KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut din egen artige skattejakt for familien

Fyll dagen med spenning – se hvordan du kan skape et spennende eventyr ved hjelp av PIXMA-skriveren og litt fantasi.
En Canon PIXMA-skriver på et bord med brettede papiresker og et håndtegnet kart.

Du trenger ikke reise langt hjemmefra for å dra på et artig eventyr. Barna elsker lek, spesielt når de blir lovet en godbit til slutt. Med litt kreativitet og hjelp fra noen Creative Park-papirdesign, en Canon-skriver og tosidig matt fotopapir kan du enkelt lage ditt eget lille eventyr hjemme, for eksempel et skattekart som leder til bortgjemte sjokolademynter, eller et eventyrkart med utfordringer underveis.

Når du har bestemt deg for hvor utfordringen skal finne sted, kan du skrive ut kart til venner og familie og lage skattkister med godbiter som du kan gjemme i hagen eller en lokal park. Aktiviteten er perfekt for bursdager og samlinger, eller bare for å underholde barna i sommerferien. Det er også et artig utskriftsprosjekt som hele familien kan ta del i, og omfatter syv enkle trinn.

1. Design kartet

To små jenter fargelegger et kart på et bord ved siden av en PIXMA-skriver.

La barna hjelpe til med kartdesignet. Hvis de er veldig små, kan du lage omriss med en svart penn, og la dem fargelegge med penner og blyanter.

Når du har bestemt deg for hvor skattejakten skal finne sted, må du lage et kart over området. Ikke tenk på at kartet skal se autentisk ut, det må være enkelt nok til at barna kan bruke det. Prøv å inkludere landemerker som barna enkelt vil kjenne igjen, for eksempel et drivhus i hagen eller et spesielt tre i en lokal park. Bruk også rikelig med farge slik at kartet ser morsomt ut.

2. Kopier og skriv ut

En liten jente lener seg over bordet for å trykke på knappene på berøringsskjermen på en PIXMA-skriver.

Canon PIXMA-skrivere som PIXMA TS8350-serien, har en kopieringsfunksjon som gjør det enkelt å kopiere kartet.

En mor viser de små døtrene sine utskriften av kartet de har fargelagt.

Hvis du vil, kan du lage en digital versjon av kartet ved å trykke på Scan (Skann) i stedet for Copy (Kopier). Deretter kan du overføre kartet til en datamaskin og direkte til en smarttelefon ved hjelp av Canon PRINT-appen, og dele det med venner og familie på e-post slik at de kan stille forberedt til eventyret.

Du vil sannsynligvis trenge mer enn ett kart, spesielt hvis du lager dem til en fest. Den gode nyheten er at hvis du bruker en Canon-skriver, for eksempel fra Canon PIXMA TS8350-serien, kan du lage så mange versjoner du trenger. Bare legg kartet på skanneren, legg i papir, trykk på Copy (Kopier) på berøringsskjermen, og følg instruksjonene. Husk å angi riktig medietype i utskriftsinnstillingene. Vi har brukt matt fotopapir her.

3. Bruk Creative Park-appen

En person bruker Creative Park-appen på telefonen sin til å skrive ut.

Alle malene i Creative Park-appen leveres med et eget sett med nedlastbare utskriftsinstruksjoner.

Når du har skrevet ut kartene, er det på tide å klargjøre skattkistene, og det finnes ikke et bedre sted for dette enn Canons Creative Park. Du kan bruke en skrivebordsversjon eller, for å gjøre det veldig enkelt, den dedikerte Creative Park-appen1 som er tilgjengelig via App Store og Google Play. Når du har lastet den ned, må du opprette en konto hvis du ikke allerede har en. Den er imidlertid gratis, og du får tilgang til hundrevis av kreative maler og ideer som du kan skrive ut med en Canon-skriver. Hvis du vil finne noen passende skattkister, er det bare å søke på «box» (eske) og velge og vrake! Vi har brukt et utvalg esker som passer til dagens tema, inkludert en kube med bladtema og et skattkistelignende design.

4. Skriv ut papirdesignene

To små jenter lener seg ivrig frem for å se et papireskedesign som skrives ut fra en Canon PIXMA-skriver.

Canon PIXMA-skriverne er enkle å koble til og gjør det utrolig enkelt å skrive ut fra Creative Park-appen.

Canon-skrivere som PIXMA TS8350-serien, har trådløs tilkobling som gjør det enkelt å skrive ut maler rett fra appen. Du vil se et skriverikon nederst til venstre på skjermen. Når du trykker på det, vil Canon PRINT-appen veilede deg gjennom utskriftsprosessen, fra valg av papirstørrelse til medietypen du bruker. Når du har fullført trinnene, sender Creative Park-appen informasjonen til skriveren trådløst, og skriveren begynner å skrive ut.

5. Lag skattkistene

En person klipper ut et bladmønstret eskedesign med en saks.

Creative Park-kistene og -eskene leveres med instruksjoner som er enkle å følge, og er raske og enkle å lage.

En mor og de små døtrene hennes bretter og limer papiresker.

Når all klippingen er unnagjort, kan barna hjelpe til med å brette og lime før utendørseventyret.

Når du har skrevet ut skattkistedesignene dine, er det på tide å sette dem sammen. Først må du klippe dem ut. Dette bør gjøres av en voksen, men hvis du har en barnevennlig saks, kan barna gjerne få prøve seg. Enkelte design skal bare brettes mens andre kanskje må limes, men med de fleste trenger du bare å brette et par ganger for å forme kisten. Husk at Creative Park-appen gir deg enkle, trinnvise instruksjoner.

6. Legg premiene i skattkistene, og gjem dem

Gullsjokolademynter legges i en papireske. Ved siden av esken ligger et fargerikt, håndtegnet kart.

Når du har laget skattkisten, hvorfor ikke fylle den med en liten overraskelse? Det vil være en flott belønning etter et utendørseventyr.

En papireske med bladdesign ved siden av noen blomsterpotter i en hage.

Når skattkistene er ferdige, er det på tide å gjemme dem i hagen – husk å plassere dem lavt nok til at barna får tak i dem.

Når skattkistene er ferdige – og barna sannsynligvis hopper opp og ned av begeistring – er det på tide å fylle dem og gjemme dem i hagen eller en lokal park, og la skattejakten begynne. Prøv å gjøre dette uten at små øyne ser hvor du plasserer dem. Når alle eskene er på plass, merker du av på kartene hvor skatten kan skjule seg.

7. La skattejakten begynne!

En mor og de små døtrene hennes ser på et skattekart i en stor hage.

Her kommer den artige delen! Se på mens barna følger kartet du har laget for å finne skattkisten.

En liten jente stikker hånden ned i en blomsterpotte for å plukke opp en skattkiste av papir.

Og der har du det: en spennende aktivitet som lyser opp dagen, og får barna ut i frisk luft.

Finn frem kartene, og hjelp barna med å navigere seg gjennom løypen mens de jakter på skattkistene og eskene. Husk å ta med deg Canon-kameraet ditt for å forevige noen minneverdige øyeblikk som du kan dele senere!

Skrevet av Phil Hall

  1. Du finner mer informasjon om støttede Canon-blekkskrivermodeller på denne nettsiden.

Relaterte produkter

Relaterte artikler