KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut og lag flotte, skreddersydde gratulasjonskort i seks enkle trinn

Hvis du har papir og skriver og liker å være kreativ, kan du prøve deg på håndlagde kort hjemme med venner og familie.
En samling håndlagde gratulasjonskort på et bord ved siden av en Canon-skriver.

Håndlagde gratulasjonskort er ikke bare fine gaver. De gir deg også en flott mulighet til å utvikle håndverksferdighetene dine. Et minnekort med et personlig preg er en flott gave ved mange anledninger i livet, enten det er en stor bursdag i familien, bryllupet til en venn, en nyfødt baby eller en skoleavslutning. Du trenger heller ikke å være kunstner for å lage vakre gratulasjonskort. Bare prøv deg frem og la fantasien få fritt utløp.

Da Tania Ahmed flyttet fra Pakistan til Storbritannia for 13 år siden, hjalp håndverk henne med å finne seg til rette. «I Pakistan er det ikke like enkelt å få tak i papirkunstutstyr som i Storbritannia», sier hun. «I stedet uttrykte jeg kreativiteten min gjennom broderi, smykkelaging, perlebroderi og sying. Da jeg flyttet til Storbritannia, oppdaget jeg YouTube og en hel verden av kortlaging og papirkunst. Jeg var veldig nysgjerrig, fant en butikk i nærheten og kjøpte litt utstyr på nettet. Det ble også min måte å finne meg til rette i landet på.»

Tania er håndverker og eier av en kreativ bedrift som har spesialisert seg på håndlagde kort, og hun holder nettkurs i ulike medier. Her deler hun sine beste tips og forklarer hvordan du kan lage kort ved hjelp av en skriver i Canon PIXMA TS7450-serien.

1. Finn frem utstyret ditt

Før du setter i gang, må du finne frem alt utstyret du trenger til å lage kort. Du trenger følgende:


Tilleggsutstyr:
 • Klistremerker og annen pynt
 • Klebepunkter
 • Hobbykniv

2. Velg ut designet ditt

En kvinne som ser på utskriftbare kortmaler på en smarttelefon.

Creative Park, Canons inspirerende og kostnadsfrie innholdstjeneste, finner du hundrevis av maler du kan prøve. Alt fra bursdagskort og invitasjoner til takkekort, julekort og gratulasjonskort – noe for enhver anledning.

En kvinne som bruker en smarttelefon til å skrive ut et kort på Canon PIXMA-skriveren.

Skriveren i Canon PIXMA TS7450-serien er enkel og rask å konfigurere ifølge Tania. «Det tok meg 15–20 minutter å få den i gang. Jeg ble overrasket over hvor raskt og enkelt det var å koble telefonen min til skriveren.»

Når du har utstyret du trenger, er det på tide å velge design. Canons kostnadsfrie Creative Park-app er fullspekket av maler som du kan laste ned og skrive ut. Du kan velge fra et stort utvalg av minikort og tredimensjonale kort, og det finnes også temakonvolutter for enhver anledning. Hva med å skrive ut dine egne julekort, eller til og med lage et tredimensjonalt kort med en snømann eller julenissens slede?

Hvis du virkelig vil teste kreativiteten din, kan du prøve å kombinere ulike design for å lage helt unike kort, eller prøve å tilføre et design fra Paper Craft-delen i Creative Park. Tania valgte det siste for sine egne kreasjoner. «Jeg valgte en mal som opprinnelig var ment for å lage en blomsterkrans, men valgte i stedet å bruke den på et kort», forklarer hun. «Jeg skrev den ut på Canon PIXMA TS7450-skriveren, klippet ut blomstene og brukte de komponentene jeg trengte.

«Tenk nytt, og se etter ulike gjenstander du kan bruke på et kort», sier hun. «Bruk nettstedet som et utgangspunkt og en kilde til inspirasjon – du kan endre designet akkurat slik du ønsker.»

3. Velg det beste papiret

Et ark med Creative Park-design som skrives ut fra en skriver på et bord ved siden av Canon-papir.

Det er viktig å velge et robust papir som holder formen, spesielt hvis du, som Tania, skal lage 3D-dekorasjoner til kortene dine.

Det perfekte papiret for kortlaging er sterkt og robust med en matt overflate for sterke farger og skarpe bilder.

Tania brukte Canon Double-sided Matte Paper – som leveres med midtbrett og konvolutt – til underlag i kortene sine, og Matte Photo Paper til dekorasjon. Papiret var enkelt å klippe ut og gav Tania muligheten til å gi kortene sine en ekstra dimensjon. «Før jeg satte på blomstene, krøllet jeg kronbladene», forklarer hun. «Papiret var robust nok til å holde formen hvis jeg skulle sende det i posten.»

