KREATIV UTSKRIFT

Frisk opp hjemmet med dekorasjoner som er enkle å lage

En trinnvis veiledning for utskrift og montering av dekorasjoner til hjemmet med en Canon PIXMA G6050-skriver.
En Canon PIXMA G6050-skriver og magnetisk fotopapir fra Canon på et bord ved siden av papirkreasjoner, inkludert en dinosaururo, et enhjørninghode og katteklistremerker.

Hjemme er der du har hjertet ditt – og stedet hvor mange av oss tilbringer stadig mer tid. Etterhvert som været blir kaldere og nettene blir lange, kommer ideene om å skape et koselig fristed med et personlig preg. Du kan kjøpe originale pyntegjenstander og uvanlige dekorasjoner i butikken for å sette ditt eget preg på hjemmet – men hvorfor ikke prøve å lage noe selv?

Takket være det enorme utvalget av maler i Creative Park-appen og på Creative Park-nettstedet, samt den smarte teknologien i Canons serie av trådløse PIXMA-skrivere, kan du lage dine egne budsjettvennlige dekorasjoner til hjemmet. I denne veiledningen bruker vi Canon PIXMA G6050-skriveren. Den er et populært valg for hjemmekontoret, men den kan også brukes som en utskriftshub for hele familien, og er ideell for utskrift av maler av høy kvalitet for papirprosjekter.

Creative Park-appen og -nettstedet har en rekke praktiske og iøynefallende dekorasjoner for alle rom i huset. Hva med å skrive ut og brette din egen bilderamme eller lage en vase eller nipseske til en tom hylle eller vinduskarm? Du kan friske opp barnerommet med et tredimensjonalt enhjørninghode og en fargerik dinosaururo, eller skrive ut en høydemåler med dyremotiv for å dokumentere høyden til barna – du har mange artige alternativer for å vise frem kreativiteten din.

En papirskulptur av en enhjørning på veggen i et barnerom.

Utskrift og hobbyarbeid er en flott måte å friske opp hjemmet med ting du liker.

1. Utforsk designene

En PIXMA G6050-skriver og magnetisk fotopapir ved siden av et skjærebrett, og maler for en dinosaururo i papir.

Utvalget av maler i Creative Park-appen byr på massevis av inspirasjon.

Creative Park er full av dekorasjonsideer for hjemmet, og du kan laste ned den brukervennlige Creative Park-appen fra App Store eller Google Play. Du trenger bare en Canon ID og en støttet Canon-skriver.

Malene i appen er sortert i kategorier, og den intuitive utformingen gjør det enkelt å finne delen du leter etter. Alternativet Room décor under Category inkluderer planter, pyntebånd, veggklistremerker, bannere og uroer. På Creative Park-nettstedet finner du en seksjon kalt Home and Living med kategorier som Plants (Planter), Ornaments/Accessories (Pyntegjenstander/tilbehør) og Hanging decoration (Hengedekorasjoner). Du også bruke søkeverktøyet til å finne det du ser etter.

2. Last ned malen

En mann bruker telefonen sin til å skrive ut trådløst på en PIXMA G6050-skriver.

Når du har koblet Creative Park-appen til Canon PIXMA-skriveren, kan du velge et design og skrive det ut fra telefonen din.

Når du har funnet en mal du liker, kan du klikke på stjernemerket for å lagre den under Favoritter-menyen din, eller du kan klikke på Rediger for å laste den ned. Du blir også bedt om å velge papirstørrelse underveis i nedlastingen. Lagre prosjektene dine underveis (du finner lagrede elementer i menyen Your Items (Dine elementer).

Hver mal leveres med tydelige instruksjoner som du enten kan lese på skjermen, eller skrive ut på vanlig papir.

3. Velg papir

En mann fyller papir i en Canon PIXMA G6050-skriver på en kjøkkenbenk.

Solid matt fotopapir og dobbeltsidig matt papir av høy kvalitet er ideelt for hobbyprosjekter. Maler krever ofte mer enn ett ark – spesielt de mer intrikate designene. En rekke hobbymedier kan mates inn fra den bakre papirskuffen på Canon PIXMA G6050.

Se alternativet Recommendations by paper type (Anbefalinger etter papirtype) under fanen Category (Kategori) i Creative Park-appen for å se utvalget.

4. Kontroller blekknivåer og skriv ut

Den påfyllbare blekktanken på en Canon PIXMA G6050-skriver.

Brukervennlige flasker gjør det enkelt å fylle på blekktankene i MegaTank Canon PIXMA G6050.

Hvis du bruker skriveren for første gang, må du kontrollere at den har blekk. Canons MegaTank-system, som du finner i alle skrivere i PIXMA G-serien, er utformet for å levere imponerende høy kapasitet med lave kostnader per side, noe som betyr at du kan slippe kreativiteten løs uten å bekymre deg for å gå tom for blekk. Den integrerte, forovervendte blekktanken gjør det enkelt å sjekke om det er lite blekk. Når du skal fylle på tanken, må du åpne klaffen foran på skriveren og sette inn tilhørende blekkflaske i sporet – den stopper automatisk når den er full. Du kan fylle på tankene så snart du ser at blekknivået er redusert.

På andre typer Canon PIXMA-blekkskrivere setter du inn de riktige blekkassettene under oppsettet.

Hvis du skal koble Creative Park-appen til en kompatibel Canon PIXMA-skriver, må du gå til hovedmenyen og velge Add Printer (Legg til skriver) i Settings (Innstillinger). Når du har kontrollert blekknivåene og fylt i riktig papir, kan du trykke på «Print» (Skriv ut).

5. Skjær ut og brett

En mann skjærer ut et bilde av en oransje dinosaur til en hengende uro.

Dinosaurdesignet er skrevet ut i en rekke livlige farger. Hvis du vil holde kreasjonene dine fargerike og skarpe i lang tid, må du beskytte dem mot direkte sollys.

En mann fester ben på en oransje papirdinosaur.

Skjær forsiktig ut de ulike formene ved hjelp av en skjærematte og en saks eller en tapetkniv, og brett dem i henhold til instruksjonene.

I denne delen trenger du en stødig hånd og litt tålmodighet – spesielt når det gjelder de mer kompliserte malene. En skarp saks skal være nok for enkle design, men en skjærematte og tapetkniv anbefales for intrikate deler. Se instruksjonene for malen for å være sikker på at du bretter og bøyer papiret i riktig retning.

6. Lim eller fest sammen

En person holder en papirdinosaur ved siden av en Canon PIXMA G6050-skriver.

Noen av malene kan du ganske enkelt brette sammen, men på andre må du bruke papirlim.

Hvis dekorasjonen må limes, trenger du sterkt papirlim. Brett papiret før du påfører limet for å få et penere resultat. Du kan holde flikene på plass med binders mens du venter på at limet skal tørke.

7. Finn det beste stedet i hjemmet

En mann henger opp en dinosaururo i papir på et barnerom.

Når papirprosjektet ditt er ferdig, kan du vise det frem ved å stille det ut i hjemmet.

Nå kan du henge opp dekorasjonen eller plassere den på hedersplassen i hjemmet. Du kan henge opp dekorasjoner i taket med stifter, eller feste lettere veggoppheng med gjenbrukbar tape. Sørg for at fargene forblir livlige og skarpe ved å beskytte dekorasjonene mot direkte sollys.

Ble du inspirert av dette prosjektet? Dekorasjonsmulighetene for hjemmet stopper ikke her. Den artige og intuitive Easy-PhotoPrint Editor-appen gjør at du kan slippe kreativiteten løs med favorittbildene dine og lage alt fra kort og kalendere til utskrifter og plakater.

Canon PIXMA G6050

Canon PIXMA G6050 er en rimelig og effektiv utskriftsløsning. Den har Canons MegaTank-utskriftssystem – påfyllbare blekktanker som er kostnadseffektive og enkle å fylle på. Når du skriver ut med fotokvalitet, kan fargetanken i PIXMA G6050 produsere opptil 2200** bilder av høy kvalitet. Canon PIXMA G6050 er kompatibel med en rekke kreative Canon-apper, inkludert Creative Park, Canon PRINT-appen og Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen. Du kan også bruke PIXMA Cloud Link til å skrive ut bilder fra nettskykontoer som Google Foto, Facebook og Instagram.

Skrevet av Claire Gillo og Andrea Ball

*Hvis skriveren din ikke støttes, kan du se Creative Park-nettstedet.
** Sidekapasiteten er den anslåtte verdien basert på Canons egen testmetode, som bruker ISO/IEC 29103-diagrammet og simulering av kontinuerlig utskrift med nye blekkflasker etter første oppsett.

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Enkle dekorasjoner for naturelskere

  Kombiner natur og design for å skape beroligende rom i hjemmet.

 • KREATIV UTSKRIFT

  De beste tipsene for å vise frem utskrifter

  Finn ut hvordan du kan forvandle hjemmet ditt med vakre familiebilder i galleristil.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Lag en personlig gave

  Med Canon Photo Cube kan du lage en gave full av gode minner.