ARTIKKEL

Canon EOS-1D X Mark III: Profesjonell filmskaping

Canon EOS-1D X Mark III

Kreative filmskapere og visuelle historiefortellere kan bruke Canon EOS-1D X Mark III til å ta opp 4K-video i fullformat ved 60 bilder/sekund, og gjøre opptak internt ved hjelp av 10-biters HEVC/H.265-kodek med Canon Log eller 12-biters Raw for utvidet dynamisk rekkevidde og enkel fargegradering under redigering.

4K-opptak og 5,5K Raw

Uansett hvordan du redigerer, kan Canon EOS-1D X Mark III gjøre opptak som lett kan integreres i arbeidsflyten din, og gir nye nivåer av bildekvalitet og kreativitet.

Ta opp oversamplet DCI 4K/60p-video internt ved å bruke hele bredden til sensoren*, slik at objektivene ser det samme som deg når du tar stillbilder. Canon EOS-1D X Mark III kan fotografere i bildeformatet 17:9 DCI eller 16:9 UHD og lagre resultatene ved hjelp av H.264-kodeken, eller som en 10-biters H.265-kodek når du bruker Canon Log. Opptak som er tatt opp på denne måten, har med hensikt lav kontrast, slik at det er enklere å gradere fargene i etterproduksjonen.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III kan også gjøre opptak av 5,5K RAW-videoinnhold internt på CFexpress-kortene, noe som gir filmskapere en enestående bildekvalitet. Du kan forvente mer naturlige fargegradering og mer dynamisk rekkevidde, slik at du kan se detaljer i skarpt lys og skygger som er 12 trinn fra hverandre.

Disse 12-biters CRM-filene med 5472 x 2886 piksler kan tas opp i standard eller komprimert format og behandles med Digital Photo Pro-programvaren som følger med, eller annen ikke-lineær redigeringsprogramvare. Canon EOS-1D X Mark III kan også ta opp en 4K-proxyfil samtidig, og denne filen kan brukes til å gjøre arbeidsflyten raskere.

Opptak i full-HD med Dual Pixel AF er også tilgjengelig ved bildehastigheter på opptil 120 bilder/sekund. Ideelt for sakte film i kvarthastighet.

*UHD 4K bruker ikke kamerasensorens fulle bredde

Dual Pixel CMOS AF

Når du tar opp video, gir Dual Pixel AF jevn fokusering på objektene du har valgt ved å trykke på kameraskjermen (eller på skjermen til en smartenhet som kjører Canon Camera Connect-appen).* Ansikter og andre objekter kan spores rundt i bildet, og kameraet vil fokusere jevnt for å holde dem skarpe. Du kan til og med velge hvilket øye fokussystemet skal prioritere, eller la kameraet velge det som er nærmest kameraet.

*Dual Pixel AF fungerer i alle moduser bortsett fra 4K eller RAW ved 60p-/50p-opptak.

Fokuspeaking

Når du fokuserer manuelt, identifiserer fokuspeaking hvilke områder i motivet som er i fokus, ved å fremheve dem med et farget omriss. Dette viser også dybdeskarphet ved å utheve områder som vil se skarpe ut med den valgte blenderåpningen.

Bildestabilisering for filmer

Movie Digital IS gir svært effektiv bildestabilisering med fem akser når du filmer håndholdt, noe som glatter ut risting forårsaket av kamerabevegelser. En forbedret modus oppdager og korrigerer bevegelser som oppstår når du går med kameraet, for eksempel når du sporer et motiv i bevegelse.

Resultatene blir helt fantastiske – stødige, jevne og profesjonelle opptak som kan måle seg med opptak fra avanserte videokameraer.

Trekke ut stillbilder med høy oppløsning

Video som er tatt opp i 4K, kan brukes til å generere stillbilder på 8,8 megapiksler. Bare spill av det aktuelle opptaket på baksiden av kameraet i sakte film, og bruk lukkerknappen til å trekke ut et stillbilde. Dette er en flott tilnærming for motiver i rask bevegelse som du nå kan filme i 4K 60p, og deretter trekke ut stillbilder.


< Tilbake til oversikten for Canon EOS-1D X Mark III

Beslektede artikler