4. Skriv ut kortdetaljene

En smilende kvinne som klipper ut blomsterformer med en saks.

Du kan kombinere ulike kortlagingsmetoder for å få unike resultater. «Det finnes mange virkelig fantastiske kortskapere der ute», sier Tania.

Hendene til en kvinne som klipper ut rosa papirblomster med en saks.

Når du har mestret det grunnleggende ved kortlaging, er det ingen grenser for hva du kan skape for å sette et personlig preg på en gave. Håndverk og kreativitet er også en øvelse i tilstedeværelse, såkalt mindfullness.

Nå som papiret er på plass, er det på tide å skrive det ut. Du kan bruke Creative Park-nettstedet eller Creative Park-appen og koble til en Canon-skriver. Tania har hatt god nytte av den brukervennlige, trådløse tilkoblingen til Canon PIXMA TS7450-serien som gjør det mulig å skrive ut direkte fra en datamaskin eller smarttelefon.

Deretter kan du skrive ut malene du har valgt ut blant de flere hundre alternativene. Har du ikke en spesiell anledning i tankene? På Creative Park finner du mange forslag til «bare fordi»-kort som er perfekte når du bare vil vise noen at du bryr deg.

5. Gjør det på din egen måte

En kvinne som holder en papirblomst ved et bord fylt med fargerike håndlagde kort, hobbyutstyr og en skriver.

Noe av det beste med å lage dine egne kort, er at du kan lage akkurat det du vil. Hvis du ikke har drevet med papirkunst før, er dette en morsom og enkel måte å komme i gang på.

En kvinne som dekorerer hjulene på en barnevogn med sølvperler på et håndlaget gratulasjonskort.

Gjennom Creative Park oppdaget Tania et helt nytt aspekt ved kortlaging. «Det var fantastisk siden jeg ikke er så vant med å bruke digitale design. Jeg lager vanligvis kort fra bunnen av, noe som innebærer å stanse ut og fargelegge bildet med blyanter og tusjer. Dette fikk meg til å tenke nytt. Mulighetene er mange, og instruksjonene kan lastes ned og skrives ut.»

Når utskriftene er klare og du har klippet ut hver del som skal limes på kortet, er det på tide å lime og tilpasse. Glitter, folie, farget papp og klistremerker – det er ingen grenser for hvor mange teknikker og materialer du kan bruke for å lage iøynefallende håndlagde kort.

«Jeg brukte noen ekstra klistremerker og metallisk gullfarget papp i midten av blomstene», sier Tania. «Deretter satte jeg alle delene sammen og la til noen perler på toppen.»

Tania sier at det er enkelt å gi kortene ekstra dybde når du vet hvordan du gjør det. «Hvis du vil gjøre et flatt kort litt mer tredimensjonalt, og det har et sentralt element som er enkelt å klippe ut, kan du skrive ut den samme malen to ganger», forklarer hun. «Deretter kan du bruke underlaget som det er, men klippe opp den sentrale utsmykningen og sette på noen klebepunkter for å gi kortet en ekstra dimensjon og gjøre det mer interessant.»

6. Gjør det til en sosial aktivitet

Et ferdig tredimensjonalt blomsterkort på et bord ved siden av to esker med Canon-skriverpapir. En kvinne som driver med håndverk i bakgrunnen.

Tania kommer fra en kreativ familie som har håndverk i blodet. «I barndommen min brukte jeg kjoler som moren min lagde og solgte, og jeg så at de rundt meg var veldig kreative på ulike måter. Faren min er en svært dyktig snekker, og han lagde dukkehus, bokhyller og møbler. Vi har også kunstnere i familien, så jeg trodde dette var noe alle drev med», sier hun.

Siden alt du trenger er en skriver, litt papir, lim og en saks, er dette en flott og kreativ gruppeaktivitet når du vil samle venner og familie.

Du kan arrangere julekortverksteder med god julesnacks og drikke, eller samle vennene dine for å lage gratulasjonskort til en babyshower.

Hvis inspirasjonen lar vente på seg, anbefaler Tania å sjekke Pinterest for å finne ideer og fargekombinasjoner. «Du kan også se på videoer om grunnleggende fargeteori», foreslår hun.

Husk å sjekke emneknaggen #MadeWithPixma for å finne mer inspirasjon og dele det du har laget.

Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • UTSKRIFT OG PAPIRKUNST

  Utskrift av julekort

  Planlegg din egen julefotografering og skriv ut skreddersydde julekort.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Populære tips for gjennomtenkte papirkunstgaver

  Finn ut mer om hvordan du kan lage fine gaver ved hjelp av Canons Creative Park og PIXMA-skriveren din.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Utskriftsideer til Halloween

  Sesongbaserte ideer om morsom og skummel pynt, kostymer, godbiter og mye mer.