KREATIV UTSKRIFT

Lag din egen eventyrbok for barn, trinn for trinn

Med Canon SELPHY CP1500 er det enklere enn du tror å lage en eventyrbok fra bunnen av.
En voksen og to barn sitter i en sofa og ser gjennom en håndlaget eventyrbok som er laget ved hjelp av en Canon SELPHY CP1500-skriver og Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Vi vet alle at lek og kreativitet er viktig for barns utvikling, og slike aktiviteter kan være en flott måte å tilbringe tid sammen med familien på. Lekeentusiasten og innholdsskaperen Alison (all.about.the.play) mener det er viktig at hun hjelper barna sine, Isla and Callum, med kreativ læring.

«De er begge veldig kreative, og jeg synes det er gøy å sitte sammen med dem og lage ting», sier hun. «Jeg elsker å se at de får utløp for fantasien». Alison deler familiens opplevelser på sosiale medier, og det siste prosjektet hun hadde sammen den seks år gamle datteren Isla, var å lage en kreativ hjemmelaget barnebok ved hjelp av Canon SELPHY CP1500-skriveren.

Det høres kanskje vanskelig ut å lage sin egen eventyrbok, men SELPHY CP1500 kan gjøre prosessen enklere. Familier kan finne på ideer sammen, enten det dreier seg om en unik gave, et skoleprosjekt eller en personlig godnatthistorie. «Isla var involvert i mange av beslutningene», sier Alison. «Jeg likte at det var noe jeg kunne skape sammen med henne.» Her deler Alison tipsene sine for å gjøre prosjektet enkelt og morsomt for hele familien.

Materialer du trenger

Ulike utskrifter, en saks og en åpen utklippsbok ligger ved siden av en Canon SELPHY CP1500 på et trebord.

Med Canon SELPHY CP1500 kan du skrive ut bilder raskt og enkelt fra en smarttelefon via Wi-Fi, så du trenger ikke be barna om å vente eller bruke tid på vikle ut og koble til kompliserte kabler.

En av funksjonene på Canon SELPHY CP1500 er utskrift på klistremerkepapir med selvklebende bakside, så du trenger ikke saks eller lim når du skal lage noe med små barn. Med denne skriveren kan du også legge til flere elementer ved hjelp av Canon SELPHY Photo Layout-appen, slik at du kan lage hele boken uten en masse ekstra materiale. Du trenger følgende:

  • Canon SELPHY CP1500
  • en smarttelefon med Canon SELPHY Photo Layout-appen installert
  • en utklippsbok
  • kompatibelt klebende Canon-fotopapirkassett og farge

Hvis du vil legge til ekstra detaljer, kan du også få bruk for følgende:

  • saks
  • lim
  • stempler
  • maling, penner og blyanter
  • miljøvennlig glitter

idémyldring

Et smilende barn holder et stykke farget papir og ser oppmerksomt på den voksne ved siden av seg.

Visuell historiefortelling er en artig måte å diskutere ulike emner med barna dine på – enten det dreier seg om hvilke egenskaper som er viktige, eller hva planeten står overfor.

Når du og barna utforsker ideer til historier og lager deres egne eventyrfigurer, får dere en ypperlig mulighet til å snakke om barnas livserfaringer og hvilke bøker og TV-serier de liker best – handlingen, bildene, heltene, temaene og budskapene. Du kan også få innsikt i hvordan barna bruker venner og familie som inspirasjon når de skaper en figur.

«Isla bestemte seg for at hun selv skulle være med i boken, i tillegg til broen Callum, mamma og pappa», sier Alison. «Vi har flere bøker hjemme om hva som kan skje hvis plast havner i havet, så Isla forstår at vi må ta vare på strendene våre. Hun liker å plukke søppel og forteller vennene sine at vi må plukke opp søppelet vi mister på bakken.»

Isla legger til at «Skilpadder liker å spise maneter, og hvis plastposer havner i havet, tror skilpaddene at de er maneter og spiser dem. Det gjør dem veldig syke.» Denne lidenskapen for dyr og miljø ble et sentralt tema i Alison og Islas historie.

Lag figurer og velg bilder

Et barn bruker en fargepenn til å skrive ordet «happy» og tegne et smilefjes i en utklippsbok, med ulike utskrifter, skrivesaker og en Canon SELPHY CP1500 på bordet ved siden av.

Barna kan velge bilder av seg selv eller familiemedlemmer til eventyrboken, og gi figurene ulike krefter eller jobbtitler for å finne inspirasjon.

Et smilende barn skriver med penn i en utklippsbok og får hjelp av en voksen ved siden av seg.

«Jeg likte at Isla kunne bruke fantasien sin til å lage boken», sier Alison. «Hun ba meg om hjelp, så det føltes som et felles prosjekt for oss.»

Ved å lære å lage en bok av bilder kan du gi nytt liv til minnene dine – enten du skaper et fiktivt eventyr med feriebilder, gir kjæledyrene dine en hemmelig identitet eller forvandler barna dine til superhelter, eventyrfigurer eller oppfinnere. En eventyrbok byr også på en ypperlig mulighet til å komme seg ut av huset og ta nye bilder, slik at barna kan representere seg selv på den måten de ønsker.

