Autofokus

Autofokus som overgår forventningene

En av de største utfordringene innen fotografering, er å oppnå skarp fokus på motiver i rask bevegelse hvor som helst i bildet. Med EOS R7-kameraet kan du enkelt oppnå dette både i bilder og video, takket være avansert læringsteknologi med kunstig intelligens og Dual Pixel CMOS AF II.
Canon EOS R7 – fordeler – autofokus som overgår forventningene

Spor objekter som beveger seg raskt, uansett hvor de befinner seg i bildet

Med avansert læringsteknologi med kunstig intelligens og programmering med tusenvis av bilder fra den virkelige verden, er EOS R7 utstyrt til å gjenkjenne og spore motiver i 100 prosent av bildet.1

Når du fotograferer mennesker, fokuserer kameraet alltid på øynene hvis de er synlige. Hvis de ikke er synlige (for eksempel hvis personen har på seg solbriller eller hjelm, eller står med ansiktet vendt bort), prioriterer EOS R7-kameraet først hodet, og deretter kroppen. På denne måten spores personer kontinuerlig selv om de vender seg bort fra kameraet et øyeblikk, eller til og med hvis ansiktet er skjult av en maske. Selv motiver som er vendt opp ned, og idrettsutøvere med hjelm, gjenkjennes og spores i skarp fokus.

Canon EOS R7 – fordeler – autofokus
Canon EOS R7 – fordeler – autofokus
Canon EOS R7 – autofokus

Et av de vanskeligste motivene for dyrelivsfotografer er fugler som flyr. EOS R7-kameraet identifiserer fugler og kan spore dem perfekt mens de flyr gjennom landskapet, slik at du kan fange inn hver minste bevegelse med opptil 15 bilder/sekund når du bruker den mekaniske lukkeren, eller 30 bilder/sekund når du bruker den elektroniske lukkeren.2 Kameraets algoritme gjenkjenner også katter og hunder.

For motorsportfotografer kan EOS R7-kameraet også spore kjøretøy, inkludert motorsykler og biler. Kameraet kan til og med skille mellom biler med åpent og lukket førerhus, og fokuserer på førerens hjelm hvis den er synlig.

Du kan også angi første AF-punkt eller -sone slik at du har kontroll over hvor du skal starte, og kameraet sporer derfra.

Finjustere AF-en etter motivet

Du kan angi hvordan EOS R7 skal prioritere én type motiv fremfor en annen, og til og med hvor raskt kameraet skal bytte mellom ulike motiver som kommer inn i bildet, noe som er nyttig når du for eksempel skal fotografere en bestemt idrettsutøver.

Det som passer til ett motiv, passer kanskje ikke til et annet. Derfor har EOS R7 fire AF-innstillinger – forhåndsinnstillinger for fokuseringsatferd som er utformet for ulike arbeidsmåter.

Innstilling 1:
Generell. Ideell for de fleste motiver i bevegelse

Innstilling 2:
Ignorerer hindringer og fortsetter å spore motiver. Nyttig for fotografering av sport- og dyreliv, der motivene ofte forsvinner en stund bak objekter som er i forgrunnen.

Innstilling 3:
Reagerer raskt. Brukes når du venter på at et motiv skal dukke opp i bildet, for eksempel en terrengsyklist som plutselig hopper inn i bildet.

Innstilling 4:
For motiver som raskt endrer hastighet, for eksempel motorsykler som kjører inn i eller ut av et hjørne.

Innstilling A [AUTO]:
Kameraet velger automatisk den mest passende av de ovennevnte innstillingene.

Fokusering i hele bildet

651 fokussoner er spredt utover hele bildet. Bruk dem sammen når du sporer motiver i rask bevegelse, eller individuelt eller i grupper når du vil være mer spesifikk. EOS R7-kameraets AF med fleksible soner gjør det mulig å tilpasse størrelsen på og plasseringen av AF-området etter behov.

1-punkts AF
Ha full kontroll, og fokuser med ett enkelt AF-punkt. Ypperlig for makrofotografering.

Spor AF
Fokuser med et enda mindre område enn ettpunkts AF for optimal selektiv kontroll.

AF i utvidet område (over, under, til høyre eller til venstre)
Ett enkelt AF-punkt velges, og kameraet bruker også fokuspunkter over, under og på sidene, noe som er nyttig når du må være mer selektiv, samtidig som motivet er i bevegelse.

AF i utvidet område (rundt)
Ligner på alternativet ovenfor, men med flere assisterende fokuspunkter for enda større nøyaktighet med motiver i bevegelse.

AF i fleksibel sone
Grupper enkle AF-punkter sammen i en sone som kan flyttes rundt i bildet. Kameraet velger bare AF-punkter fra denne sonen og sporer et objekt i bevegelse når det beveger seg i sonen. Dette er en praktisk når du må konsentrere deg om motiver i en bestemt del av bildet.

Canon EOS R7 – AF i fleksibel sone

AF i hele området
Alle EOS R7-kameraets 651 fokuspunkter brukes samtidig, og kameraet finner og sporer objekter uansett hvor de er i bildet.

EOS R7 fokuserer også nøyaktige i svakt lys helt ned til -5EV3. Med denne følsomheten er det også mulig å bruke autofokus med maksimale blenderåpninger helt ned til f/22. Dermed er autofokus tilgjengelig selv med ultrateleobjektiver med telekonvertere.

