A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

FAMILIEFOTOGRAFERING

Slik får du perfekte familiebilder med ett klikk med Canon EOS 250D

Bilder av familien er tidskapsler som du vil se tilbake på resten av livet. Det er derfor ikke så rart at du vil at bildene skal være like skarpe og levende som det øyeblikket de ble tatt.

Barn som vokser, kjæledyr som leker, eller utflukter i skumringen – for familiebilder som skal tåle tidens tann, trenger du et lite kamera spekket med funksjoner. Enten det er 4K-video, funksjoner for dempede lysforhold, et stort utvalg bildefrekvenser eller Dual Pixel CMOS Auto Focus (AF), gjør moderne bildeteknologi det mulig å fange inn hvert eneste øyeblikk, overalt, og skape vakre minner med et klikk.

Her utforsker én familie funksjonene til verdens letteste speilreflekskamera med bevegelig skjerm* og viser funksjonaliteten til Canon EOS 250D med imponerende resultater.

Finn flere spennende perspektiver

Når det gjelder å ta familieportretter, er komposisjon avgjørende. Det er viktig å finne riktig vinkel for å vise motivene på sitt beste, og med Canon EOS 250Ds Vari-Angle-berøringsskjerm får du nødvendig fleksibilitet til å finne uvanlige perspektiver. Den er bevegelig, noe som betyr at du kan vinkle den for å ta bilder fra en hvilken som helst synsvinkel. Dette gjør at du kan være kreativ med komposisjonene dine og for eksempel ta bilder av barn på deres nivå eller snu det hele så du blir med i bildet selv også.

Med berøringsskjermen kan du arbeide raskt ved å trykke på det området av bildet du ønsker å fokusere på, og justere innstillingene på andre måter, slik at du ikke går glipp av et eneste sekund.

Beslektede artikler
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

FAMILIEFOTOGRAFERING

Ta bedre portrettbilder: morsomme familiebildeutfordringer

Familiebloggeren Katja Gaskell byttet smarttelefon sin med et Canon EOS M50 og ble overrasket over resultatet – imponer deg selv ved å prøve disse teknikkene.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

FAMILIEFOTOGRAFERING

Slik tar du naturlige og kreative familieportretter

Den profesjonelle portrettfotografen Christian Anderl deler tips til hvordan du kan bruke Canon-kameraet til å ta bilder av familiemoro.

Print your family's life story

KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut familiens livshistorie

Skriv ut og lag papirhåndverk med bilder av dyrebare familieøyeblikk.

Hvis du vil konsentrere deg om innramming og komposisjon, kan du la kameraet ta kontroll over resten. Når du setter det i Auto-modus, måler Canon EOS 250D lyset og finner de beste eksponeringsinnstillingene for bildet. Det velger den beste kombinasjonen av lukkerhastighet, blenderåpning og ISO for å skape et bilde med perfekte toner.

Velg din egen stil med Creative Assist

Når du er på farten, kan Auto-modus være et nyttig verktøy for å fange flyktige øyeblikk. Men hvis du vil ta mer kontroll over den kreative prosessen, gjør Canons veiledede brukergrensesnitt det enkelt å utforske kameraets fotograferingsalternativer – finn tips og informasjon om hvordan innstillingene fungerer.

Canon EOS 250D har en ekstra funksjon: Creative Assist. Dette hjelper deg å ta bildene et skritt videre og gi dem din egen personlige stil. For å hjelpe deg med å ta bedre bilder har Creative Assist en serie med effekter, filtre og fargejusteringsverktøy som du kan bruke på et bilde før eller etter at det er tatt. Prøv et svart-hvitt-filter for å gi familieportrettene et tidløst utseende. Eller for å fange inn all den gode stemningen i en familieferie kan du prøve et filter med sterke, levende farger.

Når du tar utendørsportretter under lyse forhold, kan skyggefulle ansikter ofte bli for mørke. Canon EOS 250D har en innebygd selvutløsende blits som du kan bruke som «utfyllingslys». Dette gir deg akkurat nok lys til å fylle ut skyggene i ansiktet på motivet uten å påvirke den totale eksponeringen.

Hvis du ønsker å ta lyssettingen på bildene dine et skritt videre, har Canon EOS 250D en blitssko der du kan montere en av Canons Speedlite-blitser for mer intens og presis lyssetting.

Vær kreativ under alle forhold

Middager, fester, julaften – mange familiebegivenheter har nokså dempet belysning. Bruk av blits kan ofte risikere å skape en utvasket scene, og det kan være upraktisk å bruke stativ og lang eksponeringsinnstilling. Svaret er å stole på ISO-funksjonene som moderne teknologi tilbyr med flotte farger og skarphet i hele serien.

Canon EOS 250D gir enestående resultater når belysningen er dempet, med et ISO-område på 100–25 600, som kan utvides til ISO 51 200. Og dette er ikke begrenset til stillbilder – Canon EOS 250D gjør det også mulig å ta opp videoer under utfordrende lysforhold og tilbyr opptil ISO 12 800 for video når du tar bilder med 1080p (full HD), eller opptil ISO 6400 ved 4K.

Komponer, vær kreativ, og ta bilde av øyeblikket uansett lys!

Når det gjelder deling av bilder, er tilkoblingsmuligheter avgjørende i dag. Canon EOS 250D gjør det mulig å dele bildene direkte via mobilen så snart du tar dem. Bruk Canon Camera Connect-appen til å koble til kameraet, og overfør deretter bildene for å dele minnene dine med venner og familie.

Ønsker du enda mer informasjon om hvordan du tar flotte bilder med Canon EOS 250D? Du finner informasjon, ideer og inspirasjon i Canon Photo Companion-appen.


Skrevet av Jeff Meyer


*EOS 250D (svart/sølv) er verdens letteste av alle digitale speilreflekskameraer med sensor i APS-C-størrelse og en bevegelig LCD-skjerm. Inkludert batteri og minnekort i henhold til CIPA-retningslinjene. Per 9. april 2019 (ifølge Canons forskning).

Relaterte produkter

Beslektede artikler

La deg inspirere er en viktig kilde til nyttige fotograferingstips, kjøpsveiledninger og innsiktsfulle intervjuer – alt du trenger for å velge det beste kameraet eller den beste skriveren og gi liv til din neste kreative idé.

Tilbake til alle tips og teknikker