Objektivkompatibilitet

En kvinne som får plass i et RF-objektiv på et R-systemkamera.

Canon-objektivfatninger

Den enkleste måten å finne ut hvilke objektiver som passer til kameraet på, er å se på objektivfatningsmerket foran på EOS-kameraet. Du bare fjerner objektivet ved å trykke på utløserknappen og vri objektivet mot klokken. Canon-kameraer har fire fatningstyper.

 • Et bilde av EOS R-kameraet med nærbilde av den røde linjen øverst på midten av fatningen.

  RF og RF-S

  Hvis du ser en rød linje på objektivfatningen, er kameraet et speilløst systemkamera i R-serien og er fullt ut kompatibelt med RF- og RF-S-objektiver. EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver kan også brukes sammen med EF-EOS R-adaptere.

 • Et bilde av EOS 6D Mark II-kamera med nærbilde av den røde sirkelen øverst på midten av fatningen.

  EF

  Hvis du bare ser en rød sirkel på objektivfatningen, er kameraet et fullformat speilreflekskamera og er kompatibel med EF-objektiver samt TS-E- og MP-E-spesialobjektiver.

 • Et bilde av EOS 200D-kameraet med et nærbilde av den røde sirkelen øverst på midten av fatningen og en hvit firkant øverst til høyre på fatningen.

  EF-S

  Hvis du ser en rød sirkel og en hvit firkant på objektivfatningen, er kameraet et APS-C-speilreflekskamera og er kompatibelt med EF-S-, EF-, TS-E- og MP-E-objektiver.

 • Et bilde av EOS M50-kameraet med et nærbilde av den hvite sirkelen øverst til venstre på fatningen.

  EF-M

  Hvis du ser en hvit sirkel på objektivfatningen, er kameraet et APS-C speilløst kamera i EOS M-serien og er fullt ut kompatibelt med EF-M-objektiver. EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver kan også brukes sammen med en EF-EOS M-adapter.

 • Kompatibilitetsdiagram for Canon-objektiver

  Kunder som bruker Canon-kameraer med utskiftbart objektiv, kan velge mellom fem typer objektiver – RF, RF-S, EF, EF-S og EF-M. Når det gjelder å velge objektiv, handler det om å velge et objektiv som passer til kameraet ditt.

  Objektiv\kamera

  EOS APS-C R-system

  EOS fullformat R-system

  EOS APS-C speilreflekskamera

  EOS fullformat speilreflekskamera

  EOS M-serien

  RF


  Fullt ut kompatibelt1


  Fullt ut kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel

  RF-S


  Fullt ut kompatibelt1


  Kompatibel1 2


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel

  EF, TS-E, MP-E


  Kompatibel med EF-EOS R-adapter1


  Kompatibel med EF-EOS R-adapter


  Fullt ut kompatibelt1


  Fullt ut kompatibel


  Kompatibelt med EF-EOS M-adapter1

  EF-S


  Kompatibel med EF-EOS R-adapter1


  Kompatibel med EF-EOS R-adapter1 2


  Fullt ut kompatibelt1


  Ikke kompatibel


  Kompatibelt med EF-EOS M-adapter1

  EF-M


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Fullt ut kompatibelt1

  1. Kombinasjonen av objektiv og kamera har en beskjæringsgrad på 1,6.
  2. Hvis du bruker dedikerte APS-C-objektiver på fullformats EOS R-kameraer, kan det være flere begrensninger. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se kameraets brukerhåndbok.

  Canons objektivadaptere

  Canons objektivadaptere er fullt ut kompatible med Canons EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver. Dermed får eiere av Canon EOS R-system- og EOS M-serie-kameraer fullstendig integrasjon med sine eksisterende objektiver.*

 • Objektivfatningsadapter EF-EOS R vist fra sidevinkelen.

  EF-EOS R-fatningsadapter

  EF-EOS R-standardfatningsadapteren gjør at du kan bruke EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver med EOS R-systemkameraer.

 • EF-EOS R-objektivfatningsadapter for kontrollring vist fra sidevinkelen.

  EF-EOS R-fatningsadapter for kontrollring

  EF-EOS R-fatningsadapteren for kontrollring har den samme objektivfatningskonverteringen som EF-EOS R-fatningsadapteren, men den har også en kontrollring.

 • EF-EOS R-objektivfatningsadapter for drop-in-filter vist fra sidevinkelen.

  EF-EOS R-fatningsadapter for drop-in-filter

  EF-EOS R-fatningsadapteren for drop-in-filter har de samme funksjonene som EF-EOS R-fatningsadapteren samt muligheten for å bruke drop-in-filtere.

