet av Natalie Denton

*Direkteavspillingstjenesten for dette produktet støtter bare direktesending på YouTube. For å bruke direkteavspillingstjenesten må du registrere deg på image.canon på forhånd. I henhold til begrensningene på direktesendinger på YouTube må brukerne ha minst 1000 kanalabonnenter for å kunne direktesende fra mobilenheter. Denne begrensningen gjelder også for tjenesten for direktesending på YouTube via Canon PowerShot G7 X Mark III.

Du finner oppdatert informasjon om begrensningene på http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Direktesending på YouTube kan endres, stoppes eller avsluttes uten varsel. Vær oppmerksom på at Canon ikke tar ansvar for tjenester som leveres av tredjeparter, inkludert direktesending på YouTube.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker