FAMILIEFOTOGRAFERING

Fang naturlige familieøyeblikk med PowerShot PX

Enten motivet er familie, venner eller kjæledyr, kan du enkelt fange vakre hverdagsøyeblikk med Canon PowerShot PX.
En kvinne og de tre barna hennes som står rundt en miksebolle på kjøkkenet mens de gjør seg klar til å bake noe. PowerShot PX ligger vendt mot dem på en bunke med bøker.

Det kunne ikke vært enklere å fange lykkelige øyeblikk i familiens hverdagsliv med det nye Canon PowerShot PX-kameraet. PowerShot PX er smart nok til å gjenkjenne ansikter automatisk og kan styres med talekommandoer, og er den perfekte familiefotografen som alltid er klar til å fotografere på et øyeblikk, og alltid er til stede i hjertet av hjemmet.

Eimear Varian Barry, en digital innholdsskaper og fotograf som har skaffet seg nesten 97 000 følgere på Instagram med øyeblikksbilder av hverdagen og familien sin, er alenemor og vanligvis den som står bak kameraet.

Takket være Canon PowerShot PX kan Eimear nå være med på bildene selv. Smartkameraet har modus for automatisk gjenkjenning og fotografering, og sørger for at Eimear har sin egen digitale familiefotograf tilgjengelig for å forevige de tilsynelatende ubetydelige øyeblikkene som ofte viser seg å være de mest spesielle.

Dokumenter hverdagsøyeblikkene helt enkelt

En familie som sitter utendørs på et piknikteppe og spiser frukt. Canon PowerShot PX står vendt mot dem på en piknikkurv.

Canon PowerShot PX bruker teknologi for motivgjenkjenning som er smart nok til å gjenkjenne ansikter og finne ut hvilken komposisjon som vil se best ut, og panorerer, vipper og zoomer for å skape det perfekte minnet, uten at du trenger å flytte på deg. Det brukervennlige PowerShot PX-kameraet er den perfekte familievennen, selv for de travleste husstander. «Jeg synes at appen og talegjenkjenningen er geniale i seg selv», sier Eimear, som er alenemor, og ofte har hendende fulle.

«Jeg synes det er fantastisk at Canon PowerShot PX fanger øyeblikk som vi gjerne ikke tror blir et bra bilde», sier Eimear. «For eksempel bilder av barna som fargelegger ved kjøkkenbenken, mens jeg fyller oppvaskmaskinen. Jeg vet at om 20 år vil jeg se tilbake og tenke 'det var tider!'. Det er fantastisk at bildene tas så naturlig.»

Den problemfrie fotograferingsopplevelsen du får med dette kameraet, er resultatet av smarte funksjoner og teknologi for motivgjenkjenning som er utviklet over mange år. Når PowerShot PX er slått på og plassert på et underlag, bruker det ansiktsgjenkjenning til å lete etter et motiv, og justerer komposisjonen for å få plass til alle i bildet. Det tar mange bilder, og deretter anbefaler appen de beste bildene. Kameraet gjenkjenner ansikter som fotograferes ofte, og har en funksjon for å prioritere fotografering av personene som er viktige for deg.

Når du lager mat, har en samtale rundt kjøkkenbordet, arrangerer bursdagsfest eller hjelper barna med leksene, kan PowerShot PX hjelpe deg med å fange inn strålende ansiktsuttrykk og skjønnheten i det hverdagslige uten at du trenger å tenke på det.

Eimear verdsetter naturlige øyeblikk der hun for eksempel leker med hunden eller leser for barna i sofaen, og det er disse øyeblikkene hun ønsker å dele. «Det er veldig fint å fange inn disse øyeblikkene, spesielt uten å være klar over det», sier hun.

Din egen personlige digitale fotograf

En kvinne og en liten gutt som ser begeistret på Canon PowerShot PX som står på en bunke med bøker.

«Jeg pleide alltid å se i fotobøkene til faren min, som er kunstner, og alle fotobøkene jeg har hjemme handler om fotojournalistikk. Da jeg var liten, så jeg liv i former og lys», sier Eimear, som fryder seg over at hun ikke må stå bak kameraet i nære familieøyeblikk.

