KREATIV UTSKRIFT

Tilpass, skriv ut, organiser: Lag din egen fotokalender

Samle de beste minnene fra hele året, og skriv ut en personlig kalender du kan ha hjemme, eller send den som en gave til en du er glad i.
En kvinne som holder i en kalenderside som skrives ut av en Canon PIXMA-skriver.

Nå som kveldene blir lengre og vi tilbringer mer tid inne, er dette den perfekte muligheten til å se gjennom året i bilder mens vi forbereder oss på de 12 månedene som ligger foran oss. Finnes det en bedre måte å organisere ting på enn med en personlig kalender med alle de beste familieøyeblikkene?

En hjemmelaget kalender som skrives ut fra en Canon PIXMA-skriver, er en fantastisk mulighet til å gjenoppdage skattkisten med familieøyeblikk som har blitt foreviget på telefonen eller kameraet, og finne de perfekte bildene som gjenspeiler hver måned. Eller kanskje du kan velge bilder fra steder du har besøkt og tilpasse stemningen og reisemålet til årstiden?

Fotografen, influenseren og moren Rafaella Ponce, som holder til sørvest i Storbritannia, har skaffet seg 19 600 følgere på Instagram, hvor hun deler livet med mann og barn og annet kreativt innhold. Hun driver også en markedsføringsapp for influensere som hjelper merkevarer og influensere å komme i kontakt med hverandre.

Her fokuserer hun på håndverk og viser hvordan det å lage sin egen kalender fylt med vakre minner fra det siste året kan være en morsom og enkel aktivitet. Alt du trenger, er en skriver og litt kreativitet.

1. Gjør deg klar for et kreativt kalenderprosjekt

En kvinne som legger papir i en skriver som er plassert på et skrivebord ved siden av en pakke med Canon-papir og en bærbar datamaskin.

Rafaella liker å være kreativ og er alltid på jakt etter inspirasjon. «Jeg elsker alt som er hjemmelaget», sier hun. «Utklippsbøker er min greie. Siden jeg nylig har fått en baby, så er det en stund siden jeg har drevet med det, men jeg elsker det.»

Det trengs minimalt med utstyr for å lage en kalender, så dette er den perfekte aktiviteten for en avslappende og kreativ ettermiddag hjemme. I tillegg til en Canon PIXMA-skriver, for eksempel den trådløse Canon PIXMA TS7450-skriveren som Rafaella brukte, trenger du fotopapir som er robust nok til å kunne festes eller henges opp.

Canon Matte Photo Paper MP-101 er ideelt for papirkunst og gir livaktige bilder av høy kvalitet med matt finish. Glanset papir, for eksempel Canon Plus Glossy II PP-201, fungerer også godt, forbedrer klare farger og gir digitale bilder en perfekt utførelse. Begge typer papir kan skrives på, slik at du kan sirkle rundt datoer eller notere ting du gjerne vil huske. Rafaella valgte å bruke Plus Glossy-papir for å få førsteklasses glans på kalenderen sin.

2. Velg bildene dine

En kvinne som holder i en kalenderside for oktober med et bilde av en gravid kvinne som holder et gresskar ved siden av magen sin.

Det bør ikke være vanskelig å finne inspirasjon for hver måned. Start med bilder av dine kjære som du kan bruke i bursdagsmånedene deres, velg et juleportrett for desember, og jobb deg videre derfra.

Det å tilpasse kalenderen med sesongbaserte bilder av de mest dyrebare øyeblikkene dine er kjernen i dette håndverksprosjektet, enten du tar med et portrett i levende lys tatt på en barnebursdagsfest, et lykkelig sommerferieøyeblikk, et actionbilde av familiens hund som løper gjennom høstløv eller et foretrukket lokalt landskap dekket av snø.

«Jeg var gravid på dette tidspunktet i fjor, og jeg tok et bilde av magen min og et gresskar», forklarer Rafaella. «Det var fint å skrive ut oktoberbildet fordi det minner meg om det øyeblikket og hvordan tiden flyr – babyen min er nå nesten ett år gammel.

«For meg handler det om minnene du kan skape med bildene dine. Så for hver måned har jeg valgt et bilde som tar meg tilbake til de gode minnene jeg har fra den tiden.

«Hvis du går inn på Instagram-kontoen min, vil du se at jeg liker å bruke naturlig lys, og jeg liker ikke at for mange ting foregår i bildet», sier hun. «Jeg liker å holde det enkelt. Velg bildene dine nøye, bruk mye naturlig lys, og fjern rot i bakgrunnen.»

3. Klargjør bildene for utskrift

En kvinne som sitter i en sofa sammen med et spedbarn og bruker Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen på telefonen til å redigere en fotokalender.

«Du kan leke deg med Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen enten på datamaskinen eller på telefonen», sier Rafaella, som brukte appen til kalendermalen sin.

Det er viktig å klargjøre bildene før utskrift. Mange fotoredigeringsprogrammer gir deg muligheten til å velge bildefiltype og -kvalitet når du eksporterer, og Rafaella anbefaler at du eksporterer i så høy kvalitet som mulig. «Hvis du gjør det, får du et bilde med bedre kvalitet når du skriver det ut», sier hun.