«Da vi bestemte at historien vår skulle handle om Isla og Callum på stranden, fant vi bilder som passet til historien», forklarer Alison. «Isla syntes at søppel på stranden var en god idé, og ville ha med et bilde av søppelklypen vår.» Når de satte sammen boken, tegnet Isla et trist ansikt for å vise hvor skuffet hun blir når hun ser plastsøppel på stranden, og et smilefjes for å vise hvor glad hun blir når hun kan utgjøre en positiv forskjell.

Utforsk ulike formater

En nærbilde av hender som holder en smarttelefon, der et bilde redigeres i Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Du kan bruke håndverkssett og ekstra materialer til å sette preg på eventyrbøkene dine, men med Canon SELPHY Photo Layout-appen er det enkelt å gjøre alt på skjermen.

Alle biblioteker og bokhandlere har et stort utvalg barnebøker, fra tegneserier og bildebøker til eventyr og biografier. Figurene kan kommunisere i snakkebobler og dikt, gjennom en forteller eller gjennom dagboksopptegnelser.

Uansett hvilket format du velger, kan du bruke Canon SELPHY Photo Layout-appen til å legge til tekst, kanter og stempler på bilder. I tillegg finnes det maler du kan bruke til å skrive ut oppsett med ett eller flere bilder, samt et utvalg utførelser. Det er en ypperlige mulighet til å involvere barna på og utforske hva som fungerer, før du skriver ut.

«Jeg syntes at appen var svært brukervennlig, og det var gøy å være kreativ», sier Alison. «Vi prøvde noen av klistremerkene og designet noen bilder med kanter. I tillegg la vi på tekst, lekte oss med snakkebobler og la til et hjerte på noen av bildene. De ulike funksjonene i appen fikk eventyrboken til å se morsom og annerledes ut.»

Skriv ut bilder og sett sammen boken

Et barn løsner et bilde fra Canon-klistremerkepapir som er skrevet ut med en Canon SELPHY CP1500-skriver, mens en annen person holder i papiret.

Med klistremerkepapiret kan yngre barn ta del i aktiviteten uten vanskelig klipping eller klissete lim. De kan enkelt fjerne baksiden på fotoutskrifter og klistre bildene rett inn i eventyrboken.

Et smilende barn løsner et lite, nummerert klistremerke fra et ark med Canon-klistremerkepapir for å feste det i utklippsboken foran seg.

I Canon SELPHY Photo Layout-appen finner du et alternativ for etikettoppsett som kan brukes til å skrive ut miniklistremerker, og Isla brukte dette til å sette på blå og hvite sidetall i eventyrboken sin.

Når du har skrevet ut bildene, kan du begynne å kombinere alle elementene. På dette tidspunktet kan det være lurt å skissere en struktur på papir eller legge sidene utover et bord eller gulvet før du tar et endelig valg. «Vi hadde mange ulike ideer vi ville ha med, så vi skrev dem ned og tok en titt på hvilke deler vi skulle sette inn», sier Alison. «Til slutt fløt historien veldig bra med en begynnelse, en midtdel og en slutt.»

De minste barna kan sette inn bildene mens eldre barn og voksne tar seg av den nødvendige klippingen. Alle kan ta del i andre kreative tillegg, for eksempel tegning eller skriving og valg av bilder til omslaget. Husk å ta med navnene på forfatterne og illustratørene – det er dere!

Beundre og del det dere har laget

Et barn setter washi-tape på et hjørne i en utklippsbok som er laget med en Canon SELPHY CP1500-skriver og Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Familier kan knytte bånd ved å samarbeide som et team for å lage noe personlig, og barna kan vise frem den endelige boken og ta stolthet i de kreative ferdighetene sine.

Et barn smiler til kameraet og holder opp en håndlaget eventyrbok – laget med en Canon SELPHY CP1500-skriver og Canon SELPHY Photo Layout-appen.

«Jeg synes det var et flott prosjekt for Isla», sier Alison. «Hun likte å være kreativ og tegne bilder i boken, i tillegg til å skrive litt av historien og velge hvor bildene skulle festes.»

«Vi valgte å kalle boken Isla's Beach Adventures», sier Alison. «Vi brukte svart-hvitt-filteret på tre bilder og noen av de firkantede klistremerkene til å lage tittelen, og la til blå tekst slik at den skilte seg ut. Vi er kjempefornøyd med den!»

Det er morsomt å lære seg å lage en bok sammen med familien. Fantasien kan løpe løpsk, og dere kan diskutere ulike figurer og temaer. Canon SELPHY CP1500 kombinert med Canon SELPHY Photo Layout-appen gjør prosessen enkel og uproblematisk. Du kan stolt vise frem resultatet på bokhyllen eller nattbordet, eller gi den bort som en personlig gave til en du er glad i.

«Vær kreativ», sier Alison. «Det finnes ingen riktig eller gal måte å lage en eventyrbok på. Dere kan lage en bok om noe barna er interesserte i, eller en tur de har vært på. Det er en ypperlig aktivitet for en regnværsdag. Isla har elsket å lese boken til Callum, så det handler ikke bare om å skape en bok, men også om å dele den med andre.»

La fantasien løpe løpsk ved å skape ditt eget eventyr og eksperimentere med SELPHY CP1500 og SELPHY Photo Layout-appen. Det finnes ingen grenser når du selv er forfatteren.

Skrevet av Kat Halstead

Relaterte produkter

Relaterte artikler