Bildekvalitet – EOS-1D X Mark II

Kvalitet, detalj og eksponeringstoleranse

Oppløsning, følsomhet og eksponeringstoleranse – disse utelukker ikke hverandre lenger.

hero.jpg
sensor

20,2 megapikslers fullformat CMOS-sensor

En 20,2 megapikslers fullformats CMOS-sensor med høy eksponeringstoleranse, utviklet av Canon, reduserer støy både ved høye og lave ISO-hastigheter. Den eksepsjonelle sensoren har sammenhengende mikroobjektiver som sikrer høy bildekvalitet under alle opptaksforhold. De sammenhengende objektivene sikrer at man ikke taper lys mellom hvert piksel, siden alt lys som faller på sensoren, kanaliseres til pikslene under. Dette bedrer lyssamlingskapasiteten og øker signal til støy-forholdet.

Med en økning i antall opptakspiksler sammenlignet med EOS-1D X, åpner de 20,2 megapikslene i EOS-1D X Mark II-kameraet for flere beskjæringsmuligheter, samtidig som man beholder det eksepsjonelle detaljnivået. Samtidig gjør den økte eksponeringstoleransen det mulig å over- og/eller undereksponere komposisjonene uten særlig detaljtap.

high_iso.jpg

ISO 51 200

Høy ISO-følsomhet

Hastighet er avgjørende i alle profesjonelle sammenhenger, og større ISO-fleksibilitet er særlig nyttig når man fotograferer i svakt lys. En maksimal iboende ISO-hastighet på 51 200 gjør at EOS-1D X MARK II-kameraet kan utvides helt til ISO 409 600 for å fotografere i svært mørke miljøer. Og fleksibiliteten slutter ikke der. Selv i Auto ISO-modus er det mulig å bruke lukkerhastigheter opp til 1/8000 s, som er eksponeringskompensasjonen i manuell modus.

eos-1d-x

Korrigering av objektivaberrasjoner i kameraet

Da det opprinnelige EOS-1D X ble lansert, hadde det korrigering av lysstyrke i kantene og funksjoner for korrigering av kromatisk aberrasjon, mens EOS 7D Mark II hadde en ny funksjon for korrigering av forvrenging. EOS-1D X Mark II er det nyeste innen utviklingen av disse behandlingsalternativene. Den har de tidligere nevnte funksjonene samt en ny funksjon for korrigering av diffraksjon som brukes på JPEG-bilder under opptak. Funksjonen gjør at fotografene kan jobbe med mindre blenderåpninger uten å bekymre seg for at bildekvaliteten skal bli redusert på grunn av diffraksjon.

Tidligere måtte man registrere objektivkorrigeringsdata ved hjelp av programvaren EOS Utility1. EOS-1D X Mark II har imidlertid forhåndslagret objektivdata for korrigering av lysstyrke i kantene, kromatisk aberrasjon og forvrenging i kameraet2, slik at du ikke trenger å korrigere objektivaberrasjoner i JPEG-filer på en datamaskin. Funksjonen er også kompatibel med data fra objektiver du vil bruke i fremtiden, som har innebygd korrigering av aberrasjon, slik at det ikke er nødvendig å registrere data ved hjelp av EOS Utility.

1 Objektivkorrigeringsdata kreves ikke for diffraksjonskorrigering

2 Noen objektiver har ikke data for korrigering av objektivaberrasjon

Innebygd digital objektivoptimalisering

eos-1d-x

Med EOS-1D X leverte Canons programvare Digital Photo Professional løsninger for å korrigere forskjellige objektiv- og bildeforstyrrelser. På EOS-1D X Mark II er disse korrigeringsfunksjonene bygd inn i kameraet med en dedikert funksjon for innebygd digital objektivoptimalisering.

Den digitale objektivoptimaliseringen imiterer objektivets ytelse med en rekke matematiske funksjoner som gjenskaper hvert steg av lysets reise gjennom den optiske kanalen. Ved å bruke denne informasjonen kan den digitale objektivoptimaliseringen korrigere et utvalg vanlige optiske aberrasjoner og oppløsningstap forårsaket av kameraets lavpassfilter, ved å bruke en inversfunksjon på hvert fotografi, for å få bildet til å se mer ut som det gjør for det blotte øyet. Dette gir detaljerte bilder av høy kvalitet, slik at fotografene får større fleksibilitet til å jobbe med store og små blenderåpninger uten å måtte bekymre seg for aberrasjoner og diffraksjoner.

Mens korrigering av objektivaberrasjoner kan gjøres på JPEG-filer straks bildet er tatt, kan den digitale objektivoptimaliseringen benyttes ved RAW-behandling i kameraet.

Fine Detail Picture Style (Findetaljs bildestil)

menu

menu

Bildestilen Fine Detail, som opprinnelig ble utviklet for EOS 5DS og EOS 5DS R, er tatt med i EOS-1D X Mark II for å hjelpe kameraets sensor med 20,2 megapiksler med å fange inn så mange detaljer som mulig. Denne innstillingen prioriterer gradering av toner og forsterker de fine detaljene. Fine Detail er utviklet med tanke på bilder som skal brukes rett fra kameraet uten å redigeres.

Fine Detail Picture Style har tre justerbare parametere for skarphet, noe som gir deg mer kontroll over skarpheten til JPEG-filene i kameraet. Parameterne minner om de du finner i Unsharp Mask-filteret i Adobe Photoshop og Canon-programmet DPP.

Styrke-bryteren justerer hvor skarpe bildekantene skal bli. Finhet-bryteren bestemmer størrelsen på detaljene som gjøres skarpere. Flytt den mot venstre for å gjøre små detaljer skarpere. Terskel-bryteren spesifiserer hvor mye kontrast det må være på en del av et bilde før den regnes som en kant, og dermed kan gjøres skarpere. Er denne innstillingen lav, vil selv svake kanter bli gjort skarpere.

AWB: omgivelsesprioritet/hvitprioritet

2.1.6 part 1

2.1.6 part 2

EOS-1D X Mark II har et utvalg innstillinger for automatisk hvitbalanse (AWB) som bruker en annen tilnærming til kunstig lys. Omgivelsesprioriteten prøver å beholde noen av de varme fargetonene i kunstige lyskilder for å bevare noe av stemningen i et motiv – omtrent som den konvensjonelle AWB-innstillingen på EOS-kameraer – mens hvitprioritet fjerner det meste av varmen fra det kunstige lyset og prøver å skape fargenøytrale bilder der det er mulig.