VLOGGING

Vi presenterer Canon PowerShot V10, det enkle 4K-vloggekameraet

Det beste vloggekameraet for nybegynnere er her. Finn ut hvordan Canons brukervennlige og lette vloggekamera med 4K-oppløsning kan hjelpe deg med å komme i gang med vlogging og direktesending.
Et Canon PowerShot V10-kamera som står på en kjøkkenbenk med en skjærefjøl i bakgrunnen og hånden til en vlogger som støttes på overflaten foran.

Hvis du bare vil dele lidenskapen din med verden, trenger du en problemfri vloggeløsning uten all kompleksiteten. Bruker du vanligvis en smarttelefon til å fortelle historiene dine? Vi presenterer PowerShot V10: en lett alt-i-ett-løsning med raskere og enklere arbeidsflyt for vloggingen din.

PowerShot V10 er utformet spesielt for alle som ønsker et eget vloggekamera som er enklere å kontrollere og raskt og enkelt å bruke, enten man deler fra storbyferien eller dokumenterer hobbyene sine.

En kokk som plasserer en ildfast form med mat på en matte foran et Canon PowerShot V10-kamera som står på det innebygde stativet, vippet mot maten.

Kompakte PowerShot V10 er svært enkelt å bruke – selv om du ikke har erfaring med vlogging, kan du stille det opp med det innebygde justerbare stativet, vinkle skjermen så du ser deg selv og deretter sette alt til automatisk modus og trykke på Record når du er klar.

PowerShot V10 – design og funksjoner

PowerShot V10 veier bare 211 g og er nesten halvparten så tungt som kompakte PowerShot G7 X Mark III. Det er Canons minste vloggekamera, og den lille størrelsen gjør at du kan ta det med deg overalt for å vlogge mens du er på farten.

Til tross for den lille størrelsen kan PowerShot V10s to innebygde mikrofoner med stor diameter ta opp lyd med bedre kvalitet enn du kan regne med å få fra en smarttelefon. Årsaken er at mikrofonene i smarttelefoner er optimalisert for telefonsamtaler når du holder dem mot ansiktet ditt. Mikrofonene i PowerShot V10 er derimot utviklet for å ta opp stereolyd tilpasset til stemmen din fra avstandene som er vanlig ved vlogging, samtidig som de fanger opp atmosfæren i omgivelsene, enten du er på et marked eller en fest. Hvis du gjør opptak i sterk vind, kan du slå på vindskjermen (følger med) for å redusere uønsket støy.

Hvis du vil ha enda bedre kontroll over lyden, har PowerShot V10 også en 3,5 mm mikrofonport på siden for tilkobling av en ekstern mikrofon. Et valgfritt tilbehørsfeste (tilgjengelig separat) gir deg maksimal fleksibilitet når du kobler til en ekstern mikrofon som er i nærheten av kameraet.

Det innebygde stativet til PowerShot V10 er også unikt for PowerShot V10. Stativet kan brukes til å sette opp kameraet så du kan filme i vinkler fra -30° til -10° for å ta bilder med høy vinkel og 10° til 30° for å ta bilder med lav vinkel. Stativet kan slås sammen for mer kompakt oppbevaring og håndholdt bruk. PowerShot V10 er gjort enda mer fleksibelt med et standard stativfeste som kan festes på ethvert stativ, inkludert det kompakte Canon-stativgrepet HG-100TBR.

Et Canon PowerShot V10-kamera plassert på det innebygde stativet som tar opptak av en gamer. I forgrunnen vises gamerens hender, som bruker en spillkontroll.

PowerShot V10 har et innebygd stativ som kan justeres for å ta opptak med både høy og lav vinkel, og den vippbare skjermen kan stilles til en praktisk vinkel.

En viktig faktor for vellykket vlogging er finjustering av komposisjonen. Med PowerShot V10 gjøres dette enkelt med LCD-skjermen – vipp den opp for å se deg selv i rammen og enkelt ta bilder av deg selv, eller still den inn i ulike vinkler for å se hva du peker kameraet mot. Den har også berøringskontroller for alle vanlige opptaksfunksjoner i et enkelt grensesnitt. Hvis du fotograferer for en sosial plattform som krever et bestemt sideforhold, kan du eventuelt vise sidemarkører på skjermen for å kontrollere at hovedelementene er i rammen når du beskjærer senere.

Det 6,6 mm store objektivet (tilsvarende brennvidde for 35 mm er 19 mm) gir en bred visningsvinkel, noe som gjør det enkelt å få med både deg selv og mange av omgivelsene i bildet. Den store 1.0-type sensoren samler mer lys, selv under dårlige lysforhold, slik at du kan være sikker på at du får naturlig video hele dagen.

