KREATIV UTSKRIFT

Å leke med maten: Slik gjør Paperboyo jobben interessant

Rich McCor, den kreative hjernen bak Instagrams Paperboyo, snakker om sin lidenskap for papirkunst og forklarer hvordan han brukte Canon SELPHY Square QX10 til å lage utrolig papirkunst med mat som tema.
En sitron svever i luften over et illustrert bilde av en tennisspiller som skal til å serve. Effekten får det til å se ut som om spilleren er i ferd med å treffe sitronen.

«Grunnen til at jeg er så lidenskapelig opptatt av det jeg gjør, er at jeg fant veien til det kun ved å gå etter det jeg var nysgjerrig på», forklarer Rich McCor. «For meg var det slik at jeg kunne fange inn verden rundt meg på en annen og fantasifull måte som jeg ikke hadde sett før, samtidig som jeg fikk muligheten til å utforske hjembyen min, London.»

For Rich, den britiske kunstneren bak Instagrams populære Paperboyo, var det å kombinere hobbyen fotografi med papirkunst i utgangspunktet en måte å produsere originalt innhold som utløste fantasien hans på. Noe av hans mest ikoniske arbeid omfatter å holde svarte papirutskjæringer opp mot Londons landemerker for å skape smarte illusjoner.

«Det var rundt tiden da selfiestengene kom og Instagram-feeder begynte å bli vanlige», sier Rich. «Det ble mitt mål å unngå klisjeer og i stedet finne en egen stil, så jeg eksperimenterte med ulike versjoner av papirkunsten min.»

Mer enn et halvt tiår senere har arbeidet til Rich gått fra å være en hobby til å være en blomstrende karriere. Han har utgitt en bok med tittelen Around the World in Cut-Outs, et samarbeid med store varemerker som Disney®, og har en livsstil som før 2020 lot ham reise verden rundt.

Rich reflekterer over suksessen og forklarer: «Det som startet som en liten kvelds- og helgehobby, ble en karriere som tok meg med over hele verden der jeg fikk lov til å leke som levebrød.»

Kreativitet med Canon SELPHY Square QX10

En Canon SELPHY Square QX10-skriver omgitt av trykk og tegninger med konseptillustrasjoner.

«Min første tanke var å ikke se på Canon SELPHY Square QX10 som bare en skriver, fordi det er åpenbart og ingen trenger å bli fortalt at den kan skrive ut vakre bilder», sier den kreative fotografen Rich McCor, også kjent som Paperboyo.

En Canon SELPHY Square QX10 skriver ut en fargerik illustrasjon av en ung jente med rosa hår og tyggegummi i ansiktet.

Canon SELPHY Square QX10 er bærbar og uten ledninger og kan levere fantastiske utskrifter av høy kvalitet på få sekunder.

Med nesten en halv million Instagram-følgere tar Rich nå sine oppfinnelser til nye høyder. Det siste prosjektet hans gjorde at han kunne uttrykke kreativiteten sin med Canon SELPHY Square QX10, og han introduserte tegneseriefigurbilder inn i et matfokusert tema – sammen med en stor dose Paperboyo-originalitet.

Rich visste at Canon SELPHY Square QX10 kunne produsere intense bilder, men han ønsket å prøve seg på illustrasjon, slik at han kunne få fargene til å virkelig skinne. Rich illustrerte animasjonene sine med Adobe® Photoshop® før han la på arkivfoto som bakgrunn, eksporterte bildene til smarttelefonen sin og skrev ut eksternt ved hjelp av SELPHY Photo Layout-appen.

Lek med kreativ tolkning

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

«Restriksjonene i 2020 tvang meg til å utvikle arbeidet mitt og de miljøene jeg skapte bilder i», sier Rich. Han var ivrig etter å finne måter å fortsette å utvikle kreativiteten sin på, og vendte fokuset mot hjemmemiljøet sitt. «I stedet for å lage bilder med landemerker og landskaper, leker jeg nå på kjøkkenbenken eller på skrivebordet. Etter hvert har designene mine blitt mer intrikate – det virket fornuftig å ta silhuettene mine videre og benytte meg av illustrasjonsferdighetene mine, noe som gir figurene mer farge og flere detaljer.»

Han refererer til en sitron som erstatter en tennisball, og en tomat som tar plassen til en boksehanske i to korte animasjoner, og sier: «Da jeg ble utfordret til å være kreativ med mat, tolket jeg umiddelbart det som «å leke med maten». Det fikk meg til å tenke på sport og hvordan jeg kunne bruke mat til å erstatte sportsutstyret.»

