UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Blås liv i kreativiteten din med en «eksplosjons-minneboks» i papirkunst

I den første av Canons SELPHY Craft Club-serie deler papirkunstner Lini Trinh en veiledning for hvordan man lager en personlig eksplosjonsboks ved hjelp av en Canon SELPHY CP1500-skriver.
En Canon SELPHY-skriver er plassert ved siden av en lilla eksplosjonsboks i papp fylt med papirstjerner, dekorert med hjerteformede bilder og flere fotografier og origami hengende fra snorer over den.

Papirkunst er den perfekte måten å uttrykke kunstnerevner på uten å bruke mye penger eller måtte skaffe kompliserte materialer, og det kan være en fin måte å få litt tid for seg selv på – borte fra kaoset i verden utenfor. Det kan også være en gjennomtenkt måte å lage en gave til noen du er glad i, der du kan legge til personlige detaljer som får mottakeren til å smile. Papirkunstentusiasten Lini Trinh har drevet med håndarbeid siden barndommen og begynte å dele kreasjonene sine på nett for litt over ett år siden. Hun er kjent for søte prosjekter fulle av farger, spenning og moro. Mer enn 800 000 følger TikTok-kontoen hennes for å holde seg oppdatert om inspirerende kreasjoner og videoveiledninger om alt fra papirkunst av bursdagskaker til blomster, vifter og til og med lamper.

En aktivitet hun liker spesielt godt, er å lage «eksplosjonsbokser». «En eksplosjonsboks er en unik og interaktiv type gratulasjonskort eller gaveeske», forklarer hun. «Den er laget slik at når du åpner den, ‘eksploderer’ sidene og avslører en overraskelse i midten. Det er som å åpne en boks og oppdage en skjult verden av kreativitet.»

I den første Canon SELPHY Craft Club-serien tar Lini oss gjennom oppstarten av sitt nyeste prosjekt fra start til slutt, og deler en underholdende og kunstnerisk måte å lage en eksplosjonsboks på ved hjelp av den kompakte Canon SELPHY-fotoskriveren.

Konseptet

En Canon SELPHY-skriver ved siden av en bunke med farget papp, en pakke med Canon-skriverpapir, en saks og en limstift.

Du kan begynne å lage en «eksplosjonsboks» med enkle materialer som farget papir, saks, lim og Canon-fotopapir, og bruke smartenheten og Canon SELPHY CP1500-skriveren til å skrive ut kreasjonene dine og gi boksen et personlig preg.

Motedesigneren Lini er født i Hanoi, Vietnam og bor for tiden i Tyskland. Hun har drevet med håndarbeid hele livet, og vet hvor stor glede og undring papirkunst kan gi folk i alle aldre. «Jeg begynte med papirarbeid i veldig ung alder», sier hun. «Jeg drev mye med håndarbeid som barn, for da hadde vi ikke videospill eller mobiltelefon, sånn som barna i dag. Så jeg brukte mye tid på papirarbeid og andre typer materialer til håndarbeid.»

Når det gjelder Canon SELPHY Craft Club-prosjektet, «ble jeg inspirert av ideen om å bevare minner og lage en personlig gave», sier Lini. «Jeg ville lage noe spesielt til bursdagen til sønnen min, og jeg tenkte at en eksplosjonsboks ville være en perfekt måte å forevige de morsomme øyeblikkene vi har delt.» Da hun ga en eksplosjonsboks til sønnen sin på bursdagen hans, ble det en perfekt mulighet til å formidle lidenskapen sin og dele gledene med ham – kanskje til og med inspirere en ny generasjon av papirkunstnere.

Prosessen

Saks som brukes til å klippe ut en hjerteform rundt et utskrevet bilde av en kvinne som holder opp et lite barn. I bakgrunnen er en Canon SELPHY-skriver og en pakke med Canon-fotopapir.

Lini valgte bilder av spesielle minner sammen med sønnen sin og brukte deretter Canon SELPHY Photo Layout-appen til å redigere dem og skrive dem ut trådløst via Canon SELPHY CP1500-skriveren. Hun bestemte seg for å klippe dem i hjerteformer som representerer kjærlighet.

Et kryssformet stykke papp er plassert på en benkeplate, med hjerteformede bilder festet oppå og et hjerte som stikker ut i midten. En Canon SELPHY-skriver er rett ved.