Hånden til en bruker som tar ut et Canon PowerShot V10.kamera av lommen på en gul, langermet sportsjakke.

PowerShot V10 er lite og lett nok til å ta med seg i lommen, slik at det er klart når du trenger det. Det er utviklet for å gjøre vlogging og direktesending raskt og enkelt, i tillegg til at det kan ta stillbilder på 15,2 megapiksler – perfekt for omslagsbilder eller miniatyrbilder til vloggen din.

To personer som bruker et Canon PowerShot V10-kamera, som holdes på armlengdes avstand av en av dem, til å filme seg selv foran et tre dekorert med lys.

PowerShot V10 er ypperlig i svakt lys, og objektivets brede synsfelt sikrer at det fanger anledningen i bedre videokvalitet enn det du får med det forovervendte kameraet i de fleste smarttelefoner.

PowerShot V10 – videomoduser og kreative muligheter

PowerShot V10 kan ta opp opptil 4K UHD-video ved 25/30 bps og full HD i opptil 50/60 bps. Den har også autofokus for ansiktssporing – personer hvor som helst i bildeområdet oppdages automatisk, eller du kan trykke på motiver på skjermen for å be kameraet om å spore dem.

Du kan velge mellom ulike opptaksinnstillinger. Bruk filmmodusene Automatisk film og Glatt hud for opptak med ett trykk, når du bare vil dele historien din og la kameraet tenke for deg. Avanserte innebygde funksjoner som automatisk lysoptimalisering, automatisk ND-filter og automatisk hvitbalanse gir flotte resultater. Hvis du vil ha mer kontroll, kan du bruke filmmodus med manuell eksponering for å ta kontroll over mange innstillinger.

Du kan aktivere Movie Digital IS for ekstra stabilitet når du fotograferer uten stativ eller i bevegelse, eller du kan bruke Automatisk nivå for å holde motivet i vater mens du tar opp.1

Hvis du vil ha et bestemt utseende og en bestemt atmosfære, finnes det 14 fargefiltre (alle er tilgjengelige i filmmodusene for automatisk og manuell eksponering) med forhåndsinnstillinger du kan bruke med ett trykk før filmopptak. Disse inkluderer RetroGreen og Sepiatone, for å gi retrostil til en by eller et landskap, og TastyWarm for fristende bilder av varm mat og mye mer. Det finnes også innstillinger for fargetone, med glidebrytere som du kan bruke til å tilpasse enda mer. Kameraet lagrer alle fargeinnstillingene, slik at det er klart til å ta bilder med ditt eget personlige preg neste gang du slår det på.

Hvis du vil ta vloggingen din til nye høyder, kan du se flere alternativer og innstillinger ved å trykke på Q-knappen, inkludert størrelse på filmopptak, autofokus-metode, digital zoom og mye mer.

En bruker som holder et Canon PowerShot V10-kamera i den ene hånden og en smarttelefon med Canon Camera Connect-appen som overfører filer fra kameraet, i den andre hånden.

Installer den gratis Canon Camera Connect-appen på smarttelefonen, så kan du bruke den til å overføre og laste opp videoer og til og med fjernstyre PowerShot V10.

En kvinne som spiller gitar og ser inn i et Canon PowerShot V10-kamera med Canon-stativgrepet HG-100TBR og en ekstern mikrofon koblet til, stående på et lavt bord vendt mot henne.

Når du begynner å få større ambisjoner og mer ekspertise, kan PowerShot V10 vokse med deg. Den har en 3,5 mm mikrofonkontakt for å koble til en ekstern mikrofon, for eksempel Canon DM-E100-stereomikrofon, et standardisert stativfeste så du kan bruke stativet du foretrekker, inkludert det kompakte Canon-stativgrepet HG-100TBR (med kameraet i vertikal retning om nødvendig), og til og med HDMI-utgang for direkte avspilling.

Koble til og del med PowerShot V10

PowerShot V10 har også innebygd Bluetooth- og Wi-Fi-tilkobling, slik at du raskt og enkelt kan dele vloggene med følgerne dine. Installer den gratis Canon Camera Connect-appen på smarttelefonen for enkelt å overføre klippene til telefonen. Du kan til og med fjernstyre kameraet med appen. Filmer kan omkodes automatisk etter hvert som de sendes fra kameraet til telefonen, noe som gjør det enklere enn noensinne å lage video som kan legges til i alle sosiale medier.

Hvis du vil unngå å fylle minnet på telefonen med massevis av store videofiler, kan du laste opp innholdet til nettskytjenesten image.canon automatisk og videresende det derfra til tjenester som Google Disk™, YouTube og Frame.io. Videoer og bilder som lagres i Frame.io, kan importeres sømløst til programmer for videoredigering, for eksempel Adobe Premiere Pro og Final Cut Pro, der du kan redigere og finjustere opptakene.