En jente som ligger på kne på et lavt bord og leker mens Canon PowerShot PX står foran henne. Moren hennes ser på kamerafeeden på telefonen sin, og bildet er synlig på skjermen mens hun justerer det.

«Som fotograf er jeg så vant til å dokumentere situasjoner på jobb. Jobben min er å fange inn øyeblikk, men mange av disse er planlagte. Den andre siden av meg elsker å dokumentere ekte øyeblikk, slik at vi kan se tilbake på dem og tenke på hvor tilfeldige de var.»

Selv om Eimear har hatt et kamera i hånden siden barndommen og foretrekker at Instagram-kontoen hennes har et mer profesjonelt preg, synes hun at det er fint å ta bilder i hverdagen som ikke er del av en fotoøkt.

«Jeg synes at PowerShot PX er et så fantastisk kamera å ha i disse øyeblikkene. Jeg er for eksempel hjemme alene med barna hele uken. Jeg er alenemor. Jeg har ingen som kan ta bilde av at jeg og barna baker eller koser oss i hagen siden jeg alltid står bak kameraet.»

Dette er mulig siden Canon PowerShot PX kan styres med talekommandoer, og kan komponere, fotografere og filme på egenhånd ved hjelp av det dreibare objektivet med 3 x optisk zoom. Det vil også velge og organisere de beste bildene og videoene for deg, slik at de dyrebare øyeblikkene kan forløpe uten forstyrrelser.

«Talegjenkjenningen er fantastisk. Hvis du for eksempel er i stuen og tenker at 'skulle ønske jeg kunne huske dette for alltid', så kan du det», sier Eimear. «Det gjør meg like glad å se tilbake på de naturlige bildene som når jeg ser på de mer planlagte bildene.»

Når du vil ta over rollen som fotograf, er det også enkelt å betjene kameraet fra en smarttelefonapp der du kan filme og fotografere, og deretter vise videoer og stillbilder.

Plasser det i hjertet av hjemmet

En familie som sitter og står ved kjøkkenbenken og blander bakeingredienser i en bolle.

«Vi har tatt bilder av oss selv mens vi baker», sier Eimear. «Vi er vant til å se bilder av perfekte liv, og derfor elsker jeg at Canon har laget dette produktet. Jeg mener nemlig at naturlige bilder av hverdagslige ting er de beste bildene.»

Den kompakte og adaptive utformingen på Canon PowerShot PX gjør at den passer godt inn hvor som helst i hjemmet ditt.

For Eimear er kjøkkenbenken det ideelle stedet å plassere PowerShot PX siden det er her mye av familielivet foregår. «Jeg liker at det står på kjøkkenet fordi der er det åpen planløsning, og kjøkkenbenken er hjertet av underetasjen», sier hun.

«Når vi er samlet ved kjøkkenbenken på kveldene mens jeg lager middag og barna fargelegger – øyeblikket der jeg bare gjør hverdagslige mammating. Det er ikke glamorøst, men det betyr alt for meg. Et bilde av meg som kommer inn med klesvasken mens barna gjør lekser, er et visuelt eksempel på hverdagslivet som mor. Og det er disse øyeblikkene jeg ønsker å huske», sier hun.

Vi vet alle at livet ikke skjer bak kameraet, men foran. Hvordan skal du velge hvilke kapitler som utgjør livet slik du kjenner det? For foreldre som Eimear, kan PowerShot PX være et glimrende verktøy for å dokumentere menneskene vi er glade i, nå og i fremtiden.

«Det er umulig å huske hvert eneste øyeblikk av livet ditt. For å være ærlig kan jeg ikke engang huske at jeg var gravid. Jeg vet at det høres sprøtt ut, men det er sant! Når vi ser tilbake på bilder, tenker vi 'husker du det? Det hadde jeg helt glemt'. Derfor synes jeg det er fint at disse minnene fanges inn på en naturlig måte. Det er helt fantastisk.»


Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler