UTSKRIFTSTIPS

Utforsk de beste skriverne for studenter

Når du vil se bra ut på papiret, vil en Canon-skriver gjøre deg stolt. Finn de beste alternativene for behovene dine og budsjettet ditt.
En Canon-skriver midt i en utskrift står på et skrivebord av tre. En kvinne sitter foran den med pakker med skriverpapir og ser på et bilde på et nettbrett.

I vår digitale tidsalder foregår størsteparten av den skriftlige kommunikasjonen via tekstmeldinger, e-post og elektroniske dokumenter, men behovet for utskrift er fortsatt der. Utskrift av et papirdokument kan være både rimelig og enkelt.

Skriverne fra Canon er kjent for å være kostnadseffektive, effektive og pålitelige. Noen er best egnet for tekst, mens andre er ment for utskrift av grafikk og fotografier. Mange modeller er også ypperlige for begge typene jobber, selv om du har et stramt budsjett.

For studenter, som av og til må levere inn oppgaver på papir, er det andre mindre åpenbare fordeler med utskrift. Fysiske utskrifter av notater som er enkle og raske å slå opp i, er et nyttig hjelpemiddel for læring og pugging. Selv om du skal levere dokumenter elektronisk, kan det være lurt å lese gjennom dem på papir først. Dette gjør det enklere å finne feil, og gir øynene en pause fra skjermen. Hvis du tar fag innenfor grafikk og fotografi der du ofte må levere inn fysiske prosjekter, kan utskrifter hjelpe deg med å vurdere arbeidet ditt og finne ut hvor det er rom for forbedring.

Hvis du ikke er vant med å klargjøre prosjekter for utskrift, kan du bruke Canons Easy-PhotoPrint Editor-app til å redigere bilder og lage kollasjer, plakater og mye mer ved hjelp av en rekke bruksklare maler. Med Canon Easy-Layout Editor-programvaren kan du til og med samle flere filer (tekstdokumenter, regneark, PDF-filer, bilder osv.) til én fil og skrive dem ut på ett ark. Du kan også bruke den til å velge spesifikke deler av en nettside som du vil skrive ut.

Mange høyskoler og universiteter bruker nå Google Classroom til å organisere oppgaver. Hvis du tilhører en slik institusjon, kan du bruke en Canon-skriver til å skrive ut regneark via nettskyen. Logg på Google Classroom via berøringsskjermen på skriveren eller appen på en smartenhet, og klikk deg frem til individuelle fag for å skrive ut oppgaveark. Hvis du har en Canon-skriver med innebygd skanner, kan du til og med skanne de ferdige sidene og sende dem inn direkte via skjermen på skriveren eller appen.

Utvalget vårt omfatter en rekke skrivere for å dekke alle behov, men vi kan hjelpe deg med å finne den perfekte studentskriveren for behovene dine og budsjettet ditt. Les videre for å finne den perfekte utskriftspartneren for deg.

Budsjettvennlige skrivere for studenter

En Canon PIXMA-skriver på en mørk grå arbeidsflate. Et lite trebord og tre stoler står i bakgrunnen.

Canon PIXMA TS205-skriveren er den rimeligste skriveren i serien. Den har ikke en innebygd skanner, men den er robust og kan brukes til å skrive ut kvalitetsdokumenter i både svart/hvitt og farge, samt kantløse 6 x 4-tommers fotografier med flotte farger.

Hvis det er én ting som er typisk for studenttilværelsen, så er det et stramt budsjett. Heldigvis starter Canons blekkskrivere på en svært rimelig pris, med den kompakte og stilige Canon PIXMA TS205-skriveren.

PIXMA TS205 er en enkel, brukervennlig og relativt rask skriver. Den gir 7,7 sider per minutt ved utskrift av A4-sider i svart/hvitt, og 4 sider per minutt ved fullfargeutskrift. Den gir også utskrift av kantløse, glansede 6 x 4-tommers fotografier på et drøyt minutt.

I tillegg til at skriveren har en rimelig innkjøpspris, er driftskostnadene også lave. Den har bare to blekkassetter, én med svart blekk og én med fargeblekk, som er raske og enkle å skifte ut. Alternativer for høy kapasitet er tilgjengelige og øker kostnadseffektiviteten hvis du må skrive ut store volumer. Hvert par med XL-kassetter gir ca. 400 A4-dokumenter i svart/hvitt eller opptil 300 i fullfarge.

Canon PIXMA TS305-skriveren har Wi-Fi-tilkobling for trådløs utskrift og er også kompatibel med den kostnadsfrie Canon PRINT-appen for smarttelefoner og nettbrett, slik at du enkelt kan skrive ut fra smartenheter. Dette betyr også at du kan kopiere dokumenter ved hjelp av kameraet på en smartenhet, selv om skriveren ikke har en integrert skanner, ved å bruke Smartphone Copy-funksjonen i appen. Du kan også bruke Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen på enheten til å redigere bilder eller lage kollasjer, kort og andre personlige utskriftsartikler.