Hvis du eksporterer bildene som JPEG-filer, bør du velge høyest mulig kvalitet. Du kan også vurdere å eksportere dem som PNG-filer, siden disse filtypene mister mindre kvalitet når de komprimeres, noe som ofte resulterer i bedre bilder. Hvis du tar bilder i RAW-format, får du høyest mulig kvalitet og størst mulig fleksibilitet i etterproduksjonen når du bruker bilderedigeringsprogramvare som Canons Digital Photo Professional (DPP).

Husk at bildene kan se annerledes ut når de skrives ut sammenlignet med hvordan de ser ut på skjermen, så ta noen prøveutskrifter for å få et inntrykk av hvordan de endelige kalenderbildene vil se ut.

Rafaella brukte Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen, som inneholder et utvalg kalendermaler. Du kan importere bildene direkte til malene eller bruke dem som inspirasjon for dine egne design.

4. Vær kreativ med malen din

En kvinne som sitter ved den bærbare datamaskinen sin og justerer familiebilder i en fotokalender ved hjelp av Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen gjør det mulig å legge til ekstra tekst, stempler og rammer i kalenderen, eller bruke kreative filtre på bildene dine. I tillegg til malene i appen finnes det en rekke kalenderalternativer i Creative Park, fra adventskalendere og bursdagsnedtellinger til 3D-kalendere og kalenderklistremerker.

Avhengig av håndverksferdighetene dine kan du lage din egen kalendermal fra bunnen av, men Rafaella valgte Classic One Month-malen fra Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen, som gir deg muligheten til å legge til et bilde på hver måneds side. Velg riktig papirstørrelse for skriveren, importer bildene, og lek deg med kreative filtre, stempler og rammer for å få din egen stil. Du kan til og med endre skrifttypen og fargen på teksten for virkelig å gjøre kalenderen til din egen.

Det finnes også en rekke kalenderalternativer i den kostnadsfrie Creative Park-appen, Canons samling av kostnadsfrie papirhåndverksmaterialer. Bare velg en kalendermal, velg størrelsen du vil skrive ut, og last ned filen. Finn frem saks, lim, en blyant, en kulepenn, tannpirkere og pinsetter, og gjør deg klar til å klippe, brette, lime og sette sammen kalenderen.

5. Skriv ut og vis frem

En kvinne som smiler mens hun holder i en nyutskrevet kalenderside.

Du kan koble til Canon PIXMA TS7450-skriveren fra en datamaskin eller smarttelefon. Blekkpatronene er også enkle å sette inn og bytte.

En kvinne som holder et spedbarn på et kjøkken. Det er hengt opp en fotokalender på skapet bak henne.

Midtpunktet i hjemmet er ofte kjøkkenet, så du kan henge opp den personlige kalenderen på et skap for å sørge for at du aldri glemmer viktige ting.

Når alt er klart, er det på tide å begynne å skrive ut. Den rimelige og brukervennlige Canon PIXMA TS7450-skriveren har en rekke alternativer, noe som gjør den ideell både til jobb og fritid. Du kan raskt kopiere og skanne flere ark, og du kan også bruke den som en kreativ løsning for aktiviteter med barn. Canons store utvalg av kreative medier inkluderer magnetisk fotopapir, slik at du til og med kan feste den utskrevne kalenderen rett på kjøleskapet.

6. Gi kreasjonene dine i gave

En kvinne som bærer på et spedbarn og henger opp en innrammet fotokalender på veggen ved siden av en rekke andre innrammede bilder.

En personlig kalender fylt med spesielle minner er en utmerket bursdagsgave til besteforeldre eller nære venner.

En personlig kalender fylt med gode minner kan være en omtenksom gave til venner eller familiemedlemmer. I tillegg til sin egen kalender lagde Rafaella også en innrammet kalenderutskrift med et bilde fra søsterens bryllup.

«Søsteren min giftet seg i august, og datteren min bar ringene, så vi har et bilde av oss sammen med søsteren og svigerbroren min», sier hun. «Jeg brukte noen av bakgrunnsdesignene fra appen, og det så veldig bra ut. Jeg skal sende det til søsteren min, og hun kommer til å elske det.

For meg handler alt om minnene du kan ta bilde av. Alt er digitalt i dag, men jeg tror at vi går glipp av det personlige i det hele. Det er definitivt en gave jeg ville ha blitt glad for å få. Det gjør minnene dine håndgripelige.»Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • PRINT

  Redigering av bilder for utskrift

  Skriv ut flere bilder med den trinnvise veiledningen for redigering for utskrift og de beste utskriftsinnstillingene.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut lister, planer og mål

  Vær kreativ med en Canon PIXMA-skriver, og hold deg organisert og oppmerksom året rundt.

 • UTSKRIFT

  Canon PosterArtist

  Lag profesjonelle plakatdesign raskt, enkelt og kostnadsfritt.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Lag en personlig gave

  Med Canon Photo Cube kan du lage en gave full av gode minner.