Canon EOS R7 – AF i hele området

Tilpassbart, kontrollerbart og komfortabelt.

Når du holder EOS R7, vil du merke at tommelen hviler naturlig på en fireveis AF-kontroller som brukes til å flytte det aktive fokuspunktet eller -området rundt i bildet. Den er omgitt av et kontrollhjul som kan tilpasses, slik at du slipper å lete etter andre funksjoner.

Canon EOS R7 – kontroller som kan tilpasses

Når du holder kameraet mot øyet, kan du også bruke berøringsskjermen som styreplaten på en bærbar PC, og flytte det aktive fokuspunktet med fingrene.

Du kan også starte AF med AF på-knappen bak på kameraet i stedet for å trykke utløserknappen halvveis ned. AF på-knappen kan også brukes til å starte og stoppe sporing og endre AF-retningsmodus.

Nødvendig fokus akkurat der du trenger det

Dybdeskarpheten er grunn når du tar nærbilder, så EOS R7-kameraets bracketingfunksjon er derfor ypperlig for makrofotografer. Ett trykk på utløserknappen utløser kontinuerlig fotografering, mens fokus justeres automatisk fra utgangsposisjonen og mot det uendelige.

Den resulterende bildeserien, hvor alle bildene har ulike fokuspunkt, kan forenes i ett enkelt sammensatt bilde ved hjelp av Digital Photo Professional-programvaren vår, slik at du får perfekt dybdeskarphet i hele bildet. Med EOS R7-kameraets funksjon for dybdekomposisjon kan du nå også utføre denne prosessen på selve kameraet, og med dybdeskarphetsbeskjæring kan du angi hvor fokus skal begynne å avta.

Dual Pixel RAW
Hver piksel på EOS R7-kameraets sensor på 32,5 megapiksler er delt inn i to fotodioder, og disse to ser verden på litt forskjellige måter, akkurat slik øynene dine gjør. Det er denne lille forskjellen – kjent som parallakse – som gjør at kameraet kan fokusere automatisk så raskt og nøyaktig.

Vanligvis når du tar et bilde, slås signalene fra begge lyssensorene sammen for å danne det endelige bildet. Når kameraet er stilt inn på Dual Pixel RAW-modus, lagres signalene fra hver lyssensor separat som to bilder i samme RAW-fil.

Når du redigerer slike Dual Pixel RAW-filer i Canon DPP-programvaren, kan du justere enkelte parametere for å få et bedre sluttresultat.

Mikrojustering av bilder
Når et bilde ikke er skarpt nok i et bestemt område, kan du justere det for å oppnå nødvendig skarphet, takket være dybdeinformasjonen i bildefilen.

Bokeh Shift
Med Dual Pixel RAW kan du justere posisjonen på uskarpe områder, også kalt bokeh, for å forbedre komposisjonen, for eksempel ved å flytte et uskarpt objekt i forgrunnen som skjuler hovedmotivet.

Redusering av gjenskinn
Lys som skinner direkte inn i objektivet, kan forårsake interne refleksjoner, også kalt dobbeltkonturer. Dette kan kontrolleres med Dual Pixel RAW og minimeres med nøye justering.

 1. Gjelder når motivrammen vises under sporing og et kompatibelt objektiv er festet til kameraet mens AF med fullt område er aktiv, eller motivet registreres i en annen områdemodus. Hvis du vil ha mer informasjon om støttede objektiver, kan du se [tilleggsinformasjon] om [EOS R7] på https://cam.start.canon/.
 2. Hastigheten for kontinuerlig fotografering kan variere avhengig av ulike forhold. Du finner mer informasjon i spesifikasjonene.
 3. Under stillbildeopptak med et f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, ved 23 °C / 73 °F, ISO100. Unntatt RF-objektiver med DS-belegg (Defocus Smoothing).

Relaterte artikler

 • FORDEL

  Hastighet og ytelse

  Det perfekte fotoøyeblikket kan vare bare brøkdeler av et sekund. Derfor har vi designet EOS R7 til å være eksepsjonelt raskt.

 • FORDEL

  Bildekvalitet

  Uansett om du tar stillbilder eller tar opp video, gir EOS R7 32,5 megapikslers CMOS-sensor og DIGIC X-bildeprosessen imponerende resultater.

 • FORDEL

  Når du går over til speilløst

  Har du tenkt å oppgradere Canon-speilreflekskameraet ditt? Det DSLR-vennlige EOS R7 er fullpakket med ny teknologi og gir deg intuitive kontroller som er kjente og kjære.

 • FORDEL

  Bildestabilisering på et nytt nivå

  Se for deg at du kan ta bilder med lang eksponering på frihånd, og gjøre motiver i bevegelse uskarpe uten å bruke stativ.

 • FORDEL

  Få kontakt med publikum

  EOS R7 er et tilkoblingsbart kamera som kan brukes parallelt med smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen via Canon Camera Connect-appen.

 • NYHETSBREV

  Få inspirasjon – registrer deg nå

  Gå ikke glipp av de nyeste tilbudene fra Canon samt tips, veiledninger, nyheter og invitasjoner til lokale arrangementer.