Lini oppfordrer til å eksperimentere med ulike former og lag, for eksempel denne hjerteformen som spretter opp, som hun laget i midten av eksplosjonsboksen. Etter at hun har lagt til papirstjernene, gir det «eksplosjonen» en ny dimensjon og gjør det ekstra spennende når mottakeren åpner esken.

Eksplosjonsbokser kan se veldig imponerende ut og gi spesielle øyeblikk litt ekstra spenning – overraskelsen og dramatikken når en du er glad i, åpner en boks med en «eksplosjon» av minner og kunst. Når du mestrer det grunnleggende, kan det være så enkelt eller komplisert som du bare vil. Lini foreslår at du lager eksplosjonsboksen trinn for trinn og følger fremgangsmåten under:


 • Innsamling av materialer: Samle sammen farget og mønstret papir, fotografier, klistremerker og andre dekorative elementer. Du kan redigere bildene dine ved hjelp av Canon SELPHY Photo Layout-appen på smartenheten før du sender dem til trådløs utskrift i en rekke former og størrelser – fra postkort til miniklistremerker – på Canon SELPHY CP1500-skriveren.
 • Design og layout: Planlegg strukturen og layouten til eksplosjonboksen, inkludert antall lag og hvordan de skal foldes ut. Den grunnleggende strukturen må ha en hovedfirkant med fire ekstra firkanter – én på hver side – for basisboksen, pluss et lokk. Lini har mange videoer på TikTok-kontoen sin som viser hvordan boksene er laget, og du kan alltids teste dem med brukt papir først, for å unngå sløsing.
 • Klipping og bretting: Klipp papiret i ønskede former og størrelser for hvert lag. Brett dem klare for å lage eksplosjonseffekten.
 • Dekorering: Legg til bilder, meldinger og dekorative elementer på hvert lag. Mulighetene her er uendelige.
 • Montering: Monter lagene forsiktig, og pass på at de passer sømløst sammen, slik at boksen kan «eksplodere» uten problemer. Hvis du vil ta med elementer som henger fra lokket på esken, er det her du fester dem til snoren, men pass på at de fremdeles passer når boksen er lukket.
 • Prikken over i-en: Legg til litt avsluttende pynt og dekor for å heve inntrykket. Du kan bruke glitter og tegne egne former, i tillegg til at du kan feste klistremerker og personlige bilder.

Skriveren

En Canon SELPHY-skriver plassert ved siden av en smarttelefon som viser Canon SELPHY Photo Layout-appen, noe farget papp og en pakke med Canon-fotopapir.

Canon SELPHY Photo Layout-appen gir uendelige muligheter til å gi prosjektene dine et kreativt personlig preg. Det finnes mange maler å velge mellom, og appen gjør det også mulig å tilpasse bildene dine med tekst, kanter og stempler som gjør bildene dine unike.

Et stykke lilla papp på en benkeplate med hjerteformede fotografier og papirstjerner ved siden av. En Canon SELPHY-skriver er rett ved.

Canon SELPHY CP1500-skriveren kan brukes med tre ulike papirstørrelser for klistremerker – kvadratiske, rektangulære og miniklistremerker. Du kan bruke disse til å dekorere mindre deler av esken.

«Det var veldig fint å jobbe med Canon SELPHY CP1500», sier Lini. «Kvaliteten på utskriftene var utmerket – med levende farger og skarpe detaljer. Det ga prosjektet mitt et profesjonelt preg.»

Bilder som skrives ut på SELPHY CP1500-skriveren, blir beskyttet med et spesielt belegg som gjør dem bestandige mot smuss, vann, olje og fingeravtrykk. De kan vare i opptil 100 år1 når de oppbevares i et album, så dette er utrolig bra til å bevare viktige minner. Det var det ideelle valget for en virkelig personlig gave som feiret kvalitetstiden og de spesielle øyeblikkene med sønnen til Lini.

I tillegg til den profesjonelle kvaliteten de ga prosjektet, likte Lini også hvor enkelt det var å koble SELPHY CP1500-skriveren trådløst til smarttelefonen og redigere designene før de ble skrevet ut. «Jeg brukte SELPHY Photo Layout-appen på telefonen til å velge og ordne bildene mine før utskrift», forklarer hun. «Det var brukervennlig og gjorde at jeg kunne tilpasse layouten slik at den passet til prosjektet. Dessuten gjorde den trådløse utskriftsfunksjonen prosessen veldig praktisk.»

