UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Gjør bildene dine om til julepynt med Canon SELPHY Square QX10

Kunsthåndverkeren Duygu Turgut Gokpinar deler en trinnvis veiledning for å lage juledekorasjoner i den andre i serien vår med Canon SELPHY Craft Club-artikler.
Et bilde ovenfra av et utvalg julefotodekorasjoner sammen med en Canon SELPHY Square QX10-skriver.

Å lage egne juledekorasjoner kan være en morsom aktivitet for å komme i julestemning, en god idé til en personlig gave, en fokusert måte å ta en pause fra det hektiske tidsskjemaet på, og en rimelig måte å friske opp hjemmet ditt på. «Håndarbeid i jula er som å spre litt magi i hjemmet», sier den London-baserte håndarbeideren, innholdsskaperen og forfatteren Duygu Turgut Gokpinar. «Enten det er å lage pyntegjenstander til treet, fylle et rom med snøfnugg av papir, bygge et pepperkakehus eller lage gaver til personer jeg elsker, hjelper håndarbeid meg med å komme i stemning.»

Duygu er opprinnelig fra Tyrkia og begynte med håndarbeid som barn, og denne lidenskapen har utviklet seg til en karriere. «Jeg lærte strikking og hekling i ung alder av moren min, og så ble jeg interessert i makramé, kurvveving, vannfarger og mange andre teknikker», forklarer hun. «Håndarbeid er en måte å få utløp for kreativiteten min på, slik at jeg kan løse oppgaver, tenke utenfor boksen og finne glede i prosessen med å lage enkle materialer om til noe vakkert. Håndarbeidet gjør at jeg kan koble meg fra stresset i dagliglivet, noe som gir meg en følelse av å være fokusert og kreativ.»

Etter å ha jobbet som lærer og innholdsskaper i åtte år, bestemte Duygu seg for å følge drømmen sin og grunnla sitt eget kunststudio, der hun siden har holdt over 200 håndverkskurs for andre entusiaster. I september 2023 utga hun sin andre bok om broderi, som også har et juletema.

I den første artikkelen i Canon SELPHY Craft Club-serien så vi på hvordan man lager en eksplosjonsboks. Her forklarer Duygu hvordan du kan gjøre bilder om til juletrepynt ved hjelp av Canon SELPHY Square QX10-skriveren.

Trinnvise juledekorasjoner av bilder

To julefotodekorasjoner pyntet med paljetter, skrevet ut på en Canon SELPHY Square QX10, som henger fra grener i nærheten av et juletre.

For de som vil lage sin egen personlige julepynt, anbefaler Duygu å starte på en enkel måte: «Dette bidrar til å bygge opp selvtilliten din og lar deg eksperimentere med ulike design.»

Følg Duygus 10 enkle trinn for å lage egen, personlig julepynt:

 1. Velg bildene du vil bruke.
 2. Rediger dem med SELPHY Photo Layout-appen – du kan legge til tekst, filtre, klistremerker og mer i bildene dine på dette stadiet.
 3. Trykk på utskriftsknappen på smarttelefonen eller en annen kompatibel enhet, og skriv ut bildene via wifi på Canon SELPHY Square QX10.
 4. Lag en ramme ved å klippe to biter med klare acetatark til ønsket størrelse (litt større enn bildene).
 5. Plasser det utskrevne bildet mellom filmbitene.
 6. Bruk strykejern på filmen rundt bildet, på tre av kantene for å forsegle dem.
 7. Vent i 30 sekunder til rammen har kjølt seg ned.
 8. Tilfør litt ekstra glans ved å legge glitter eller paljetter på innsiden.
 9. Bruk strykejernet på den siste kanten og lag et hull øverst.
 10. Tre en snor gjennom hullet for å henge opp dekorasjonen.

Hvis du vil unngå å bruke plast, kan du lage dekorasjonene uten ramme, skrive ut bildene slik at kanten for hullet er øverst, og klistre glitter, et gullblad eller paljetter rett på overflaten.

«Og det var det», sier Duygu – «vakre, personlige pyntegjenstander som er klare til å henges på treet!»

Duygu begynte å dele håndarbeidet sitt for 10 år siden, og hun laget en video som en del av dette prosjektet som en hjelp til å følge prosessen. «Det jeg liker best med å ha kontakt med følgerne, er følelsen av fellesskap. Det er utrolig givende å dele ideer, inspirere andre og oppleve en felles entusiasme for håndarbeid», sier hun.

Bruk av Canon SELPHY Square QX10

Et bilde ovenfra som viser et utvalg av juleaktige fotoutskrifter, en Canon SELPHY Square QX10-skriver og juledekorasjoner.

Canon SELPHY Square QX10 er enkel å bruke og enkel å koble til smartenheter via wifi. Det betyr at du kan redigere og skrive ut bildene dine på få minutter, lage individuelle dekorasjoner og henge dem opp i treet før spillelisten med julesanger er over.

«Det har hjulpet meg utrolig mye å bruke SELPHY-skriveren», sier Duygu. «For meg var det så tilfredsstillende å se bildene mine komme til liv med klare og levende farger. Kvaliteten på Canon SELPHY Square QX10 overgikk forventningene mine og gjorde håndarbeidsprosjektene mine om til verk av høy kvalitet som jeg er stolt av å dele.»

SELPHY Square QX10 er enkel å bruke – bare last den ned og koble den til gratisappen SELPHY Photo Layout, så kan du skrive ut trådløst rett fra smarttelefonen din. «Appen er veldig brukervennlig,» forklarer Duygu. «Jeg installerte den fra telefonens appbutikk og valgte layouten som passet best til designet mitt. Appen har flere alternativer, for eksempel kollasj eller maler som er laget spesielt for pynt. Så importerte jeg bildene fra telefongalleriet, og justerte størrelsen, posisjonen og retningen til bildene jeg likte. Appen har også alternativer for å legge til tekst, klistremerker eller andre dekorative elementer. Da jeg var fornøyd med oppsettet, skrev jeg ut bildene på SELPHY Square QX10.»

