GRUNNLEGGENDE OM FOTOGRAFERING

Utfordre deg selv og se hva du kan forevige med sju kontinuerlige dager med fotografering

Du vil bli overrasket over hva du kan ta bilde av på en uke. Ta bilder av noe nytt hver dag i sju dager, og tøy de kreative grensene dine.
Canon Camera

Det kan være vanskelig å bryte en rutine, men hvis du vil vise frem den kreative siden din og prøve noe nytt, er en sjudagers utfordring et bra sted å starte. Ta et nytt bilde av et nytt motiv hver dag i sju dager, så kan det hende du gjenoppdager hvorfor du begynte å fotografere i utgangspunktet.

Fotografen Ellis Reed ble drevet av sitt ønske om å forevige vakre øyeblikk, og han begynte først å bruke Canon EOS 550D (nå etterfulgt av Canon EOS 850D) for åtte år siden da han var 18 år gammel. Med hjelp av Canon EOS R spesialiserer han seg nå på reise-, livsstils- og landskapsfotografering, og han utfordrer stadig sin egen kreativitet.

Ellis’ lidenskap for lokalområdet sitt og evnen til å se kjente omgivelser på en ny måte gjorde ham til den perfekte fotografen for den sju dager lange fotoutfordringen vår. Han tok sju forskjellige bilder i løpet av sju dager, og valgte tankesett som et gjennomgående tema – et tema han syntes passet fint sammen med gjenoppdagelsen.

Her avslører han hvordan han gikk frem, og gir råd om hvordan du kan arrangere din egen sjudagers fotoutfordring.

Dag én: Ta bilde av soloppgangen

Solstråler tidlig om morgenen gjennom et vindu.

«Det å tvinge seg selv ut med kameraet og gjøre noe kreativt mens ingen andre er i nærheten, er en nyttig ting å gjøre», sier Ellis, som tok dette stemningsfulle bildet av solen gjennom et vindu tidlig om morgenen. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 57 mm, 1/800 sek., f/2,8 og ISO 100. © Ellis Reed

Den honningfargede Pulteney Bridge reflekteres i den stille elven den strekker seg over.

Ellis tok dette bildet av den flotte Pulteney Bridge i hjembyen Bath ved soloppgang. Hva kan du ta bilder av i nærheten av hjemmet ditt? Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 26 mm, 1/400 sek., f/2,8 og ISO 160. © Ellis Reed

Å fotografere ved daggry er den perfekte måten å fokusere på kreativitet på, sier Ellis.

«Det å gå en tur alene før alle andre har stått opp, er en god måte å klarne hodet på, og det gir deg også et godt utgangspunkt for resten av både dagen og utfordringen. En slik start er svært nyttig når du prøver ikke å la daglig press fra arbeid eller sosiale medier påvirke stressnivået ditt», sier han.

Ellis dro hjemmefra for å fotografere soloppgangen med bare Canon EOS R og Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektivet, en kombinasjon han synes er utrolig allsidig. «Jeg anbefaler at du lar telefonen bli igjen hjemme og kun tar med deg kameraet for å se soloppgangen.»

«Mitt foretrukne objektiv er RF 24-70mm F2.8L IS USM. Dette er en arbeidshest som jeg fotograferer med 90 % av tiden, og størrelsen på EOS R er mye mer behagelig enn et standard speilreflekskamera.»

Dag to: Sett fotoutstyret ditt på prøve

Et nærbilde av en hvit blomst som vokser på en gren.

For denne utfordringen brukte Ellis RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektivet, som ikke vanligvis brukes til makrofotografering, til å prøve å få nærbilder av blomstrende blomster på trær. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 1/2000 sek., f/2,8 og ISO 1000. © Ellis Reed

Rosa blomst som vokser på et tre.

Det raske, men kompakte Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektivet gjør at Ellis kan fange inn eksepsjonelle detaljer, enten han tar skarpe portretter eller de kjente landskapsbildene hans med gule fargetoner. Her brukte han signaturstilen sin på noe annet, nemlig blomstrende blomster, for å utfordre fotoutstyret sitt.
Tatt med et Canon EOS R-kamera med et RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 1/2000 sek., f/2,8 og ISO 250. © Ellis Reed

Det å prøve seg på noe nytt med bare ett objektiv er en enkel måte å få et nytt perspektiv på verden rundt deg på, sier Ellis, som utelukkende brukte det allsidige Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektivet hver dag av utfordringen.

