EOS R-adaptere

Koble EOS R-systemet til EF- og EF-S-objektiver
Canon Camera

Integrer og utvid

EOS R-systemadapterne er fullstendig kompatible med hele Canon-serien med EF- og EF-S-objektiver. Dermed får eiere av Canon EOS R-systemkameraer som også eier andre EOS-kameraer, fullstendig integrasjon med sine eksisterende objektiver1.

Bruk EF-S-objektivene dine med EOS R-systemet

EF-S-objektiver er utformet for EOS-speilreflekskameraer med APS-C-sensor, men de kan også brukes med EOS R-systemkameraer med en adapter. Kameraet produserer automatisk beskårede bilder tilsvarende bildesirkelen på EF-S-objektiver.

Objektiver som er kompatible med EOS R

Finn ut mer om hvilke objektiver du kan bruke med EOS R-adaptere.

Canon Camera
Canon Camera

Konstruert for å vare

EOS R-adapterne er konstruert for å tåle profesjonell bruk, med metallfatninger på forsiden og baksiden. De er også værbestandige mot støv og fuktighet, slik at du kan fortsette å fotografere selv under tøffe forhold.

Utformet for å yte

Du kan forvente at objektivene dine fungerer på samme måte som de gjør på EOS-speilreflekskameraer, slik at du får den samme flotte ytelsen med den samme høye kvaliteten.

Canon Camera
Canon Camera

Ingeniørarbeid av høy kvalitet

Canon-ingeniører utviklet EOS R-systemadapterne for å opprettholde kompatibiliteten, kvaliteten og ytelsen ved tilkobling av EF- og EF-S-objektiver til EOS R.

EF-EOS R-fatningsadapter

EF-EOS R-standardfatningsadapteren gjør at du kan bruke EF-S- og EF-objektiver med Canon EOS R-kameraer sømløst. Fotografer som allerede har flere EF-S- eller EF-objektiver, kan investere i EOS R-systemet vel vitende om at de eksisterende objektivene kommer til å fungere slik de skal.
Vis detaljer

EF-EOS R-fatningsadapter for kontrollring

EF-EOS R-fatningsadapteren for kontrollring har den samme objektivfatningskonverteringen som EF-EOS R-fatningsadapteren, men den har også en kontrollring. Ringen er enkel å tilpasse og finne uten å ta kameraet fra øyet, noe som gir deg god manuell kontroll over ulike innstillinger.
Canon Camera

Tilpassbar funksjonalitet

Objektivkontrollringen kan programmeres via kameraets meny for å justere ulike innstillinger, for eksempel blenderåpning, lukkerhastighet, ISO-følsomhet og eksponeringskompensasjon.

Taktil og intuitiv håndtering

Det er enkelt å finne objektivkontrollringen uten å ta kameraet fra øyet. Myke klikk gir tilbakemelding i tredeler eller halvdeler av et trinn (og kan fjernes via en egen Canon-tjeneste for filmskapere som ønsker jevnere drift).

Canon Camera

EF-EOS R-fatningsadapter for drop-in-filter

EF-EOS R-fatningsadapteren for drop-in-filter har samme funksjonalitet som EF-EOS R-fatningsadapteren, i tillegg til mulighet for bruk av drop-in-filtre. Dermed er det ikke nødvendig å bruke filtre på fremsiden av et objektiv, noe som er spesielt nyttig for vidvinkelobjektiver med et bredt fremre objektivelement. Adapteren er tilgjengelig med et filter for skiftende tetthet (V-ND)2 eller et sirkulært polariseringsfilter (C-PL). Et klart filter (CL) er også tilgjengelig for fotografering uten filtereffekter.

Canon Camera

Adapter V-ND: filter for skiftende tetthet

Nøytrale tetthetsfiltre bidrar til å kontrollere mengden lys som kommer inn i kameraet, noe som er nyttig for filmskapere som er på jakt etter å fotografere med kombinasjoner av brede blenderåpninger og trege lukkerhastigheter i skarpt lys. Landskapsfotografer kan også bruke tregere lukkerhastigheter for å gjøre bevegelser på himmelen eller i vann uklare2.

Adapter C-PL: sirkulært polariseringsfilter

Polariseringsfiltre kutter gjennom skarpt sollys og tåke og reduserer mengden lys som reflekteres fra glassoverflater. Filtrene forsterker også fargemetningen og bidrar til å forsterke inntrykket av fargerike motiver.

Canon Camera

Adaptertilbehør

 • CL-filter for Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Et klart filter for brukere som har kjøpt drop-in-filteradapteren, men som ikke ønsker å ha noen filtereffekter.

 • PL-filter for Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Et sirkulært polariseringsfilter som forsterker farge, kontrast og metning og kontrollerer uønskede refleksjoner.

 • ND-filter for EF-EOS R-fatningsadapter for drop-in-filter

  Et nøytralt tetthetsfilter for å kontrollere eksponeringen i filmer og forlenge lukkerhastighetene for en rekke kreative bevegelseseffekter i bilder2.

Oppdag EOS R-systemet

EOS R-systemet bygger på over tre tiår med kontinuerlig EOS-innovasjon og er basert på en banebrytende objektivfatning som gir større kreative muligheter og enda flere intuitive måter å fange inn øyeblikkene på.

I profesjonelle hender

En rekke ulike profesjonelle fotografer og filmskapere er svært fornøyde med EOS R. Finn ut hvordan de har brukt kameraet for å levere bilder og filmer de ikke trodde var mulig.

Du er kanskje også interessert i ...

 • EOS R3

  Dette er det raske, speilløse kameraet som profesjonelle sports-, nyhets- og dyrelivfotografer har ventet på.

 • Objektivvelger

  Objektivvelgeren veileder deg gjennom utvalget vårt av objektiver og hjelper deg med å finne det som passer perfekt for deg og EOS-kameraet ditt.

 • EOS R5

  Et profesjonelt fullformats speilløst systemkamera som gir fotografer og filmskapere stillbilder i høy oppløsning og video i 8K.

 • EOS R6

  Uansett hva du filmer eller tar bilder av, og hvordan du gjør det, lar EOS R6 deg være kreativ på måter du simpelthen ikke trodde var mulig.

 • Alle objektiver

  Canons håndverk og nyeste optiske teknologi gir bilder og filmer av høy kvalitet.

 • RF-objektiver

  Objektivene i det nyskapende EOS R-systemet har superrask fokusering og enestående optisk kvalitet.

 • Fullformatkameraer

  Utforsk kreativiteten din med serien vår med fullformats speilreflekskameraer og speilløse kameraer.

 • Objektiver og tilbehør til Canon EOS R

  Finn ut mer om objektivene og adapterne som kan brukes med Canon EOS R

  1. Se detaljer i spesifikasjonene
  2. Når den hvite streken på justeringshjulet ikke lenger er synlig (ND250 eller over), kan det oppstå en blå sjattering eller ujevnheter i tettheten