Utskriftene fra SELPHY Square QX10 kan vare i opptil 100 år1,, noe som gjør den ideell til å lage dekorasjoner som kan gis som gaver og benyttes i mange julefeiringer framover. «Fotopapiret i størrelse XS–20L klare, jevne og fyldige utskrifter», sier Duygu. Et spesielt ytterlag gjør dem vann-, støv-, olje- og fingeravtrykksbestandige, noe som betyr at dekorasjonene fortsetter å være sterke og holdbare uten den klare filmrammen.

Sluttresultatet

Et bilde ovenfra med et utvalg julefotodekorasjoner pluss en Canon SELPHY Square QX10-skriver, paljetter og juletilbehør.

«Vurder å ta med elementer som betyr noe for deg eller for mottakeren av pynten», sier Duygu. «For eksempel en favorittfarge, et minne eller et symbol som betyr noe for spesielt.»

Tre julefotodekorasjoner pyntet med paljetter og skrevet ut på en Canon SELPHY Square QX10, hengende fra grener ved siden av et juletre og et julemodellhus.

«Jeg kaller meg selv en håndarbeidseventyrer», sier Duygu. «Jeg setter pris på muligheten til å utforske ukjente og spennende nye opplevelser og håndverkstyper.» Duygu oppfordrer også andre til å engasjere seg i håndverk, samtidig som de har det moro med det og nyter prosessen like mye som resultatet. «Med Canon SELPHY Square QX10 kan du få med det viktige personlige preget», sier hun videre.

«En av de beste måtene å ta juledekoren ett nivå opp på er å gi dem et personlig preg – og ingenting er mer personlig enn lykkelige øyeblikk», sier Duygu. «Det er en fantastisk måte å feire de beste juleminnene eller milepælene på, for eksempel det førstefødte barnet ditt som søt liten smårolling, eller et bilde av frieriet ditt. Jula er også en tid da vi reflekterer over dyrebare minner og menneskene vi er glade i. Det kan være en måte å hedre dem du er glad i, som kanskje ikke er med oss i jula, eller å minnes spesielle øyeblikk som deles med familie og venner.»

Duygu syntes at pynten var «rask og enkel å lage», og føler at dette ville være en flott aktivitet å gjøre sammen for å komme i julestemning. «Jula er en tid da tradisjoner går fra generasjon til generasjon», sier hun. «Å ta med bilder i pynten kan bli en tradisjon i seg selv og gi en følelse av kontinuitet og en visuell representasjon av familiehistorien.

«Personlige dekorasjoner har en spesiell betydning og følelsesmessig verdi», fortsetter hun. «Ved å tilpasse dem med navn, bilder eller tekst kan du lage en gave som er unik. Dette personlige preget viser omtanke, slik at gaven blir mer meningsfull.»

Andre ideer til julepapirdekorasjon

Duygu finner stor glede i julestemningen på denne tiden av året. «Varmen, godheten og følelsen av samhold berører meg», sier hun. «Når vi nærmer oss det nye året, fylles jeg av spenning og omfavner muligheten til en ny start og tenker over de positive øyeblikkene juletiden fører med seg.»

Duygu lager noe pynt hvert år – spesielt broderte pyntegjenstander til treet, gullkranser og gjenbrukte elementer. «Når du bruker en Canon SELPHY-skriver, åpner det seg en verden av muligheter til å skape unik og personlig julepynt og dekorasjon», sier hun. Hun mener at skriveren i fremtiden ville fungert bra til å lage tilpassede gavelapper med navn, juledesign og bilder som gjør dem ekstra spesielle. En adventskalender er en annen idé hun synes fungerer bra, spesielt fordi man kan ta av baksiden og gjøre utskriftene om til klistremerker: «Du kan skrive ut små bilder eller tall for å merke av hver dag frem til jul og feste dem til en snor eller et brett.»

Duygu oppfordrer alle som lager julepynt for første gang, til å omfavne den kreative prosessen og ha det moro underveis. «Å lage pynt kan være en flott måte å uttrykke din personlige stil på, og gi juledekorasjonene et personlig preg», sier hun. «Husk at gleden ved å lage pynt kommer underveis, ikke bare med sluttresultatet. Sett pris på alle småfeil, og kjenn på gleden over å skape noe unikt.»

Skrevet av Kat Halstead

 1. Når de oppbevares i et album. Basert på akselerert testing, forutsatt en temperatur på 23 °C / 73,4 °F og en fuktighet på 50 %.

Relaterte produkter

 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Ta vare på de dyrebare minnene dine i form av flotte utskrifter som du kan skrive ut overalt, trådløst.
 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY CP1500

  Skriv ut svært holdbare utskrifter i mange farger på få sekunder med denne brukervennlige, kompakte fotoskriveren.
 • Skrivere til hjemmet

  Canon Zoemini 2

  Få utskrifter fra smarttelefonen din i en fei, når som helst og hvor som helst, med den batteridrevne Zoemini 2-skriveren i lommeformat.
 • Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.

 • UTSKRIFT OG PAPIRKUNST

  Utskrift av julekort

  Planlegg din egen julefotografering og skriv ut skreddersydde julekort.

 • KREATIV UTSKRIFT

  De beste bærbare Canon-skriverne

  Utforsk Canons utvalg av kompakte skrivere for å finne ut hvilken som passer best for deg.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Lag en eksplosjonsboks

  Lini Trinh deler papirkunsten sin i form av en «eksplosjonsboks», som er laget med Canon SELPHY CP1500.