UTSKRIFT

De beste skriverne for studenter

Finn en studentskriver som passer perfekt til behovene dine og budsjettet ditt.
En ung mann med ryggen mot kameraet lener seg over et skrivebord med en Canon PIXMA-skriver, planter og kontormateriell.

I vår digitale tidsalder foregår det meste av skriftlig kommunikasjon via meldinger, e-post og elektroniske dokumenter, men vi har fortsatt et behov for utskrifter.

Skriverne fra Canon er kjent for å være kostnadseffektive, effektive og pålitelige. Noen er best egnet for tekst, mens andre er ment for utskrift av grafikk og fotografier. Mange modeller er også ypperlige for begge typene jobber, selv om du har et stramt budsjett.

For studenter, som av og til må levere inn oppgaver på papir, er det andre mindre åpenbare fordeler med utskrift. Fysiske utskrifter av notater som er enkle og raske å slå opp i, er et nyttig hjelpemiddel for læring og pugging. Selv om du skal levere dokumenter elektronisk, kan det være lurt å lese gjennom dem på papir først. Dette gjør det enklere å finne feil, og gir øynene en pause fra skjermen. Hvis du tar fag innenfor grafikk og fotografi der du ofte må levere inn fysiske prosjekter, kan utskrifter hjelpe deg med å vurdere arbeidet ditt og finne ut hvor det er rom for forbedring.

En bærbar datamaskin på et skrivebord med en treliknende bordplate, ved siden av en Canon PIXMA-skriver.

Canon har et utvalg utskriftsapper og programvare som hjelper deg med å få mest mulig ut av skriveren.

Hvis du ikke er vant til å klargjøre prosjekter for utskrift, kan du bruke Canons Easy-PhotoPrint Editor-app til å redigere bilder og lage kollasjer, plakater og mye mer ved hjelp av mange forskjellige maler. I tillegg kan du klargjøre flere typer filer (tekst, regneark, PDF-filer, bilder) og skrive dem ut sammen på ett ark med Canon Easy-Layout Editor.

Mange høyskoler og universiteter bruker nå Google Classroom til å organisere oppgaver. Hvis du tilhører en slik institusjon, kan du bruke en Canon-skriver til å skrive ut regneark via nettskyen. Logg på Google Classroom via berøringsskjermen på skriveren eller appen på en smartenhet, og klikk deg frem til individuelle fag for å skrive ut oppgaveark. Hvis du har en trådløs Canon-skriver med innebygd skanner, kan du til og med skanne de ferdige sidene og sende dem inn direkte via skjermen på skriveren eller appen.

Les videre for å finne den perfekte utskriftspartneren for deg.

Budsjettvennlige skrivere for studenter

En Canon PIXMA-skriver på en mørk grå arbeidsflate. Et lite trebord og tre stoler står i bakgrunnen.

Canon PIXMA TS205-skriveren er den rimeligste skriveren i serien. Den har ikke en innebygd skanner, men er robust og kan brukes til å skrive ut kvalitetsdokumenter i både svart-hvitt og farger, i tillegg til kantløse 10 x 15 cm fotografier med flotte farger.

Hvis det er én ting som er typisk for studenttilværelsen, så er det et stramt budsjett. Heldigvis starter Canons blekkskrivere på en rimelig pris, og den kompakte og stilige Canon PIXMA TS205-serien er en ideell skriver for studenter.

PIXMA TS205 er en enkel, brukervennlig og relativt rask skriver. Den gir 7,7 sider per minutt ved utskrift av A4-sider i svart/hvitt, og 4 sider per minutt ved fullfargeutskrift. Den leverer også kantløse, glansede 10 x 15 cm fotoutskrifter på et drøyt minutt1.

I tillegg til at skriveren har en rimelig innkjøpspris, er driftskostnadene også lave. Den har bare to blekkassetter, én med svart blekk og én med fargeblekk, som er raske og enkle å skifte ut. Alternativer for høy kapasitet er tilgjengelige og øker kostnadseffektiviteten hvis du må skrive ut store volumer. Hvert par med XL-kassetter gir ca. 400 A4-dokumenter i svart/hvitt eller opptil 300 i fullfarge.