Lini har fire siste tips som kan gjøre eksplosjonen din til en suksess:


 • Bruk papir av høy kvalitet for å sikre at boksen blir holdbar.
 • Mål og klipp nøyaktig for å få pene og jevne lag.
 • Eksperimenter med forskjellige bretteteknikker for å lage interessante former og vinkler.
 • Vær tålmodig og ta deg tid ved montering for å unngå feil.

Resultatene

En lilla eksplosjonsboks i papp fylt med papirstjerner som er dekorert med hjerteformede bilder og flere fotografier og origamier hengende fra snorer over. En Canon SELPHY-skriver er rett ved.

Når du har brettet den enkle boksformen, kan du legge til all pynten du vil ha, for eksempel Linis hjerteformede bilder, på ytterkantene og samlingen av papirstjerner som er ordnet i en matchende hjerteform i midten.

En lilla eksplosjonsboks i papp fylt med papirstjerner, dekorert med hjerteformede bilder og flere fotografier og origami hengende fra snorer som er festet til lokket over den.

Noe morsomt man kan gjøre med eksplosjonsboksene, er å feste papirkunst til lokket på boksen med en snor, slik at de utvides når lokket løftes av. Her tok Lini med origamisvaner, en måne og stjerner i pastellfarger for å få et resultat som ligner på en uro plassert over en barneseng.

«Jeg er begeistret over sluttresultatet», sier Lini. «Det er en unik og personlig gave som jeg vet at sønnen min kommer til å like.» Tidligere har Lini laget mange forskjellige eksplosjonsbokser, deriblant med elementer som skumle spøkelser til halloween, en liten bursdagskake av papirkunst, hjerter, stjerner og origami-svaner. «Sammenlignet med andre eksplosjonsbokser jeg har laget, har denne en spesiell plass i hjertet mitt fordi den er til barnet mitt», sier hun.

«Det jeg liker best med papirkunst, er at den åpner for helt fri kreativitet», sier hun videre. «Jeg elsker at jeg kan ta enkle ark og gjøre dem om til vakre, kreative design. Det er en måte jeg kan uttrykke kreativiteten min på og blåse liv i ideene mine.»

Flere kreative ideer

Canon SELPHY CP1500 kan skrive ut bilder i en rekke ulike former og størrelser for å gjøre det du har laget, personlig. «Mulighetene er uendelige», sier Lini, «og det er en flott måte å lage minneverdige gaver eller samleobjekter på. Det finnes mange andre ideer til eksplosjonsbokser eller annet håndarbeid som man kan gjøre med en SELPHY-skriver. Du kan legge til miniklistremerker, firkantede utskrifter eller utskrifter i postkortformat i en eksplosjonsboks for å få et personlig preg og et overraskelseselement.»

Inspirasjonen kan komme fra hvor som helst. Lini deler kreasjonene sine på sosiale medier og følger også prosjekter som andre jobber med i prosessen. «Jeg liker å ha kontakt med følgerne fordi det gjør at jeg kan inspirere andre og lære av fellesskapet av håndarbeidere», sier hun. «Det er utrolig å se hvordan mennesker fra hele verden kan samles rundt kjærligheten til håndarbeid.» I tillegg til eksplosjonsbokser har Lini laget små papirkunstbunter av blomster, puslespill, gratulasjonskort og minifigurer inspirert av populære figurer.

«Til alle som vil prøve å lage en eksplosjonsboks for første gang, vil jeg si: Bare gjør det!» sier Lini entusiastisk. «Det er et morsomt og kreativt prosjekt der du kan uttrykke deg selv og gjøre noe helt unikt. Ikke vær redd for å eksperimentere med ulike design og teknikker, og husk at en SELPHY-skriver kan ta prosjektet til neste nivå med utskrifter av høy kvalitet. Nyt prosessen, og så kommer sluttresultatet til å være verdt det!»

Skrevet av Kat Halstead

 1. Når de oppbevares i et album. Basert på akselerert testing, forutsatt en temperatur på 23 °C ( 73,4 °F) og en fuktighet på 50 %.

Relaterte produkter

Relaterte artikler