VLOGGING

Hev kvaliteten på innholdsskapingen med Canon EOS R50

Fra mote og mat til trening og livsstil – fire profilerte influensere avslører hvordan det å fange og dele historier med Canon EOS R50 har forbedret innholdet på deres sosiale medier.
Fatou N'Diaye, som er influenser på sosiale medier, har på seg en brun jakke i lodden kvalitet og sitter på huk og smiler foran et Canon EOS R50-kamera på stativ.

Innholdsskaping er mer konkurransepreget enn noen gang, og enten du produserer kjappe matvlogger eller inspirerende treningsfilmer, kommer det et tidspunkt der du må vurdere om du kan forbedre videoen med et kamera som gir bedre ytelse, funksjoner og bildekvalitet.

Her kommer Canon EOS R50 inn. Et speilløst kamera for nybegynnere i Canons EOS R-system med en 24,2 megapikslers sensor med høy oppløsning, avanserte automatiske modi og et intuitivt grensesnitt som gjør det ideelt for ambisiøse innholdsskapere og influensere på sosiale medier.

Det er så mye ved EOS R50 som gjør det enklere å lage innhold, fra den kompakte og bærbare designen til den skarpe skjermen på den vribare berøringsskjermen, noe som gjør den ideell for å ta bilder av seg selv og for direktesending.

Fire dynamiske innholdsskapere fra Storbritannia, Frankrike og Tyskland har brukt Canon EOS R50 til å fange det de er mest opptatt av. De forteller forskjellige historier, men har alle klart å forbedre innholdet sitt med dette kraftige APS-C-kameraet.

Les videre for å finne ut hvordan EOS R50 gjør det enklere, raskere og bedre å ta bilder og dele innhold enn noen gang før.

Fatou N'Diaye: motefotografering i Paris

Innholdsskaper Fatou N'Diaye står i en svakt opplyst gate og holder et Canon EOS R50 opp mot ansiktet sitt og ser inn i søkeren.

Canon EOS R50 har utmerket ytelse i svakt lys, med autofokus som fungerer ned til -4 EV for å sikre at innhold som lages om natten eller i et svakt opplyst rom, fortsatt er skarpt.

Et portrett tatt med et Canon EOS R50 av innholdsskaper Fatou N'Diaye som har på seg en trenchcoat, et fargerikt skjerf og trekantede solbriller.

Canon EOS R50-kameraets kontroller er ideelle for nybegynnere og omfatter blant annet raskt bytte mellom stillbilder og video i tillegg til menyer med veiledning på berøringsskjermen. Fatou har brukt avanserte speilreflekskameraer og hybridkameraer fra Canon, men ble tiltrukket av enkelheten til EOS R50. «Jeg elsket det fra første bilde», sier hun. «Det har alt. Dette kameraet vil få deg til å elske fotografering.» Tatt med et Canon EOS R50-kamera med et Canon RF 50mm F1.8 STM-objektiv ved 1/200 sek, f/2.8 og ISO 100.

Den Paris-baserte skjønnhetsbloggeren Fatou ble glad i fotografering da hun var ung, etter å ha sett faren ha med seg Canon-filmkameraet overalt. I 2007 startet hun bloggen Black Beauty Bag for å snakke om mote, spesielt for svarte kvinner, og nå deler hun bildene sine med over 150 000 følgere på @blackbeautybag. «For meg går mote og fotografering hånd i hånd», sier hun.

Fatou reiste rundt i Paris med Canon EOS R50 for å ta bilder av seg selv når hun syklet, handlet og filmet antrekk. Kameraets Movie Digital Image Stabilisation (IS) holdt de håndholdte opptakene skarpe, mens den allsidige 1,62 millioner punkters vribare skjermen gjorde det enkelt å ta bilder av seg selv. «Du kan justere autofokusen ved å trykke på motivet på berøringsskjermen», sier Fatou. Deretter sporer kameraet deg eller det valgte motivet ditt automatisk.

Fatou sier hun forelsket seg i størrelsen til EOS R50. «Jeg forventet ikke at et så lite kamera skulle ha funksjonene til et stort speilreflekskamera», fortsetter hun. «Med EOS R50 kan du velge forskjellige fotostiler fra den automatiske kreative bracketing-modusen.»

På samme måte som smarttelefoner har EOS R50 forhåndsinnstillinger og filtre, og den kreative bracketing-modusen bruker automatisk fire ulike kreative effekter på hvert bilde du tar, slik at du kan velge favorittstilen din.

