UTSTYR

Fire grunner til at et ordentlig kamera kan hjelpe deg med å ta bedre bilder

Store anledninger fortjener å bli husket med vakre bilder og videoopptak. Det brukervennlige EOS R100-kameraet gir utmerket bildekvalitet og gjengir de spesielle øyeblikkene på ypperlig vis.
Et Canon EOS R100-kamera som ligger på et fotoalbum på et trebord, omgitt av familiebilder.

Noen anledninger fortjener mer enn bare et øyeblikksbilde på en smarttelefon, enten det er venner og familie som samles, en stor bursdag eller barnet ditt som tar sine første steg.

Samtidig vil du unngå å bruke tid på finne ut hvordan du skal få bilder og videoopptak av høy kvalitet. Et kamera som Canon EOS R100 kan gjøre alt det harde arbeidet for deg, med automatiske funksjoner, kreative filtre og et praktisk Creative Assist-program, slik at du kan konsentrere deg om det du vil fange inn, og være trygg på at resultatene blir fantastiske.

Det er en perfekt løsning for alle som ønsker brukervennligheten de får med en smarttelefon, men også den suverene bildekvaliteten og kreative fleksibiliteten som et dedikert kamera gir dem. Her er de viktigste grunnene til at du bør oppgradere til et ordentlig kamera for å forevige de viktige øyeblikkene.

1. Imponerende bildekvalitet

En skikkelse som setter et Canon EOS R100-kamera på et Canon-stativgrep for å fotografere et barn med en bursdagskake.

Canon EOS R100 er perfekt når du skal fange inn det som virkelig betyr noe, og det gir deg den skarpe oppløsningen og de vakre detaljene du trenger for store utskrifter i høy kvalitet. © Gary Morrisroe

En smilende familie som er samlet rundt en bursdagskake med tente lys til en 65-årsdag, tatt med et Canon EOS R100-kamera.

En større sensor gjør det mulig å få bedre resultater i svakt lys. Tatt med et Canon EOS R100-kamera og et Canon RF 16 mm F2.8 STM-objektiv ved 1/64 sek, f/3.5 og ISO 1600. © Gary Morrisroe

Til syvende og sist er det bildekvalitet som betyr noe. APS-C-sensoren på 24,1 MP i Canon EOS R100 er mye større enn sensoren i et smarttelefonkamera, noe som gir skarpere bilder med mindre støy, men også rikelig med detaljer slik at du kan beskjære bildene dine eller skrive dem ut i stort format.

Sensoren samler inn ekstra lys som gir deg bedre bilder når du fotograferer i lite lys. Den gir deg også større kontroll over dybdeskarpheten (hvor mye av motivet som er i skarp fokus) og gjør det mulig å fotografere faktisk bokeh (uskarphet i bakgrunnen).

Telefonkameraer kan gjenskape effekten av grunn dybdeskarphet digitalt, men strever ofte med komplekse motiver. Dette kan føre til at hårstrå eller kantene på briller blir uskarpe sammen med bakgrunnen. Smarttelefonsensorer kan ikke konkurrere med den store sensoren i EOS R100-kameraet.

EOS R100 er et kamera med utskiftbart objektiv som er kompatibelt med Canons omfattende utvalg av RF- og RF-S-objektiver, inkludert portrettobjektiver for nybegynnere. Den optiske zoomen bruker objektivet til å forstørre bildet fysisk i stedet for å forstørre det elektronisk, og gir deg mye bedre bildekvalitet når du vil komme tettere på motivet under for eksempel bryllup, avgangsseremonier eller idrettsarrangementer.

2. Nyttig teknikk og praktiske automatiske programmer

En person som holder opp et Canon EOS R100-kamera for å fotografere to familiemedlemmer sett bakfra.

Med Canons Creative Assist-program kan du raskt justere uskarphet i bakgrunnen, lysstyrke og kontrast ved hjelp av en glidebryter. © Gary Morrisroe

Selv om et dedikert kamera gir deg større kontroll, er det noen ganger fint å la teknikken ta over, og hvis du ønsker å være fullstendig til stede i øyeblikket, kan du bruke automatiske programmer for å overlate det harde arbeidet til EOS R100.

Spesialmotivprogrammene inkluderer Portrett, Landskap og Nattmotiv, og det finnes også en stillemodus for fotografering av sovende babyer eller skoleoppsetninger. Du kan også bruke kreative filtre for å gi bildene dine et annerledes preg, inkludert sort-hvitt-, fiskeøye- og miniatyreffekter.

