Canon lens selector compatibility hero

Objektivkompatibilitet

Canons kunder kan velge mellom tre typer objektiver – EF, EF-S og EF-M. Når det gjelder å velge objektiv, handler det om å velge et objektiv som passer til kameraet ditt.

Er det kompatibelt?

Den enkleste måten å finne ut hvilke objektiver som passer til kameraet, er å se på indikatorene foran på kamerahuset der objektivet festes.

Canon 5DS compatibility

Du bare fjerner objektivet ved å trykke på utløserknappen og vri objektivet mot klokken.

En rød sirkel betyr at kameraet godtar EF-objektiver.

En rød sirkel med en hvit firkant betyr at det også godtar EF-S-objektiver.

Canon 80D compatibility

En hvit sirkel betyr at kameraet bare godtar EF-M-objektiver.

Canon M3 compatibility

Hvilke objektiver er det som er tilgjengelig?

EF

Det originale EOS-kamerasystemet kom i 1987. Kjernen i systemet var EF-koblingen, som koblet objektivet til kamerahuset på en elektronisk måte for aller første gang. Bortsett fra den fysiske tilkoblingen mellom de to komponentene var all kommunikasjon elektronisk. Det resulterte i en svært presis dataoverføring i sanntid. Canon var først ute med å lage motoren som driver fokuseringen i hvert enkelt objektiv i stedet for i kamerahuset. Til tross for fortsatt utvikling av fokuseringssystemer, bildestabilisatorteknologier, spesielle objektivelementer og værbestandighet er utformingen med EF-festepunkt på kamerahuset uforandret. Alle EF-objektiver er kompatible med alle EOS-kameraer som noensinne er laget, inkludert den nye EOS M-serien når man bruker EF- til EOS M-adapter.

EF 24-70 lens compatibility

EF-S

EF-S-objektiver er spesielt utviklet for EOS-speilrefleksmodeller med en mindre sensorstørrelse. Objektivene er lette, allsidige og svært bærbare. I EF-S-serien utnytter Canons ingeniører størrelsen til APS–C-sensoren for å lage et objektiv som ikke bare er lettere og mindre, men også gir fotografen større valgmulighet når det gjelder vidvinkel. Eiere av kameraer med EF-S-festepunkt har tilgang til lette objektiver som strekker seg fra 16 til 400 mm (tilsvarende 35 mm)

EF-S 18-135 lens compatibility

EF-M

Objektiver med EF-M-fatning kom med den originale EOS M-kameraserien i 2012. Disse objektivene er enda mer kompakte sammenlignet med EF og EF-S-objektivene, og de er utformet spesifikt for EOS M-kameraene. Man kan velge alt fra ultravide objektiver til teleobjektiver og makroobjektiver, og de er bærbare nok til å kunne bli tatt med overalt. EF-M-objektivene er et godt valg for de som ønsker en mer kreativ tilnærming til hverdagsfotograferingen.

EF-M 15-45 lens compatibility
Canon browse by lens type

Søk etter objektivtype

SØK