Skarpere

Opplev en ny type autofokus

Vi har brukt avansert læringsteknologi med kunstig intelligens og tusenvis av bilder fra den virkelige verden for å lære EOS R10-kameraet å gjenkjenne mennesker, dyr og kjøretøy, og holde dem i skarp og nøyaktig fokus mens de beveger seg rundt i bildet.
Canon EOS R10 – fordel – skarpere

MENNESKER

Enten du tar portrettbilder, dokumenterer reiser eller fotograferer familiebegivenheter som bryllup, holder EOS R10 motivene i fokus. Kameraet prioriterer først subjektets øyne, men hvis disse ikke er synlige, spores ansiktet i stedet. Hvis subjektet snur seg bort et øyeblikk (for eksempel en fotballspiller som snur seg bort fra kameraet), spores først hodet, og deretter kroppen.

DYR

EOS R10 kan gjenkjenne og spore katter, hunder og fugler, og gjøre dem skarpe selv om de beveger seg vilkårlig. Selv familiens hund og katt gjenkjennes. Dyreelskere kan fokusere på flyvende fugler, ett av de vanskeligste motivene innen fotografering av dyreliv.

Canon EOS R10 – dyregjenkjenning

KJØRETØY

Når du fotograferer motorsport, kan EOS R10 enkelt spore raske racerbiler og motorsykler. Kameraet kan til og med skille mellom biler med åpent og lukket førerhus, og fokusere på førerens hjelm, hvis den er synlig.

Du kan også tilpasse kontinuerlig AF ved å velge en av de fire AF-innstillingene.
 • Innstilling 1 – generell. Ideell for de fleste motiver i bevegelse.
 • Innstilling 2 – ignorerer hindringer og fortsetter å spore motivene. Nyttig for fotografering av sport- og dyreliv, der motivene ofte forsvinner en stund bak objekter som er i forgrunnen.
 • Innstilling 3 – reagerer raskt. Brukes når du venter på at et motiv skal dukke opp i bildet, for eksempel en rullebrettkjører som plutselig hopper inn i bildet.
 • Innstilling 4 – for motiver som raskt endrer seg hastighet, for eksempel en hund som løper mot kameraet, eller idrettsutøvere som løper på banen.
 • Innstilling A – kameraet velger automatisk den mest passende av de ovennevnte innstillingene.
Hver innstilling kan finjusteres ytterligere ved å justere sporingsfølsomheten og akselerasjons-/retardasjonssporing i henhold til det du fotograferer.

Følsomt i svakt lys

Hvis du befinner deg på et sted med svakt lys, vil EOS R10-kameraet likevel få motivene i skarp fokus. Vår bransjeledende Dual Pixel CMOS AF II-teknologi er rask, nøyaktig og følsom, selv i mørke omgivelser helt ned til -4EV1. Det tilsvarer omtrent måneskinn.

Denne følsomheten er ypperlig for fester og feiringer på kveldstid med kunstig belysning, eller når du tar bilder av innendørsarrangementer, for eksempel bryllup. Dyrelivs- og sportselskere vil sette pris på EOS R10-kameraets evne til å fokusere automatisk når de bruker objektiver med liten maksimal blenderåpning (for eksempel det svært bærevennlige RF 600mm f/11 IS STM). Autofokus er mulig selv med en maksimal blenderåpning på bare f/22, slik at det også er mulig å bruke telekonvertere.

Canon EOS R10 – følsomt i lite lys

Automatisk (25 600)

100 prosent dekning

I motsetning til speilreflekskameraer dekker det speilløse EOS R10-kameraet 100 % av søkeren2 med svært følsomme AF-soner, slik at du kan fokusere på motiver uansett hvor i motivet de befinner seg. Dette er ypperlig for portrettbilder der modellen befinner seg utenfor sentrum av bildet, og motiver som endrer seg uforutsigbart. Disse fokussonene kan brukes enkeltvis, i grupper eller samlet, slik at du kan jobbe selektivt eller ved å registrere objekter hvor som helst i bildet.

Flytt det aktive fokuspunktet eller området med den brukervennlige spaken som ligger rett under tommelen din når du holder kameraet mot øyet. Du kan også flytte det aktive AF-punktet ved å trykke på berøringsskjermen på kameraet og dra fingeren eller tommelen over skjermen.

Alternative fokuseringer

Når du tar bilder på nært hold, kan dybdeskarpheten være svært begrenset. EOS R10-kameraets bracketingfunksjon er derfor ypperlig for makrofotografer. Ett trykk på utløserknappen utløser kontinuerlig fotografering, mens fokus justeres automatisk fra utgangsposisjonen og mot det uendelige.

Den resulterende bildeserien, hvor alle bildene har ulike fokuspunkt, kan forenes i ett enkelt sammensatt bilde ved hjelp av Digital Photo Professional-programvaren vår, slik at du får perfekt dybdeskarphet i hele bildet. Med EOS R10-kameraets funksjon for dybdekomposisjon kan du nå også utføre denne prosessen på selve kameraet, og med dybdeskarphetsbeskjæring kan du angi hvor fokus skal begynne å avta.

Canon EOS R10 – fokus-bracketing

Alternative fokuseringer

 1. Under stillbildeopptak med et f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, ved 23 °C / 73 °F, ISO100. Unntatt RF-objektiver med DS-belegg (Defocus Smoothing).
 2. Gjelder når motivrammen vises under sporing og et kompatibelt objektiv er festet til kameraet mens AF med fullt område er aktiv, eller motivet registreres i en annen områdemodus. Hvis du vil ha mer informasjon om støttede objektiver, kan du se [tilleggsinformasjon] om [EOS R7 / EOS R10] på cam.start.canon.

Relaterte artikler

 • FORDEL

  Fange inn øyeblikk som varer i brøkdelen av et sekund

  Livet beveger seg ganske raskt, derfor trenger du et raskt kamera for å fange inn de flyktige øyeblikkene

 • FORDEL

  Det er din historie, så fortell den på din måte

  Film enestående videoopptak med det samme kameraet som du bruker til å ta fantastiske bilder. Med EOS R10 kan du skape fantastisk innhold og fortelle historier med stillbilder eller film.

 • FORDEL

  Se det. Fotografer det.

  Enten du går fra en smarttelefon eller kommer fra et speilreflekskamera, kommer du raskt i gang og kan ta kreative bilder på en måte du ikke kunne før, med Canon EOS R10-kameraet.

 • FORDEL

  Et kamera med fantastiske tilkoblingsmuligheter

  EOS-kvalitet møter praktisk bruk av smarttelefonen – en perfekt kombinasjon for alle som liker å ta opp innhold til sosiale medier, for å redigere på farten eller for å styre kameraet eksternt. Enten du er en blogger, en influenser eller bare liker å dele bilder med venner og familie, har det aldri vært enklere å få kreativiteten din ut på nett.

 • NYHETSBREV

  Få inspirasjon – registrer deg nå

  Gå ikke glipp av de nyeste tilbudene fra Canon samt tips, veiledninger, nyheter og invitasjoner til lokale arrangementer.