Fokus på ett bestemt område eller motiv innenfor matfotografering gir deg mer rom for kreativitet. Tatt med et Canon EOS 5D Mark IV-kamera med et EF 100mm f/2.8L Macro IS USM-objektiv ved 1/200 sek, f/6,3 og ISO250. © Yasmin AlBatoul
Matbilder er like populære som alltid, og de fyller millioner av Instagram-feeder hver dag. Men med så mye innhold tilgjengelig, blir det vanskeligere for blivende matfotografer å skille seg ut fra mengden. Finn ut hvordan du kan få selv de enkleste rettene som lages hjemme til å se ut som de er verdt en Michelin-stjerne.
En fotograf som gikk fra amatør til profesjonell, er Canon Ambassador Yasmin AlBatoul. Yasmin er selvlært og basert i Batna i Algerie. Hun har en lett gjenkjennelig stil som bruker bevegelse og energi, og får bildene hennes til å skille seg ut. «Det jeg synes er mest interessant, er utfordringen med å gjøre noe vanlig, noe vi ser hver dag – som mat – til noe vakkert og kunstnerisk», sier hun.
Yasmin begynte å fotografere i begynnelsen av tenårene, inspirert av hennes bestefars franske interiørkataloger. «Noen hadde mer enn 4000 sider. Jeg brukte så mye tid på å gå gjennom dem, og jeg ønsket at jeg kunne ta slike bilder.»
Noen år senere startet Yasmin opp på sosiale medier ved hjelp av YouTube-veiledninger for å sette seg inn i de manuelle kontrollene til Canon EOS 600D (nå etterfulgt av Canon EOS 850D). Etter hvert som erfaringene hennes vokste, vokste også følgerskaren, og det tok ikke lang tid før hun var en fullverdig profesjonell matfotograf. I dag nærmer følgerskaren på Instagram seg 50 000 og hun har massevis av profesjonelle oppdrag bak seg.
Yasmin er på et fint sted i livet der hun kan reflektere over prestasjonene sine, og her avslører hun det viktigste hun har lært på veien.