KREATIVE UTSKRIFTER OG UTKLIPPSBØKER

Plant, fotografer og skriv ut: 100 dager i hagen

Finn ut hvordan TikTok-gartneren Chloe Mckechnie brukte en Canon Zoemini 2 og 100 minifotoutskrifter til å dokumentere veksten i hagen sin.
En utskrift som kommer ut av en bærbar Canon Zoemini 2-skriver som står på en dagbok, omgitt av klistremerker, utskrifter, kontormateriell og en 100-pakning med Canon ZINK™-fotopapir på 5 x 7,6 cm.

Ved å dokumentere fremgangen i en grønnsakshage eller en vill og levende blomsterhage kan du minne deg selv på hvordan du tar vare på plantene dine, samtidig som du kartlegger veksten i hagen.

TikTok-skaperen Chloe Mckechnie bor i Torquay i Storbritannia og har skaffet seg mange følgere på nettet ved å publisere nyttige og inspirerende hageoppdateringer, innlegg om plantevern og veiledningsvideoer. Chloe ville følge fremgangen og lage en nyttig ressurs for fremtiden, og bestemte seg for å dokumentere 100 dager i hagen med Canon Zoemini 2-skriveren i lommeformat og en 100-pakning med Canon ZINK™-fotopapir på 5 x 7,6 cm med klebende bakside. Hun skrev allerede en hagedagbok, men nå kunne hun legge til små miniutskrifter ved siden av de håndskrevne notatene sine om dyrkemetoder og trinnvise planer.

Canon Zoemini-serien og pakken med klistremerkepapir er perfekt for forvandlingsprosjekter som dette – enten du skal dokumentere et 100-dagers oppussingsprosjekt i hjemmet, 100 dyrebare dager med den nyfødte babyen din eller de første 100 dagene med et nytt kjæledyr.

«Et 100-dagers prosjekt gir skapere en interessant og morsom mulighet til å se hvor langt de har kommet, og det var veldig spennende å utforske alt jeg kunne bruke Canon Zoemini 2-skriveren til i hageprosjektene mine», sier Chloe.

Her deler hun historien om 100 dager i hagen.

Velg hva du skal dokumentere

En ung kvinne holder en plante i et planteskur. En spade, en vannkanne og en urne henger på veggen bak henne.

«Jeg føler meg så lykkelig og rolig når jeg er i hagen», sier Chloe. «Det er her jeg liker meg best – selv når det regner og jeg er dekket av gjørme.»

En ung kvinne som steller rader med frøplanter på en hylle i planteskuret sitt.

Chloe sier at hun ble inspirert til å eksperimentere med forskjellige planter etter å ha tatt bilder av veksten hver dag. «Det motiverte meg til å plante nye grønnsaker og blomster og følge med på fremgangen deres», forklarer hun.

Chloe begynte med hagearbeid for flere år siden da hun flyttet inn i en leilighet med partneren sin, og entusiasmen hennes bare økte mens hun forvandlet uteområdet. «Jeg begynte med å rydde, siden hagen var dekket av overgrodde planter og ugress», forklarer hun. «Lidenskapen min har vokst hvert eneste år. Jeg elsker hagearbeid, og plassen vi har skapt – det er fristedet mitt.»

Chloe bestemte seg for å fotografere et daglig høydepunkt til dagboken sin, og for å lage en månedlig oversikt over plantene som blomstret på det tidspunktet. «Jeg laget også mine egne instruksjonssider», sier hun. «Når det gjelder hagearbeid, lærer du mest av det du har gjort tidligere, så det var veldig morsomt å lage disse sidene.»

«Dette er det første året jeg virkelig har prøvd å dyrke mine egne grønnsaker», legger hun til. «Jeg har dyrket spinat og gulrøtter tidligere, men i år dyrket jeg også erter, poteter, tomater og chili. Jeg tok bilder av grønnsaks- og blomsterhagen min for å vise forvandlingen fra vår til sommer», sier hun.

Chloe plantet tulipaner, krokus og gressløk ved siden av favorittsukkerertene sine. «Sukkerertene er den grønnsaken jeg har likt best å dokumentere, siden de vokser veldig raskt og var enkle å dyrke frem fra frø», sier hun. «De gav meg også en utfordring, siden jeg måtte lage støtter som skuddene kunne klatre oppover.»

Gi bildene dine et personlig preg

To hender som holder en smarttelefon som viser designalternativene i Canon Mini Print-appen.

Canon Mini Print-appen for Canon Zoemini 2 og Canon Zoemini S2 har mange alternativer du kan velge mellom, for eksempel ferdige maler, kollasjer og etiketter.