 • Objektivfatningsadapter EF-EOS M vist fra sidevinkelen.

  Fatningsadapter EF-EOS M

  Du kan feste alle objektiver fra Canons store utvalg med EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E- objektiver til EOS M-seriekameraet med denne lille, lette EF-M-fatningsadapteren.

 • Hvilke objektiver er det som er tilgjengelig?

  Utforsk Canons omfattende serie med utskiftbare objektiver for speilreflekskameraer og speilløse systemkameraer i EOS-serien.

  RF og RF-S

  RF-objektiver er laget for R-systemkameraer og har høyere kvalitet, hastighet og brukervennlighet takket være enestående optisk teknologi og design. EOS R-systemets unike 12-pinners tilkobling gir mye bedre kommunikasjon mellom kameraets objektiv og hus, noe som gjør det raskere enn det som tidligere var mulig. RF-objektivfatningen er 54 mm bred med en grunn dybde fra fatningen til sensoren. Utformingen gjør at objektiver kan komme nærmere sensoren, noe som gjør det mulig å skape raskere, klarere og bedre optikk med uovertruffen ytelse. RF-objektiver har forbedrede videofunksjoner og flotte detaljer som kontrollring og en mer kompakt størrelse.

  Objektiv RF100mm F2.8 L MACRO IS USM som står på trebordet med en sommerfugl som sitter på det.

  EF, TS-E, MP-E

  Det originale EOS-kamerasystemet kom i 1987. Kjernen i systemet var Canon EF-objektivfatningen, som koblet objektivet til kamerahuset på en helelektronisk måte for aller første gang. Bortsett fra den fysiske tilkoblingen mellom de to komponentene var all kommunikasjon elektronisk. Det resulterte i en svært presis dataoverføring i sanntid. Canon var først ute med å lage motoren som driver fokuseringen i hvert enkelt objektiv i stedet for i kamerahuset. Til tross for fortsatt utvikling av fokuseringssystemer, bildestabilisatorteknologier, spesielle objektivelementer og værbestandighet er utformingen med EF-festepunkt på kamerahuset uforandret. TS-E- og MP-E-spesialobjektiver har EF-fatning. Alle objektiver med EF-fatning er kompatible med alle EOS-kameraer som noensinne er laget, inkludert det nye EOS R-systemet og EOS M-serien når man bruker egnet objektivadapter.

  Canon-objektiv EF 24-105mm f4L IS II USM plassert i snøen med blå himmel i bakgrunnen.

  EF-S

  EF-S-objektiver er spesielt utviklet for EOS-speilrefleksmodeller med en mindre sensorstørrelse. Objektivene er lette, allsidige og svært bærbare. I EF-S-serien utnytter Canons ingeniører størrelsen til APS–C-sensoren for å lage et objektiv som ikke bare er lettere og mindre, men også gir fotografen større valgmulighet når det gjelder vidvinkel. Lette EF-S-objektiver er tilgjengelige i en lang rekke brennvidder, fra 10 til 250 mm (16 til 400 mm med beskjæringsgrad på 1,6 tatt i betraktning).

  Noen som tar et makrobilde med et Canon-kamera og objektivet EF-S 35MM F2.8 IS STM MACRO med en Macro Lite på.

  EF-M

  Objektiver med EF-M-fatning kom med den originale EOS M-kameraserien i 2012. Disse objektivene er enda mer kompakte sammenlignet med EF- og EF-S-objektivene, og de er utformet spesifikt for EOS M-seriekameraene. Man kan velge alt fra ultravide objektiver til teleobjektiver og makroobjektiver, og de er bærbare nok til å kunne bli tatt med overalt. EF-M-objektivene er et godt valg for de som ønsker en mer kreativ tilnærming til hverdagsfotograferingen. Kompakte EF-M-objektiver er tilgjengelige i brennvidder fra 11 til 200 mm (17,6 til 320 mm med beskjæringsgrad på 1,6 tatt i betraktning).

  En hånd som holder objektivet EF-M 32MM F1.4 STM på gaten, som viser den samme gaten opp-ned gjennom objektivet.

  Søk etter objektivtype

  Isoler idrettsutøvere på avstand. Få plass til landskap og gatemiljø i vidvinkelbildet. Oppdag enorme mengder med detaljer i makrobilder av dyreliv. Vi har et objektivutvalg som du kan bruke til å ta all slags fotografering opp på et nytt nivå og gi liv til historiene dine.
  SØK NÅ
  RF-objektivutvalg med svart bakgrunn.