Autofokus – EOS-1D X Mark II

Låse, spore og knipse

Farlig skarpe fotografier.

eos-1d-x

360k RGB+IR målesensor

Kameraet har en RGB+IR-målesensor med 360 000 effektive piksler (736 x 496 nær WVGA-oppløsning). Evaluerende måling og evaluerende blitsmåling er basert på informasjonen som registreres av sensoren. Sensoren inkluderer IR-piksler som registrerer infrarødt (IR) lys, som hjelper EOS Scene Detection-systemet med å analysere og forbedre AF-nøyaktighet. IR-pikslene brukes i likhet med RGB-pikslene til å registrere lysstyrke, farger og ansikter i et motiv. I tillegg til å ta hensyn til avstandsinformasjon gjenkjenner algoritmen et motiv basert på ansiktsgjenkjenning og fargeinformasjon.

Målesensoren støttes av en dedikert DIGIC 6-prosessor, som behandler all fargeinformasjon og alle ansiktsgjenkjenningsdata for å gjenkjenne objektene med enestående nøyaktighet.

eos-1d-x
eos-1d-x

EOS iTR-systemet

Ansiktsgjenkjennings- og fargesporingsfunksjonene til RGB+IR-sensoren på 360 000 piksler videreføres til EOS Intelligent Tracking and Recognition-systemet. På EOS-1D X MARK II-kameraet har EOS iTR AF de forbedrede algoritmene du finner på EOS 7D Mark II, som i stor grad forbedrer motivsporingen.

I tillegg til ansiktsprioriteringsmodusen er det lagt til en objektsporingsmodus for situasjoner der ansiktet ikke er gjenkjennelig, og når hovedobjektet ikke er et menneske.

eos-1d-x

AI servo AF III+

Canons AI servo AF III+ har en AF-algoritme som sammen med systemet EOS Intelligent Tracking and Recognition (EOS iTR) forbedrer sporingsfølsomheten i motiver med plutselig bevegelse, og gir presis og nøyaktig fokusering, selv i situasjoner der det er vanskelig å fokusere.

EOS-1D X Mark II-kameraet har seks ulike AF-innstillinger som hjelper deg med å velge det beste alternativet for motivet du skal ta bilde av. Disse eksemplene gir forskjellige konfigurasjoner for de tre foretrukne AF-innstillingene: sporingsfølsomhet, akselerasjons-/retardasjonssporing og automatisk bytte av AF-punkt. Disse parameterne kan tilpasses videre etter eget ønske.

61-punkts utvidet fokusområde

eos-1d-x

Både profesjonelle og amatørfotografer er opptatt av å kunne utvide området som dekkes av AF-punktene. I EOS-1D X Mark II-kameraet er AF-punktene plassert over et bredere område – åtte prosent mer vertikal utvidelse i sentralområdet og 24 prosent mer vertikal utvidelse i periferiområdet – noe som gir større frihet for plasseringen av motivene under komposisjonen.

41 AF-punkter av krysstypen og fem AF1-punkter av dobbel krysstype gir en ytterligere utvidelse av rekkevidden til EOS-1D X Mark II-kameraets fokusering. AF-punkter av krysstypen gir en mer presis autofokusering over en bredere del av bildet for å sikre korrekt fokus, noe som er viktig når objektene beveger seg raskt. Alle 61 AF-punkter og 41 AF-punkter av krysstypen kan velges for seg.

1 Antall tilgjengelige AF-punkter, fokuspunkter av krysstype og AF-punkter av dobbel krysstype vil variere avhengig av hvilket objektiv man bruker.

eos-1d-x

Valg av AF-punkt

Bruk alle 61 AF-punktene sammen eller grupper dem i flyttbare soner som dekker objekter utenfor sentrum. Du kan også velge kun ett AF-punkt for å fokusere på en bestemt del av motivet.

Den store sonen som var så populær på EOS 7D Mark II, er tatt med på EOS-1D X Mark II, noe som gjør det mulig å spore bevegelige motiver og mye lettere å oppnå en presis komposisjon mens motivet er i bevegelse.

61 AF-punkter med 21 AF-punkter av krysstype ved f/8

eos-1d-x

Natur- og sportsfotografer må ofte bruke superteleobjektiver med forlengere for å komme tettest mulig innpå objektene de skal ta bilde av. Dette begrenser bruken av AF, fordi blenderåpningen må stilles til f/8. 1-punkts f/8 AF-kompatibilitet på 1D X er økt betydelig til et maksimum på 61 punkter2 på EOS-1D X Mark II-kameraet, med 21 punkter av krysstypen. Sone-AF – som gjør det lett å spore objektene – og EOS iTR AF sørger for solid sporing av objektene selv ved fotografering med superteleobjektiv og forlenger.

2 Antall fokuspunkter og fokuspunkter av krysstype vil variere med hvilket objektiv man bruker.

eos-1d-x

Autofokus med EV-3

AF-systemet gjør det lettere å holde objektet i fokus, selv under dårlige lysforhold. Lavintensitetsgrensen for AF er forbedret til EV-33, noe som gjør det lett å fotografere motiver der autofokusen tidligere var umulig eller for treg og upresis, for eksempel på mørke steder.

3EV-3 ved ett sentralt AF-punkt og fokusering med f/2,8, 23 °C og ISO 100

AF-punktskjerm med rød belysning

Den røde AF-rammen var en funksjon som først forekom på EOS-1D Mark IV, men er nå relansert basert på tilbakemeldinger fra brukere av EOS-1D X. Sammen med den opplyste rammeskjermen er EOS Intelligent Scene Analysis System og det optiske systemet med rødt belegg overført til EOS-1-serien. Ettersom det er lett å identifisere AF-punktet i mørke områder og å velge et AF-punkt direkte, er innrammingen gjort enklere i svakt lys.

eos-1d-x

Flimmergjenkjenning

I flimrende lys, f.eks. fluoriserende lys, kan en raskere lukkerhastighet føre til uregelmessige eksponeringer og farger på grunn av lysets flimmerfrekvens. På samme måte som EOS 7D Mark II, EOS 5DS R og EOS 5DS, registrerer EOS-1D X Mark II flimmerfrekvens fra lyskilder og tilpasser fotograferingen til å ta bilde når det er best belysning, for å redusere flimmereffekter. Denne funksjonen fungerer ved en flimmerfrekvens på 100 og 120 Hz og har en forbedret algoritme for å unngå feil registrering av flimrende lys.

0%