Selv om Fatou ikke er nybegynner når det gjelder fotografering, fant hun ut at disse verktøyene forbedret arbeidsflyten. «For en som ikke kan så mye om fotografering, er EOS R50 det rette valget», avslutter hun.

Elena Bulkowski: en dag i livet til en treningsinfluenser

Et bilde tatt med et Canon EOS R50-kamera av innholdsskaper Elena Bulkowski som løper over et jorde mot kameraet, ikledd en korallfarget topp og svarte tights.

EOS R50 har samme autofokussystem som Canon EOS R10, slik at Elena kunne holde bildene skarpe. «Hvis jeg tar en rask joggetur eller trener, trenger jeg ikke bekymre meg for at jeg er ute av fokus, fordi kameraet sporer meg automatisk», sier hun. Tatt med et Canon EOS R50-kamera med et Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM-objektiv ved 77 mm, 1/500 sek, f/7.1 og ISO 100.

Livsstil og treningsinfluenser Elena Bulkowski sitter ved et bord og spiser en bolle med frokostblanding og har et Canon EOS R50-kamera på et stativgrep foran seg. Berøringsskjermen er vippet opp.

Den kompakte størrelsen til EOS R50 er ideell for innholdsskapere som alltid er på farten. «Jeg står opp, lager frokost og legger ut en oppskriftsvideo, før jeg putter kameraet i ryggsekken og går på tur», forklarer Elena. «Det passer perfekt inn i arbeidsflyten, fordi jeg kan ta det med overalt.»

Treningsfokuserte Elena lanserte @trainhard_eatwell i 2014 da hun flyttet til Stuttgart i Tyskland og oppdaget at det ikke var noen sportsklubber i nærheten. Hun deler sin lidenskap for bevegelse på Internett, motiverer følgerne sine med sunne oppskrifter og treningsvideoer – og hun trenger et kamera som kan holde tritt.

Canon EOS R50-kameraets hastighet for kontinuerlig fotografering med 15 bilder/sek og 120p-video i sakte film er perfekte for Elenas fartsfylte innhold. Autofokussystemet Dual Pixel CMOS AF II fulgte Elena under treningsøktene og holdt henne i skarpt fokus. «Løpevideoene mine er så jevne», sier hun. «Jeg lager mye sportsinnhold, og det som er flott, er at autofokusen følger deg når du trener.»

Elena, som oppgraderte fra en smarttelefon, synes EOS R50-kameraet var intuitivt i bruk. «Det er så enkelt å bytte mellom video- og bildemodus», fortsetter hun.

EOS R50 har også 14 sceneprogrammer for stillbilder, som automatisk konfigurerer innstillinger for situasjoner som selvportretter og sport, i tillegg til seks filmmodi.

Martyn Odell: oppskrifter på en matrevolusjon

Matinfluenser Martyn Odell lener seg over kjøkkenbenken med Canon EOS R50, og justerer objektivet for å filme en tallerken med mat.

Matinfluenser Martyn har laget allsidig innhold med Canon EOS R50, takket være det brede utvalget av kompatible RF- og RF-S-objektiver. «De utskiftbare objektivene gjør at jeg kan leke meg med ulike brennvidder», sier han. «Det er utrolig å kunne bruke et vidvinkelobjektiv til å fange alt når jeg filmer, og deretter kunne bytte til 50 mm til å ta bilder av mat

Et Canon EOS R50-kamera er montert vertikalt på et stativ med ringlys og mikrofon. Den vribare berøringsskjermen viser matinfluenser Martyn Odell som holder en rødløk.

EOS R50-kameraets nye innstilling for opptak av demonstrasjonsvideoer med nærbilder var perfekt for å presentere deler foran kameraet. «Etter at jeg har holdt opp en ingrediens, går fokuset rett tilbake til ansiktet mitt, og det er akkurat det jeg trenger», sier Martyn.

Martyn legger ut innlegg under @lagomchef og lager TikTok-videoer som lærer folk hvordan de kan redusere matsvinnet og ha det gøy på kjøkkenet. Martyn har utdannelse innen fotografi og erfaring med speilreflekskameraer, og han har brukt en smarttelefon til å lage spontant innhold. Han ble veldig imponert over EOS R50-kameraets evne til å ta opp video i 4K 30p og 120p Full HD.

«Kvalitet med et knappetrykk er så viktig for meg, fordi innholdet mitt er svært lite planlagt», sier Martyn. «Men jeg vet at jeg kan ta opp kameraet, trykke på opptaksknappen og ta opp flotte 4K-opptak med en gang. Muligheten til å gjøre opptak i sakte film har også gitt en ny dynamikk til matinnholdet mitt.»

