VLOGGING

Oppskrift på suksess: Kjendisbaker Matt Adlard tester Canon EOS M50 Mark II

Den selvlærte bakeren og sosiale medier-stjernen Matt Adlard nyter en smak av Canon EOS M50 Mark II, et funksjonsrikt speilløst kamera som er perfekt for å direktesende video.
Kjendisbaker Matt Adlard tar et bilde av en sjokoladedessert med Canon EOS M50 Mark II.

Matt er en travel mann. Han tar bilder, redigerer og lager alt selv, så han trenger et kamera som er enkelt å bruke, og som ikke sinker ham. «Jeg filmer sannsynligvis 10 til 15 videoer i måneden for øyeblikket, inkludert tre 10-minutters videoer til min egen digitale bakeskole og to videoer i uken til Instagram og TikTok. Og så er det Instagram Stories, som jeg filmer hver dag.»

Vi utfordret den selvlærte bakeren og sosiale medier-stjernen Matt Adlard til å sette EOS M50 Mark II på prøve i et livlig videoopptak. Som mange andre innholdsskapere begynte Matt å filme på en smarttelefon før han oppgraderte til et pek-og-klikk-kamera, og deretter gikk han videre til Canon EOS 70D (nå etterfulgt av Canon EOS 90D). EOS M50 Mark II har gitt ham en forsmak på kvaliteten og anvendeligheten man får med et speilløst EOS M-kamera.

Bærbart design

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II har en rekke funksjoner som gjør vlogging enklere, inkludert øyeregistrerings-AF for fokuserte selfier som fungerer i film- og servomodus, og en lengre batterilevetid sammenlignet med Canon EOS M50. «Det er også svært smidig og lett», sier Matt. «Det er viktig for meg, for jeg flytter alltid kameraet, tar det av en rigg, bytter posisjon, roterer det og så videre.»

«For meg er til og med den vribare skjermen på EOS M50 Mark II et teknologisk fremskritt», fortsetter han. «Når jeg for eksempel filmer ovenfra og ned med telefonen, kan jeg ikke se skjermen. Så jeg vet ikke om jeg får det motivet jeg trenger. Men med EOS M50 Mark II kan jeg snu skjermen, se ned på maten under meg og faktisk sjekke at det jeg tar bilder av, er riktig.»

Tidsbesparende funksjoner

Matt Adlard ser inn i den vribare skjermen på Canon EOS M50 Mark II. Kameraet rettes nedover på et stativ for å ta flatlay-bilder.

I tillegg til en allsidig, vribar berøringsskjerm har Canon EOS M50 Mark II en elektronisk søker med høy oppløsning som gir klare bilder i skarpt lys.

En mann bruker en sprøytepose til å dekorere en kake mens et Canon EOS M50 Mark II-kamera på et stativ filmer scenen ovenfra.

Canon EOS M50 Mark II er kompatibelt med Canon objektivadapter EF-EOS M, slik at du kan bruke eksisterende EF- og EF-S-objektiver i tillegg til EF-M-objektiver.

Matt har nylig brukt et Canon EOS 70D med et kit-objektiv og en smarttelefon til å ta opp videoene sine. «Jeg bruker telefonen min på et stativ over maten, slik at jeg kan få de beste visningene ovenfra og ned, og EOS 70D ved siden av. Jeg ender opp med å fomle med bildene i Adobe® Premiere® Pro fordi klippene kommer i forskjellige retninger: Liggende fra Canon-kameraet og stående fra telefonen. Så jeg må rotere og justere størrelsen på videoen, noe som av og til pikselerer den.

«Men EOS M50 Mark II registrerer automatisk når du tar opp video vertikalt. Så når du overfører filene, blir de automatisk stående i stedet for liggende, noe som er perfekt for Instagram Stories, IGTV og TikTok. Jeg vil si at rundt 60 % av innholdet mitt for tiden er loddrett video, så dette alternativet er en sann tidssparer for meg.»

En annen av de tidsbesparende EOS M50 Mark II-funksjonene som Matt er glad for, er muligheten til å overføre bilder og videoer til image.canon eller Canon Camera Connect-appen. «Dette er glimrende når jeg er tar bilder på farten eller er ute og reiser, siden det betyr at jeg ikke trenger å ta med meg den bærbare PC-en. Jeg kan bare koble til kamera Connect-appen på telefonen og laste opp direkte til sosiale medier.»

Direktesending på YouTube

Skjermen på baksiden av et Canon EOS M50 Mark II-kamera med HDMI-tilkobling.

Mikrofoninngang og ren HDMI-utgang gjør Canon EOS M50 Mark II til et kamera som du kan vokse med etter hvert som ferdighetene og ambisjonene dine utvikler seg.

