KREATIV UTSKRIFT

Gi liv til familiens historie med utskrift

Det å skrive ut bilder av de dyrebare familieminnene dine kan hjelpe deg med å huske dem bedre, men hvorfor stoppe der? Ta det enda lenger med de fem kreative tipsene våre!
Tre små barn sitter på en seng sammen og ser på familiebildene som skrives ut.

Det er nesten for enkelt å ta familiebilder i dag. Smarttelefoner og andre dingser er de konstante følgesvennene våre, og de fanger hvert sekund mens barna våre vokser opp. Men dessverre blir disse bildene raskt begravd dypt i telefonens digitale lagringsplass og sjelden sett igjen. Det finnes vel og merke fortsatt måter å bevare dyrebare minner på.

Leti er en travel mor med fire barn mellom ett og åtte år. Selv om hun er en ivrig Instagram-influenser, har hun alltid vært en stor tilhenger av bildeutskrifter. «Vi pleide å ta med filmruller til handlegaten og vente ivrig på å få utskriftene tilbake. Den opplevelsen har vi mistet siden alt er i skyen eller på telefonen nå – bildene er der, men vi ser dem aldri.»

Utstyrt med Canon SELPHY Square QX10 og Canon SELPHY CP1300-skrivere, samt et Canon EOS 250D-kamera, har Leti, mannen hennes Zac og barna deres funnet uendelig med måter å fortelle historiene sine og gjenskape gleden med utskrift på, og her deler de kreasjonene sine.

1. Hold kontakten med personlige kort

En kvinne ved et bord som fester et familiebilde på et kort.

Leti skriver ut familiebilder med Canon SELPHY CP1300 og bruker dem til å lage gratulasjonskort som kan sendes til familie og venner. Garantert et personlig preg.

En kvinne med sin unge datter på fanget som hjelper henne med å skyve et kort inn i en konvolutt.

Det å lage kort med selvklebende trykk med Canon SELPHY Square QX10 er en svært enkel aktivitet for å få hele familien involvert.

Det å sende hjemmelagde kort er en flott måte å holde kontakten med familie og venner på, og Leti synes at å bruke bilder på kortene gir dem et personlig preg som gjør at det nesten er som å være der, selv når man er fysisk langt fra hverandre. «Jeg kjøper vanlige gratulasjonskort, og så bruker barna SELPHY CP1300 til å lage sine egne trykk», sier hun. «På den måten kan de produsere noe spesielt og annerledes som virkelig forteller en historie til mottakeren, enten det er besteforeldre, tanter og onkler, venner eller andre.»

Leti planlegger å bruke skriveren til barnas bursdagsinvitasjoner. Hun har også en god idé til takkekortene. «Vi kan ta bilder av barna som leker med gavene de har fått, og bruke dem som personlige takkekort», sier hun. Leti har en stor familie som bor langt borte, så det å lage fotokort regelmessig kan virkelig hjelpe til med å holde kontakten.

2. Hold øye med familiens utvikling

En mann hjelper datteren med å feste et bilde på en høydemåler formet som en langstrakt frosk.

De selvklebende bildeutskriftene fra SELPHY Square QX10 er ideelle til å klistre på høydemålere. Det er en morsom måte for yngre familiemedlemmer å følge utviklingen sin på.

To små barn sitter på en seng med Canon SELPHY Square QX10, et Canon EOS 250D-kamera og moren sin, som holder en telefon med SELPHY Photo Layout-appen åpen.

Det er enkelt å gå tilbake i tid og velge bilder fra tidligere år. Deretter kan du skrive ut bildene direkte fra SELPHY Square QX10 ved hjelp av SELPHY Photo Layout-appen.

Letis barn elsker å se målene sine og har alltid likt å ha høydemålene sine på veggen. Leti har tatt dette til nye høyder med fotografering. «Jeg kjøpte en høydemåler og hang den på veggen. Når barna føler for det, kan de ta bilder av hverandre og skrive dem ut på SELPHY Square QX10. Vi kan også gå tilbake i tid ved hjelp av minner-funksjonen på telefonen, og SELPHY Photo Layout-appen gjør det enkelt for barna å velge bilder og skrive dem ut.»

Du kan skrive ut og lage din egen høydemåler med flere design i Canons Creative Park.

«De elsker QX10-skriveren fordi den er så enkel å bruke. Den er liten nok til at de kan holde den i hendene sine, og den kobles sømløst til telefoner og andre enheter via Wi-Fi. Det er også flott at den kjører på oppladbare batterier, slik at de kan bruke den hvor som helst, uten å måtte koble den til noe sted.»

Skriveren produserer kvadratiske bilder som har nok plass til å legge til bildetekst. Dette er ideelt for å skrive datoen da bildet ble tatt, og høydemålingen den dagen. Du kan også fjerne baksiden for å lage en selvklebende overflate som kan brukes til å feste bildene på høydemåleren.

3. Dekorer hjemmet ditt med utskrifter

To innrammede portrettbilder på en lav hylle ved siden av et bilde av et jordbær, en regnbuefarget leke og en Canon SELPHY CP1300-skriver.

SELPHY CP1300 skriver ut bildeutskrifter på 6 x 4 tommer med høy kvalitet. Den kan også lage bilderemser med ulike oppsettsalternativer og til og med en rekke klistremerker. 6 x 4-tommers bilderammer er enkle å finne, slik at du enkelt kan lage ferdige kunstverk som du kan henge opp hjemme eller sende som gaver til familie og venner.

En lyserosa Canon SELPHY CP1300-skriver på en hvit treoverflate som skriver ut et bilde omgitt av andre familiebilder, noen med rammer og noen uten, et Canon EOS 250D-kamera og noen rosa blomster.