Canon EOS R50 har også brukervennlige opptaksprogrammer som har hjulpet ham med nærbilder av mat. «Én av de flotte funksjonene er fokusbracketing, som gjør det enkelt å ta makrobilder med akkurat den riktige dybdeskarpheten

Takket være EOS R50-kameraets Bluetooth-kamerakontroll og trådløse tilkoblingsmuligheter kan Martyn legge ut innhold på sosiale medier umiddelbart. «Det er veldig enkelt å sende bilder og videoer fra EOS R50 til telefonen via Canon Camera Connect-appen, og det gjør at du kan legge ut innhold på Internett med en gang», sier han.

Zeena Shah: enkel designinspirasjon

Innholdsskaper Zeena Shah tar bilde av et overdådig dekorert bord med et Canon EOS R50-kamera.

EOS R50 er svært enkelt og intuitivt å bruke for en som ikke er spesielt teknisk kyndig», sier Zeena. «Det er fantastisk å kunne ta bilder og vise dem automatisk på telefonen sekunder senere. Det kommer til å bli veldig tidsbesparende for meg.»

Et portrett tatt med et Canon EOS R50 av stilinfluenser Zeena Shah kledd i en rosa jumpsuit og blå hatt. Hun står mot en hvitmalt vegg og ler.

Zeena er veldig opptatt av stil. Derfor er det en stor fordel for henne at EOS R50 får plass i håndvesken, slik at hun kan ta det med hjemmefra til studioet. «Jeg har det med meg overalt, og det hjelper meg virkelig å heve kvaliteten», sier hun. «Jeg føler meg som en ekte fotograf, og det er gøy å ta bilder av skikkelig høy kvalitet». Tatt med et Canon EOS R50-kamera med et Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-objektiv ved 18 mm, 1/500 sek, f/9 og ISO 160.

Londonbaserte Zeena (@heartzeena) er designer, stylist, programleder og forfatter som gjenoppdaget den gamle marmoreringskunsten under lockdown. Hun tok først bilder av håndverket på en smarttelefon, men var på utkikk etter bedre kvalitet.

Med nøyaktige og skarpe bilder har EOS R50 tilfredsstilt Zeena og hennes kunstneriske øye for klare toner og detaljer. «Fargen er så vakker», sier hun. «Den er så ekte, og det er så fint å kunne dele den høye oppløsningen og den vakre metningen med følgerne mine.»

Kreativ bracketing-modus gir deg flere redigeringsmuligheter for hvert bilde, noe som betydde at Zeena kunne sende innholdet sitt direkte til sosiale medier. «De ferdiglagde filtrene betyr at du kan legge ut bildene umiddelbart», forklarer hun.

Ikke minst likte Zeena å bruke EOS R50-kameraets funksjon for sakte film til å fange den fascinerende effekten av det virvlende blekket i marmoreringsvideoene sine. «Det er det eneste som manglet på telefoninnholdet mitt», fortsetter hun. «Funksjonen for fokusbracketing på EOS R50 er også superkul. Den kombinerer bilder for å skape en virkelig vakker dybdeskarphet, som jeg ikke kunne ha fanget på noen annen måte.»

Fordelene med EOS R50 for innholdsskapere

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Enten du ønsker funksjoner for ansiktssporing og automatisk fokusering, intuitive opptaksprogrammer, en vribar berøringsskjerm for å kontrollere komposisjonen og innstillingene, detaljert og levende bildekvalitet eller tilgang til det allsidige utvalget av objektiver som et EOS R-systemkamera kan levere, er EOS R50 den perfekte følgesvennen for å skape nydelig innhold som du kan dele med både venner og følgere.


Skrevet av Lauren Scott

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • PHOTOGRAPHY

  EOS R50 kontra EOS R10

  Vi sammenligner hovedfunksjonene og utformingen til to EOS R System APS-C-kameraer.

 • VIDEO

  Tips om hvordan du kan lage bedre videoer til sosiale medier

  Fire skapere diskuterer hva som utgjør godt innhold, og hvordan du kan skille deg ut på nettet.

 • VIDEO

  Slik filmer du matvideoer av høy kvalitet som en proff

  «Jessie Bakes Cakes» har fått over 100 000 følgere på grunn av de imponerende matvideoene. Her forklarer hun hvordan man behersker matvideoer.

 • VLOGGING

  Slik blir du en vlogger

  Kom i gang med å produsere kvalitetsvlogger med våre vloggetips for nybegynnere.