KREATIV UTSKRIFT

Lag en mote-lookbook med Canon Zoemini S2

Alle har klær de ikke liker så godt – men kanskje man bare ikke har funnet den rette kombinasjonen til disse plaggene ennå? Stilinfluenseren Molly Wójcik viser hvordan du kan bruke Canons instantkamera og skriver til å sette sammen nye antrekkskombinasjoner.
Stilinfluenseren Molly Wójcik i en burgunderjakke og et paljettskjerf holder opp en Canon Zoemini S2 i rosegull for å ta en selfie.

De fleste av oss bruker bare cirka tre av fire av klesplaggene sine.1 Resten blir gjerne hengende ubrukt og samler støv. Før du hiver dem i en pose og legger dem i en konteiner for klesinnsamling, kan du vurdere å gi de slitte klærne dine en ny sjanse ved å lage en mote-lookbook der bildene kan snus.

Den polske mote- og skjønnhetsinfluenseren Monika Wójcik – bedre kjent som Molly for følgerne – har bygget opp et publikum på hele 160 000 personer på sosiale medier ved å vise frem antrekk med inspirasjon fra 2000-tallet med en vri. «Jeg er inspirert av Y2K-estetikken», sier Molly. «Jeg elsker atmosfæren på 2000-tallet, så jeg refererer ofte til det i stilen min. Motestilen min er dominert av lyse nyanser, holografiske detaljer og futuristiske tekstiler.»

Det at hun har en så flytende tilnærming til mote, betyr at hun hver dag står overfor mange alternativer, så Molly har laget et verktøy som hjelper henne – støttet av Canon Zoemini S2-kameraet i lommestørrelse og fotoskriveren. «Jeg bruker lookbooken til raskt å sjekke hvordan to klesplagg kommer til å se ut sammen», forklarer hun. «Det gjør det lett for meg å velge stil.»

Hvis du vil lage din egen mote-lookbook, kan du bare følge Mollys trinnvise veiledning – og ta en titt på TikTok-videoen hennes for å se hvordan det hele ble satt sammen.

Stilinfluenseren Molly Wójcik holder en Canon Zoemini S2 og har på seg rosa bukse, en hvit topp, et skjerf, øreklokker og en ekstra stor skulderveske.

Canon Zoemini S2 er perfekt for alle som er mye ute på farten – lett, men med en batteritid på opptil 25 bilder. «Det jeg liker best med Canon Zoemini S2, er det bærbare designet, og derfor har jeg det alltid med meg», sier Molly. «Kameraet og Mini Print-appen er morsomme å bruke og gjør at jeg kan fange opp øyeblikk på en måte som passer til stilen min, og det gir meg litt ekstra glede i hverdagen.»

Stilinfluenseren Molly Wójcik har på seg en rosa genser og poserer til en selfie mens hun holder en Canon Zoemini S2.

Stilen til Molly har alltid tiltrukket seg oppmerksomhet, og sosiale medier var en naturlig utvikling. «Så lenge jeg kan huske, har stilen min skilt seg ut fra mengden, så jeg bestemte meg for at jeg skulle begynne å dele antrekkene mine et sted alle kunne se dem – på internett.» Og til estetikken hennes er det «jo mer, jo bedre» som gjelder: «Jeg blåser liv i ikoniske elementer fra 2000-tallet – glinsende skjerf, joggedresser i velur, pels og paljettbelter. Som sminke går jeg for fargerike øyevipper, skinnende øyenskygge og selvfølgelig lipgloss! Og når jeg får neglene mine fikset, viser jeg ofte bilder fra 2010 som inspirasjon.»

1. Gjør klar lookbooken og antrekkene

Antall kleskombinasjoner du kan ta med i mote-lookbooken, kommer an på hvor mange sider den har. Du kan bruke en ferdiglaget notatblokk, eller du kan bruke en snor og feste sammen ark med kort eller tykt papir. Når du vet hvor mange sider du har, kan du begynne å velge samme antall over- og underdeler.

«Jeg samlet klærne jeg visste jeg ville bruke på denne tiden av året», sier Molly, som fokuserte lookbooken rundt høst/vinter. I likhet med Molly oppdager du kanskje at du har for mye: «Jeg la merke til mange ting i garderoben min som jeg ikke bruker lenger», sier hun. Dette fikk Molly til å rydde skikkelig opp i skapet – hvis du gjør det samme, så pass på at ingenting går i søpla. «Jeg oppfordrer dere til ikke å kaste klær», sier Molly. «Du kan donere dem til bruktbutikker, legge dem i en kleskonteiner eller legge dem ut for salg. La oss gi klærne dine et nytt liv!»

2. Tilbehør

Selv om Molly som regel velger plagg med kraftige og lyse farger og stiler, er det ikke alltid klærne i seg selv som får et antrekk til å fungere. «Jeg foretrekker retromote, men noen ganger ser jeg noe veldig enkelt i en butikk som jeg liker, for eksempel klassiske jeans eller en hvit topp», sier Molly. «Tilbehøret er det viktigste elementet i en personlig stil. Når det er på plass, blir stilen ‘min’. Legg til et glitrende skjerf, en fargerik håndveske og en lue, så kan du få selv et ordinært antrekk til å tiltrekke seg oppmerksomhet.» Hvis føler deg mer ambisiøs, kan du legge til disse ekstra tingene i lookbooken. Prøv å klippe dem ut fra Canon Zoemini S2-utskriftene dine og legge dem over antrekkene for å se hvordan de endrer uttrykket.