To hender holder opp et trykk av en ridder og et trykk av en drage på hver sin side av en kaffekopp. Skummet på kaffen får det til å se ut som om dragen puster ild.

Du kan skrive ut direkte fra smarttelefonen din med Canon SELPHY Square QX10 – de kvadratiske bildene med en kant som kan skrives på, var den ideelle størrelsen å bruke til Rich sine underlige matbilder.

Inspirasjonen til denne spesielle utfordringen kom også i form av tyggegummi som smeller og legger seg på ansiktet til en figur, og å sammenligne mønster i kaffeskum med en flamme, som deretter ble plassert ved siden av livlige 68 mm kvadratiske trykk av en drage og en ridder. «Jeg tar noe gjenkjennelig og legger til en kreativ vri for å overraske seeren», sier han. «Jeg har gått over til animasjoner og endret miljøet mitt, men konseptet med kreativ transformasjon er alltid kjernen i arbeidet mitt.»

Omfavne den uendelige jakten på ideer

En fargerik illustrasjon av en ung jente med rød baseballkaps som blåser en stor, rosa tyggegummiboble.

For Rich er nøkkelen til Paperboyos fortsatte popularitet å ikke være redd for å prøve nye ting.

En fargerik illustrasjon av en ung jente i en rød baseballkaps med rosa tyggegummi over hele ansiktet.

«Tyggegummiovergangen var bare et velberegnet kameraklipp,» forklarer Rich. «Jeg ønsket å lage en sekvens som imponerte, men som ikke føltes vanskeligere enn at hvem som helst kunne gjenskape det.»

Rich vet at han må fortsette å prøve ut nye ting hvis han skal opprettholde suksessen han har hatt med Paperboyo, selv om han gjør feil underveis. «Jeg synes det er viktig for ambisiøse kunstnere og skapere å vite at det er mange mislykte forsøk, feil og dårlig kunst som fører til de gode resultatene», sier han. «For hver gode idé jeg har hatt, har det vært minst 10 dårlige som jeg måtte jobbe meg gjennom til jeg fant gnisten som førte til en bedre idé.»

Det å ha en lidenskap for kunsten sin bidrar også til å fylle feeden med bilder som publikum elsker og ønsker å kjøpe trykk av. «Jeg blir ofte spurt: «Hvordan kan jeg bli stor på Instagram?», og det tror jeg er feil spørsmål. Det burde være: «Hvordan finner jeg noe jeg elsker?», fordi det er slik jeg klarte å lykkes med dette.

«Det er en merkelig overgang å gå fra å ha en liten hobby som er bare din, der du eier alle feil men også alle suksesser, til at det blir en karriere der du må la andre folks meninger bidra til å forme innholdet», fortsetter Rich. «Jeg holder publikum engasjert fordi jeg har klart å utvikle meg og funnet nye retninger, og det er fordi jeg fremdeles elsker det jeg gjør, og fremdeles er sulten på å finne og lage unikt innhold.»


Skrevet Av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

 • Skrivere til hjemmet

  SELPHY SQUARE QX10

  Ta vare på de dyrebare minnene dine i form av flotte utskrifter som du kan skrive ut overalt, trådløst.
 • Speilreflekskameraer

  EOS 6D Mark II

  EOS 6D Mark II gir deg det du trenger for å gjøre fremskritt som fotograf, enten det gjelder større og mer ambisiøse fotoprosjekter, eller at du begynner å ta profesjonelle oppdrag.
 • Objektiver for speilreflekskameraer

  EF 24-105mm f/4L IS II USM

  Dette objektivet gir utmerket bildekvalitet med avansert bildestabilisering og foretrekkes av dem som bare ønsker å ta med seg ett objektiv ut i felten.
 • Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut en spontan stemningstavle

  Ta de kreative prosjektene dine til neste nivå, og lær hvordan du lager en stemningstavle.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag en visjonstavle for livet ditt

  Tilpass interiøret til stilen din med Canon SELPHY Square QX10.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Ha det gøy med utskrift

  Fem grunner til å skaffe seg en kompakt fotoskriver.

 • FOTOGRAFERING AV MAT

  Bli en matinfluenser

  Tips til matfotografering fra Instagram-influenser og Canon Ambassador Yasmin AlBatoul.