KREATIV UTSKRIFT

Papirkunstutfordring 2: Sommerpiknik

Se hvordan en ung familie tok fatt på den andre serien vår med sesongbaserte papirkunstutfordringer og lagde spill og piknikdekor med en Canon PIXMA-skriver og Creative Park.
To kvinner som holder fotodekorasjoner av papir, sitter sammen med et lite barn på et piknikteppe dekket av fargerik Creative Park-papirkunst.

Som en del av PIXMAs papirkunstutfordring har vi gitt dem i oppgave å lage vakker papirkunst til hendelser gjennom hele året.

Denne gangen er det illustratøren Emma Howcutt-Kelly, konen Clare og den unge sønnen deres som skal i ilden. Familiens oppgave? Å bruke en PIXMA-skriver og maler fra Canons Creative Park til å lage spill, pynt og tilbehør til en sommerpiknik.

Utfordring 2: Sommerpiknik

En piknikkurv fylt med Creative Park-papirkunst står åpen på et fargerikt teppe. Rundt den er flere papirkunstverk, inkludert iskrem, fly og bingospill av papir.

En piknik med papirkunst er en morsom aktivitet for sommerferien. Du kan tilbringe en dag med å lage papirkunstgjenstander og deilig snacks, og dra i parken dagen etter for å nyte alt det harde arbeidet.

Piknik er en flott måte å få mest mulig utbytte av de lengre sommerdagene på, enten du tilbringer dem i hagen eller i en lokal park. Med alt fra vakre menyer til fargerike flagg å velge mellom, i tillegg til hundrevis av sommerlige designer, kan Canons Creative Park hjelpe deg med å gjøre opplevelsen virkelig unik.

Det å lage dine egne sommerdekorasjoner er også en rimelig måte å gjøre en dag ute mer spennende for barna på, mens de koser seg med å være kreative. I motsetning til plast, som så mange barnedekorasjoner og leker er laget av, kan denne papirkunsten resirkuleres etterpå – eller beholdes til senere arrangementer.

Da Emma og Clare jobbet med sommertemaet, måtte de tenke på hvordan en piknik ville se ut for den nye familien deres. Emma liker å være kreativ og har nylig startet en liten bedrift som illustratør. Men sønnen hennes er for ung for noen av de mer avanserte Creative Park-malene, så de måtte finne designer som passer til alle aldre.

«Vi bestemte oss for å lage en liten kameraveske for å underholde ham – og den var perfekt å oppbevare søtsaker i», forklarer Emma. «Det finnes Creative Park-prosjekter for alle ferdighetsnivåer, og resultatene får deg til å tenke: «Tenk, den der har jeg lagd!"

Slik lager du dine piknikspill og egen dekor av papir.

Hobbykunstneren Emma Howcutt-Kelly smiler mens hun limer sammen en iskrem av papir fra Canons Creative Park.

Møt skaperen

Hvem:Emma Howcutt-Kelly

Hva: mamma og illustratør

Andre deltakere: Clare Howcutt-Kelly og sønnen deres

Velge maler med sommertema

Bilde tatt ovenfra av Creative Park-maler og delvis sammensatte papirkunstmodeller plassert på en bordplate.

Emma og Clare bestemte seg for å lage tilbehør og dekor til en piknik, i tillegg til en rekke spill og leker som den unge sønnen deres kan leke med.

Et par hender som holder en smarttelefon og viser en iskrem av papir i Creative Park-appen.

Creative Park har en rekke enkle maler for de minste, og mer kompliserte alternativer for de voksne, slik at alle i familien eller vennegjengen kan være med.

Clare likte utvalget av maler på Creative Park, og beskrev det som et godt organisert nettsted der det er enkelt å finne det man leter etter. «Jeg koste meg i flere timer med å bla gjennom alle prosjektene», sier hun.

Etter å ha sett på Creative Park-nettstedet, bestemte Emma og Clare seg for å starte å løse utfordringen med kameramalene for kameraveske, krone, iskrem og papirfly. Men legg merke til at det er hundrevis av flere å velge mellom hvis disse malene ikke passer til sammenkomsten du planlegger. Kanskje barna dine for eksempel interessert er i dinosaurer eller stressleker? Hvorfor ikke lage en spennende temapiknik?

Creative Park oppgir også omtrent hvor lang tid det kan ta å lage en mal, slik at du kan planlegge papirkunst-økten og sørge for de minste ikke kjeder seg.

«Vi valgte ting som ville få pikniken til å se veldig pen og unik ut", sier Clare om valgene deres.

Skrive ut og skjære ut malene

En fargerik iskremmal som er skrevet ut fra Canons Creative Park og kommer ut av en Canon PIXMA-skriver.

Emma og Clare koblet en smarttelefon til PIXMA-skriveren og skrev ut malene rett fra Creative Park-appen. Du kan også bruke nettversjonen av Creative Park. «Vi syntes det var veldig praktisk. Du trenger ikke mye utstyr for å gi liv til kreasjonene, og det går raskt å skrive dem ut», sier Emma.