EOS R100 har rutenett og elektroniske nivåer for perfekt komposisjon som hjelper deg med å ta bedre bilder. Det finnes også et Creative Assist-program med en rekke effekter, filtre og fargejusteringsverktøy, slik at du kan redigere bildene dine og få flotte resultater uten å måtte mestre kompliserte kamerainnstillinger.

Hvis du vil lære mer om fotografering, er EOS R100 det første EOS R-systemkameraet som har den hvite menyen med program- og funksjonsveiledning. Her finner du nyttig informasjon om programmet eller funksjonen du velger.

3. Knivskarp fokus og video i sakte film

Et smilende barn som sykler på trehjulssykkel mellom de leende besteforeldrene sine som sitter ved et utendørs svømmebasseng. Tatt med et Canon EOS R100-kamera.

Med Canons DIGIC 8-prosessor har EOS R100-kameraet kapasitet for videoopptak i 4K, seriefotografering med 6,5 bilder/sek og mye mer. Tatt med et Canon EOS R100-kamera og et Canon RF 50 mm F1.8 STM-objektiv ved 1/1300 sek, f/3.5 og ISO 400. © Gary Morrisroe

Et par hender som holder et Canon EOS R100-kamera. Fotografen fokuserer på et lite barn mens hen går mot kameraet.

Når programmet for ansiktsgjenkjenning og -sporing er valgt, fokuserer kameraet automatisk på øyet som er nærmest kameraet. Med et AF-system som enkelt gjenkjenner og sporer mennesker, kan du fotografere fritt uten å være redd for å miste fokus i viktige øyeblikk. © Gary Morrisroe

Canons DIGIC 8-prosessor driver mange av de imponerende funksjonene til EOS R100-kameraet. Dual Pixel CMOS AF-teknologi gir knivskarp fokus. Det intelligente AF-programmet for øyeregistrering og programmet for ansiktsgjenkjenning og -sporing oppdager et ansikt, eller øyet som er nærmest kameraet, og låser fokus på under ett sekund. EOS R100-kameraet kan gjøre alt dette i lysnivåer helt ned til -4 EV, som omtrent tilsvarer en måneskinnsnatt.

I tillegg til at det har kapasitet for 4K-videoopptak, har EOS R100 også kapasitet for opptak i full HD ved 60 bilder/sek (HD ved 120 bilder/sek). Kapasiteten for opptak med disse høye bildefrekvensene betyr at du kan redusere hastigheten på opptakene for å lage filmer i sakte film som fremhever de spesielle øyeblikkene.

4. Tilkobling til smarttelefon og nettsky

En skikkelse som holder et Canon EOS R100-kamera ved siden av en smarttelefon. Det samme bildet vises på kameraskjermen og i Canon Camera Connect-appen på telefonen.

Med Canon Camera Connect-appen er det raskt og enkelt å overføre bilder og videoer til en smarttelefon eller et nettbrett, slik at du kan dele dem med venner og familie.

Det fine med Canon EOS R100-kameraet er at det kan fungere i symbiose med smarttelefonen din, slik at du kan dra nytte av det beste med begge enhetene. EOS R100 gjør det enkelt å oppnå mer profesjonelle bilder og videoopptak, og deretter kan du bruke den kostnadsfrie Canon Camera Connect-appen til å laste bildene og opptakene ned på smarttelefonen for å dele dem med venner og familie eller på sosiale medier.

Med Canon Camera Connect kan du også betjene EOS R100-kameraet eksternt via smarttelefonen, noe som er nyttig når du vil samle alle til et gruppebilde.

Canon EOS R100 veier bare 356 g og er et av de letteste kameraene med utskiftbare objektiver som finnes, slik at du enkelt kan ta det med deg overalt. Det brukervennlige kameraet er et stort steg opp fra en smarttelefon og gir deg muligheten til å fange inn perfekte øyeblikk i enestående kvalitet. Ta bilder med et kamera i stedet for en smarttelefon når du vil forevige spesielle øyeblikk.


Skrevet av Jeff Meyer og Sarah Bakkland

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • GRUNNLEGGENDE OM FOTOGRAFERING

  Hvordan komme i gang med fotografering

  Vil du oppgradere fra en smarttelefon til et kamera? Fotoguiden for nybegynnere har alt du trenger for å komme i gang.

 • GRUNNLEGGENDE OM FOTOGRAFERING

  Slik velger du et objektiv

  Alt du trenger å vite om objektiver – fra objektivtyper til funksjonene du bør se etter.

 • GRUNNLEGGENDE OM FOTOGRAFERING

  Hvordan skape fantastisk bokeh

  Følg disse tipsene for å gi dine bakgrunner en vakker uskarphet.

 • GRUNNLEGGENDE

  Fotografering for utskrift

  Sju gode tips for å ta vare på minner som utskrifter.