«Ideen er å tvinge meg selv til å gå ut og ta bilder av alt med ett objektiv i stedet for å ta med meg spesifikke objektiver for bestemte motiver», sier han. «Uansett om jeg tar nærbilder eller vidvinkelbilder av byen, handler det om å finne ut hvordan man kan få maksimalt ut av det aktuelle objektivet.»

Dag tre: Ta bilde av noe som betyr noe for deg

Et Canon EF 85mm f/1.8 USM-objektiv, en telefon og et Canon Zoemini S-kamera oppå et marmorbord.

For Ellis var et Canon-objektiv hans betydningsfulle element den tredje fotograferingsdagen. «Bestefaren min var også fotograf og en stor Canon-tilhenger, så Canon har vært en del av familien. Jeg kan relatere Canon EF 85mm f/1.8 USM-objektivet til da jeg tilbragte tid med bestefaren min, så det er nesten som en tatovering og noe jeg bærer med meg», sier Ellis. © Ellis Reed

«Canon EF 85mm f/1.8 USM-objektivet tilhørte bestefaren min, og selv om det er godt brukt, er det noe han ga meg før han døde.»

Det å ta bilder av noe som betyr mye for deg, er en flott måte å bevare minnene på.

«Det er et gammelt objektiv, men jeg elsker å bruke det», sier han. «Jeg ville aldri vært det foruten, for det er noe jeg har en stor lidenskap for. Hver gang jeg holder i det, er det en påminnelse om bestefaren min og det faktum at fotografering har vært viktig for familien i mange år.»

Selv om Ellis ikke brukte dette objektivet til sin sjudagersutfordring, tar han ofte bilder med det på EOS R-kameraet sitt ved hjelp av en EF-EOS R-fatningsadapter fra Canon.

I tillegg til å ta bilder av et så betydningsfullt objektiv brukte Ellis Canon Zoemini S til å lage noen personlige utskrifter som han kan vise frem og ha i en utklippsbok.

Dag fire: Få noen til å smile

En mann omfavner en kvinne som har et utskrevet bilde av seg selv og mannen i hånden sin.

«Jeg synes det er fint å ha noen bilder der man stopper opp og nyter hverandres selskap», sier Ellis, som referanse til dette bildet han tok av vennene sine. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 46 mm, 1/100 sek., f/2,8 og ISO 800. © Ellis Reed

En mann står bak en kvinne og klemmer henne i en bakgate med historiske bygninger.

«Jeg brukte den utrolig raske, pålitelige og nøyaktige innstillingen for automatisk fokus på øyne på Canon EOS R for å sikre at portrettene var så skarpe som mulig, og en blenderåpning på f/2.8 for å isolere paret for å få den fine dybdeskarpheten», sier Ellis. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 1/100 sek., f/2,8 og ISO 800. © Ellis Reed

Med dette konseptet som fokus for dag fire fotograferte Ellis to av sine beste venner sammen og skrev ut miniutskrifter for dem ved hjelp av Canon Zoemini S. Siden de er profesjonelle fotografer, blir de sjelden avbildet sammen, noe som gir dette bildet en spesiell betydning.

«Det går begge veier: Når man får noen andre til å smile, blir man lykkeligere selv også», sier Ellis. «Jeg tror at det å gi noe tilbake til samfunnet, til noen du bryr deg om, eller til og med noen du ikke kjenner, bidrar til å gi et mer positivt tankesett.»

«Det å gi paret utskriftene fra fotoserien som de kan ramme inn eller lime inn i en bok, var en flott måte å avslutte fotograferingen på.»

Dag fem: Kom deg ut

En vill ponni på en vei i Brecon Beacons.

Uansett om du drar til et nytt sted eller til favorittstedet ditt, kan du ta med kameraet ut for å fange inn alt fra lokal flora og fauna til skyformasjoner og nattehimmelen. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 1/6400 sek., f/2,8 og ISO 320. © Ellis Reed

To ville ponnier som står med hodene inntil hverandre i Brecon Beacons.

Ellis reiste til Wales for å ta utendørsbilder, men det å ta et bilde av en rødstrupe i hagen din kan være like fantastisk med riktig komposisjon. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 1/6400 sek., f/2,8 og ISO 320. © Ellis Reed

Naturen gir oss muligheten til å komme i kontakt med omgivelsene våre, noe som har en positiv innvirkning på den mentale helsen vår. Ellis reiste til Brecon Beacons for å fotografere ville ponnier, en utfordring som ga ham en givende følelse av mestring.

«Dette er knyttet til det positive tankesettet, for i naturen må man være tålmodig. Når du endelig får bildet du ønsker deg, føler du at det var verdt ventetiden», legger han til. «Det er en reell følelse av belønning.»