En hånd bruker saks til å klippe ut en Creative Park-iskremmal.

Emma syntes det var morsomt og engasjerende å lage piknikmalene. «Du må konsentrere deg, så du ikke klipper av biter ved et uhell, men jeg var så fokusert at jeg faktisk ikke kunne tenke på noe annet», sier hun.

Når du har valgt maler, kan du skrive ut rett fra smarttelefonen din ved hjelp av Creative Park-nettstedet eller -appen og en Canon-skriver, for eksempel i PIXMA TS5350a-serien.

Når malene er skrevet ut, er det på tide å begynne å skjære dem ut – du kan bruke en tapetkniv og et skjærebrett til mer komplekse designer, eller en saks.

Bygge papirdekorasjoner

Et lite barn sitter ved et bord mellom to kvinner, og bruker lim til å sette sammen en papirmal av en iskrem.

Familien syntes en limpistol var nyttig for noen av de mer kronglete bitene, men de anbefaler en limstift eller limprikker for barn.

En kvinne som sitter ved et lite, blått bord i en vinterhage og fester to deler av en papiriskrem forsiktig sammen.

Clares beste tips er å lage hakk i papiret og ta seg god tid. «Det er ikke noe hastverk, og du kommer til å synes at det er veldig terapeutisk!» Legger Emma til.

Husk at de ferdige malene får en bedre form hvis du deler opp linjene med en linjal før du bretter og limer. Emma sier at dette var det vanskeligste med å lage dekorasjonene. «Du må gjøre det før du lager gjenstandene, fordi det anbefalte papiret er ganske tykt», sier hun. «Når du har gjort det, er det enklere å holde alt sammen.»

Det er også lurt å lage gjenstandene dagen før du skal på piknik, slik at limet har får nok tid til å tørke.

Arrangere sommerpiknik

Et lite barn mellom to kvinner som for det meste er utenfor bildet, sitter i en hage og holder et fargerikt kamera av papir opp mot ansiktet.

Emma og Clare lagde en rekke spill og leker til sønnen sin, inkludert en kameraveske som var både morsom å leke med, og et praktisk sted å oppbevare godbiter i.

En Canon PIXMA-skriver på et skrivebord i et lite rom, med fire piknikinspirerte papirkreasjoner på toppen.

Familien elsket papirkreasjonene for pikniker og lagde mer enn de trengte, fordi de ble revet med av aktiviteten. Du kan også bruke designene dine til bursdagsselskaper eller som rekvisitter til barnespill.

Når all sommerpynten er klar, er det tid for å gjøre klar pikniken, enten du legger et teppe i hagen eller besøker nærmeste park. Du kan til og med ha en innendørs piknik hvis været ikke passer, eller hvis du ikke har tilgang til en hage – bare legg teppet på gulvet i stuen, og skap sommerstemning ved å spille sommersangene du liker best.

Emma og Clare fant en rekke fotodekorasjoner med pikniktemaCreative Park som ga anledningen et ekstra morsomt preg. Du kan også finne fotodekorasjoner til bursdagsfester, sport, halloween eller jul.

Familien lagde også et bingospill for å få tiden til å gå når de er ute i solen. Du kan også prøve å lage noe litt mer komplisert uten en mal, for eksempel en papirdrage.

Nå som Clare er ferdig med utfordringen, sier hun at papirkunst absolutt er noe hun kan tenke seg å gjøre igjen. «Jeg elsker at det finnes ting man kan lage for enhver årstid. Det er massevis av fine maler med juletema, og når vi har tid, prøver vi oss gjerne på de kompliserte prosjektene, som miniatyrbakeriet eller origamidyrene».

I tillegg til at det er en morsom håndverksaktivitet, er papirleker og -tilbehør bedre for miljøet enn plast, samtidig som de er relativt billige å bygge og enklere å kaste når barna til slutt blir lei av dem. Canon Matte Photo Paper kan resirkuleres sammen med vanlig papir- og pappavfall. Husk at dette kanskje ikke er tilfellet hvis dere har pyntet kreasjonene med andre materialer eller har brukt lim. (Sjekk alltid de lokale retningslinjene for gjenvinning.)

«Plast er overalt», fortsetter Clare, «spesielt når det gjelder barn. Jeg vil heller bruke noe som kan resirkuleres.»

Hold utkikk etter den neste utfordringen vår, som har et høsttema for bursdagsselskaper. I mellomtiden kan du se hva annet du kan lage med Creative Park-maler, og husk å dele kreasjonene dine med emneknaggen #MadeWithPixma. Du finner også mye inspirasjon på Pinterest-siden vår. Lykke til!

Et bilde av et Canon-kamera sett ovenfra, oppå en Canon PIXMA-skriver og med en fotomontasje i bakgrunnen.

CANON CLUB

Et eksklusivt fellesskap for skapere som deg. Følg lidenskapen din med støtte, inspirasjon, fordeler med mer. Det er enkelt å bli medlem. Kjøp et produkt. Registrer deg. Bli med i Canon Club.
Tamzin Wilks

Relaterte produkter

Relaterte artikler