Med PowerShot V10 er direktesending enklere enn noen gang – du kan gjøre alt med noen få trykk på LCD-skjermen. Når du har konfigurert foretrukket mål for direktesending i Camera Connect-appen (forutsatt at kontoen din for det sosiale mediet tillater direktesending), velger du YouTube Live eller Facebook Live, eller legger til en RTMP-kobling,2 og begynner å sende.3

Du kan også bruke PowerShot V10 som et webkamera. Kameraet har innebygde bransjestandardiserte UVC- og UAC-drivere, noe som betyr at du ikke trenger ekstra programvare – bare koble til og spill av via USB (ved hjelp av kabelen som følger med) på Windows og macOS, og bruk PowerShot V10 i full HD med 30 bps med populære videosamtaleapper. Digital zoom er også tilgjengelig for direktesending eller bruk av kameraet som webkamera – bare still inn kameraet slik du vil ha det, så er du klar til å starte – eventuelt kan du velge mellom en rekke andre forhåndsinnstillinger på kameraet, inkludert filmmodusene Glatt hud og Automatisk film, AF-ansiktssporing eller angitt AF-ramme, fargefilter og mye mer.1

PowerShot V10 – den enkle vloggeløsningen

PowerShot V10 hjelper deg med å være tilkoblet uten komplisert oppsett eller behov for en veske full av tilbehør, uansett hva du brenner for, og uansett hvem målgruppen er. Det innebygde stativet gjør det enkelt å sette opp og bruke nesten hvor som helst, enten du liker å lage mat eller spille spill. De enkle kontrollene, den kompakte utformingen og de automatiske modusene gjør at du kan komme i gang med vlogging uten spesialistkunnskap. I tillegg er det massevis av alternativer og mer avanserte funksjoner når du er klar til å ta ting et skritt videre.

Skrevet av Jeff Meyer og Alex Summersby

 1. På grunn av måten de fungerer på, er det ikke mulig å bruke ulike innstillinger samtidig. Movie Digital IS kan for eksempel ikke brukes samtidig som Automatisk nivå, digital zoom kan ikke brukes samtidig som IS og Automatisk nivå kan ikke brukes i filmmodus for glatt hud. Se kameraspesifikasjonene for å få mer informasjon.
 2. Vær oppmerksom på at direktesending kan endre, stoppe eller avslutte tjenesten når som helst uten varsel. Ta kontakt med direktesendingsplattformene for å få de nyeste kravene. Canon gir ingen form for garanti av noen type for tredjeparters produkter eller tjenester, inkludert direktesendinger.
 3. Vi anbefaler å bruke en 2,4 GHz Wi-Fi-tilkobling med lite trafikk og rask opplastingshastighet for å få best mulig resultat.

  Adobe, Adobe Premiere og Frame.io er enten registrerte varemerker eller varemerker for Adobe i USA og/eller andre land. Google, Google Disk og YouTube er varemerker for Google LLC, og dette nettstedet er ikke godkjent av eller tilknyttet Google på noen måte. Final Cut Pro og macOS er varemerker for Apple Inc., registrert i USA og andre land og regioner.

Related Products

 • Kompakt digitalkamera

  PowerShot V10 (Black)

  Bli lagt merke til på Internett mens du er diskré når du filmer med Canons alt-i-ett vloggekamera med 4K som får plass i lommen.
 • Kompakt digitalkamera

  PowerShot G7 X Mark III

  Et kamera med trådløs tilkobling som tar opp enestående video og bilder som følgerne dine vil elske.
 • Speilløse kameraer

  EOS R50

  Få det mest oppsiktsvekkende innholdet med dette speilløse EOS R-systemkameraet – fra skarpe stillbilder til 4K-filmer og direktesendinger. Alt-i-ett-enhet.
 • Stativ

  Tripod Grip HG-100TBR

  Ta bilder lenger med mer stabilitet og større kreativ fleksibilitet takket være dette unike stativgrepet med avtakbar fjernkontroll.
 • Lyd

  Stereomikrofon DM-E100

  Ta opp utmerket lyd enkelt med en liten stereomikrofon som kan kobles til, som alltid er klar til å ta opp.
 • Relaterte artikler

 • VLOGGING

  Canons beste kameraer og objektiver til vlogging

  Canon lager en serie med kameraer og objektiver som passer perfekt til innholdsskapere. Denne veiledningen hjelper deg med å finne den perfekte matchen.

 • VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.

 • VIDEO

  Tips om hvordan du kan lage bedre videoer til sosiale medier

  Fire skapere diskuterer hva som utgjør godt innhold, og hvordan du kan skille deg ut på nettet.

 • VLOGGING

  Vlogging på farten

  Canon PowerShot V10 testes av fire kjente influensere.