Et A4-ark skrives ut fra en svart Canon PIXMA-skriver omgitt av bilder, utskrifter og en hånd som holder en smarttelefon

Med Canon PIXMA TS3350-skriveren kan du skrive ut trådløst fra nettskyen, smarttelefoner og nettbrett med den kostnadsfrie Canon PRINT-appen. Skriverne har en 3,8 cm LCD-skjerm i svart/hvitt og kan brukes til å skrive ut firkantede bilder på 5 x 5 tommer, samt mer vanlige størrelser på opptil 7 x 5 tommer.

Canon PIXMA TS3150-skriveren har en innebygd skanner, slik at du raskt og enkelt kan digitalisere eller kopiere bilde- og dokumentutskrifter. Den har også Wi-Fi-tilkobling og er kompatibel med Apple AirPrint og Mopria™ for Android, slik at du kan skrive ut direkte fra enheten. Den bruker de samme blekkassettene som Canon PIXMA TS205- og Canon PIXMA TS305-skriveren og har de samme alternativene for høy kapasitet.

I likhet med PIXMA TS3150 har PIXMA TS3350-skriveren en nyttig 3,8 cm skjerm hvor du kan følge med på skriverens status, og kan brukes til å skrive ut kantløse fotografier på opptil 7 x 5 tommer. Den kan også brukes til å skrive ut fra nettskyen ved hjelp av PIXMA Cloud Link via Canon PRINT-appen.

De beste kompakte skriverne for studenter

En Canon PIXMA-skriver på kanten av et bord. Ulike skrivebord og stoler står i bakgrunnen.

Canon PIXMA TS305-skriveren er ideell hvis du har liten plass, men likevel har behov for å skrive ut dokumenter og bilder av høy kvalitet.

Studentboliger er ofte små, så lette skrivere som tar liten plass, er ofte å foretrekke. Studentskriverne fra Canon som vi har nevnt så langt, er tilgjengelige i størrelser fra 426 x 255 x 131 mm med en vekt på 2,5 kg for utskriftsenheter, og 435 x 316 x 145 mm og 3,9 kg for multifunksjonsenheter. De tar svært liten plass og er enkle å flytte ved behov.

En av fordelene med Wi-Fi-tilkoblingen som finnes på fleste Canon-skrivere, er at du kan oppbevare skriveren på et praktisk sted uten fysisk tilkobling til en datamaskin. Du kan også bruke den til å skrive ut fra hvor som helst med en bærbar PC eller telefon, uten at enheten må kobles til skriveren med en kabel. Du kan for eksempel sende en utskriftsjobb fra en bærbar PC til en skriver før du står opp om morgenen, og hente utskriften i utskuffen når du er klar til å dra.

Canon PIXMA TS305-skriveren har en kompakt størrelse på 430 x 282 x 143 mm og veier bare 2,9 kg, og gir 7,7 sider per minutt ved utskrift av A4-dokumenter i svart/hvitt, og 4 sider per minutt ved fullfargeutskrift. Den gir også utskrift av kantløse, glansede 6 x 4-tommers fotografier på bare 65 sekunder.

Ta utdanningen til neste nivå

En hvit Canon-skriver står på et skrivebord. Foran den holder en kvinne en utskrift med ulike sommerfuglomriss.

Canon PIXMA TS5350a-skriveren har to papirskuffer og er ypperlig for både håndarbeid og dokumentutskrift. Den vertikale skuffen bak er perfekt for tykke kort og fotopapir siden den hindrer at mediene vendes mens de føres gjennom skriveren, i motsetning til papiret som oppbevares i den fremre kassetten. OLED-skjermen foran gir god oversikt over menyvalgene, og en LED-statuslinje lyser opp under utskrift.

Med Canon PIXMA TS5350a-skriveren får du også økt produktivitet. Skriveren har Wi-Fi-tilkobling og er direkte kompatibel med Apple AirPrint, Mopria™ for Android og Canons egen PIXMA Cloud Link. Den har også en skanner med høy oppløsning som fanger opp og kopierer ultrafine detaljer når du skanner dokumenter eller fotografier og andre bilder. Skriveren er raskere og gir opptil 13 sider per minutt ved utskrift av A4-dokumenter i svart/hvitt, og opptil 6,8 sider per minutt ved fargeutskrift. Den gir også kantløse glansede fotoutskrifter på opptil A4-størrelse, og kantløse 6 x 4-tommers fotoutskrifter på bare 43 sekunder.

PIXMA TS5350a-skriveren har både en A4-kassett med innmating på forsiden og en papirmateskuff bak med kapasitet for ulike papirstørrelser opptil A4. Dette er en svært nyttig egenskap hvis du skal skrive ut kunst og fotografier i tillegg til dokumenter, siden du kan bruke kassetten foran til vanlig papir og kassetten bak til spesialmedier eller fotopapir. En annen nyttig egenskap som både sparer penger og miljøet, er skriverens funksjon for automatisk tosidig utskrift. Den gjør det mulig å skrive ut tosidige dokumenter automatisk, uten at du må snu sidene manuelt.

Redusere driftskostnader

Et bilde av en Canon PIXMA-skriver sett ovenfra med et Canon-kamera plassert oppå. Under skriveren ligger en montasje av utskrevne reise-, mat- og portrettbilder.

MegaTank-skriveren Canon PIXMA G650 er ideell for fotoutskrift med seks påfyllbare tanker for fargestoffbasert blekk. Dette gir et større tonespekter og fargerom som gir fotoutskrifter med optimal kvalitet. Det finnes også en ren skriver kalt Canon PIXMA G550 som har samme blekksystem, men ingen innebygd skanner.

Alle studentskriverne vi har nevnt, byr på en kombinasjon av rimelige innkjøpspriser og svært konkurransedyktige driftskostnader. Canon-skriverne gir beskjed når blekknivåene er lave, slik at du ikke går tom for blekk på feil tidspunkt, og prosessen med å bestille nytt blekk er enkel og intuitiv. Det tar bare noen få sekunder å skifte ut blekkassettene.

Selv om blekkassetter er praktiske, er de imidlertid mindre kostnadseffektive hvis du må skrive ut store volumer regelmessig. MegaTank-skriverne fra Canon er et mer kostnadseffektivt og bærekraftig alternativ som kan redusere driftskostnadene betydelig.

MegaTank-skrivere har blekktanker i stedet for blekkassetter, og disse kan fylles på med originalt Canon-blekk fra flasker som bare koster en brøkdel av det kassettene koster. Flaskene er utformet for enkel påfylling uten søl, og hver farge har en unik tut som gjør det umulig å fylle feil blekk på feil tank.

En ung kvinne med en smarttelefon i hånden sitter ved et skrivebord med en Canon PIXMA-skriver.

MegaTank-skriveren Canon PIXMA G2520 gir mye for pengene og er en god investering med tanke på at du kanskje slipper å betale mer for blekk resten av studenttilværelsen. Du slipper også bryet med å kjøpe nye kassetter. Canon PIXMA G3520 (på bildet) byr på alle de samme fordelene i tillegg til innebygd Wi-Fi.

Canon PIXMA G3520 er en flerfunksjonell MegaTank-skriver med de vanlige funksjonene for utskrift, skanning og kopiering i tillegg til Wi-Fi- og nettskytilkobling. Den leveres med nok blekk til å skrive ut opptil hele 6000 sider i svart/hvitt (mer enn 7600 sider i økonomimodus) eller opptil 7700 fargesider.

Hvis du ønsker alle disse fordelene, men ikke trenger Wi-Fi-tilkobling, er Canon PIXMA G2520 et enda rimeligere kjøp som gir de samme lave driftskostnadene. Begge disse modellene kan brukes til å skrive ut fargebannere på opptil 1,2 meter på vanlig papir.

Valget er ditt

Hvis du vil holde deg ett skritt foran i en travel studenthverdag, er det ypperlig å kunne skrive ut akkurat det du vil når det passer deg, i stedet for å være avhengig av at andre mennesker eller tjenester skal gjøre jobben for deg. Den budsjettvennlige serien av PIXMA-skrivere fra Canon gir deg praktisk, rask og problemfri utskrift som du kan stole på. De fleste skriverne har også Wi-Fi-tilkobling som kan kombineres med apper for smartenheter, noe som gir deg en enda mer praktisk og fleksibel studenthverdag.Skrevet av Matthew Richards

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • En kvinne sitter ved et kontorskrivebord hjemme. På skrivebordet står det en bærbar datamaskin, en skjerm og en Canon MegaTank-skriver samt fire blekkflasker.

  UTSKRIFTSTIPS

  Hvilken skriver passer for deg?

  Fra familier og studenter til fjernarbeidere – finn den beste Canon-skriveren for dine behov.

 • En person som bruker Easy-PhotoPrint Editor-appen på et nettbrett for å skrive ut et familiebilde trådløst på en Canon PIXMA-skriver på et skrivebord.

  UTSKRIFT

  Slik bruker du en trådløs skriver

  Smarte måter du kan få mest mulig ut av den trådløse skriveren din på.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivere og deres fordeler

  Oppdag seks grunner til at du trenger en MegaTank-skriver.

 • Et bilde tatt ovenfra av en åpen dagbok ved siden av rammemaler fra Creative Park og en Canon PIXMA-skriver.

  KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut lister, planer og mål

  Vær kreativ med en Canon PIXMA-skriver, og hold deg organisert og oppmerksom året rundt.