3. Vis deg fra din beste side

Molly brukte en smarttelefon til å ta bilder til lookbooken, men Canon Zoemini S2 har et kamera på 8 megapiksler med et speil og ringlys som får frem det beste i bildene dine. «Det er viktig å unngå sterke skygger og stå vendt mot lyset når du tar selfier», sier Molly, som har tatt mange! Men til denne spesifikke oppgaven er det viktig at bildene tas på samme måte, ellers blir det ikke så lett å sette sammen antrekkene når du blar gjennom sidene i lookbooken for å bytte over- og underdel. «Jeg tok bilder av overkroppen først og deretter underkroppen», sier hun. «Husk å ta bildene fra samme vinkel og med lik posering.» Hvis du tar selfier med Canon Zoemini S2, kan du bruke alternativet Live view i Canon Mini Print-appen til å sjekke stillingen din.

To hender med fargerike negler holder åpen en mote-lookbook med antrekk klipt i to, slik at toppen og bunnen kan snus hver for seg.

Molly trengte en serie med bilder som passer hverandre for at flipbooken skulle fungere, men til selfier generelt foreslår hun at man eksperimenterer med ulik innramming. «Hvis du viser et helt antrekk, kan det fremheve stilen din, men hvis du fokuserer på detaljer som ansiktsuttrykk, tilbehør eller sminke, kan bildet bli enda bedre», sier hun.

To hender holder åpen en mote-lookbook med antrekk klipt i to, slik at toppen og bunnen kan snus hver for seg. Canon Zoemini S2 ligger på en haug med puter ved siden av boka.

«Du kan også bruke klær du ikke tror passer til noe annet enn en enkel hvit bluse», sier Molly. «Du kan bli positivt overrasket!»

4. Skriv ut bildene, og sett sammen albumet

Nå som du har fotografert antrekkene, er det på tide å bli kreativ! Hvis du foretrekker å lage lookbooken trinnvis, er det kjekt at bildene lagres på Canon Zoemini S2s Micro SD-kort. Når du har valgt ut hvilke bilder du vil bruke, kan du skrive dem ut via den brukervennlige Canon Mini Print-appen. «Appen gjør det morsomt å skrive ut bilder, og tilpasningsalternativene tilfører litt kreativitet», sier Molly, som også brukte klistremerkene til å dekorere fotorammer i utklippsboka. «Det var stort!

«Husk at begge bildene skal passe sammen midt i boka», sier Molly. «Jeg skrev ut alle bildene, og deretter målte jeg nøyaktig hvor utskriftene måtte være, og klippet til kortet. Det var definitivt den mest tidkrevende biten, men det ble perfekt til slutt.» Canon Zoemini S2 skriver ut på 5 x 7,6 cm ZINKTM-fotopapir med klebrig bakside, slik at det blir raskt og enkelt å feste bildene i lookbooken. «Når det gjelder rekkefølgen på bildene, ble den helt tilfeldig, men jeg tror det er best å begynne med å skrive ut klærne du bruker oftest.»

Dette prosjektet fikk Molly til å bli kreativ på andre måter også. «For øyeblikket er det mange bilder tatt med Canon Zoemini S2 som henger i rammer i leiligheten min», sier hun. «Et album med bilder av vennene mine blir en flott gave. Jeg foretrekker hjemmelagde gaver, og jeg tror vennene mine blir glade for det.»

Inspirasjon til å spre stilen

Mollys kommer til å sette pris på lookbooken sin i lang tid. «I årene som kommer, kan jeg se hvordan stilen min og utseendet mitt har endret seg», sier hun. For Molly er ikke mote bare en måte å uttrykke seg på, men en form for sosial tilknytning. «Jeg ønsker å hjelpe andre til å få selvtillit ved å inspirere dem til å eksperimentere med mote og oppdage sin egen stil. For meg er ikke hvert antrekk bare et antrekk, men en historie om hvem jeg er, og hvordan jeg vil bli oppfattet. Mote handler om mer enn bare klær.»

Og nå er det din tur! Ta med deg Canon Zoemini S2, velg, lag, knips og del!

Skrevet av Rachel Segal Hamilton

Relaterte produkter

 • Instantkameraer og lommeskrivere

  Canon Zoemini S2

  Ta selfiene dine til nye høyder med en kameraskriver i lommeformat med speil, ringlys, ekstern lukker og sanntidsvisning.
 • Skrivere til hjemmet

  Canon Zoemini 2

  Få utskrifter fra smarttelefonen din i en fei, når som helst og hvor som helst, med den batteridrevne Zoemini 2-skriveren i lommeformat.
 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Ta vare på de dyrebare minnene dine i form av flotte utskrifter som du kan skrive ut overalt, trådløst.
 • Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Visualiser feriestilen din

  Få orden på sakene i kofferten din med Canon Zoemini 2.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Kreative ideer med Canon Zoemini-serien

  Slipp løs kreativiteten på farten med et instantkamera og en lommeskriver.

 • PORTRETTFOTOGRAFERING

  Oppgrader selfien din

  TikTokeren Nina Collins forklarer hvordan du kan ta kreative selvportretter hjemme.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag en visjonstavle for livet ditt

  Tilpass interiøret til stilen din med Canon SELPHY Square QX10.