ARTIKKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Få klare bilder. Hold fokuset.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Enten du fotograferer med Canon EOS-1D X Mark IIIs sensasjonelle optiske søker eller bruker berøringsskjermen på 3,1 tommer, vil du merke hastigheten, nøyaktigheten og presisjonen til det revolusjonerende AF-systemet. Algoritmer med avansert læringsteknologi har blitt programmert for å identifisere ulike idretter, mens ansikts- og øyeregistrering har fått selskap av avansert sporing som sporer idrettsutøvere, selv når de bruker briller eller hjelm.

Uansett hvor raske bevegelsene er, beveger Canon EOS-1D X Mark III seg raskere og justerer fokus for å gi deg kritisk fokus når du trenger det.

En dedikert bildesensor og prosessor for fokusering

Når vi lanserte EOS 650 i 1987, revolusjonerte vi markedet for speilreflekskameraer med CMOS-autofokussensorer av linjetypen. Disse brukes fortsatt i digitale EOS-speilreflekskameraer, men Canon EOS-1D X Mark III går et skritt videre med ny teknologi.

Canon EOS-1D X Mark III

Når du komponerer, fokuserer og fotograferer gjennom Canon EOS-1D X Mark IIIs optiske søker, vil du oppleve en revolusjon innen AF-design. En dedikert CMOS-bildesensor brukes utelukkende til autofokus, noe som forbedrer nøyaktighet og presisjon, og gir mange flere fokuspunkter i søkeren. AF-behandlingen håndteres av en dedikert DIGIC 8-prosessor som kun har én jobb, nemlig å ta seg av AF når du bruker den optisk søkeren.

Canon EOS-1D X Mark III har 191 AF-punkter, hvorav 155 er av krysstypen for ekstra følsomhet – og er perfekt for å fokusere på idrettsutøvere og dyr i rask bevegelse når lysnivået blir lavt. Disse AF-punktene kan brukes alene for svært selektiv fokusering, i små grupper og soner som kan flyttes rundt i bildet, eller sammen med kameraet for å velge de beste punktene som skal brukes automatisk.

Canon EOS-1D X Mark III

Atferden til kameraets system for kontinuerlig fokus kan justeres i henhold til det du fotograferer. Velg mellom fire programinnstillinger, eller bruk den nye automatiske programinnstillingen som vil velge passende atferd for den aktuelle oppgaven.

Speilsystem

Vi måtte gi Canon EOS-1D X Mark III et helt nytt refleksspeilsystem for at det skulle fokusere nøyaktig ved kontinuerlig høye fotograferingshastigheter. Det er helt avgjørende at kameraspeilene går tilbake til hvileposisjonen så fort som mulig mellom hvert bilde, og uten «speilvibrasjon», hvis de skal fortsette å styre lyset mot AF-sensoren. Dette er noe som skjer inni Canon EOS-1D X Mark III opptil 16 ganger i sekundet – en enestående mekanisk prestasjon.

Dual Pixel CMOS AF

Når du bruker Canon EOS-1D X Mark III som et speilløst systemkamera, blir autofokus i Live View-modus utført av det anerkjente Dual Pixel CMOS AF-systemet vårt. Dette forvandler så godt som alle pikslene i kamerasensoren til en bildepiksel og en AF-piksel med fasegjenkjenning.

Dual Pixel CMOS AF kan fungere raskt når du tar stillbilder og sporer objekter som beveger seg rundt i bildet, og jevnere når du tar opp video, slik at du får profesjonelle fokusoverganger fra ett objekt til et annet.

Implementeringen av Dual Pixel CMOS AF-teknologien i Canon EOS-1D X Mark III gir fokuskompatible piksler i hele bildehøyden og over 90 prosent av bildebredden. Ytelsen har økt til et nivå der det er mulig å fotografere 20 bilder/sekund med rask, nøyaktig og kontinuerlig fokusering. Den samme AF-algoritmen med avansert læringsteknologi som er tilgjengelig når du bruker kameraet i søkermodus, er tilgjengelig for Dual Pixel CMOS AF. Dermed kan du være trygg på at du opprettholder skarp fokus på objektet, dyret eller personen du sporer.

Canon EOS-1D X Mark III

< Tilbake til oversikten for Canon EOS-1D X Mark III

Beslektede artikler