Canon PIXMA TS305-skriveren har wifi-tilkobling for trådløs utskrift og er kompatibel med den kostnadsfrie Canon PRINT-appen, slik at du enkelt kan skrive ut fra smartenheter. Det betyr også at du kan kopiere dokumenter, selv om selve skriveren ikke har en skanner.

Et A4-ark skrives ut fra en svart Canon PIXMA-skriver omgitt av bilder, utskrifter og en hånd som holder en smarttelefon

Med Canon PIXMA TS3350-skriveren kan du skrive ut trådløst fra nettskyen, smarttelefoner og nettbrett med Canon PRINT-appen. Skriverne har en 3,8 cm LCD-skjerm i svart-hvitt og kan brukes til å skrive ut firkantede bilder på 13 x 13 cm, i tillegg til mer vanlige størrelser på opptil 13 x 18 cm.

Canon PIXMA TS3150-skriveren er en alt-i-ett-skriver med innebygd skanner, slik at du raskt og enkelt kan digitalisere eller kopiere bilde- og dokumentutskrifter. Den har også Wi-Fi-tilkobling og er kompatibel med Apple AirPrint og Mopria™ for Android, slik at du kan skrive ut direkte fra enheten. Den bruker de samme blekkassettene som Canon PIXMA TS205- og Canon PIXMA TS305-skriveren og har de samme alternativene for høy kapasitet.

I likhet med PIXMA TS3150 har den budsjettvennlige Canon PIXMA TS3350-skriveren en nyttig 3,8 cm skjerm hvor du kan følge med på skriverens status, og i tillegg kan den skrive ut kantløse fotografier på opptil 13 x 18 cm. Den kan også brukes til å skrive ut fra nettskyen ved hjelp av PIXMA Cloud Link via Canon PRINT-appen.

De beste kompakte skriverne for studenter

En Canon PIXMA-skriver på kanten av et bord. Ulike skrivebord og stoler står i bakgrunnen.

Canon PIXMA TS305-skriveren er ideell hvis du har liten plass, men likevel har behov for å skrive ut dokumenter og bilder av høy kvalitet.

Studentboliger er ofte små, så lette skrivere som tar liten plass, er ofte å foretrekke. Studentskriverne fra Canon som vi har nevnt så langt, er tilgjengelige i størrelser fra 426 x 255 x 31 mm med en vekt på 2,5 kg for utskriftsenheter, og 435 x 316 x 145 mm og 3,9 kg for multifunksjonsenheter. De tar svært liten plass og er enkle å flytte ved behov.

En av fordelene med Wi-Fi-tilkoblingen som finnes på fleste Canon-skrivere, er at du kan oppbevare skriveren på et praktisk sted uten fysisk tilkobling til en datamaskin. Du kan også bruke den til å skrive ut fra hvor som helst med en bærbar PC eller telefon, uten at enheten må kobles til skriveren med en kabel. Du kan for eksempel sende en utskriftsjobb fra en bærbar PC til en skriver før du står opp om morgenen, og hente utskriften i utskuffen når du er klar til å dra.

Canon PIXMA TS305-skriveren har en kompakt størrelse på 430 x 282 x 143 mm og veier bare 2,9 kg, og gir 7,7 sider per minutt ved utskrift av A4-dokumenter i svart/hvitt, og 4 sider per minutt ved fullfargeutskrift. Den leverer også utskrifter av kantløse, glansede 10 x 15 cm fotografier på bare 65 sekunder.

Ta utdanningen til neste nivå

En hånd holder i et dokument som skrives ut fra en Canon PIXMA-skriver.

Canon PIXMA TS7650i bruker samme pigmentbaserte svarte blekk som Canons GX-serie av bedriftsskrivere, noe som gir robust tekst som er motstandsdyktig mot flekker.