I tillegg til at det er en morsom familieaktivitet, sier Leti at det var spennende å introdusere utskrifter for den yngre generasjonen. «Det var en stor greie for barna å kunne skrive ut bildene sine.»

Leti har en sterk tro om at bilder må få se dagens lys i stedet for å bli gravlagt på en elektronisk dings. SELPHY CP1300 skriver ut standard 6 x 4-tommers bildeutskrifter på bare 47 sekunder. Den kan også lage ark med miniklistremerker i ulike størrelser, noe som gir flere kreative alternativer. På samme måte som med SELPHY Square QX10, kan du skrive ut direkte fra smartenheter via Wi-Fi, men CP1300 har også et minnekortspor og en PictBridge-port som gjør det enkelt å skrive ut bilder som er tatt med et kamera, for eksempel Canon EOS 250D.

Den vippbare fargeskjermen til SELPHY CP1300 har intuitiv betjening, og en batteripakke for utskrift uten strøm er tilgjengelig som tilleggsutstyr.

«Fordi skriveren skriver ut standard 6 x 4-tommers utskrifter, er det enkelt å finne rammer i riktig størrelse, og det er mye å velge mellom», sier Leti. «Det jeg liker med å skrive ut bilder og plassere dem rundt i huset, er at bildene bare er der. Du trenger ikke å slå på en enhet og søke etter dem, noe som kan være en ganske innviklet prosess som barna ikke har tålmodighet til.»

«De eldre barna elsker å ha bildeutskrifter av seg selv som babyer og småbarn. Innrammede utskrifter av spesielle øyeblikk er også flotte gaver til familie og venner. Til syvende og sist føler jeg at en innrammet utskrift er en fysisk ting som skiller seg ut, i stedet for bare enda et digitalt bilde som går tapt i nettskyen.»

Du kan også bruke utskrifter fra SELPHY CP1300 og SELPHY Square QX10 til å dekorere et barnerom for et kommende tillegg til familien ved hjelp av bilder av familien, og til å skrive ut ultralydbilder før du legger til barnets første bilde.

4. Fortell en historie med bilder

En kvinnes hånd fjerner baksiden av et utskrevet bilde, hvilket avslører den klebrige baksiden, og forbereder seg på å klistre bildet fast på omslaget av en utklippsbok.

Den selvklebende baksiden på utskriftene fra SELPHY Square QX10 gjør at de er enkle å feste i en utklippsbok, og man slipper limsøl.

En forelder og et barn som dekorerer forsiden av en utklippsbok med familiebilder.

Barna elsket å bli involvert i utskriftsprosessen. Hvis du vil ha flere gøyale ideer som du kan legge til i utskriftene, for eksempel bildetekst, ikoner og klistremerker, kan du se SELPHY Photo Layout-appen.

Letis barn er virkelig ivrige på å lage utklippsbøker. Familien har planlagt en rekke campingturer, og alle elsker å ta bilder av eventyrene sine. «Kameraet vi brukte til å skrive ut bilder der og da, var alltid tomt for papir. Med telefonene eller kameraet vårt, for eksempel Canon EOS 250D, kan vi ta bilder umiddelbart og så lenge vi vil, og deretter velge hvilke bilder vi vil skrive ut senere.»

«SELPHY Square QX10 er ideell til utklippsbøker», legger Leti til. «Den skriver ut kvadratiske utskrifter i 68 x 68 mm på større ark med målene 72 x 85 mm. Dette etterlater et område der du kan skrive en bildetekst når bildet er skrevet ut. Barna elsker å legge til ikoner og søte små figurer på bildene når de lager utskrifter. Og papiret har en bakside som kan fjernes for å avdekke en selvklebende overflate. Det er flott fordi de kan lage utklippsbøker ganske enkelt ved å plassere utskriftene der de vil, uten at de trenger å bruke tape eller lim.»

5. Vær med på bildet

Et par smiler til kameraet fra en barneseng på et loftssoverom.

Barna liker å ta bilder av mamma og pappa på rommene sine, og Canon EOS 250D er perfekt for å ta familieportretter, siden det er ultrakompakt og brukervennlig, men likevel svært avansert og med overlegen bildekvalitet.

En mann hjelper datteren sin med å fotografere resten av familien med et Canon EOS 250D-kamera.

EOS 250Ds vribare skjerm gjør det svært intuitivt å komponere bilder, selv for små barn, og den kan snus rundt, noe som er perfekt når du vil ta selfier.

Leti mener at Canon EOS 250D passer perfekt til familielivet. Det er lett å håndtere for både voksne og barn. Og enda bedre er det at det kan brukes sømløst i hele den kreative prosessen, fra å ta bildene til å skrive dem ut, takket være innebygd Bluetooth og Wi-Fi. «Barna elsker å være med i bildet, ta selfier og få en oversikt over hva de gjør. Den vribare skjermen er flott for dette, siden den kan vendes helt rundt, slik at du kan komponere bilder foran kameraet.»

Leti likte allsidigheten til kameraene og skriverne hun brukte til å lage utskriftene sine. «De er virkelig gode produkter – utrolig brukervennlige, kompakte og veldig enkle, men kvaliteten er utrolig. Utskriftene er virkelig levende og varer evig, og det er så mange kreative ting barna kan delta i. Det fungerer også bra for Zac og meg. Jeg planlegger å lage et spesielt prosjekt jeg vil dele med ham i anledning bryllupsdagen vår, en oversikt som viser livene våre sammen siden vi møttes første gang. Canon-utstyret er flott for når du vil være kreativ. Jeg bare elsker det.»

Skrevet av Matthew Richards

Relaterte produkter

Relaterte artikler