KREATIV UTSKRIFT

Gi liv til de kreative håndverksprosjektene dine med SELPHY Photo Layout-appen

Den profesjonelle håndverkeren og bloggeren Emma Jewell demonstrerer hvordan du kan lage prosjekter som imponerer, ved hjelp av Canon SELPHY Photo Layout-appen.
En hånd tar et trykt ark med fargesterke bilder fra en Canon SELPHY CP1300-skriver omgitt av perler, halskjeder og et fargekart.

Håndverksekspert og kunstner Emma Jewell innbefatter alle glitrende ting, ikke bare i navnet sitt, men også i personligheten. Fra den fargesprakende Instagram-feeden hennes som er fullpakket av håndverksinspirasjon, til den månedlige Craft and Cocktail-klubben hennes – Emma er lidenskapelig opptatt av å lage ting, særlig hvis det involverer glitter.

«Jeg tror alle har et håndverk, de må bare finne ut hva det er», sier Emma, som har sitt eget håndverksmerke, Sassy Crafting, og som ble frilanser som håndverker for fem år siden.

Emma er en selverklært fargeklatt, glitterentusiast og regnbueorganisator, og hun tok utfordringen med å vise frem hvor mye moro det kan være med Canon SELPHY Photo Layout-appen på strak arm. Appen gjør det ikke bare mulig å lage interessante bildeoppsett, den kan også brukes som et kreativt verktøy for kunst og design, med alternativer for å legge til filtre, tekst, stempler og grafikk, noe som gjør den ideell for utklippsbøker og gøyale, personlige fotoprosjekter. Når du er fornøyd med det du har laget, kan du brukeCanon SELPHY CP1300-fotoskriveren med Wi-Fi til å skrive ut de inspirerende montasjene.

Her viser Emma hvorfor den kostnadsfrie fotomontasjeappen Canon SELPHY Photo Layout og minifotoskriveren Canon SELPHY CP1300 er den perfekte kombinasjonen for kreative håndverk.

1. Samle ideer

En rekke perler og halskjeder ved siden av et stykke papir med bilder av halskjeder og armbånd.

Emma har blogget siden 2014 og har produsert innhold for merker som Hobbycraft, Cricut og Trimcraft. Hun elsker å lage sine egne unike kreasjoner i stedet for å kjøpe generiske varer i butikker.

«Jeg elsker utklippsbøker, og jeg liker å sette et personlig preg på klær», sier Emma, som brukte SELPHY Photo Layout-appen til å samle ideer til håndverksprosjektene sine. «Jeg samlet inspirasjon – ulike mønstre og farger – til et par jeans jeg ville tilpasse, noen ideer til fargerik veggkunst, en brodert sminkeveske med paljetter og noen smykker med 90-talls plastperler og et kjede.»

«Jeg samler ideer fra overalt, inkludert Pinterest. Jeg ønsket virkelig å gjøre noe med jeans og blomster, så jeg kikket på prestekrager. Jeg brukte appen til å sette det sammen og å se hvilke design som fungerte bra.»

2. Redigere inspirerende ideer

Stoffprestekrager, et stykke papir med bilder av prestekrager og et bilde av jeans med prestekrager på et hvitt underlag.

Appens kombinasjonsoppsett gjør det mulig å ordne bilder i ulike størrelser. Emma brukte dette alternativet til å lage en fotomontasje med prestekrager til jeansene hun skulle tilpasse.

Stoffprestekrager, et stykke papir med bilder av prestekrager og et bilde av jeans med prestekrager på en lilla overflate, ved siden av en Canon SELPHY CP1300-skriver.

SELPHY Photo Layout-appen har en rekke alternativer for å legge til filtre, stempler, tekst og grafikk, slik at du kan lage din egen gøyale fotomontasje.

SELPHY Photo Layout-appen har seks oppsettsalternativer å velge mellom:

Velg og skriv ut: Dette alternativet oppretter ett enkelt bilde.

N-opp: Dette alternativet deler papiret jevnt i to, fire eller åtte bilder per side.

Tilfeldig rekkefølge: Dette alternativet stokker automatisk bilder med ulike sideforhold for å lage en ferdig fotomontasje av bildene.

Bokmerke: Dette alternativet oppretter to oppsett på langs.

Kombinert: Dette alternativet setter sammen bilder i ulike størrelser (som kan klippes fra hverandre etter utskrift).

Etikett: Med dette alternativet kan du bruke bildene til å lage kvadratiske etiketter eller minietiketter.


Hvis du har lastet ned den nyeste versjonen av appen, vil du kunne opprette et bokmerkeoppsett med to ulike oppsett i stedet for at den samme designen gjentas. Håndverkere kan også velge blant et forbedret utvalg av farger for tekst og grafikk og en tilpasset spesialbeleggfunksjon for en unik UV-spoteffekt, som gjør at enkelte områder i bildet fremstår som mer glansfulle enn andre, noe som gjør det mulig å skape spennende, kreative muligheter.

Emma brukte flere oppsett til å samle ideene sine. «Jeg la til tekst og noen av klistremerkene på noen av oppsettene», sier hun. «Jeg la til blomsterklistremerkene oppå jeansen for å se hvordan det ville se ut. Appen ga meg også muligheten til å legge til en prikkete bakgrunn på en av seksjonene», forklarer Emma. «Jeg brukte tre bilder og et prikkete område som betydde at jeg kunne legge til notater hvis jeg ville.»

3. Skrive ut designet

Et utvalg av fargerike håndverksmaterialer og utskrifter rundt en Canon SELPHY CP1300-skriver.

Emma elsker farger og glitter, og de fargerike designene hennes passer perfekt til Canon SELPHY CP1300-skriveren, som produserer utskrifter i kortstørrelse med et utvalg utføringer.

En Canon SELPHY CP1300-skriver som skriver ut et ark med fire forskjellige glitrende mønstre.

Canon SELPHY CP1300-skriveren, som er kompatibel med Apple AirPrint, gjør det enkelt å lage gøyale bilder som kan henges opp på tavler og vegger.

Emmas utskrifter, som ble raskt og enkelt laget takket være den bærbare Canon SELPHY CP1300-fotoskriveren, passet godt til hennes velkjente, livlige stil. «Fargene var veldig klare, og de viste definitivt alle nyansene jeg ønsket å vise. «Jeg skrev til og med ut et lite fargekart for en av ideene, og det gjenga virkelig fargene slik de var på skjermen», sier Emma.

«Jeg likte hvor raskt SELPHY CP1300 skrev ut. Det er raskt og enkelt å sende bildet fra appen rett til skriveren. Det var også enkelt å bytte ting inn eller ut hvis noe ikke var helt riktig, eller hvis jeg ombestemte meg. Jeg kunne lett bare skrive ut en annen versjon. Jeg liker papiret i 6 x 4-format, fordi da får man plass til et par bilder per ark.»

SELPHY Photo Layout-appen er også kompatibel med Canon SELPHY Square QX10-skriveren.

4. Finne inspirasjon til ditt eget håndverksprosjekt

En sminkeveske med et glitrende ark, en snor og paljetter oppå, ved siden av et bilde av et par hvite sko med en skinnende, holografisk effekt.

Det å begynne med ett inspirerende bilde, for eksempel dette paret med holografiske sko, er en flott måte å få det kreative prosjektet ditt i gang på. «Skoene med holografisk element var et utgangspunkt», forklarer Emma. «Et eksempel på den typen antrekk denne sminkevesken kan passe sammen med.»

Emmas beste tips for ambisiøse håndverkere er å bruke et gøyalt tema for å komme i gang med prosjektet ditt, og la det utvikle seg derfra. «Samle så mye inspirasjon du kan», sier hun. «Velg deretter ett bilde å begynne med, enten det er en farge, et element du vil tilpasse, eller til og med et bilde av noen sko – bruk det som utgangspunkt.»

Emmas ideer begynner vanligvis når hun driver med problemløsning og ønsker å lage sin egen gjenstand i stedet for å dra til butikkene for å kjøpe en løsning. «Jeg har alltid med en notatblokk for ting som bare dukker opp i hodet når jeg vandrer rundt», sier hun. «Jeg kommer på ting som jeg kanskje vil ha på meg, eller bruke hjemme. I stedet for å kjøpe noe, tenker jeg: «Hvordan kan jeg lage det jeg er ute etter?»

Enten du utforsker håndverksideene dine med den bærbare Canon SELPHY CP1300- eller SELPHY Square QX10-skriveren, kan SELPHY Photo Layout-appen hjelpe deg med å uttrykke kreativiteten din i form av fotomontasjer.

Klikk her for å få mer håndverksinspirasjon – fra håndlagde sommerfugler til stemningstavler.

Skrevet av Lorna Dockerill

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Vær kreativ hele året

  Se inspirerende ideer til bruk av SELPHY Square QX10 fra Jesus Sauvage.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Lag en eksplosjonsboks

  Lini Trinh deler papirkunsten sin i form av en «eksplosjonsboks», som er laget med Canon SELPHY CP1500.

 • UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

  Kom i julestemning med fotodekorasjoner

  I det andre SELPHY Craft Club-prosjektet deler Duygu Turgut Gokpinar sin opplevelse med Canon SELPHY Square QX10.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag en visjonstavle for livet ditt

  Tilpass interiøret til stilen din med Canon SELPHY Square QX10.