Med Canon PIXMA TS5350i-skriveren får du også økt produktivitet. Skriveren har Wi-Fi-tilkobling og er direkte kompatibel med Apple AirPrint, Mopria™ for Android og Canons egen PIXMA Cloud Link. Den har også en skanner med høy oppløsning som fanger opp og kopierer ultrafine detaljer når du skanner dokumenter eller fotografier og andre bilder. Skriveren er raskere og gir opptil 13 sider per minutt ved utskrift av A4-dokumenter i svart/hvitt, og opptil 6,8 sider per minutt ved fargeutskrift. Den gir også kantløse glansede fotoutskrifter på opptil A4-størrelse og kantløse 10 x 15 cm fotoutskrifter på bare 43 sekunder.

PIXMA TS5350i-skriveren har både en A4-kassett med innmating på forsiden og en papirmateskuff bak med kapasitet for ulike papirstørrelser opptil A4. Dette er en svært nyttig egenskap hvis du skal skrive ut kunst og fotografier i tillegg til dokumenter, siden du kan bruke kassetten foran til vanlig papir og kassetten bak til spesialmedier eller fotopapir. En annen nyttig egenskap som både sparer penger og miljøet, er skriverens funksjon for automatisk tosidig utskrift. Den gjør det mulig å skrive ut tosidige dokumenter automatisk, uten at du må snu sidene manuelt.

Den kompakte Canon PIXMA TS7650i-skriveren er et annet rimelig alternativ for studenter. Den er rask og skriver ut sider i svart-hvitt og farger på henholdsvis 15 bilder/min og 10 bilder/min, og det pigmentbaserte svarte blekket har mindre sjanse for å lage flekker på vanlig papir – en stor fordel når du senere skal bruke markeringstusj.

PIXMA TS7650i er enkel å konfigurere takket være et intuitivt grensesnitt basert på en vippbar fargeskjerm. Den har mange tilkoblingsmuligheter, med rask og enkel sammenkobling med iOS-enheter via wifi, noe som fjerner behovet for passord. Du kan også koble til via Wi-Fi Direct på iOS- og Android-enheter takket være en QR-kode som vises på skriverskjermen.

I likhet med PIXMA TS5350i-serien er det en separat innvendig papirkassett og en bakre papirskuff som gjør at du kan legge i vanlig papir og fotopapir samtidig. Det finnes også en litt høyere PIXMA TS7750i-versjon som har en innebygd 35-arks automatisk dokumentmater (automatisk dokumentmater), som kan spare deg for mye tid hvis du skal skanne eller kopiere dokumenter med mange sider.

Begge modellene er kompatible med PIXMA Print Plan2, som kan redusere kostnadene ved blekkassetter med opptil 50 %3. Denne abonnementsbaserte tjenesten overvåker blekknivåene og leverer nye kassetter på døra så snart den oppdager at skriveren har lite blekk igjen, noe som sparer deg for både tid og krefter.

Redusere driftskostnader

En Canon PIXMA-skriver med et Canon-kamera ved siden av og et utvalg reise-, mat- og portrettutskrifter rundt.

MegaTank-skriveren Canon PIXMA G650 er ideell for fotoutskrift med seks påfyllbare tanker for fargestoffbasert blekk. Dette gir et større tonespekter og fargerom som gir fotoutskrifter med optimal kvalitet. Det finnes også en ren skriver kalt Canon PIXMA G550 som har samme blekksystem, men ingen innebygd skanner.

Alle studentskriverne vi har nevnt, byr på en kombinasjon av rimelige innkjøpspriser og svært konkurransedyktige driftskostnader.

Selv om blekkassetter er praktiske, er de imidlertid mindre kostnadseffektive hvis du må skrive ut store volumer regelmessig. MegaTank-skriverne fra Canon er et mer kostnadseffektivt og bærekraftig alternativ som kan redusere driftskostnadene betydelig.

MegaTank-skrivere har blekktanker i stedet for blekkassetter, og disse kan fylles på med originalt Canon-blekk fra flasker som bare koster en brøkdel av det kassettene koster. Flaskene er utformet for enkel påfylling uten søl, og hver farge har en unik tut som gjør det umulig å fylle feil blekk på feil tank.

En ung kvinne med en smarttelefon i hånden sitter ved et skrivebord med en Canon PIXMA-skriver.

MegaTank-skriveren Canon PIXMA G2520 gir mye for pengene og er en god investering med tanke på at du kanskje slipper å betale mer for blekk resten av studenttilværelsen. Du slipper også bryet med å kjøpe nye kassetter. Canon PIXMA G3520 (på bildet) byr på alle de samme fordelene i tillegg til innebygd Wi-Fi.

Canon PIXMA G3520 er en flerfunksjonell MegaTank-skriver med de vanlige funksjonene for utskrift, skanning og kopiering i tillegg til Wi-Fi- og nettskytilkobling. Den leveres med nok blekk til å skrive ut opptil hele 6000 sider i svart/hvitt (mer enn 7600 sider i økonomimodus) eller opptil 7700 fargesider.

Hvis du ønsker alle disse fordelene, men ikke trenger Wi-Fi-tilkobling, er Canon PIXMA G2520 et enda rimeligere kjøp som gir de samme lave driftskostnadene. Begge disse modellene kan brukes til å skrive ut fargebannere på opptil 1,2 m på vanlig papir.

Valget er ditt

Hvis du vil holde deg ett skritt foran i en travel studenthverdag, er det ypperlig å kunne skrive ut akkurat det du vil når det passer deg, i stedet for å være avhengig av at andre mennesker eller tjenester skal gjøre jobben for deg. Den budsjettvennlige serien av PIXMA-skrivere fra Canon gir deg praktisk, rask og problemfri utskrift som du kan stole på. De fleste skriverne har også Wi-Fi-tilkobling som kan kombineres med apper for smartenheter, noe som gir deg en enda mer praktisk og fleksibel studenthverdag.Skrevet av Matthew Richards

 1. Utskriftshastigheten for bilder er basert på standardinnstillingen som bruker ISO/JIS-SCID N2-standarden på Photo Paper Plus Glossy II, og tar ikke databehandlingstiden på vertsdatamaskinen med i beregningen.
 2. PIXMA Print Plan er bare tilgjengelig for personer bosatt i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland og Østerrike.
 3. Basert på gjennomsnittlige kostnadsbesparelser per side kontra originalt standardblekk for de 20 mest populære alt-i-ett-blekkskriverne i Vest-Europa (Key Point Intelligence-studie – januar 2022). Pris per side (PPS) i Canons månedlige PIXMA-abonnement (200 sider) kontra PPS for utskrift av ISO/IEC 24711-sider på de 20 mest populære alt-i-ett-blekkskriverne til under EUR 200 i Vest-Europa, ved bruk av standardkassetter. Gjennomsnittlig PPS brukes til å fastslå prosentvise besparelser sammenlignet med PPS for Canons PIXMA-utskriftsabonnement (abonnement på 200 sider). Blekkapasitet og priser er basert på informasjon på produsentens nettsted i Tyskland. Tilbudspriser på blekk er ikke tatt med i denne studien. Keypoint Intelligence-studie fra januar 2022, bestilt av Canon, basert på tilgjengelig informasjon per januar 2022. Skriverne er valgt i henhold til enhetssalg i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Vest-Europa.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFT

  De beste Canon-skriverne for bilder

  Enten du vil vise bildene i en ramme, i en utklippsbok eller på et klistremerke, finner du den beste skriveren for dine kreative behov.

 • UTSKRIFT

  Den rette Canon-utskriftsappen for deg

  Vær kreativ og organisert med Canons utskriftsapper – det finnes en som passer til ethvert prosjekt.

 • UTSKRIFT

  De beste skriverne for designere

  Skrivere er viktige verktøy for designere – vi hjelper deg med å velge riktig modell for dine behov.

 • KREATIV UTSKRIFT

  De beste bærbare Canon-skriverne

  Utforsk Canons utvalg av kompakte skrivere for å finne ut hvilken som passer best for deg.