Matt Adlard holder en telefon ved siden av en mynteplante og en liten ostekake på en kjøkkenbenk.

Canon EOS M50 Mark II har gode tilkoblingsmuligheter, slik at du kan overføre bilder og videoer til image.canon eller til Canon Camera Connect-appen på telefonen uten at du trenger en bærbar datamaskin.

Matt slo gjennom på YouTube, men fremveksten av Instagram og TikTok – og lanseringen av hans eget Bake It Better-kurs på nett – har gjort at han har tatt en pause fra videodelingsplattformen. Men EOS M50 Mark II har fått ham til å fokusere på YouTube igjen. «Jeg tror jeg begynte å fokusere på å skape innhold for å få visninger, i stedet for å skape innhold som jeg likte å lage», innrømmer han. «Det er imidlertid noe jeg helt sikkert kommer til å gå tilbake til, nå som jeg har hatt en pause fra det.»

En av funksjonene til EOS M50 Mark II som bidrar til dette, er kameraets mulighet til å direktesende til YouTube* på ethvert nettverk som er koblet til Internett. «Vi testet det ved å koble det til OBS (Open Broadcaster Software®), som er programvaren vi bruker, og det var skikkelig gøy», sier Matt. «Nå som jeg hatt denne opplevelsen, er det noe jeg gjerne vil gjøre mer av – spesielt med bakeskolen min, der vi kan bake sammen live. Siden det er så enkelt og raskt å sette opp kameraet for direktesending, blir jeg virkelig oppmuntret til å til å gå og gjøre det.»

«Mikrofoninngangen vil bidra til å forbedre lydkvaliteten under direktesending eller vlogging», sier han. «Å legge til kommentarspor i innholdet mitt er blitt viktig for meg, så det å kunne koble til en mikrofon og ta opp lyd uten ekko og hakking, har virkelig mye å si.»

Enkel å bruke

Skjermen på baksiden av Canon EOS M50 Mark II-kameraet viser fotograferingsprogrammet Mat.

Canon EOS M50 Mark II har en kontinuerlig opptakshastighet på 10 bilder per sekund og kan fokusere under mørkere forhold enn Canon EOS M50, noe som gjør det til et formidabelt verktøy for både stillbilder og video. Det har også et program for opptak av mat, som intuitivt registrerer motivtypen og justerer innstillingene deretter.

En mann tar bilder av en sjokoladedessert på en tallerken med tørris rundt den.

Matt sier at det å bruke Canon EOS M50 Mark II er en helt rå opplevelse, og at det hjelper ham med å ta nærbilder av matrettene hans.

Matt beskriver seg selv som en «nybegynner når det gjelder kameraer», men sier at EOS M50 Mark II er svært intuitivt å bruke. «For folk som meg som ikke nødvendigvis går gjennom håndboken, er det enkelt å navigere på kameraet takket være måten menyene vises på med bilder, og kontrollene på berøringsskjermen. Selvutløseren for film var også nyttig, siden jeg kunne gjøre meg helt klar og så begynne rett på å spille inn videoen.»

Matt innrømmer: «Jeg forstår egentlig ikke innstillinger som blenderåpning eller ISO, men EOS M50 Mark II har et matprogram som automatisk oppdager at motivet er mat, og deretter justerer fargene og alle innstillingene», fortsetter han. «Dette betyr at jeg kan komme i gang med å filme med en gang, og jeg vet at innholdet mitt kommer til å se bra ut.»

«Nå som det er så mange som lager innhold, tror jeg at du kan skille deg ut ved å ha klart bedre bildekvalitet. Muligheten til å ta bilder i 4K og legge til et makroobjektiv i kameraet for å få nærbilder av detaljer og tekstur [er fantastisk]. Jeg tror det kommer til å hjelpe meg med å skille meg ut litt mer fra alle andre.»


Skrevet av Marcus Hawkins


*Krever en trådløs Internett-tilkobling med en hastighet på minst 6 Mbs pluss en YouTube-konto med minst 1000 abonnenter og en image.canon-konto.

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • REISEFOTOGRAFERING

  En tur i Sevilla med EOS R10

  Bloggeren Diana Millos oppdager hvorfor dette kreative kameraet er det perfekte reisefølget.

 • VLOGGING

  Vi presenterer PowerShot V10

  Finn ut hvorfor Canons lille 4K-vloggekamera er det perfekte alt-i-ett-utstyret for nybegynnere.

 • VLOGGING

  Lag innhold med EOS R50

  Hev kvaliteten på bildene dine på sosiale medier med Canon EOS R50.

 • FOTOGRAFERING AV MAT

  Bli en matinfluenser

  Tips til matfotografering fra Instagram-influenser og Canon Ambassador Yasmin AlBatoul.