Dag seks: Kom deg ut av komfortsonen din

Et landskapsbilde av hvite klipper ved kysten med stjerner som skinner på himmelen over.

«Utfordringen med å komme seg ut av komfortsonen gjør at man lærer av det og kan glede seg over prosessen underveis», sier Ellis. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L USM-objektiv ved 24 mm, 20 sek., f/4 og ISO 400. © Ellis Reed

Stjerner som skinner på nattehimmelen over klipper og en strand.

«Jeg brukte vanligvis rundt ISO 400, en lukkerhastighet på 15 sek. og en blenderåpning på rundt f/5 for å sikre at jeg fikk nok detaljer og lys inn i bildene uten at det ble for mange stjernespor», sier Ellis. «Søkeren og den roterende bakskjermen er virkelig flott for å forhåndsvise bildene og sørge for at alt er på linje.» Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 70 mm, 15 sek., f/5 og ISO 400. © Ellis Reed

«Hvis du gjør noe som skremmer deg, eller som du ikke er trygg på, kommer du deg ut av komfortsonen din. Jeg tror at nedstengningsrestriksjoner har gjort det vanskelig for folk å komme ut av komfortsonen sin, og det gjelder for meg også. Når du gjør noe nytt, holder du deg på tå hev samtidig som du lærer noe.»

«Nattfotografering og stjernefotografering er sjangere jeg ikke er vant til, men som jeg har ønsket å prøve meg på lenge», sier Ellis. Han besøkte Durdle Door i Dorset for å gi nytt liv til bildene sine.

Canon EOS R håndterte det svake lyset i denne delen av Ellis’ nattbilde perfekt takket være den store fullformatsensoren på 30,3 megapiksler, slik at han kunne skape imponerende lange eksponeringer. Den klare LCD-skjermen gjorde det enkelt å komponere bildene i mørket.

Dag sju: Ta bilder med en venn

To menn står på en stein foran en dal med en elv som renner gjennom den.

Det å involvere en venn i sjudagersutfordringen kan være en morsom måte å omgås og gjøre noe annerledes på. Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 24 mm, 1/1600 sek., f/2,8 og ISO 250. © Ellis Reed

En hånd som holder et Canon Zoemini S-kamera med to utskrifter foran bølgende åser.

«Hvis du har en måte å komponere et bilde på før du løfter kameraet opp til øyet, tror jeg det hjelper for å knytte bildene sammen på», sier Ellis. «En måte jeg personlig liker å knytte alle bildene sammen på, er måten jeg redigerer dem på, siden jeg vanligvis har en bestemt redigeringsstil. Jeg trekker frem de mer fredelige, varme tonene.» Tatt med et Canon EOS R-kamera med et Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektiv ved 24 mm, 1/1600 sek, f/2.8 og ISO 160. © Ellis Reed

Fotografering trenger imidlertid ikke å være noe man gjør alene. Ifølge Ellis kan det å utforske sammen med en venn være flott for å skape positivitet og få et mer sosialt liv.

«Fellesskap har vært en viktig drivkraft for meg. Det å kunne møte likesinnede venner og bygge vennskap gjennom Instagram og fotosamfunn. Etter måneder uten å kunne møtes, er det å sende en melding til en annen fotograf og spørre om vi skal møtes for å ta noen bilder og skape historier rundt dette, virkelig flott.»

En mann som tar en selfie med et Canon Zoemini S-kamera.

Ellis brukte Canon Zoemini S-instantkameraet og den bærbare skriveren til å ta noen av portrettbildene og skrive ut favorittbildene sine fra uken, overført fra EOS R.

Et flatlay-bilde av sju utskrifter rundt et Canon Zoemini S-kamera.

Du kan bruke ditt unike perspektiv på verden til å knytte bildene dine sammen i en sjudagersutfordring som den Ellis deltar i, enten det er måten du komponerer bildene dine eller redigerer stilen din på. Hvorfor ikke skrive ut bildene dine med et Canon Zoemini S-kamera for å minnes utfordringene dine og gi dem videre til en annen fotograf som trenger litt kreativ hjelp?

Ellis er et bevis på at en sjudagers fotoutfordring kan hjelpe en fotograf til å bli en enda mer effektiv historieforteller. Og selv om temaet tankesett er knyttet til målet hans om å endre tankesettet rundt fotograferingen hans, kan temaet ditt være alt du vil det skal være.

«En utfordring som dette får deg til å tenke annerledes», sier han, «fordi mange kommer inn i en bestemt stil og gjentar den samme prosessen. Det å utfordre deg selv hjelper deg med å undersøke hvordan du tilnærmer deg steder og forteller historier.»Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler