KREATIV UTSKRIFT

Papirkunstutfordring 1: Vårpynt

Se hvordan designer Hannah Bullivant og familien hennes tok fatt på den første utfordringen i en serie med papirkunstutfordringer, og lagde et teselskap og vårpynt med en PIXMA-skriver og Creative Park.
Hannah Bullivant sitter mellom to barn ved et vårpyntet bord med blomster, egg og kaniner av papir, vaser med tulipaner og korsboller.

Bli med på den første papirkunstutfordringen i årstidsserien vår der vi ber kunstnere og familier om å lage kreativ papirkunst for å feire hendelser gjennom hele året.

I vår første utfordring brukte designer og håndverksentusiast Hannah Bullivant maler fra Canons Creative Park som utgangspunktet for en vårutstilling hun lagde sammen med barna sine, Frankie og Auden.

Utfordring 1: Vårpynt

Papirharer, papirpåskeegg og en papirkurv laget med Creative Park-maler, oppå en rosa Canon PIXMA-skriver.

Papirkunst som du skriver ut, er et rimeligere alternativ til festtilbehør og gjør at du slipper å kjøpe engangspynt av plast.

Enten det er blomstene som begynner å blomstre, lammene som boltrer seg på engene, eller sjokoladeharer som skal spises, er starten på våren kjærkommen for alle. Egenprodusert vårpynt er ikke bare en rimelig måte å friske opp hjemmet på. Du kan også resirkulere papirmalene etterpå eller ta vare på dem til fremtidige anledninger.

Når Hannah jobbet med temaet vår, måtte hun velge et papirkunstprosjekt som ville appellere til alle. «Jeg bestemte meg for å lage et vårteselskap for barna mine og kombinere aktiviteter som vi alle liker», sier hun.

Finn ut hvordan Hannah og familien hennes håndterte utfordringen, og se de beste tipsene hennes for å lage din egen vårpynt av papir.

Designer Hannah Bullivant som klipper ut en Canon Creative Park-mal.

Møt skaperen

Hvem: Hannah Bullivant

Hva: Interiørstylist, designer og papirkunstentusiast

Andre deltakere: Frankie og Auden
Hendene til et barn som klipper ut en påskeeggmal fra Creative Park på et skrivebord dekket med Canon-fotopapir, maler og hobbyutstyr.

Hannah ønsket å involvere barna sine, Frankie og Auden, i prosjektet, og valgte et utvalg maler med vårtema og ulike vanskelighetsgrader.

Velg og skriv ut maler

En Canon PIXMA-skriver med en haremal fra Creative Park i utskuffen.

PIXMA-skrivere fra Canon er ideelle for håndverksprosjekter og er kompatible med en rekke ulike papirtyper og apper.

To hender som holder en smarttelefon som viser en haremal i Canon Creative Park-appen.

Hannah koblet til Creative Park-appen med smarttelefonen sin og syntes den var enkel å bruke når hun skulle skrive ut maler. «Det var enkelt å få tilgang til nedlastingene og koble til Canon PIXMA-skriveren min – prosessen var helt sømløs», sier hun.

Utvalget av maler på Creative Park omfatter enkle maler for de minste og mer kompliserte maler for de voksne, slik at alle kan være med. «Det finnes mange tilgjengelige prosjekter for mange ulike tilstelninger og feiringer», sier Hannah. «Jeg liker at noen er ganske enkle, mens andre er mer kompliserte. Du kan bruke flere dager på sette sammen noe hvis du ønsker det, men det finnes mindre kompliserte maler, for eksempel svært enkle girlandere

Hannah valgte å lage 3D-blomster, store blomster fra et bånd, bier og et påskesett med en kurv og egg. Hun valgte også en haremal som passet til temaet.

Papirblomster kan live opp hjemmet ditt uansett årstid. En nyplukket blomst tilfører litt farge i noen dager, mens en papirblomst varer mye lenger. I Plants-delen (Planter) av Creative Park finner du papirmaler for gerbera og en rekke andre blomster som tulipan, lilje og solsikke, slik at du kan lage din egen bukett av vårblomster i papir.

Du kan også tilpasse malene ved å for eksempel male på eggene, eller justere ørene på haremalen før du limer dem på, og lage en rekke unike harer. Bruk designene som et utgangspunkt, og la fantasien ta seg av resten.

Når du har valgt malene dine, kan du skrive ut direkte fra en smarttelefon ved hjelp av Creative Park-appen.

Sett sammen vårpynten

En liten gutt klipper ut en blomstermal fra Creative Park med saks.

«Frankie og Auden hjalp til med å velge maler og med noe av klippingen og limingen – og de hadde det selvfølgelig kjempegøy på det vårlige teselskapet etterpå», sier Hannah.

Hender som bretter en papirhare laget med en Canon Creative Park-mal.

I begynnelsen er det kanskje ikke helt innlysende hvordan malen skal brettes sammen, men de trinnvise instruksjonene er enkle å følge. Hannahs favorittmal var den lille haren. «Den lille haren er så søt», sier hun. «Brettene gir plutselig mening, og du ender opp med denne kjempesøte haren.»

Når du har skrevet ut og klippet ut alle malene dine, er det lurt å markere linjene med en linjal før du bretter og limer. Dette gir malen en bedre form når den er ferdig.

Når alt er klippet ut og brettet, er det på tide å lime. På mer innviklede design kan du bruke limpistol, men limprikker og limstift fungerer også fint. På de minste delene kan det være lurt å bruke en tannpirker dyppet i lim. Sjekk at limet har tørket før du setter sammen alle delene.

«Utformingen tar tid, men det er ganske meditativt når du kommer inn i det», sier Hannah. «Nyt prosessen. Dette er ikke kjapt hobbyarbeid, men noe som tar litt lenger tid. Finn frem en lydbok eller podkast du liker, senk skuldrene, og nyt arbeidet.»

Alle Creative Park-design har en stjernevurdering som angir vanskelighetsgraden, så hvis du er nybegynner eller ikke har så god tid, kan du velge en alternativ mal.

Vis frem papirkreasjonene dine

Et bord dekket med Creative Park-papirpynt, blomster i vaser og flere tallerkener med mat, inkludert egg og korsboller.

Bordpynt av papir, sesongens blomster og passende service setter et unikt preg på bordet når du skal ha selskap.

En ung jente sitter på kne ved siden av et blomsterbed og holder en papirkurv fylt med papiregg i den ene hånden, og et papiregg i den andre.

Disse kreative papirkunstideene fra Creative Park byr ikke bare på vakker bordpynt, men også mye moro for barna. Barna til Hannah brukte papirkurven og papireggene til en påskeeggjakt i hagen – en flott utendørsaktivitet etter hobbyarbeidet innendørs.

Hannah bestemte seg for å dekorere det vårlige bordet sitt med en kombinasjon av papirmodeller, vaser med påskeliljer og tulipaner, korsboller og sjokoladeegg, men du kan vise frem dekorasjonen dine akkurat slik du selv ønsker. Du kan for eksempel henge opp blomster eller sommerfugler i kjøkkenvinduet med opphengskitt eller lage hull i designene og tre hyssing gjennom dem for å lage en vårlig girlander. Du kan også prøve å lage sommerfuglinspirerte dekorasjoner til hjemmet.

Etter teselskapet bestemte Hannah og barna seg for å beholde noen av malene, for eksempel de små harene, men resirkulerte resten. «Jeg prøver alltid å minimere plastavfall etter bursdager og tilstelninger, så jeg vil definitivt ta en titt på Creative Park-prosjektene ved en senere anledning», sier hun.

En ung gutt smiler og holder en papirbie laget med en Creative Park-mal, ved siden av en vase av tulipaner.

Papirkunst om våren er ikke bare en morsom familieaktivitet, det er også en ypperlig mulighet til å gjøre barna mer interesserte i natur og dyreliv. «Auden likte å leke med biene og lekte at de fløy rundt og bestøvet de friske blomstene på bordet», sier Hannah.

En ung jente legger en lilla papirblomst i en gjenvinningsbeholder.

Canon Matte Photo Paper kan resirkuleres sammen med vanlig resirkulering av papir/papp (sjekk alltid de lokale retningslinjene for resirkulering).

Hannah sier at hun skal følge med på neste papirkunstutfordring, denne gangen med temaet sommerpiknik, siden hun alltid er på utkikk etter håndverksideer og kreative prosjekter som barna kan holde på med i skoleferiene.

Hvis du vil ha mer inspirasjon, kan du ta en titt på Pinterest-siden vår og dele din egen vårpynt med emneknaggen #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Related Products

Relaterte artikler

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Populære tips for gjennomtenkte papirkunstgaver

  Finn ut mer om hvordan du kan lage fine gaver ved hjelp av Canons Creative Park og PIXMA-skriveren din.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Sommermoro med papirkunst

  Lag en piknik med en PIXMA-skriver og Creative Park, med alt fra iskrem og kameraer til morsomme spill.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Ta gleden med inn om høsten

  Oppdag hvordan designeren Pippa Hiscock har lagd morsomme og personlig bursdagsdekorasjoner med papirkunst.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Kunstpapir

  Kunstneren Zack McLaughlin har latt seg inspirere av en isfugl-mal fra Canon Creative Park.