Gjør punktfotograferingsanimasjonen din enda bedre

stop-motion-camera-firmware

Gjør punktfotograferingsanimasjonen din enda bedre

Gjør punktfotograferingsanimasjonen din enda bedre

Den nye fastvaren for punktfotograferingsanimasjon øker Live View-oppløsningen til 1920 x 1280, fra Canons normale 960 x 640, ved tilkobling til kompatibel programvare for Stop Motion Animation, for eksempel Dragonframe. Dette gjør det enkelt for animatører å bekrefte fokus og bevegelse i hvert bilde.

pro-stop-motion-8

Større Live View

Live View er avgjørende for animatører som lager animasjonsfilmer med Stop Motion-fotografering. Animatører bruker funksjonen for ekstern sanntidsvisning (Live View) på kameraet til å se gjennom viktige detaljer og ta beslutninger i programvare for Stop Motion Animation, for eksempel Dragonframe. Canons fastvare for Stop Motion Animation øker Live View til 1920 x 1280, noe som bidrar til at animatører kan se svært små bevegelser og dermed skape raffinerte animasjoner.

Manual Focus Peaking med USB

Canon har lagt til Manual Focus Peaking via USB for arbeid med programvare for Stop Motion Animation, for eksempel Dragonframe.

Ved å se fokuspeaking i fullskjermvisning kan animatøren få med de minste detaljene og gjøre nødvendige justeringer for å oppnå ønsket dybdeskarphet.

Med kritisk fokus på motivets øyne (ved hjelp av den røde kanten) kan animatøren være trygg på at scenen fungerer som anvist.

Larger Live View

Aperture Lock

Angi blenderåpningsverdien ved hjelp av funksjonen Aperture Lock i Dragonframe-programvaren. Denne datastyrte blenderåpningsfunksjonen reduserer blenderåpningsbasert flimmer, som kan ødelegge animasjoner.

Aperture Lock

Focus Position Memory

Funksjonen Focus Position Memory muliggjør nøyaktig datastyrt manuell fokus på et motiv med Dragonframe-programvaren. På denne måten kan brukeren angi en programmerbar fokusposisjon for å sikre at det ikke oppstår fokusendringer ved animasjonsarbeid som strekker seg over flere dager. Focus Position Memory kan brukes med alle EOS RF-objektiver.

Focus Position Memory

Sammenligning av standard fastvare kontra fastvare for Stop Motion Animation

EOS R, EOS RP- og EOS R6 Mark II-funksjoner Standard fastvare Fastvare for Stop Motion Animation
Live View-oppløsning 960x640 1920 x 1280
Live View Manual Focus Peaking
HDMI-utgang
Focus Position Memory
Aperture Lock

Viktig informasjon om installert fastvare for Stop Motion Animation for EOS R, EOS RP og EOS R6 Mark II:

 • HDMI-utgang er ikke tilgjengelig
 • [Disp. performance] (Skjermytelse) kan ikke angis
 • Opptaksskjermen kan ikke vises med en oppløsning på 1920 x 1280 piksler, og MF-peaking vises ikke selv om [MF peaking settings] (Innstillinger for MF-peaking) er satt til [On] (På) under følgende forhold: 
  • når et EF-S-objektiv brukes
  • når [Multiple exposure] (Flere eksponeringer) er angitt
  • når [Cropping/aspect ratio] (Beskjæring/bildeformat) er satt til et alternativ [1.6x (crop)] (1,6 x (beskjæring))
  • når opptaksskjermen er forstørret
  • når du holder lukkerknappen nede etter at du har tatt bildet

Relaterte produkter

Du er kanskje også interessert i