To hender som bruker Canon Mini Print-appen til å legge på tekst på et bilde av tulipaner på en smarttelefon.

Med appen kan du også legge til klistremerker, rammer og tekst i bildene dine.

Chloe koblet smarttelefonen sin til Canon Zoemini 2 ved hjelp av den kostnadsfrie Canon Mini Print-appen. Med appen, som er kompatibel med iOS- og Android-enheter, kunne hun vise frem kreativiteten sin og gi bildene sine liv.

Du kan tilpasse bildene dine i appen med klistremerker og rammer. Det finnes også forskjellige oppsett, inkludert et etikettalternativ med en rekke maler som du kan velge mellom og tilpasse, i tillegg til alternativer for å lage bildemontasjer med flere bilder.

«Appen er veldig brukervennlig og allsidig», sier Chloe. «Det finnes mange alternativer for utskrift av klistremerker og etiketter som jeg ellers aldri ville ha kommet på.»

Dokumenter fremgangen din

En kvinne som skriver i dagboken sin om plantene hun dyrker, ved siden av bilder av plantene.

Chloe laget informasjonssider i dagboken sin for å dokumentere det første forsøket på å dyrke poteter, og la til utskrifter fra forskjellige stadier i prosessen som en nyttig referanse til neste år.

To hender som fester en etikett med teksten «Tomato» og et bilde av en liten rød tomat på en plantepotte.

Etikettene kan inneholde mer enn bare tekst – vær kreativ. Chloe brukte en morsom skrifttype og la til en illustrasjon av en tomat da hun lagde etiketter til tomatplantene sine.

Utskriftene fra Canon Zoemini-skriverne har en klebende bakside som gjør det enkelt å sette dem inn i dagbøker. Du trenger ikke å bruke lim, og emballasjeavfallet er minimalt. Alt du trenger å gjøre, er å fjerne baksiden og feste utskriftene på sidene. Utskriftene er også rive- og vannbestandige, så Chloe kunne oppdatere dagboken sin mens hun jobbet ute i hagen.

I tillegg til Canon ZINK-fotopapir (null blekk) på 50 x 76 mm som leveres i pakker på 20, 50 og 100 ark, kan du også bruke 1,3-tommers forhåndskuttede runde Canon ZINK-klistremerker for å få litt mer variasjon i dagboken.

I tillegg til utskrifter til dagboken skrev Chloe også ut etiketter til plantepottene sine som hun klippet opp i flere remser, slik at hun kunne identifisere de ulike frøplantene i drivhuset sitt. «Det kan være vanskelig å holde oversikt når du planter mange frø samtidig, så etikettene har vært svært nyttige», forklarer hun. «Jeg skrev også ut noen bilder med kant som jeg skal bruke til å merke poser med vårknoller som står til oppbevaring.»

Chloe tror det blir nyttig å ha en visuell referanse for hagesesongen neste år. «Dokumenteringen av prosessen med å dyrke forskjellige grønnsaker – fra frø til innhøsting – vil hjelpe meg med de fremtidige grønnsakshagene mine», sier Chloe. «Jeg kan se hvordan plantene mine bør se ut på hvert stadium. 100-dagersprosjektet har vært en fantastisk opplevelse», legger hun til. «Jeg elsker hagen min og hagearbeid, men dette prosjektet har bydd på helt nye utfordringer». En fysisk dagbok som du kan se tilbake på og bla gjennom, i stedet for bare bilder på telefonen, kan utgjøre en følelsesmessig forskjell, spesielt når du har lagt ned så mye innsats.

En hånd som holder en utskrift med et bilde av tulipaner i blomst over en hagedagbok. En 100-pakning med Canon ZINK-fotopapir på 5 x 7,6 cm som ligger på skrivebordet ved siden av dagboken.

«Jeg likte å dokumentere vårknollene da de begynte å blomstre», sier Chloe. «Det var spennende – og veldig lærerikt – å se hvordan hagen min endret seg i løpet av de 100 dagene.»

Hvilket prosjekt vil du dokumentere over 100 dager eller i 100 bilder? Uansett hva du velger, kan du feste utskriftene på en vegg, henge dem på en hjemmelaget bildesnor eller sette dem inn i en spesiallaget utklippsbok. Canon Zoemini 2-skriveren i lommeformat er liten nok til at du alltid kan ha den med deg og skrive ut bilder på et øyeblikk, og en pakke med ZINK-klistremerkepapir er alt du trenger.

Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler